- 23 April 2008
- 2,381
Re: Απάντηση: Το τετράπτυχο της Ύπαρξης...
Εεε όχι και αλήτες...
Δε θέλω τέτοια.
Μετά το εκφύλισαν κάτι αλήτες![]()
Εεε όχι και αλήτες...
Δε θέλω τέτοια.
Μετά το εκφύλισαν κάτι αλήτες![]()
Εεε όχι και αλήτες...
Δε θέλω τέτοια.
Αρκεί για μια στιγμή, δεν ξέρω πόσο διαρκούν οι στιγμές του καθενός όμως...
Φαντάζομαι είναι προσωπικές σου απόψεις, διότι ο πιστός και βλέπει και νιώθει και κρίνει. Αυτός που ''πιστεύει'' γιατί έτσι του είπαν, δεν είναι πιστός, ένα πλανημένο πρόβατο είναι...
Ενδιαφέρουσα, πάντως, η άποψη ότι η πίστη είναι σύμβαση. Για να πω την αμαρτία μου, δεν την είχα ξανακούσει.....(μην ακούσω τίποτα για ειρωνείες, σοβαρότατα μιλάω).
Για μένα λέω![]()
Σε τέτοια θέματα που έχουν χυθεί τόνοι μελανιού και εκατομμύρια κιλά φαιάς ουσίας, για να είμαστε ακόμα στο ψάξιμο, δεν σου φαίνεται λίγο υπερβολικό ο vasada να κατέχει την οποιαδήποτε αντικειμενικότητα???![]()
Η πιστη ειναι συμβαση. Οι συμβασεις ειναι διαφορετικες, αναλογα με την εποχη και το περιβαλλον. Μια συμβαση μπορει να αντικατασταθει απο μια αλλη συμβαση. Υπαρχει καποιος τροπος που γινεται αυτο. Μπορει να χρησιμοποιηθει και αλλη πιο καταλληλη λεξη. Δεν μπορω να σκεφτω κατι τωρα.
Ρε, να σου κανω μια ερωτηση?
Ποσες φορες εχεις δει θετικο σχολιο κατω απο δικο μου?
Γιατι με το χαλας?
Η σύμβαση θέλει συναίνεση και βούληση τουλάχιστον 2 μερών. Εφόσον, όπως λες, το άλλο μέρος δεν αποδεικνύεται ότι υπάρχει, με ποιον συμβαλλόμαστε???
Δε ξερω αν η αναγκη για πιστη ειναι εκ' γενετης ή επικτητη στον ανθρωπο. Αυτο που ξερω ειναι οτι η πιστη βγαζει το ατομο απο τον εγωκεντρισμο του και τον βοηθα να νοιωσει οτι συμμετεχει σε κατι μεγαλυτερο απο αυτον. Οταν μιλαμε για πιστη μη το συγχεουν καποιοι με την επισημη Θρησκεια του κρατους.
Μπορει να ειναι πιστη σε μια οποιαδηποτε θρησκεια, φιλοσοφια και γενικοτερα σε οτι αξιολογει ο καθενας ως "χρησιμο" για την πνευματικη του αναπτυξη.
Το σιγουρο ειναι οτι τα ορια του ανθρωπου ειναι συγκεκριμενα. Μπορουμε να ελεγξουμε λιγα πραγματα στη ζωη μας. Εξω απο αυτα κατι αλλο κανει κουμαντο. Εγω με αυτο το "αλλο" θελω να τα εχω καλα, για αυτο πιστευω.
Δε ξερω αν η αναγκη για πιστη ειναι εκ' γενετης ή επικτητη στον ανθρωπο. Αυτο που ξερω ειναι οτι η πιστη βγαζει το ατομο απο τον εγωκεντρισμο του και τον βοηθα να νοιωσει οτι συμμετεχει σε κατι μεγαλυτερο απο αυτον. Οταν μιλαμε για πιστη μη το συγχεουν καποιοι με την επισημη Θρησκεια του κρατους.
Μπορει να ειναι πιστη σε μια οποιαδηποτε θρησκεια, φιλοσοφια και γενικοτερα σε οτι αξιολογει ο καθενας ως "χρησιμο" για την πνευματικη του αναπτυξη.
Το σιγουρο ειναι οτι τα ορια του ανθρωπου ειναι συγκεκριμενα. Μπορουμε να ελεγξουμε λιγα πραγματα στη ζωη μας. Εξω απο αυτα κατι αλλο κανει κουμαντο. Εγω με αυτο το "αλλο" θελω να τα εχω καλα, για αυτο πιστευω.
Η σύμβαση θέλει συναίνεση και βούληση τουλάχιστον 2 μερών. Εφόσον, όπως λες, το άλλο μέρος δεν αποδεικνύεται ότι υπάρχει, με ποιον συμβαλλόμαστε???
Με τον εαυτό μας....
..και με τους άλλους.
Έτσι μόνο επιτυγχάνεται η κοινωνία.
..και με τους άλλους.
Έτσι μόνο επιτυγχάνεται η κοινωνία.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.