Το τετράπτυχο της Ύπαρξης...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το τετράπτυχο της Ύπαρξης...

Wrong again.....

Η κοινωνία επιτυγχάνεται μεταξύ ανθρώπων που επιβάλλουν κανόνες ανεξαιρέτως αν πιστεύουν ή όχι.... Η υπακοή στους κοινούς κανόνες δεν προαπαιτεί πίστη σε αυτούς.

Εσύ κάνεις λάθος για ακόμα μια φορά.

Η κοινωνία θεολογικά και εν γένει -προσωπική μου άποψη- επιτυγχάνεται με την ελευθερία.

Το τετραπτυχο της ύπαρξης λέει ο τίτλος,,,,να υποθέσω πως εγώ που δεν πιστεύω σε ανώτερες δυνάμεις,,αλλά στον εαυτό μου και στους γύρω μου,απλά δεν υπάρχω.....Βlasphemer που έλεγε και ο John Cleese στο Life Of Brian.....

Το τετραπτυχο της ύπαρξης λέει ο τίτλος,,,,να υποθέσω πως εγώ που δεν πιστεύω σε ανώτερες δυνάμεις,,αλλά στον εαυτό μου και στους γύρω μου,απλά δεν υπάρχω.....Βlasphemer που έλεγε και ο John Cleese στο Life Of Brian.....

Φίλε Σπύρο δε θεωρούνται ''ανώτερες δυνάμεις'' η Πίστη, η Σοφία, η Ελπίδα και η Αγάπη .

Και φυσικά υπάρχεις, αφού είσαι εδώ και επι-κοινωνείς μαζί μας:a0210:

Εσύ κάνεις λάθος για ακόμα μια φορά.

Η κοινωνία θεολογικά και εν γένει -προσωπική μου άποψη- επιτυγχάνεται με την ελευθερία.

Αδυνατώ να καταλάβω τί εννοείς. Τί σχέση έχει η ελευθερία με την οργάνωση της κοινωνίας από την στιγμή που :

1.) Μόνο η άρχουσα τάξη είναι πραγματικά ελεύθερη σε μια κοινωνία. Η άρχουσα τάξη όμως δεν είναι απαραίτητα πιστή σε κάτι ούτε πιστεύει σε κάτι. Δεν είναι προαπαιτούμενο η πίστη εδώ. Η σχέση δεν είναι αμφίδρομη

2.) Να το προχωρήσουμε λίγο : Καμια κοινωνία δεν είναι πραγματικά ελεύθερη για όλους τους γνωστούς μας λόγους

3.) Για να το ζεστάνουμε ακόμα περισσότερο : Ο ισχυρισμός σου είναι προπαγάνδα της εκκλησιαστικής άρχουσας τάξης που κρύβει από τον όχλο τις πραγματικές τις προθέσεις, πές με σταυροφορίες κλπ

ΥΓ : Τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις και σκοπό έχουν τον γόνιμο διάλογο. Αν εκλυφθούν ότι παραβαίνουν τους κανόνες του forum παρακαλώ να σβηστούν αβλεπεί....

Εξου και το "Καλα αυτο δεν υπαρχει" ακουγεται τοσο συχνα τελευταια.
-bye-

Αδυνατώ να καταλάβω τί εννοείς. Τί σχέση έχει η ελευθερία με την οργάνωση της κοινωνίας από την στιγμή που :

1.) Μόνο η άρχουσα τάξη είναι πραγματικά ελεύθερη σε μια κοινωνία. Η άρχουσα τάξη όμως δεν είναι απαραίτητα πιστή σε κάτι ούτε πιστεύει σε κάτι. Δεν είναι προαπαιτούμενο η πίστη εδώ. Η σχέση δεν είναι αμφίδρομη

2.) Να το προχωρήσουμε λίγο : Καμια κοινωνία δεν είναι πραγματικά ελεύθερη για όλους τους γνωστούς μας λόγους

3.) Για να το ζεστάνουμε ακόμα περισσότερο : Ο ισχυρισμός σου είναι προπαγάνδα της εκκλησιαστικής άρχουσας τάξης που κρύβει από τον όχλο τις πραγματικές τις προθέσεις, πές με σταυροφορίες κλπ

ΥΓ : Τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις και σκοπό έχουν τον γόνιμο διάλογο. Αν εκλυφθούν ότι παραβαίνουν τους κανόνες του forum παρακαλώ να σβηστούν αβλεπεί....

