Top CD Players Blind Shoot-out

Status
Not open for further replies.
Tελικα πως ξεκινησε το ολο θεμα και που κοντευει να φτασει.......
Μηπως για αλλη μια φορα παμε να το χεσουμε το θεμα??????

΄Ηδη άρχισε να μυρίζει άσχημα.

Γιώργο Θεοφιλάκο, χάνεις το όποιο δίκιο έχεις με τον τρόπο σου.

Μη γίνεστε εριστικοί.
Έχετε επιχειρήματα; Έχει καλώς, παραθέστε τα. Μην καταφεύγετε σε κατηγορίες για παραπληροφόρηση κλπ...

Ο Κώστας μιλά με επιχειρήματα και δε βρίζει τον κόσμο. Αντικρούστε τον με τον ίδιο τρόπο.

Φιλε Guybrush οι υποθεσεις (αν το φθηνο πατησει το ακριβο η αλλιως αν η γιαγια μου ειχε α.... κτλ) ΔΕΝ ειναι επιχειρηματα.

Εσενα αν καποιος σε ελεγε ΔΕΙΛΟ ετσι γαι την πλακα του χωρις να εχει ουδεμια αποδειξη θα σου αρεσε?

Θα μου επιτρέψουν μερικοί από σας ένα σχόλιο.
Το φόρουμ είναι επικοινωνία και χαλάρωση. Μην μετατρέπετε την σοβαρότητα σε σοβαροφάνεια. Εδώ χωράει και το χιούμορ και η σάτυρα και η απομυθοποίηση. Αν ο Κόγιας θέλει να συμμετέχει και σαν ο "Αριστοφάνης" του χώρου, ας μην γίνεστε
οι σατιριζόμενοι "τραγικοί ποιητές" γιατί είναι ...τραγικό!. Ηρεμείστε και χαρείτε το.

Αγαπητε Θεμη ο "Αριστοφανης" μπορει να παει να παιξει την κωμωδια του στις πλατες αλλων που τον ανεχονται...

Επαψα πια να ανεχομαι τα ανυποστατα προσβλητικα του σχολια. Κι η υπομονη εχει τα ορια της.

Τωρα οσον αφορα την δοκιμη θεωρω κι εγω οτι οι βαθμολογιες ειναι καπως υπερβολικες για το συγκεκριμενο συγκριτικο.

Δηλαδη τι να βαθμολογησεις?

Νομιζω οτι το καλυτερο ολων ειναι να γραψει ο καθε κριτης σε μια κολλα χαρτι τις εντυπωσεις του για το καθε Player, καθως και τις εμπειριες του και τα γουστα-προτιμησεις του (τι συστημα διαθετει κτλ).

Ετσι θα μπορεσει ο κοσμος να βγαλει τελος παντων εστω καποια λιγα συμπερασματα για τις διαφορετικες ηχητικες φυσιογνωμιες μερικων ακριβων και διασημων player.

Τωρα οσον αφορα την δοκιμη θεωρω κι εγω οτι οι βαθμολογιες ειναι καπως υπερβολικες για το συγκεκριμενο συγκριτικο.

Δηλαδη τι να βαθμολογησεις?

Νομιζω οτι το καλυτερο ολων ειναι να γραψει ο καθε κριτης σε μια κολλα χαρτι τις εντυπωσεις του για το καθε Player, καθως και τις εμπειριες του και τα γουστα-προτιμησεις του (τι συστημα διαθετει κτλ).

Ετσι θα μπορεσει ο κοσμος να βγαλει τελος παντων εστω καποια λιγα συμπερασματα για τις διαφορετικες ηχητικες φυσιογνωμιες μερικων ακριβων και διασημων player.

:a0210:

επειδη χασαμε τευχη...χωραω να ακουσω και εγω να δω πια τι στα διαλα ειναι το Hi End?

