Toshiba TL938G : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πρεπει να εχεις συνδεδεμενο και τον υπολογιστη στο ιδιο δικτυο.Μετα πας μενου - media player-δικτυακο media player.Βγαζει μια οθονη που σου δειχνει τις συσκευες που βλεπει η τηλεοραση πατας πανω και σου δειχνει τους φακελλους με φωτο βιντεο και μουσικη απο τον υπολογιστη.Για περισσοτερες πληροφοριες κατεβασε το πληρες manual της τηλεορασης απο το site της toshiba.

Σ ευχαριστω για την βοήθεια... θα το κοιτάξω και θα σου πω γιατί το δοκίμασα αυτό που λες και δεν κατάφερα κάτι μάλλον έχει να κάνει με το access point και το repeater και αν το pc και η tv συνδέονται στο ίδιο ή το ένα στο access point και το άλλο στο repeater (bridge). Τέλος πάντων έτσι κι αλλιως με τον εξωτερικό WD που έχω θα παίξω μπάλα ο οποίος δουλεύει άπταιστα απλά για να κάνω τη δοκιμή της τηλεόρασης θέλω να το κάνω να δουλέψει.

προσπαθούσα να καταλάβω ποια από τις δύο είναι πιο μάτ αλλά πού να βγάλεις άκρη.. θα πάω στο πλαίσιο που τις έχει όλες σε μη φωτισμένο χώρο.. ουφφφφφ.......πάντως μια από τις δύο θα ναι..

Η toshiba νομίζω είναι λίγο πιο γυαλιστερή από τη samsung και λόγω του μεγέθους έχει αντανακλάσεις την ημέρα αλλά μη φανταστείς ότι είναι και καθρέπτης. Υπάρχει και εικόνα με τις αντανακλάσεις στο forum εδώ στην κρητική για την Toshiba TL933 που είναι ίδια με την 938 το μόνο που διαφέρουν είναι το wifi. Οπότε δες και εκεί τις αντανακλάσεις να καταλάβεις σε φουλ φως ημέρας νομίζω έχει τραβηχτεί η φωτο. Επίσης ξέχασα να σου πω ότι η toshiba δεν δίνει μαζί γυαλιά 3D που αν θες να αγοράσεις για να ευχαριστηθείς 3D στο μέλλον πρέπει να διαθέσεις το ποσό των 100 ευρώ /ζευγάρι (50x2=100) περίπου. Η samsung δίνει μαζί 1 ζευγάρι γυαλιά νομίζω. Αυτά, ελπίζω να βοήθησα...

Last edited by a moderator:
Toshiba TL933 που είναι ίδια με την 938 το μόνο που διαφέρουν είναι το wifi.

Είναι σίγουρα μόνο αυτή η διαφορά; Στο γερμανικό φόρουμ βλέπω να κάνουν λόγο για ύπαρξη skype και web browser στην 938, ενώ λένε ότι και η πλοήγηση στα μενού είναι πιο γρήγορη και με περισσότερες επιλογές (υπόνοιες διαφορετικού επεξεργαστή). Ισχύουν αυτά, το έχει ελέγξει κανείς;

Στα specs μόνο wifi ενσωματομένο (938)vs add-on(933) δείχνει.
Επίσης το firmware είναι το ίδιο και για τις 2 & για την 963...
Ίσως είναι πιο γρήγορη, γιατί φορά το νέο firmware. Στήν 933 δέν έχω αξιωθεί να το περάσω ακόμα να δώ διαφορές...

...πάντως στο επίσημο της Τοσίμπα, πρώτον δέν υπάρχει ή δεν είδα την 938 κ δεύτερον τα υπόλοιπα fw είναι τα ίδια 6.9.JD.1...

Re: Απάντηση: Toshiba TL938G : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

...πάντως στο επίσημο της Τοσίμπα, πρώτον δέν υπάρχει ή δεν είδα την 938 κ δεύτερον τα υπόλοιπα fw είναι τα ίδια 6.9.JD.1...

Στο επίσημο της Toshiba δεν την έχει την 938 στα firmware, γι' αυτό έβαλα το link από το γερμανικό φόρουμ. Ας δει κάποιος κάτοχος 938 στο μενού της συσκευής πιο firm φοράει και ας μας ενημερώσει... ;)

επειδή είχα ρωτήσει κ για την 933 κ δε πήρα απάντηση, στο SM πώς μπαίνουμε;

Firmware εχει το 7.0.21.6.Στη σελιδα της toshiba δεν γραφει τιποτα γιατι δεν εχει βγει κανενα update.

Ναι αυτο ειναι το τελευταίο Fw το επιβεβαιωνω και εγώ. Στο toshiba Europe βρήκα την τηλεοραση σαν pioneer TL938 αλλα πρέπει να ειναι λάθος... Τελος πάντων. Φίλε χλαπατσα το input lag δεν μπορείς να το μετρήσεις αλλα εγώ για να σύγχρονησω τον ήχο απο το εξωτερικό media player με την εικόνα στον ενίσχυτη έβαλα lag 100ms . Αλλα γιατι ρωτάς; Αν ειναι για παιχνίδι για να συνδέσεις υπολογιστή έχει τέτοιο mode η τηλεοραση (game mode) που δεν υπάρχει lag. Το εχω δοκιμάσει. Αν μπορεί να το επιβεβαιώσει και κάποιο αλλο μέλος του φόρουμ θα ηταν καλο! Οσον αφορά το SM ακομα το ψάχνω.

