Το τετράπτυχο της Ύπαρξης...

Re: Απάντηση: Re: Το τετράπτυχο της Ύπαρξης...

Οι ''καλοί'' δικηγόροι δεν έχουν φίλους, μόνο καλούς πελάτες!!!:D:D

Μας προτείνεις δηλαδή τον Κο Κούγια ως τον "καλλίτερο" δικηγόρο? μιάς κι έχει τους "καλούς" πελάτες? :flipout:

Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Ερρίκος 6ος - Β' Μέρος, Πράξη 4η, Σκηνή 2η ως απάντηση... :flipout: :flipout: -bye-

Εκτός από αυτή την φοβερή φράση του Σαίξπηρ (η οποία θυμίζει την τύχη δύο χαρακτήρων του Άμλετ, των Rosenkrantz και Guildenstern) θυμίζω και μια φράση από την ταινία "Blade" όταν ο ήρωας διαπιστώνει ότι τα βαμπίρ έχουν ως συνεργάτες τους μια δικηγορική εταιρία και έκπληκτος λέει σε έναν δικηγόρο:
"But you're humans!!!!"
Και αυτός απαντά: "Hardly, we're lawyers!!!!!!!!!!!!!!!!" :flipout::flipout::flipout:

Be that as it may.....χρόνια πολλά σε όσες εορτάζουν.

Last edited:
ΛΟΙΠΟΝ , ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ...
Χρόνια πολλά στη Σοφία, την Ελπίδα ,την Αγάπη και την ΠΙΣΤΗ!!!
Και φυσικά σε μένα που έχω γενέθλια σήμερα και ευχαριστώ όλους όσους μου ευχήθηκαν!!!

ΛΟΙΠΟΝ , ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ...
Χρόνια πολλά στη Σοφία, την Ελπίδα ,την Αγάπη και την ΠΙΣΤΗ!!!
Και φυσικά σε μένα που έχω γενέθλια σήμερα και ευχαριστώ όλους όσους μου ευχήθηκαν!!!

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Πολύχρονη αγαπημένη μου φίλη!!!
...ό,τι επιθυμείς...!!!

Στην φιλεναδα μου δεν είπε κανένας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ...SHAME ON YOU Nicola... ;-0
Ευχαριστώ Αγάπη μου!!Ετοιμάσου όμως θα...αργήσουμε!!!!!Και μας περιμένουν τα...ώριμα νήπια!!

Παρακαλώ πολύ νά μεταφερθούν απο τήν διαχείριση σέ άλλο νήμα τά off-topic posts(όπως αποδεικνύεται τελικά) τού Vasada,τού panman ,τού Δημήτρη Θ.,κάποια δικά μου καί άλλων μελών πού μέσα από τίς διαφωνίες ή τήν συμφωνία τους προσπάθησαν νά κάνουν έναν στοιχειώδη διάλογο σέ κάποια ενδιαφέροντα θέματα,ο οποίος όμως χάθηκε στό γενικό chating..
Ευχαριστώ εκ τών προτέρων.

Νά υποθέσω ότι ζητάς νά απαγορευθεί η απλή πίστη οιουδήποτε ανθρώπου σέ οιαδήποτε θρησκεία γιατί αντιβαίνει στόν δικό σου ''ορθολογισμό'' τόν οποίον ,εξ´όσων διάβασα τόν θεωρείς και περίπου ''αξίωμα''??

Αυτο πως το υποθετεις? Πως υποθετεις οτι ζηταω να απαγορευτει σε καποιους να μη συμφωνουν μαζι μου?

Επισης, πως προκυπτει οτι θεωρω τη γνωμη μου "αξιωμα"?

Η υποθεση ειναι αυθαιρετη ή βασιζεται καπου? Αν βασιζεται καπου θα ηθελα να μου το πεις.

Επισης, σε παρακαλω να μου δειξεις, που το λεει οτι θεωρω τη γνωμη μου αξιωμα.

Η πιστη ειναι συμβαση. Πιστευει καποιος χωρις να γνωριζει, χωρις να εχει δει. Πιστευει "γιατι ετσι" (συνηθως γιατι ετσι του ειπαν). Χωρις να κρινει.
Αν υπολογισεις ποση ισχυ εχει η πιστη, ειναι η μεγαλυτερη κατασκευη. Βy far...

Αυτό είναι σχεδόν αποφατικό,απο τήν στιγμή πού θεωρείται η Πίστη ''by far'' η ''μεγαλύτερη κατασκευή''..
Επίσης ενώ αρκετοί συμφορουμίτες ανέφεραν ότι δέν περιορίζονται στήν έννοια τής ''Πίστης'' μόνον σέ σχέση μέ τίς Θρησκείες καί τό διευκρίνισαν ,για σένα η Πίστη ''σέ συντριπτικό'' βαθμό αναφέρεται στίς θρησκείες.

Εν πάσει περιπτώσει,επί τής ουσίας έχει κάτι να πείς σέ όσα έγραψα ή σού έκανα quote?

Re: Απάντηση: Το τετράπτυχο της Ύπαρξης...

Αυτό είναι σχεδόν αποφατικό,απο τήν στιγμή πού θεωρείται η Πίστη ''by far'' η ''μεγαλύτερη κατασκευή''..
Επίσης ενώ αρκετοί συμφορουμίτες ανέφεραν ότι δέν περιορίζονται στήν έννοια τής ''Πίστης'' μόνον σέ σχέση μέ τίς Θρησκείες καί τό διευκρίνισαν ,για σένα η Πίστη ''σέ συντριπτικό'' βαθμό αναφέρεται στίς θρησκείες.

Εν πάσει περιπτώσει,επί τής ουσίας έχει κάτι να πείς σέ όσα έγραψα ή σού έκανα quote?

Αυτο απλα εξηγει κατι που ειχε προηγηθει.
Δεν προκυπτει απο πουθενα οτι ειναι κατι παραπανω απο την αποψη μου.

Παρεμπιπτοντως, δωσε και εναν ορισμο του τι σημαινει "πιστευω". Νομιζω οτι μια απο τις εννοιες ειναι και αυτη που εδωσα εγω. Οχι η μοναδικη, αλλα σε ο,τι αφορα το θεμα μας ειναι αυτη που ταιριαζει. Γνωμη μου.

Αρκετοι αποσυνδεσαν την πιστη απο τις θρησκειες. Παρολα αυτα εξοσων βλεπω, η πλειοψηφια των ανθρωπων δεν το κανει. Δεν μιλω για οσους εγραψαν εδω, αλλα επι του συνολου.

Εχω πολλα να σου απαντησω, αλλα χρειαζομαι χρονο που δεν τον εχω τωρα. Αργοτερα το απογευμα.