Κύριοι επειδή διακρίνω αμφιβολίες για την δοκιμή, για την οποία σπεύδω να πώ ότι δεν έχω αντίρρηση, και μόνο για την μοναδική ευκαιρία πολλοί να ακούσουν μερικές από τις κορυφαίες συσκευές, θέλω να εξηγήσω με ποιά-κα μόνη-διαδικασία οι μηχανικοί ήχου έχουν αξιολογήσει μερικές συσκευές σαν κορυφαίες.
Η δοκιμή είναι απλή: Παίζουν ένα αναλογικό master, το ψηφιοποιούν με έναν κορυφαίο μετατροπέα και το ακούν με τα υπό κρίση DACs. Όποιο είναι το κοντινότερο στο master αυτό θέλουν.

Την δοκιμή εμείς ας τη δούμε σαν μιά ευκαιρία χρήσιμης ακρόασης όχι σαν καλλιστεία. Για να είμαστε ρεαλιστές και σοβαροί.

@σωστός ο Θέμης.

@ΚΗΑΡΜΑΚΟΜΑ βρε συ δεν με ρώτησες την Παρασκευή και σου είπα ναι για Σεπτέμβρη, ήρθα και βλέπω κατεβατά ολόκληρα, φυσικά μέσα και να περάσουμε καλά με ωραία ΔΥΝΑΤΑ players και καλή παρέα.
ΑΝ είναι δυνατόν για το επόμενο Σ στις 13 γιατί ενδέχεται να είμαι εκτός....

Τα διαδικαστικά θα τα βρούμε φαντάζομαι

Καλό θα ήταν να σκεφτείτε την "επόμενη μέρα".
Τα αποτελέσματα δηλαδή ποια είναι.
"Το -τάδε- από τα 6 :
"κέρδισε με διαφορά" - "πάτησε ακριβότερα" - "το απόλυτο cdp" - ..... ?

Ή

"Το -τάδε- από τα 6 μας άρεσε περισσότερο" ?

Καταλαβαίνετε και οι ίδιοι ότι δεν μπορεί να γίνει "συγκριτικό" test αλλά απλή ακρόαση cdp.

Και επειδή κάπου αναφέρθηκε το "υπέρ-μηχανές" + "υπέρ_υψηλή ποιότητα", θα ήθελα να σας θυμίσω ότι αυτά χρειάζονται ειδικό χώρο για να φανερωθούν.
Αν σε οικιακό, μη διαμορφωμένο ακουστικά χώρο, δεν "παίξουν", μην βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα.

-Tip-
Προτείνω το καλώδιο ρεύματος, να είναι αυτό που συνοδεύει την συσκευή κατά την αγορά. (κατασκευαστή)

Διαβάζοντας τις πρώτες σελίδες ήθελα να σας πώ ένα μεγάλο μπράβο…
Τελικά εύχομαι υπομονή σοβαρότητα και πάνω από όλα μέθοδο.

Re: Απάντηση: Top CD Players Blind Shoot-out

Μέσα στην ροή των post, ξέχασες και εμένα, είχα ρωτήσει κάπου στις αρχές (post 61)
αν χωράω και εγώ! Δεν βαριέσαι, έχετε μαζέψει καλή ομάδα. θα
αναμένουμε γιά τα αποτελέσματα - συμπεράσματα.

Φιλε αν θελεις σου παραχωρω την θεση μου καθως λογω και του επαγγελματος...καταλαβαινεις. Βεβαια θα ηθελα ετσι κι αλλιως να παραβρεθω, θα δω αλλωστε και συμπαθεις φιλους. Δεν εχω προβλημα.

Kαλημερα.

Γιαννη δεν χρειαζεται να παραχωρισεις τη θεση σου, χωραει και ο φιλος Macmod. Eξαλλου δεν εχεις επαγγελματικη σχεση με κανενα απο τα μηχανηματα οποτε δεν υπαρχει προβλημα. Ισα ισα σε χρειαζομαστε ως εμπειρο ακροατη. Παρακαλω οι συμμετεχοντες, ακροατες και παροντες, εχουν ηδη καθοριστει. Δυστυχως δεν χωρανε αλλοι.

