Το τετράπτυχο της Ύπαρξης...

Εν παση περιπτωσει ο καθενας ειναι ελευθερος να διαχειριζεται τις πνευματικες του και υπαρξιακες του ανησυχιες οπως νομιζει. Αν εσυ πιστευεις οτι το κανει για ανταλλαγμα μια θεση στον Παραδεισο δεν εχουμε τοπο συναντησης στην κουβεντα.

Re: Απάντηση: Re: Το τετράπτυχο της Ύπαρξης...

Το εγραψα πιο πανω. Δε ξερουμε εαν η πιστη ειναι εκ'γενετης ή επικτητη οποτε δε ξερουμε αν ο ανθρωπος εφηυρε την εννοια Ανωτερη Δυναμη ή αν γεννηθηκε με αυτη. Μιλαμε για πιστη νομιζω οχι για συγκεκριμενες θρησκειες. Καποιοι πιστευουν στην μετενσαρκωση, οποτε ας αφησουμε τα περι Παραδεισου.

Η γνωμη μου ειναι αυτη, την εγραψα και πιο πανω.

"Η εννοια της ανωτερης υπαρξης ηταν η αυτονοητη απάντηση, σε όσα δεν μπορουμε να βρουμε. «Δεν ξέρω πως εγινε αυτό, είναι εντυπωσιακο και πολυπλοκο, αρα το έκανε μια ανωτερη υπαρξη».
Αυτή η απλοικη θεωρηση δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα. Παρόλο που τα αρχικα απλά ερωτηματα έχουν απαντηθει και αντικατασταθεί από αλλα πιο συνθετα.

Μάλλον ο εγωισμος του ανθρωπου, αλλα και ο φοβος κυρίως του θανατου, τον απετρεψαν από τον να παραδεχτει για μερικά πράγματα «απλά δεν ξέρω»."

Εν παση περιπτωσει ο καθενας ειναι ελευθερος να διαχειριζεται τις πνευματικες του και υπαρξιακες του ανησυχιες οπως νομιζει. Αν εσυ πιστευεις οτι το κανει για ανταλλαγμα μια θεση στον Παραδεισο δεν εχουμε τοπο συναντησης στην κουβεντα.

Οι μαντεψιες για το "τι γινεται μετα" ειναι ευγευστες καραμελες που διωχνουν το φοβο του θανατου. Ουσιαστικα με την ιδεα οτι ο θανατος δεν ειναι το τελος, αλλα κατι καλυτερο ακολουθει. Μακαρι, αλλα δεν το πιστευω.

Η γνωμη μου ειναι αυτη, την εγραψα και πιο πανω.

"Η εννοια της ανωτερης υπαρξης ηταν η αυτονοητη απάντηση, σε όσα δεν μπορουμε να βρουμε. «Δεν ξέρω πως εγινε αυτό, είναι εντυπωσιακο και πολυπλοκο, αρα το έκανε μια ανωτερη υπαρξη».
Αυτή η απλοικη θεωρηση δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα. Παρόλο που τα αρχικα απλά ερωτηματα έχουν απαντηθει και αντικατασταθεί από αλλα πιο συνθετα.

Ενταξει αλλα αυτα δεν ειναι αξιωματα. Ειναι οι αποψεις σου.

Αλλωστε το "δεν ξερω" ειναι η ταπεινοφρονυνη που προυποθετει η πιστη. Εγω σαφως δε ξερω τι γινεται μετα θανατον, εσυ ξερεις;

Ενταξει αλλα αυτα δεν ειναι αξιωματα. Ειναι οι αποψεις σου.

Φυσικα. Ειπα "Η γνωμη μου ειναι..."

Αλλωστε το "δεν ξερω" ειναι η ταπεινοφρονυνη που προυποθετει η πιστη. Εγω σαφως δε ξερω τι γινεται μετα θανατον, εσυ ξερεις;

Δεν ξερω, αλλα προτιμω να λεω "δεν ξερω", παρα "θα παω στον παραδεισο".

Φυσικα. Ειπα "Η γνωμη μου ειναι..."

Δεν ξερω, αλλα προτιμω να λεω "δεν ξερω", παρα "θα παω στον παραδεισο".
Συνεχιζεις να χρησιμοποιεις τα περι παραδεισου. Δεν πιστευουν ολοι στον παραδεισο στο εγραψα και πιο πανω.

Συνεχιζεις να χρησιμοποιεις τα περι παραδεισου. Δεν πιστευουν ολοι στον παραδεισο στο εγραψα και πιο πανω.

Μια αποψη απο τις πολλες, ειναι και ο παραδεισος. Οι αλλες εχουν διαφορες επι της ουσιας?