Φιλε Αγγελε οι αχνες κάθετες γραμμές που διέκρινες στον ποδοσφαιρικό αγώνα διορθώθηκαν με κάποιον τρόπο?

Να σου πω την αλήθεια δεν τις εχω ξαναδεί αλλα δεν εχω ξαναδεί και αγώνα ακομα γιατι μόνο εκει φαίνονται. Έκανα κάποιες ρυθμίσεις αλλα δεν το εχω τσεκάρει ακομα. Θα το δω και θα σου πω!

Δες το εάν είναι εύκολο γιατί εγώ είχα πάρει μια Philips πρόσφατα σειρά 4χχχ και για αυτές τις κάθετες γραμμές την πήγα πίσω την τηλεόραση και πήρα μία LG.
Ρωτάω γιατί ο πωλητής προσπαθούσε να με πείσει ότι ήταν φυσιολογικές.

Κάθετες γραμμές έχω παρατηρήσει σε πολλές τηλεοράσεις. Αυτές που έχω στη διάθεσή μου είναι τελείως διαφορετικές και έχουν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα. Η μία είναι η Samsung le32b530(lcd με spva) και η δεύτερη η Lg 37lm611s(edge-led lcd με isp). Πιστεύω πως έχει να κάνει με το upscale ή το stretching από 4:3 σε 16:9. Απλά είναι εμφανές σε ποδοσφαιρικούς αγώνες εξαιτίας της μεγάλης πράσινης επιφάνειας, ενώ σε ταινίες σπάνια φαίνεται.

Και εγω ειχα παρει μια εκθεσιακη 933 κ την γυρισα πισω λογο τον μαυρων γραμμων νομιζα οτι ηταν ελλατωματικη,αλλα τελικα απ οτι διαβαζω δεν ειχε προβλημα...Αλλα ειναι σπαστικο επαιζε εκεινη την ημερα ρεαλ-γιουναιτεντ κ εβλεπα τις γραμμες κ τρελαινομουν χαχαχαχα!!!!Πηρα τα λεφτα μου πισω και ακομα δεν εχω παρει κατι αλλα για την 938 θα παω επειδη ειναι κ smartv ενω την 6030 που ημουν αναμεσα δεν εχει ιντερνετ αρα value for money toshiba μακραν...Αλλα τις μαυρες γραμμες τις βαλουν στον @@@@ τους!!!Δλδ ολες οι 938 εχουν αυτες τις γραμμες?

Θα δοκιμάσω να Τσεκάρω απενεργοποιώντας το resolution+ και αλλάζοντας την εικόνα απο ευρεία σε κανονική η αλλο φόρματ να δω αν φεύγουν οι σκιές! Δεν ειναι γραμμές παιδια πάντως πιο πολυ σαν σκιές κάθετες θα μπορούσα να τις περιγράψω την ώρα που κουνιέται όλο το πλάνο μαζι δεξιά αριστερά...

δοκιμασε να μειωσεις την αντιθεση στο 50 και πες μας αν αλλαξε κατι.

Θα το κάνω μόλις πάω σπιτι... Αντίθεση στο 50 δεν ειναι λίγο; Στο 90 την εχω... Και παιδια θα μου πείτε τι διαφορα έχει το backlight απο τη φωτεινοτητα;

Θα το κάνω μόλις πάω σπιτι... Αντίθεση στο 50 δεν ειναι λίγο; Στο 90 την εχω... Και παιδια θα μου πείτε τι διαφορα έχει το backlight απο τη φωτεινοτητα;

To backlight ρυθμίζει την φωτεινή εκπομπή του πάνελ, η φωτεινότητα ρυθμίζει το επίπεδο του μαύρου και η αντίθεση ρυθμίζει το επίπεδο του λευκού (εντός του πλαισίου που καθορίζεται από το backlight).

Κοινώς, βάζεις το backlight εκεί που σε ικανοποιεί, χωρίς να σε κουράζει, το φως του πάνελ για τις συνθήκες θέασής σου και κατόπιν ρυθμίζεις αντίθεση/φωτεινότητα σύμφωνα με τις οδηγίες από εδώ...

δοκιμασε να μειωσεις την αντιθεση στο 50 και πες μας αν αλλαξε κατι.

Αντίθεση στο 60 backlight 40 έβαλα και ενεργο το backlight scaning και βελτιώθηκε αισθητά... Δεν μπορώ να τις εξαλήψω τελείως αλλά μετά απο λίγο δεν τις βλέπεις καθόλου αυτές τισ σκιές. τέλος πάντων από τι μπορεί να δημιουργούνται αυτές ξέρει κανένας? Η τηλεόραση πάντως είναι μια χαρά και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για την τιμή της!