Περιμενω προτασεις για τη διαδικασια. Tsimisce σε παρακαλω εσυ που εχεις και εμπειρια μπορεις να βοηθησεις πολυ.

Κερναω καφε Σαββατο πρωι για να συζητησουμε τα της διαδικασιας.

Η απολυτότητα σε κάποιες απόψεις, με αναγκάζει κάποιες φορές να λέω μικρές ιστορίες γνωστές σε πολλούς από δω μέσα.

Ένα ταπεινό player πριν από πολύ καιρό, δοκιμάστηκε σε κάποια συστήματα (από τα ακριβότερα στην Ελλάδα -αυτό για να είμαι και στο πνεύμα που πρέπει) ,με διαφορετικούς ακροατές, σε τελείως διαφορετικής ηχητικής φιλοσοφίας σετάπ και βέβαια σε διαφορετικούς χώρους.

Ονόματα δεν γράφω γιατί δεν χρειάζεται.

Το ταπεινό έπαιξε καλύτερα ή ισάξια σε σύγκριση με αρκετά άλλα players που έκαναν πολλά λεφτά.
Δύο από τους πολύ έμπειρους επαγγελματίες του χώρου, το κόντραραν με ένα combo των 20.000 ευρώ.
Οι ίδιοι παραδέχτηκαν ότι συνολικά το ταπεινό έπαιξε καλύτερα.
Και βέβαια αυτό έγινε γιατί οι άνθρωποι δεν είναι δογματικοί.
Το ταπεινό παρέμεινε ταπεινό και τα ακριβά κοσμούν κάποια σπίτια έτσι και αλλιώς.

Τι θέλω να πω, τώρα.

Στο σπίτι του φιλόξενου Μιχάλη είναι πολύ πιθανό ,λόγω ματσαρίσματος, το χ player να υπερισχύσει. Έχουμε μιλήσει για τους περιορισμούς και φαντάζομαι συμφωνούμε όλοι.
Σ' ένα άλλο σύστημα-χώρο πιθανότατα θα αρέσει το ψ player και σ´έναν άλλο το φ.
Και μιλάω για τους ίδιους ακροατές.

Αν βάλουμε στο παραπάνω, ότι τα γούστα μας είναι διαφορετικά, έχουμε επίσης και διαφορετικές εμπειρίες κ.τ.λ , δεν πρόκειται ποτέ να πω ,ποιο είναι το καλύτερο αλλά θα πω πιο είναι το καταλληλότερο για το συγκεκριμένο σύστημα. Και βέβαια σύμφωνα με τα δικά μου γούστα (από μουσικά μέχρι ηχητικά).

Τώρα εγώ θα έρθω να σας γνωρίσω ,να περάσω καλά, να ανταλλάξουμε απόψεις και βέβαια ν´ακούσω κάποια μηχανήματα και το συγκεκριμένο σύστημα.

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους επαγγελματίες του χώρου, γιατί αυτός που θέλει να δαπανήσει 10.000 χιλ. για player δεν πρόκειται να πάρει σχεδόν ποτέ, ένα των 1000 ευρώ.

Επίσης δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω τίποτα και σε κανένα. Ο στόχος μου είναι να μαθαίνω και να συλλέγω εμπειρίες για τη δική μου αγοραστική πάρτη.

Για την ακρόαση και ανάλογα με το πως θα στηθεί έχω δύο επιλογές.
Μία λαμπάτη (μοναδική στην Ελλάδα) και μία ακόμη από το μέλλον.
Θα μου επιτρέψετε τα άλλα από κοντά.

Δημητρη συμφωνω απολυτα σε ολα.

Και το αλλο αλλη μια φορα γιατι καποιοι δεν καταλαβαν:

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ PLAYER ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.

χωρις βαθμολογια πως θα καταλαβουμε ποση ειναι η διαφορα ενος φτηνου σχετικα πλευερ και αν αυτη υπαρχει σε σχεση με τα κορυφαια που για μενα ειναι και το σημαντικοτερο; Kαι πως θα καταλαβουμε ποιο ειναι το κορυφαιο;
Και το λεω αυτο γιατι πραγματικα θελω να δω αν αξιζει να επενδυσεις σε ενα πλευερ ανεξαρτητου τιμης και μονο με βαθμολογια μπορεις να βγαλεις συμπερασματα για την διαφορα αυτη.
Ειδαλλως αν ειναι απλως μια ακουστικη βραδια τι νοημα εχει το μπλαιντ τεστ;

Oποτε εχουμε κλεισει και με τα player, περιμενουμε μονο την απαντηση για το esoteric.

Kυριε Θεμη μηπως ειναι δυνατη η παρουσια DAC-TRANSPORT της WEISS. (ΜΕDEA-JASON νομιζω)...?

Eπισης εχετε καποιο απαιτητικο υλικο σε ηχογραφηση δικη σας που θα μπορουμε να χρησιμοποιησουμε?

Καλο θα ηταν να εχουν μια μεγαλη ορχηστρα, ενα jazz συνολο, και ενα κομματι με φωνες...Εχετε να προτεινετε κατι επ'αυτου?

Last edited:
Re: Απάντηση: Top CD Players Blind Shoot-out

Δημητρη συμφωνω απολυτα σε ολα.

Και το αλλο αλλη μια φορα γιατι καποιοι δεν καταλαβαν:

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ PLAYER ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.

Παρακολουθώ τη συζήτηση, και συμφωνώ απόλυτα. Το θέμα είναι η δοκιμή και όχι το πιο θα βγει πρώτο.
Για εμάς που δεν γνωρίζουμε πολλά, παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα όπως το στήσιμο, ρυθμίσεις κλπ που μαθαίνουμε στην πορεία αυτού του νήματος (δυστυχώς όχι σε τόσο βαθμό όσο θα έπρεπε).
Όσον αφορά το ματσάρισμα, τι να κάνουμε. Κάποιο λόγο χώρου ίσως υπερισχύσει. Όταν πάω να πάρω το ένα player (λέμε τώρα) θα πάρω σπίτι 5-6 για να δω το ματσάρισμα? Και αν αλλάξω σπίτι σε 3 χρόνια?

Ιδιαίτεροι παράγοντες πάντα θα υπάρχουν.

Συνεχίστε αυτό το ενδιαφέρον εγχείρημα.

Θα γράψω και κάτι ακόμη για τρίτη φορά.

Πριν από καιρό είχαμε σχεδόν όλοι, τη χαρά να έχουμε το ίδιο μηχανάκι στα συστήματα μας.
Οι απόψεις ήταν εκατοντάδες. Άλλος έλεγε ότι παραμορφώνει σε υψηλές στάθμες, άλλος ότι παίζει εξαιρετικά σε υψηλές.
Άλλος έλεγε ότι έχει εκπληκτικό χαμηλό, άλλος πλαδαρό, άλλος έλεγε για βελούδινες φωνές, άλλος άκουγε σκληρότητα.
Από την υγρασία, πηγαίναμε στη ξηρασία και από την τεράστια σκηνή, στη σκηνή του κάμπινγκ για ένα άτομο.

Για όλα τα παραπάνω έφταιγε το ίδιο μηχανάκι.
Ελαχιστότατοι ''κοίταξαν'' και τα άλλα συνοδά του συστηματός τους.

Και μιλάμε για ακροάσεις εβδομάδων.

Το πως ακούει, τι ακούει και πως θέλει να ακούει ο καθένας είναι κάτι που δεν μπορείς να το μετρήσεις.
Αυτές οι ακροάσεις πρέπει να έχουν ''συναδελφικό'', χομπίστικο χαρακτήρα, μακριά από δογματισμούς και υπερβολές .

Εδώ και το 1+1 υπάρχει περίπτωση να μην κάνει 2.

Status
Not open for further replies.