Top Gun: Maverick

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    62
Oι κινεζοι ψιλοπανικοβληθηκαν οταν ειδαν το DarkStar ... :LOL::ROFLMAO:

Καλημέρα.
Εγώ πάλι -ίσως φταίει το γήρας, δεν ξέρω - αλλά δεν συμμερίζομαι τις απόψεις που έχουν γραφτεί για την ταινία.
Τη βρήκα πολύ μέτρια. Σε σύγκριση δε με το πρώτο, πολύ κατώτερη. Με κούρασε αφάνταστα το ότι ήταν "στουπωμένη" μέχρι αηδίας από αεροσκάφη. "Έκανα κεφάλι". Ατελείωτα κλισέ, με τη τύπισσα στο μπαρ, με το δύστροπο τύπο που στο τέλος του σώζει τη ζωή και γίνονται αδέρφια, όλα τα κατέρριπταν, απ΄ όλα γλίτωναν, ανετίλα, μαγκιά, μέχρι και αεροσκάφος κλέψανε.........το παραμύθι δεν είχε τέλος!!! Βαρέθηκα να ακούω ότι "είστε οι καλύτεροι...είστε οι "ελίτ"...κ.τ.λ.π.
Περίμενα λίγο ποιο σοβαρότητα, και..... να είχε και τις αερομαχίες του, η ταινία δυστυχώς κατά τη γνώμη μου ήταν μόνο το δεύτερο.
Τη προηγούμενη εβδομάδα είχα πάει να δω το jurassic , σχεδόν δεν υπήρχε σκηνή χωρίς δεινόσαυρο, παρέλαση απ΄ όλα τα είδη. Όλη η ταινία ένα ουρλιαχτό από δεινοσαύρους, και στο top gun ένας ήχος από κινητήρες αεροσκαφών.

Καλημέρα.
Εγώ πάλι -ίσως φταίει το γήρας, δεν ξέρω - αλλά δεν συμμερίζομαι τις απόψεις που έχουν γραφτεί για την ταινία.
Τη βρήκα πολύ μέτρια. Σε σύγκριση δε με το πρώτο, πολύ κατώτερη. Με κούρασε αφάνταστα το ότι ήταν "στουπωμένη" μέχρι αηδίας από αεροσκάφη. "Έκανα κεφάλι". Ατελείωτα κλισέ, με τη τύπισσα στο μπαρ, με το δύστροπο τύπο που στο τέλος του σώζει τη ζωή και γίνονται αδέρφια, όλα τα κατέρριπταν, απ΄ όλα γλίτωναν, ανετίλα, μαγκιά, μέχρι και αεροσκάφος κλέψανε.........το παραμύθι δεν είχε τέλος!!! Βαρέθηκα να ακούω ότι "είστε οι καλύτεροι...είστε οι "ελίτ"...κ.τ.λ.π.
Περίμενα λίγο ποιο σοβαρότητα, και..... να είχε και τις αερομαχίες του, η ταινία δυστυχώς κατά τη γνώμη μου ήταν μόνο το δεύτερο.
Τη προηγούμενη εβδομάδα είχα πάει να δω το jurassic , σχεδόν δεν υπήρχε σκηνή χωρίς δεινόσαυρο, παρέλαση απ΄ όλα τα είδη. Όλη η ταινία ένα ουρλιαχτό από δεινοσαύρους, και στο top gun ένας ήχος από κινητήρες αεροσκαφών.
Sorry, αλλά μάλλον πήγες να δεις λάθος ταινία, στο ίδιο στυλ ήταν και η πρώτη.
Σε ενόχλησαν τα... αεροσκάφη ; :) Μα γι αυτό πάει κάποιος να δει Top Gun.

Η μουσική της πρώτης ταινίας, απλά αξεπέραστη ! Όπως κι ο Γάτος.

Η αληθεια ειναι οτι το περιμενα καλυτερο. Μαλλον ειχα υπερβολικες απαιτησεις. Οχι οτι με απογοητευσε, απλα... το περιμενα καλυτερο. Η ιστορια του πρωτου μου αρεσε περισσοτερο, ενω αυτο δεν ειχε και πολυ σχεση με τη σχολη top gun. Επισης, εχουν ειπωθει πολυ καλα λογια για τις ρεαλιστικες σκηνες πτησεις με τους ηθοποιους να βρισκονται οντως μεσα σε αεροσκαφη που τραβανε Gs. Το προβλημα ξερετε ποιο ειναι (δεν ειναι δικη μου διαπιστωση, αλλα το ακουσε σε μια κριτικη ενος πραγματικου πιλοτου F18); οτι ενας πραγματικος πιλοτος αν βρισκοταν σε αντιστοιχη κατασταση με αυτα τα G δεν θα αντιδρουσε τοσο υπερβολικα. Δεν λεω οτι η ηθοποιοι εγιναν ηθελημενα περισσοτερο δραματικοι, απλα οτι ειναι ανθρωποι που οσο "εξασκηση" και να εκαναν σε συνθηκες πτησεις, δεν ειναι αυτο το επαγγελμα τους και δεν εχουν συνηθισει αυτες τις συνθηκες. Μαλιστα μια σκηνη οπου ενας ηθοποιος ακουμπαει-στηριζεται στην καλυπτρα ενω το αεροσκαφος βρισκεται σε high g turn, μονο μειδιαμα προκαλει :)

