- 23 April 2008
- 2,381
"Παρακαλῶ οὖν ὑμᾶς ἐγὼ ὁ δέσμιος ἐν Κυρίῳ, ἀξίως περιπατῆσαι τῆς κλήσεως ἧς ἐκλήθητε"
Eγω πάντως σας αφήνω..
Πάω για μάθημα ;-)
Για τη συντριπτικη πλειοψηφια η πιστη ειναι πιστη σε καποια απο τις θρησκειες. Αν δεν ανηκεις σε αυτους ισως να μη διαφωνουμε και πολυ.
Οσο για την εννοια του "τι γινεται μετα" ειναι προφανες οτι μπορει να το βλεπει ο καθενας διαφορετικα. Το κοινο στοιχειο ειναι οτι ολες οι θρησκειες προτεινουν ενα τροπο ζωης και δινουν μια ωραιοποιημενη απαντηση στο ερωτημα που τρομαζει τους ανθρωπους.
Θυμάμαι πάντως πως πολλοί γιατροί (και ο Σπύρος το είχε γράψει νομίζω) ότι πολλοί ασθενείς βελτιώθηκε η υγεία τους απ την Πίστη.
Θα ήθελα ο Σπύρος να τοποθετηθεί.
''Οσο απομακρύνεσαι απο την ακτή τοσο αυξάνεται ο γυαλός της γνώσης'' ο Λευτερης ο Οικονομου μας το ελεγε και ειχε δικιοSorry Vasada μου, αλλά, πάλι θα διαφωνήσω. Όσες απαντήσεις έβρισκε ο άνθρωπος στο πέρασμα του χρόνου και όση γνώση συσσώρευε, τόσο αντιλαμβανόταν ότι δεν γνώριζε τίποτα, οπότε όχι μόνο οι παλιές θεωρήσεις (για τις βασικές μιλάω) δεν καταρρίφθηκαν, αλλά ενισχύθηκαν θα έλεγα. Η γνώση είναι απέραντη και η αντίληψη της απεραντοσύνης της, σε κάνει να αναρωτιέσαι ακόμα παραπάνω. Κάθε φορά που ανοίγεις μια ''πόρτα'' άλλες δέκα εμφανίζονται μπροστά σου. Η απόλυτη γνώση είναι ένα άπιαστο όνειρο, μια ουτοπία.
++++Δεν ξέρω αν υπάρχει Θεός, αλλά η Πίστη κάνει Θαύματα.
Και είναι καταγεγραμμένα παντού, σε όλους τους τομείς της ζωής.
μπα φερμιόνια ειμαστε τελικά...Ένα καθυστερημένο μποζόνιο!!!![]()
Για τη συντριπτικη πλειοψηφια η πιστη ειναι πιστη σε καποια απο τις θρησκειες. Αν δεν ανηκεις σε αυτους ισως να μη διαφωνουμε και πολυ.
Οσο για την εννοια του "τι γινεται μετα" ειναι προφανες οτι μπορει να το βλεπει ο καθενας διαφορετικα. Το κοινο στοιχειο ειναι οτι ολες οι θρησκειες προτεινουν ενα τροπο ζωης και δινουν μια ωραιοποιημενη απαντηση στο ερωτημα που τρομαζει τους ανθρωπους.
Σιγουρα διαφωνουμε ανηκω-δεν ανηκω σε καποια θρησκεια. Χωρις αυτο βεβαια να ειναι κακο. Για μενα η πιστη ειναι το μεσον για να ζησουμε μια ποιοτικη ζωη. Ο μπουσουλας για να εχουν οι επιλογες μας καποιο νοημα.Αν καποιος το βρισκει αυτο στον Χριστιανισμο, στον Βουδισμο ή στον Πλατωνα μικρη σημασια εχει.
Στεφανία μπορεις να ρωτήσεις τους καθηγητές σου γιατι τα Χριστούγεννα ειναι παγκόσμια γιορτή απο την αρχαιότητα κοινή σε ολα τα μέρη της γης?
Αν σου απαντησουν σωστα :a0210::a0210:
Του Νίκου οι καθηγητες νωρίζουν....
γιατι τα Χριστούγεννα ειναι παγκόσμια γιορτή απο την αρχαιότητα κοινή σε ολα τα μέρη της γης?
Αντι να πει «δεν ξέρω», βαφτισε μια ανωτερη υπαρξη η οποία έχει και πολλές μαγικες ιδιότητες. Η πιο εντυπωσιακη είναι ότι «της μιλας και σε ακουει». Μπορεις ακόμα και να την καλοπιασεις. Aρχικα με τη θυσια ζωων, που είχε σκοπό «να φυσηξει ο θεος του ανεμου, ευνοικο ανεμο». Στις μερες μας το καλοπιασμα είναι εντελώς προσωπικό και μπορεί να περιλαμβάνει αιτημα για ευνοια ακόμα και εις βάρος άλλου (επιτυχια σε εξετασεις που οι θέσεις είναι ορισμενες).
Παρόλο που δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αν προσευχηθεις αυξανεις τις πιθανοτητες σου για καλή υγεία, επιτυχιες κτλ οι ανθρωποι (ανεξηγητο πως) συνεχιζουν να το κανουν. Παρόλο που αυτά που δεν ξερουμε είναι πολλα, παρόλο που αυτά που ξερουμε δεν είναι λιγα, ο ανθρωπος φοβαται να ομολογησει «δεν ξέρω». Αντι αυτού προτιμα να εξαφανιζει την ανάγκη για (σωστες) απαντησεις.
Aυτη τη δουλεια κανουν οι θρησκειες...
Μάλλον ο εγωισμος του ανθρωπου, αλλα και ο φοβος κυρίως του θανατου, τον απετρεψαν από τον να παραδεχτει για μερικά πράγματα «απλά δεν ξέρω».
Αντι να πει «δεν ξέρω», βαφτισε μια ανωτερη υπαρξη η οποία έχει και πολλές μαγικες ιδιότητες. Η πιο εντυπωσιακη είναι ότι «της μιλας και σε ακουει». Μπορεις ακόμα και να την καλοπιασεις. Aρχικα με τη θυσια ζωων, που είχε σκοπό «να φυσηξει ο θεος του ανεμου, ευνοικο ανεμο». Στις μερες μας το καλοπιασμα είναι εντελώς προσωπικό και μπορεί να περιλαμβάνει αιτημα για ευνοια ακόμα και εις βάρος άλλου (επιτυχια σε εξετασεις που οι θέσεις είναι ορισμενες).
Παρόλο που δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αν προσευχηθεις αυξανεις τις πιθανοτητες σου για καλή υγεία, επιτυχιες κτλ οι ανθρωποι (ανεξηγητο πως) συνεχιζουν να το κανουν. Παρόλο που αυτά που δεν ξερουμε είναι πολλα, παρόλο που αυτά που ξερουμε δεν είναι λιγα, ο ανθρωπος φοβαται να ομολογησει «δεν ξέρω». Αντι αυτού προτιμα να εξαφανιζει την ανάγκη για (σωστες) απαντησεις.
Aυτη τη δουλεια κανουν οι θρησκειες...
Μαεστρο αυτός ειναι gay?
με αυτη τη συμπεριφορά δεν το βλέπω....κριμα μια χαρα κοπέλα ηταν
Εδω το γνωρίζουν και οι πετρες
η εκκλησία?
παγανιστική γιορτή γιορταζουμε?
όχι ακριβώς φίλε μου, γιορτάζουμε χριστιανική εορτή που συμπίπτει χρονικά με παλιά παγανιστική εορτή.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.