Κι αυτοί που θα ψηφίσουν κκε τι θα είναι?
Αυτοί που θα ψηφίσουν νδ και πασόκ ?
Δεν είναι φασίστες......
Κι αυτοί που θα ψηφίσουν κκε τι θα είναι?
Αυτοί που θα ψηφίσουν νδ και πασόκ ?
Ξεκίνησα να κάνω το ίδιο ερώτημα αλλά το άφησα.....
Ο ένας είναι απέναντι από τον άλλο, ο ένας είναι φασίστας για τον άλλο.... ή "πολύ δημοκράτης" για τον άλλο και πάει λέγοντας......
Και μόλις θυμήθηκα έναν από τους λόγους που πέταξα την τον κομματισμό από πάνω μου εδώ και αρκετά χρόνια......
Προσυπογράφω..
Η Χ.Α. ειναι ο βραχιονας του Συστηματος...Ο Χρυσοχοιδης την ανεβασε και ολοι εκεινοι που έλεγαν απιστευτες πολιτικές αθλιοτητες για μετανάστες (αλλο το Μεταναστευτικό ως ζήτημα,και αλλοι οι αθλιοτητες εναντιον των μεταναστών).....Πισω απο τα ΜΑΤ βρισκονταν Χρυσαυγίτες...Απειρες φωτογραφιες υπαρχουν..
Πάντως προσωπικα ειμαι αντιθετος με το να τεθεί εκτος νόμου...Θα ηρωοποιηθεί περισσότερο.
Καλυτερα να εκτίθενται και σιγά-σιγά θα επιστρεψουν εκει που βρισκονταν.
Υ.Γ.
Καλα αυτα τα βολικα σχηματα πώς ολοι αδελφια ειμαστε ουτε στο Κατηχητικό..
Ο Ναζι ειναι Ναζί ,τελεια και παύλα..
Το αστειο ειναι δε ,πως οι φασίστες και οι κρυφοφασίστες ειναι αυτοι που σκουζουν οταν μιλάει καποιος για φασισμό..Δεν ειναι ντροπη ναναι κανεις φασίστας..Ντροπή ειναι να το κρύβει....εκτός αν ντρέπεται που ειναι και το κρύβει..........
Mε την ευκαιρία...
Ολοι αυτοί οι δημοκράτες του κ@@υ ,που τάχα ενοχλήθηκαν με την άνοδο της ΧΑ,γιατί δεν ενοχλήθηκαν όταν ο τότε Επενίτης Βορίδης με το τσεκούρι έγινε υπουργός;Γιατί δεν ενοχλήθηκαν όταν έγινε υφ/γος άμυνας το καρατζαφερικό καρφί της χούντας;Γιατί δεν ενοχλήθηκαν όταν το ακροδεξιό κόμμα του Καρατζαφύρερ,που παλιώτερα έκανε αβάντες στην ΧΑ,μπήκε στην Βουλή και στην κυβέρνηση;Ισα-ίσα αυτοί ήταν που προώθησαν την δοτή κυβέρνηση του αχυράνθρωπου των τραπεζών και των τοκογλύφων...Ποιός εξέθρεψε λοιπόν,όλοι εσείς υποκριτές του ΔΟΛ,του Μπόμπολα και σία το φαινόμενο της ΧΑ;
Ηδη τα περισσοτερα περιξ της ομονοιας κτιρια εχουν πουληθει κοψοχρονια.Περιμενε και σε λιγο θα αρχισει ο ‛καθαρισμος’...
Γιατι τωρα πρεπει να ‛βγουν‛ οι επενδυσεις....
Η εξαθλίωση πολλών περιοχών στο κέντρο και η πτώση των τιμών στις ιδιοκτησίες λόγω των μεταναστών, δίνει τρελές ευκαιρίες για επενδύσεις ,μόλις αυτές οι περιοχές
''καθαριστούν'' από τα καλά παιδιά.