Η σκηνη βαλ κιλμερ - τομ κρουζ ηταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ, οπως επισης και η ολη σχεση με την "Πενι". Δεν ειχαμε τις ερωτικες ταινιες της δεκαετιας του 80 και του πρωτου τοπ γκαν, κατι το οποιο ειναι περισσοτερο λογω της θελησης να παρει PG rating, παρα επιλογης του σκηνοθετη, αλλα και παλι ομως βρηκα τις στιγμες του ζευγαριου πολυ γλυκες, ανθρωπινες και να αρμοζουν στην ηλικια τους. Η τζενιφερ κονελι, θεωρω οτι κλεβει ολες τις σκηνες στις οποιες ειναι παρουσα και ειναι απιστευτα ομορφη, ειδικα οταν συνειδητοποιει κανεις οτι εχει χτυπησει τα 50.

Το τελευταιο μερος της σκηνης δρασης ειναι αστειο (κλοπη), αλλα ηθελαν να βρουν εναν τροπο να χωρεσουν και το F14 στην ιστορια. Κακως κατ'εμε. Δεν υπαρχουν στην αμερικη F14 που μπορουν να πεταξουν, οποτε ολες του οι σκηνες του ηταν CG (εκτος απο αυτην που ριχνει πυραυλο, που ειναι stock footage παλαιοτερης εποχης). Ωραιος και εξυπνος ο τροπος που κατερριψαν το πρωτο su57 και χαρηκα οταν ειδα το δευτερο να κανει ελιγμους χρησιμοποιωντας το thrust vectoring. Εχω την εντυπωση οτι εδειξαν και το F14 να κανει κατι παραπλησιο, και καλα μειωνοντας την ισχυ του ενος κινητηρα (εγινε πολυ φευγαλεα οποτε ισως και να κανω λαθος), κατι το οποιο προφανως δεν μπορει να κανει, αλλα δεν πειραζει, λεπτομεριες.

Κατι ακομα που με ενοχλησε ηταν οτι υπηρχαν ΠΟΛΛΕΣ σκηνες "ξεπατικωμα" αντιστοιχων της πρωτης ταινιας. Καποιες, θεωρω οτι ηταν πετυχημενες (οπως ο τροπος που συστηθηκε ο Μαβερικ στους πιλοτους και εκεινοι κρυβοντουσαν), καποιες απλα μου εφερναν στη μνημη την πρωτη ταινια, χωρις ομως να προσθετουν κατι (π.χ. η εναρκτηρια στο μπαρ με το τραγουδι).

Τελος, να πω οτι (γνωμη μου) θεωρω οτι ο πρωταγωνιστης της ταινιας, το F18, δεν εχει την "παρουσια" και το "εκτοπισμα" που εχει το F14 και ισως και για αυτο η ταινια μου φανηκε χειροτερη απο την πρωτη. ΑΠο την αλλη ομως, απο παντου ακουω διθυραμβους, οποτε μαλλον ειμαι στη μειοψηφια.

• Like
Reactions: skunk93 and takisot
Υπερβολικες οι απαιτησεις σου (για τον ρεαλισμο των αντοχων των πιλοτων μεσα στο πιλοτηριο).
Μαλλον γερασες (που λεει και ο Φρα.πες) :) και τα περνας ολα δεκαπεντε κοσκινα.

Η αληθεια ειναι οτι το περιμενα καλυτερο. Μαλλον ειχα υπερβολικες απαιτησεις. Οχι οτι με απογοητευσε, απλα... το περιμενα καλυτερο. Η ιστορια του πρωτου μου αρεσε περισσοτερο, ενω αυτο δεν ειχε και πολυ σχεση με τη σχολη top gun. Επισης, εχουν ειπωθει πολυ καλα λογια για τις ρεαλιστικες σκηνες πτησεις με τους ηθοποιους να βρισκονται οντως μεσα σε αεροσκαφη που τραβανε Gs. Το προβλημα ξερετε ποιο ειναι (δεν ειναι δικη μου διαπιστωση, αλλα το ακουσε σε μια κριτικη ενος πραγματικου πιλοτου F18); οτι ενας πραγματικος πιλοτος αν βρισκοταν σε αντιστοιχη κατασταση με αυτα τα G δεν θα αντιδρουσε τοσο υπερβολικα. Δεν λεω οτι η ηθοποιοι εγιναν ηθελημενα περισσοτερο δραματικοι, απλα οτι ειναι ανθρωποι που οσο "εξασκηση" και να εκαναν σε συνθηκες πτησεις, δεν ειναι αυτο το επαγγελμα τους και δεν εχουν συνηθισει αυτες τις συνθηκες. Μαλιστα μια σκηνη οπου ενας ηθοποιος ακουμπαει-στηριζεται στην καλυπτρα ενω το αεροσκαφος βρισκεται σε high g turn, μονο μειδιαμα προκαλει :)
Βάζω σε bold το μόνο σημείο που διαφωνώ λίγο με το ποστ σου: Ο πιλότος καλά τα λέει, αλλά ο ηθοποιός πρέπει να μεταδώσει στο θεατή με τις εκφράσεις του προσώπου του και τη φωνή του την καταπόνηση που υφίσταται κάποιος που "τραβάει G". Πως αλλιώς;