Ελευθερία με την έννοια του Kant,αν έχεις διαβάσει,θα καταλάβεις.

Κοινωνία με τον ακραιφνως θεολογικό ορισμό.

Δεν ισχυρίζομαι τίποτα λέω αυτο που πιστεύω και μόνο.

Καλή σου μέρα-bye--bye-

Απάντηση: Re: Το τετράπτυχο της Ύπαρξης...

Στην πορεια, ο ανθρωπος εβρισκε σιγα σιγα απαντησεις που κατερριψαν παλαιοτερες θεωρησεις.

Κι ετσι οι θεωρησεις αλλαξαν.

Sorry Vasada μου, αλλά, πάλι θα διαφωνήσω. Όσες απαντήσεις έβρισκε ο άνθρωπος στο πέρασμα του χρόνου και όση γνώση συσσώρευε, τόσο αντιλαμβανόταν ότι δεν γνώριζε τίποτα, οπότε όχι μόνο οι παλιές θεωρήσεις (για τις βασικές μιλάω) δεν καταρρίφθηκαν, αλλά ενισχύθηκαν θα έλεγα. Η γνώση είναι απέραντη και η αντίληψη της απεραντοσύνης της, σε κάνει να αναρωτιέσαι ακόμα παραπάνω. Κάθε φορά που ανοίγεις μια ''πόρτα'' άλλες δέκα εμφανίζονται μπροστά σου. Η απόλυτη γνώση είναι ένα άπιαστο όνειρο, μια ουτοπία.

Εκτός του ότι το έντονο είναι κουραστικό, συνήθως γράφουμε με bold όταν θέλουμε να τονίσουμε κάτι.

Εεε γι'αυτό το κάνω Δημήτρη....δεν το κατάλαβες!!?!!!

Κατά βάθος είναι αναρχική, απλά τώρα το ανακαλύπτει.

Ελευθερία με την έννοια του Kant,αν έχεις διαβάσει,θα καταλάβεις.

Κοινωνία με τον ακραιφνως θεολογικό ορισμό.

Δεν ισχυρίζομαι τίποτα λέω αυτο που πιστεύω και μόνο.

Καλή σου μέρα-bye--bye-

Καλημέρα και σε σένα.... Επιφυλλάσομαι όμως αν βρεθεί χρόνος να συνεχιστεί η συζήτηση στης 24....:a0210:

Δεν θα χω προλάβει να διαβάσω Kant όμως...:furious3:

Εεε γι'αυτό το κάνω Δημήτρη....δεν το κατάλαβες!!?!!!

Θέλεις να τονίσεις ολόκληρο το λόγο σου βρε?-bye-:worshippy:

Χάνονται αυτά που θέλεις να επισημάνεις μέσα στο πλήθος.

YΓ. Χρόνια πολλά σε όλες!!-bye-

Καλημέρα και σε σένα.... Επιφυλλάσομαι όμως αν βρεθεί χρόνος να συνεχιστεί η συζήτηση στης 24....:a0210:

Δεν θα χω προλάβει να διαβάσω Kant όμως...:furious3:
Θα σου φέρω βιβλιαράκι...μην ανησυχεις:flipout::flipout::flipout:
Στις 24 από κοντα....:a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το τετράπτυχο της Ύπαρξης...

Και ο Χρηστός όταν κατέβηκε και τα λεγε κανείς δεν τον πίστευε.....:ADFAD2:

Τώρα αν υπάρχει Χρηστός είναι άλλο θέμα.....

σε αυτο το σημειο μπαινει η Πίστη κ η Ελπίδα......

Θέλεις να τονίσεις ολόκληρο το λόγο σου βρε?-bye-:worshippy:

Χάνονται αυτά που θέλεις να επισημάνεις μέσα στο πλήθος.

YΓ. Χρόνια πολλά σε όλες!!-bye-

Ο λόγος μου είναι λακωνικός,αν το κατάλαβες.:flipout::flipout:
Και ναι,θέλω να τονίσω αυτά που λέω με τόσα λίγα λόγια.

Πολύχρονες και καλότυχες όλες!