Με συγχωρείς αλλά δεν βάζω στο ίδιο τσουβάλι το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ.....Μην τρελαθούμε κιόλας.....
Καλά όταν ξεκολλήσετε απο την "εύκολη" επιχειρηματολογία του τσουβαλιάσματος και αποφασίσετε να μιλήσουμε σοβαρά, πείτε το....
Ελπίζω οτι στο "εσείς" δεν περιλαμβάνομαι.....
Aιμιλιε απο που συμπεραινεις αυτο?Αν εννοεις οτι δεν διαχωρισα την ευθυνη των δυο αυτων κομματων στη δημιουργια του φαινομενου Χ.Α ,θα σε παρακαλουσα να μου υποδειξεις τις πραγματικες και ουσιαστικες δρασεις τους,υποδειξεις τους κλπ,κλπ που εκαναν γνωστο το προβλημα.Δυστυχως ουτε και αυτοι φαινεται να το ειχαν αντιληφθει σ ολο το μεγεθος τους.Αν ειχαν αντιληφθει το μεγεθος του προβληματος και δεν καταφεραν να αφυπνισουν τον ελληνα ψηφοφορο ,τοτε ειναι τουλαχιστον ανικανοι .Αν καταλαβαν την ελευση της Χ.Α και δεν μπορεσαν να αφυπνισουν ενα ολοκληρο λαο για αυτο το σοβαροτατο θεμα ,υποθετω οτι οι ηγετικες τους ομαδες εχουν προβλημα ικανοτητας διαχειρισης
:BDGBDGB53: Ορίστε;;;;Δεν είναι φανερό ότι αναφέρομαι στα μεγάλα ΜΜΕ;;;;
Βιάζεσαι πολύ....
Φυσικά και εννοώ οτι δεν διαχώρισες την ευθύνη των δύο προαναφερόμενων κομμάτων. Και δεν έχει αξία να βάλω καμία υπόδειξη για τις δράσεις τους.... Δεν κυβέρνησαν και δεν υπήρξαν ποτέ βορά του καπιταλιστικού συστήματος.
Το 90% της ευθύνης είναι των δύο "μεγάλων" κομμάτων. Κυβέρνησαν, διέφθειραν και χρησιμοποίησαν τα ΜΜΕ και για να καταστείλουν τις συνειδήσεις και για να αποπροσανατολίσουν τον λαό και ελάττωσαν κοντά στο 0% τον λόγο στα κόμματα της Αριστεράς. Πως να τους αφυπνίσει η Αριστερά?? Με χειρομαντεία ή τηλεπάθεια???
Το σύστημα είναι πολύ πιο δυνατό απο αυτά και αποδεικνύεται περίτρανα τις μέρες αυτές που τα πολεμούν τόσο ξεδιάντροπα και απροκάλυπτα, που κάνει μπαμ στον συνειδητοποιημένο πολίτη.
Το Άσχετο που μου έγραψες είναι όντως άσχετο......
Αν αυτο κατάλαβες.....πάω πάσο....
Nομιζω Αιμιλιε οτι σε ενα πολιτικο συστημα που δεν προηλθε απο παρθενογεννεση οφειλουν ολες οι πολιτικες δυναμεις να πολεμουν -υποδεικνυουν την καθε πιθανη εκτροπη.Εσυ μπορεις να θεωρεις οτι ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ ειναι αθωοι γιατι δεν κυβερνησαν τον τοπο,αλλα η δικη μου οπτικη γωνια[υποκειμενικη] ειναι οτι εχουν και αυτοι το μεριδιο ευθυνης γιατι δεν αφυπνισαν τον κοσμο.Δεν ξεγυμνωσαν τις πολιτικες τοποθετησεις και τα πιστευω της Χ.Α ,αφου εβλεπαν οτι τα 2 κομματα εξουσιας δεν ενδιαφεροταν.