@avpap

Σε βλέπω hardcore fan. :)
Πρέπει να δείχνεις λίγο ανοχή, "ποιητική αδεία" που λέμε !
Δλδ και εγώ σε αρκετά συμφωνώ μαζί σου, αλλά μιλάμε για Hollywood, έγινε μια ταινία ολη την οικογένεια, διασκεδαστική, οι περισσότεροι την χάρηκαν.

Τώρα αν ψάξουμε να διυλίσουμε τον κώνωπα, θα το ξαναπώ, το πως μπούκαραν στην εχθρική αεροπορική βάση, ευρισκόμενη σε συναγερμό ε, κι έκλεψαν ένα F14 (εκκίνηση κινητήρων κτλ σε χρόνο dt) έκανε μέχρι και τον 11χρονο ανιψιό μου να αναφωνήσει "αμερικανιά θείε" !!!

Θα συμφωνήσω με τα χίλια ότι το F18 δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να "γράψει" στην οθόνη όπως το F14, το οποίο, κακά τα ψέμματα, ήταν και το βασικό αστέρι της πρώτης ταινίας.

Θα διαφωνήσω με το ξεπατίκωμα πάντως, προσωπικά μου άρεσε, έδειξε τον πρέποντα σεβασμό στην πρωτη ταινία, και κινήθηκε στο στυλ της.
Μας την θύμισε με γλυκές αναμνήσεις !

Να απαντήσω και σε τυχόν απορίες, το Αμερικανικό Ναυτικό, διαβάζω, ΔΕΝ έδωσε άδεια για να χρησιμοποιηθεί το F35 για ευνόητους λόγους.

60άρης ο Τομ Κρουζ, RESPECT !

Eγω περιμενω να κυκλοφορησει ..... να το λιωσω στο home cinema.
Ειναι και μαμω τα εθιστικα εργακια δρασης (και δη με non-CG μαχητικα).

cf01a4054b07299c1ce3507f6fff407609e055e6.gifv

Nαι ... θα το βαρεθω μετα απο καμια 20αρια φορες ..... ΑΛΛΑ .....
ουτε για το Force Awakens ενιωσα ετσι, ουτε για το Last Jedi, ουτε για το Rise of Skywalker
(και ειμαι και Γουκας, γμ την τρελλα μ). Για την ακριβεια, το Last Jedi και Rise of Skywalker

.... ΔΕΝ ΤΑ ΧΩ ΚΑΝ (στον δισκο).

Αυτο ... κατι πρεπει να λεει για το Maverick ! (ξερω οτι ο Χαρης δεν συμφωνει ....
δεν πειραζει, το ιδιο μικροβιο μας τρωει τα σωθικα απο εφηβικη ηλικια, θα βγει
καποια ταινια που θα του αρεσει .... θα περιμενουμε).

Last edited:
  • Like
Reactions: avpap
Απλά πόρωση!

Αγνό, Αμερικάνικο, "σοβαρό" μπλοκμπάστερ! Μπορεί να ταν και καλύτερο από το πρώτο, δε ξέρω. Γενικά διασκέδασα απίστευτα στο σινεμά.

Για Κρουζ δεν έχω λόγια....ο τύπος έχει πιεί το ελιξήριο νεότητας. ΡΙΣΠΕΚΤ.

• Like
Reactions: avpap
Οντως μακραν η καλυτερη ταινια δρασης εδω και πολυ καιρο (πισω μονο ισως απο τα Avengers Endgame)

Moνον εγω με την ολη επιχειρηση κρουσης και το τι εγινε σιγοψυθιριζα " Use the force Tom" :ROFLMAO:

Kατα τα αλλα νοσταλγια με το p51, super το Darkstar βασισμενο σε σχεδια του SR72, πολυ ομορφα τα SU57 αλλα η σκηνη με τα F14 ( που σφραγισε οτι η χωρα στην οποια επιτιθονταν ειναι το Ιραν μιας και ειναι η μονη χωρα με ενεργα ακομα F14) σε εκανε πραγματικα να τσιμπας τον διπλανο σου απο την χαρα σου που θα ξαναβλεπαμε τις πτερυγες να ανοιγουν.

Απολαυση.

ευτυχως το προλαβα στην τελευταια του προβολη σε dolby atmos στην Village Sphera 7 χθες και επαθα ξανα πλακα με την αιθουσα. Μακραν οτι καλυτερο εχουμε νομιζω στην Αθηνα.

Θεωρητικα μπορει να αγορασει απο την συμμαχο της Ρωσια ειναι προς εξαγωγη δεν ειναι σαν τα F22

Οποτε και λαμβανοντας υποψιν και το θεμα των πυρηνικων προοδων του υποτιθεμενου κρατους για το Ιραν μιλαμε.

Last edited: