n_olympios
Supreme Member
- 17 June 2006
- 3,624
Sorry, αλλά μάλλον πήγες να δεις λάθος ταινία, στο ίδιο στυλ ήταν και η πρώτη.Καλημέρα.
Εγώ πάλι -ίσως φταίει το γήρας, δεν ξέρω - αλλά δεν συμμερίζομαι τις απόψεις που έχουν γραφτεί για την ταινία.
Τη βρήκα πολύ μέτρια. Σε σύγκριση δε με το πρώτο, πολύ κατώτερη. Με κούρασε αφάνταστα το ότι ήταν "στουπωμένη" μέχρι αηδίας από αεροσκάφη. "Έκανα κεφάλι". Ατελείωτα κλισέ, με τη τύπισσα στο μπαρ, με το δύστροπο τύπο που στο τέλος του σώζει τη ζωή και γίνονται αδέρφια, όλα τα κατέρριπταν, απ΄ όλα γλίτωναν, ανετίλα, μαγκιά, μέχρι και αεροσκάφος κλέψανε.........το παραμύθι δεν είχε τέλος!!! Βαρέθηκα να ακούω ότι "είστε οι καλύτεροι...είστε οι "ελίτ"...κ.τ.λ.π.
Περίμενα λίγο ποιο σοβαρότητα, και..... να είχε και τις αερομαχίες του, η ταινία δυστυχώς κατά τη γνώμη μου ήταν μόνο το δεύτερο.
Τη προηγούμενη εβδομάδα είχα πάει να δω το jurassic , σχεδόν δεν υπήρχε σκηνή χωρίς δεινόσαυρο, παρέλαση απ΄ όλα τα είδη. Όλη η ταινία ένα ουρλιαχτό από δεινοσαύρους, και στο top gun ένας ήχος από κινητήρες αεροσκαφών.
Βάζω σε bold το μόνο σημείο που διαφωνώ λίγο με το ποστ σου: Ο πιλότος καλά τα λέει, αλλά ο ηθοποιός πρέπει να μεταδώσει στο θεατή με τις εκφράσεις του προσώπου του και τη φωνή του την καταπόνηση που υφίσταται κάποιος που "τραβάει G". Πως αλλιώς;Η αληθεια ειναι οτι το περιμενα καλυτερο. Μαλλον ειχα υπερβολικες απαιτησεις. Οχι οτι με απογοητευσε, απλα... το περιμενα καλυτερο. Η ιστορια του πρωτου μου αρεσε περισσοτερο, ενω αυτο δεν ειχε και πολυ σχεση με τη σχολη top gun. Επισης, εχουν ειπωθει πολυ καλα λογια για τις ρεαλιστικες σκηνες πτησεις με τους ηθοποιους να βρισκονται οντως μεσα σε αεροσκαφη που τραβανε Gs. Το προβλημα ξερετε ποιο ειναι (δεν ειναι δικη μου διαπιστωση, αλλα το ακουσε σε μια κριτικη ενος πραγματικου πιλοτου F18); οτι ενας πραγματικος πιλοτος αν βρισκοταν σε αντιστοιχη κατασταση με αυτα τα G δεν θα αντιδρουσε τοσο υπερβολικα. Δεν λεω οτι η ηθοποιοι εγιναν ηθελημενα περισσοτερο δραματικοι, απλα οτι ειναι ανθρωποι που οσο "εξασκηση" και να εκαναν σε συνθηκες πτησεις, δεν ειναι αυτο το επαγγελμα τους και δεν εχουν συνηθισει αυτες τις συνθηκες. Μαλιστα μια σκηνη οπου ενας ηθοποιος ακουμπαει-στηριζεται στην καλυπτρα ενω το αεροσκαφος βρισκεται σε high g turn, μονο μειδιαμα προκαλει![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.