Αλλα μηπως δεν ενδιαφεροταν και το ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ γιατι απλουστατα δεν ηταν συγγενεις πολιτικα χωροι και δεν υπηρχε εκλογικο ενδιαφερον?Ηρωικες μαχες μεταξυ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ -ΔΗΜΑΡ ειδαμε ,αλλα αναφορα στον επερχομενο κινδυνο της ανοδου της Χ.Α δεν ακουσαμε ,τουλαχιστον σε σημειο που θα επρεπε, αναλογο με την σοβαροτητα του προβληματος.
Define τότε για να δω αν κατάλαβα καλά ή όχι.....
Ξεκίνησα να κάνω το ίδιο ερώτημα αλλά το άφησα.....
Ο ένας είναι απέναντι από τον άλλο, ο ένας είναι φασίστας για τον άλλο.... ή "πολύ δημοκράτης" για τον άλλο και πάει λέγοντας......
Και μόλις θυμήθηκα έναν από τους λόγους που πέταξα την τον κομματισμό από πάνω μου εδώ και αρκετά χρόνια......
Με αυτό το post που έκανες νομίζεις οτι συνεισφέρεις κάτι στην κουβέντα, περι Χ.Α και ευθύνης των κομμάτων???
Τι σχέση έχει ο κομματισμός με αυτά που συζητάμε??? Πολιτικά συζητάμε και όχι κομματικά...... Και αν τον έβγαλες απο πάνω σου, ποιος υπονοείς οτι δεν τον έβγαλε???
και σε ποιους αναφέρεσαι??(απέναντι, κλπ κλπ)??
Πέτρο ανέφερα οτι δεν είναι μόνο γιατί δεν κυβέρνησαν, αλλά και για τον λόγο του ότι το σύστημα τους απομόνωσε, όπως κάνει πάντα ιστορικά. Στην περίπτωση της Ελλάδας, το σύστημα το εκμεταλλεύτηκαν τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν.
Μάλιστα ανέφερα και σε τι ποσοστό έχουν ευθύνη, ΙΜΟ, οπότε δεν είναι άμοιρα ευθυνών. Αλλά όχι οτι έχουν το ίδιο μερίδιο με τα άλλα......Νομίζω είμαι ξεκάθαρος....
Επίσης αν αναφέρεις αναφορά στα ποσοστά της Χ.Α. απο τα δύο κόμματα μετά τις 6 Μαΐου, φυσικά και έγινε.....
Να σου πω Αιμιλιε την προσωπικη μου αποψη:περιμενα πολυ περισσοτερα απο τα κομματα της αριστερας στον αγωνα κατα της Χ.Α ,γιατι βρισκονται στον ιδεολογικο και ουσιαστικο αντιποδα,περιμενα περισσοτερη και ουσιαστικοτερη ενημερωση για τις θεσεις κλπ κλπ της Χ.Α.
Και κατι ακομη,τα 2 κομματα εξουσιας με το παρακρατος τους ,υποθετουμε οτι χρησιμοποιησαν καποιες φορες και στοιχεια της Χ.Α σε επεισοδια κλπ,τα κομματα της αριστερας ποτέ δεν το εκαναν,ειναι λογικο επομενως τα 2 κομματα να εδειχναν καποια ανοχη,η Αριστερα γιατι?
Απλα κοιμηθηκε ολη η Αριστερα,η απλα ασχολουταν με την επικρατηση και την πρωτια στο χωρο της Αριστερας,και <ξεχασε> την Χ.Α.
Απολύτως σεβαστή Πέτρο.
Δεν πιστεύω οτι η Αριστερά επέδειξε "ανοχή". Δεν περίμενε τα ποσοστά της Χ.Α?? Να το δεχτώ. Ότι τους υποτίμησε για πολλοστή φορά στην Ιστορία της? Ναι...
Μέχρι εκεί, όμως....
Σε ευχαριστώ για την συζήτηση.....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.