Αλλα ακομα και οι Θρησκειες εχουν περισσοτερες απο μια αναγνωσεις. Υπαρχουν πολλες φιλοσοφικες απαντησεις. Αν τωρα εσυ πιστευεις ο Παραδεισος ειναι ενας τοπος με πολυ πρασινο και αυτο εννοει ο Χριστιανισμος, σε πληροφορω οτι πολλοι πιστοι τον αντιλαμβανονται διαφορετικα.

Ο θάνατος πάντως δεν είναι το τέλος. Δεν ξέρουμε τί είναι αλλά ξεκινάμε την επιστηημονική έρευνα επάνω σε αυτό....

What Happens When We Die: A Ground-breaking Study into the Nature of Life and Death by Sam Parnia (Author)

Τρομερό βιβλίο....

Η κουβεντα ειναι για την πιστη δεν ειναι για τις θρησκειες, ποσο μαλλον για τη Χριστιανικη.

Για τη συντριπτικη πλειοψηφια η πιστη ειναι πιστη σε καποια απο τις θρησκειες. Αν δεν ανηκεις σε αυτους ισως να μη διαφωνουμε και πολυ.

Οσο για την εννοια του "τι γινεται μετα" ειναι προφανες οτι μπορει να το βλεπει ο καθενας διαφορετικα. Το κοινο στοιχειο ειναι οτι ολες οι θρησκειες προτεινουν ενα τροπο ζωης και δινουν μια ωραιοποιημενη απαντηση στο ερωτημα που τρομαζει τους ανθρωπους.

Last edited:
Για τη συντριπτικη πλειοψηφια η πιστη ειναι πιστη σε καποια απο τις θρησκειες. Αν δεν ανηκεις σε αυτους ισως να μη διαφωνουμε και πολυ.

Οσο για την εννοια του "τι γινεται μετα" ειναι προφανες οτι μπορει να το βλεπει ο καθενας διαφορετικα. Το κοινο στοιχειο ειναι οτι ολες οι θρησκειες προτεινουν ενα τροπο ζωης και δινουν μια ωραιοποιημενη απαντηση στο ερωτημα που τρομαζει τους ανθρωπους.
Σιγουρα διαφωνουμε ανηκω-δεν ανηκω σε καποια θρησκεια. Χωρις αυτο βεβαια να ειναι κακο. Για μενα η πιστη ειναι το μεσον για να ζησουμε μια ποιοτικη ζωη. Ο μπουσουλας για να εχουν οι επιλογες μας καποιο νοημα.Αν καποιος το βρισκει αυτο στον Χριστιανισμο, στον Βουδισμο ή στον Πλατωνα μικρη σημασια εχει.

Σιγουρα διαφωνουμε ανηκω-δεν ανηκω σε καποια θρησκεια. Χωρις αυτο βεβαια να ειναι κακο. Για μενα η πιστη ειναι το μεσον για να ζησουμε μια ποιοτικη ζωη. Ο μπουσουλας για να εχουν οι επιλογες μας καποιο νοημα.Αν καποιος το βρισκει αυτο στον Χριστιανισμο, στον Βουδισμο ή στον Πλατωνα μικρη σημασια εχει.

Δεν ειναι αυτο το μοναδικο μεσον για μια ποιοτικη ζωη. Και πολυ περισσοτερο αν το επιλεξεις δεν στην εξασφαλιζει απο μονο του.

Κατα τα αλλα μπορει ο ανθρωπος να μην βρισκει το μυστικο σε καμια απο τις θρησκειες. Μπορει να το βρει απλα στον εαυτο του. Φυσικα ειναι πιο δυσκολο.

Δε διαφωνουμε και τοσο πολυ σου λεω.

Απάντηση: Re: Το τετράπτυχο της Ύπαρξης...

Ο Σωκράτης που πίστευε στη μετά θάνατον ζωή, ποια θρησκεία πρέσβευε??

Re: Απάντηση: Το τετράπτυχο της Ύπαρξης...

στεφανια οταν ανοιξες αυτο το νημα αυτο ηθελες να καταφερεις?????:speechless-smiley-0:speechless-smiley-0:speechless-smiley-0:speechless-smiley-0:speechless-smiley-0:speechless-smiley-0

Η αλήθεια είναι ότι έχω μέινει άναυδη...

Πότε έφτασε στις τόσες σελίδες...???!!!

Χρόνια Πολλά ήθελα απλώς να ευχηθω!!!

Βρε έχει μια υπεροχη μέρα εξω κι εγω εχασα το μπανακι μου...:-(
...κι εσεις ωραια την πάτε τη συζήτηση πάντως:SFGSFGSF: