Τουρκία μια κακή γείτονας......

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Όχι. Αλλά που θες να καταλήξεις?

Εσύ σε όσα πιστεύεις (ανεξαρτήτως θέματος) τα άκουσες με τ' αφτιά σου ή τα κατέγραψες?

Δεν καταλήγεις να πιστέψεις κάποια πράγματα σύμφωνα με τις δικές σου πεποιθήσεις?

Πιστεύεις στον ήχο των τελικών καθαρής τάξης Α? :)

μα το ιδιο εκανε κι ο Νικος πιο πριν και του την ''ειπες''.
Με υφος αυστηρο,σαν να γνωριζεις εκ των εσω και να τον βαζεις στη θεση του.

Μα δεν έβαλα τη φώτο για να επιβεβαιώσω κάποια "πρόρρηση" ή όχι...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν ημουν Πουτιν (αλεπου με τα ολα της, αλλα δεν ειμαι) και ηξερα οτι δεν μπορω να χτυπησω την Τουρκια λογω Νατο, δηλ. με κινδυνο να φερω Αρμαγεδωνα...τι θα μπορουσα να ευχηθω απο το να φαει τα μουτρα της απο τους συμμαχους της τους ιδιους...

Λεμε τωρα.
Και τι θα εκανα για να συμβει ; Μια συμμαχια.

Επειτα για τους πυροτεχνουργους υπαρχουν δυο ειδων εκρηξεις.
Οι απροοπτες (που φερνουν δραματα) και οι ελεγχομενες.

Ο Πουτιν δεν εκτιμα οτι δεν ελεγχεται...

Παλι υποθεσεις κανουμε.

Τώρα το είδα το ποστ (χάθηκε στην αλλαγή σελίδας).

Πέστα ρε CR!

αν και δεν βγαζω ακρη με το προηγουμενο ποστ σου,μαλλον κατι αλλο ηθελες να γραψεις,απλα θα πω,οτι συμφωνω με τον Νικο,με ''προφητειες'' και ευχολογια,δεν κανεις πολιτικη.

οκ, δεκτόν και σεβαστόν.

Αλλά ο Νίκος ξεκίνησε με μια, ας στο πούμε κριτική, ότι οι "Γέροντες της εκκλησίας δεν είχαν ιδέα απο γεωπολιτική" και εγώ απλά διαφώνησα...

οκ, δεκτόν και σεβαστόν.

Αλλά ο Νίκος ξεκίνησε με μια, ας στο πούμε κριτική, ότι οι "Γέροντες της εκκλησίας δεν είχαν ιδέα απο γεωπολιτική" και εγώ απλά διαφώνησα...

Τι να σου πώ … εδώ υπάρχουν υπεργολάβοι και πια μόνιμοι αρθρογράφοι και φυλλάδες για τις προφήτες
Έκρηξη στο Παρίσι / Πέφτει αεροπλάνο στης Συρία κ.ο.κ. πολλά παραδείγματα
Πάντα την επόμενη μέρα βγαίνει το κλασικό άρθρο …
«Τα είχαν πει οι γέροντες μπλα μπλα»
Ας μην το είχαν κάνει συνήθεια και καθημερινότητα , ας μην το είχαν κάνει μεροκάματο να βγάζουν ανακοινώσεις για τις προφητείες
Ας μην το είχαν ξεφτιλίσει τόσο
Και μπορεί μετά κάποιοι να μη γελούσαν
Εγώ γελάω και με την άποψή σου … ότι δε θα μας πεις – κρατα το μυστικό :D … όσο και με όσους το έχουν κάνει επάγγελμα να ερμηνεύουν προφητείες

Τι να σου πώ … εδώ υπάρχουν υπεργολάβοι και πια μόνιμοι αρθρογράφοι και φυλλάδες για τις προφήτες
Έκρηξη στο Παρίσι / Πέφτει αεροπλάνο στης Συρία κ.ο.κ. πολλά παραδείγματα
Πάντα την επόμενη μέρα βγαίνει το κλασικό άρθρο …
«Τα είχαν πει οι γέροντες μπλα μπλα»
Ας μην το είχαν κάνει συνήθεια και καθημερινότητα , ας μην το είχαν κάνει μεροκάματο να βγάζουν ανακοινώσεις για τις προφητείες
Ας μην το είχαν ξεφτιλίσει τόσο
Και μπορεί μετά κάποιοι να μη γελούσαν

Ως εδώ συμφωνώ απόλυτα! Όμως διαπιστώνω ότι είσαι και ενήμερος (άρα το ψάχνεις)... :)

Εγώ γελάω και με την άποψή σου … ότι δε θα μας πεις – κρατα το μυστικό :D … όσο και με όσους το έχουν κάνει επάγγελμα να ερμηνεύουν προφητείες

Εδώ μου τα ψιλοχαλάς λίγο.

Δεν είπα "σας" αλλά "σου", αστιευόμενος. Χαίρομαι όμως που σε έκανα να γελάσεις... :)

Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρουν οι διάφοροι ερμηνευτές. Η βιαστική "ερμηνεία" είναι άλλωστε χαρακτηριστικό του σημερινού (ταλαίπωρου) ανθρώπου.

Και δε νομίζω ότι εγώ προσωπικά προέβη σε ερμηνείες εδώ μέσα στο φόρουμ. Σε λόγια Γερόντων (όπως έχουν καταγραφεί) ναι, αλλά "ερμηνεία" όχι.

Σε (δική μου) ερμηνεία μπορεί να προβώ εφόσον διαπιστώσω ότι υπάρχει η κατάλληλη διάθεση στη συζήτηση και εφόσον το θέμα του νήματος το επιτρέπει.

Last edited:
Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ναι, αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι "κάποιος εξαναγκάζει" τη Τουρκία να εξωτερικευθεί προς τα εδώ...

Μην το λες Σταύρο,η υπεροψία τους τους υποκινεί,οι δικοί μας είναι πολύ κοκοκό,κοκοκό για να πάρουν τέτοια πρωτοβουλία

Ο μαρμαρωμενος ποτε ξυπναει;

Λιγο οφ τοπικ αλλα ο μυθος του κοιμωμενου ηρωα που θα ξυπνησει οταν ερθει η ωρα ή η αναγκη συνανταται σε πολλες κουλτουρες. Το ιδιο και οι διαφορες προφητειες για "αναγεννησεις" και περασμενα μεγαλεια. Καλο ειναι κατα την αποψη μου να μενουμε στη σφαιρα της λογικης και του φυσικου κοσμου.

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τελικά δεν θα απελευθερώσει την Πόλη ο Πούτιν και να την "παραδώσει στην Ορθοδοξία"?

Καταλήγω πάλι σε αυτό που ήξερα ήδη , οι μόνοι "φίλοι" μας είναι οι Ευρωπαίοι ...καλοί , κακοί αυτούς έχουμε και με αυτούς θα πορευτούμε , όλα τα υπόλοιπα περί Ρωσίας , Κίνας , Βενεζουέλας , Παταγονίας κτλ ανήκουν στην σφαίρα όχι του εφικτού αλλά της φαντασίας.

Yperion, αυτά παθαίνει κανείς όταν μελετάει τους "ερμηνευτές" των Γερόντων και όχι τους ίδιους τους Γέροντες.

Στην πραγματικότητα, δεν αναιρέθηκε τίποτα.

Τώρα τι να σε κάνω που μου απογοητεύτηκες? :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ο μαρμαρωμενος ποτε ξυπναει;

Λιγο οφ τοπικ αλλα ο μυθος του κοιμωμενου ηρωα που θα ξυπνησει οταν ερθει η ωρα ή η αναγκη συνανταται σε πολλες κουλτουρες. Το ιδιο και οι διαφορες προφητειες για "αναγεννησεις" και περασμενα μεγαλεια. Καλο ειναι κατα την αποψη μου να μενουμε στη σφαιρα της λογικης και του φυσικου κοσμου.

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εσύ μου ξέφυγες. :)

Σε δικαιολογώ πάντως. Μέσα στην θάλασσα των "προφητειών" υπάρχουν και κάποια πράγματα τα οποία δε στέκουν. Ένα απ´αυτά, ΙΜΟ, είναι και ο μύθος του "μαρμαρωμένου βασιλιά"...

Γιατί βρε παιδιά?
Βλέπετε να αλλάζει κάτι στις σχέσεις Ρωσσίας - Τουρκίας?
Αυτές πάντα ανταγωνιστικές ήτανε και πάντα ανταγωνιστικές θα είναι.
Αυτό το ξέρει μια χαρά και ο Πούτιν και ο Ερντογάν.

Ο καθένας για τους δικούς του λόγους έχει συμφέρον να παρουσιάζει αυτή τη στιγμή κάτι άλλο.
Η ουσία όμως δεν έχει αλλάξει σε τίποτε.
Ο Ερντιγάν ένα καμένο χαρτί είναι και ο Πούτιν το ξέρει πολύ καλά.
Ο Πούτιν είχε κάθε λόγο να χαίρεται με την επικράτηση του ισλαμιστή/αντιδυτικού Ερντογάν.
Αν είχε πετύχει το πραξικόπημα, η Τουρκία θα ερχόταν κοντά στη Δύση. Τώρα βολεύεται ο Πούτιν.

Ο Ερντογάν από την άλλη δεν μπορεί -εκτός των άλλων- να συνενέσει με τα σχέδια της Δύσης για δημιουργία Κουρδικού κράτους (με πρόσβαση στη Μεσόγειο κιόλας).
Αυτό θα κόστιζε πάρα πολλά στην Τουρκία και φυσικά στον ίδιο, το κεφάλι του.
Μέσω Ρώσων που έχουν ήδη καλές σχέσεις, θα κοιτάξει να τα βρεί -'ισως παρασκηνιακά- και με τους Ιρανούς.
Και εκεί είναι δύσκολη η γυμναστική. Βλέπετε οι Ιρανοί είναι σιίτες και οι Τούρκοι (ο Ερντογάν δηλαδή) θέλει να το παίξει με τους Σαουδάραβες, την κεφαλή του σουνιτικού κόσμου.

Τον Ερντογάν να τον κλαίτε προσπαθεί να πιαστεί από όπου μπορεί. Είναι όμως με κοντινή ημερομηνία λήξης.
Όσο για τον Πούτιν θα κοιτάξει απλά να εκμεταλευτεί την περίσταση και ότι του κάτσει.
Με τους Τούρκους όμως θα είναι πάντα ανταγωνιστές και αυτό δεν αλλάζει με τίποτε.
Γιατί? Διότι... κεντρική Ασία.

.........
Ο Πούτιν είχε κάθε λόγο να χαίρεται με την επικράτηση του ισλαμιστή/αντιδυτικού Ερντογάν.
Αν είχε πετύχει το πραξικόπημα, η Τουρκία θα ερχόταν κοντά στη Δύση. Τώρα βολεύεται ο Πούτιν.

.....

Αυτη ειναι η βαση... το τερώ που λεμε οπου θα φυτευτει το δεντρο. Μετα θα δουμε τα παρακλαδια.

Και μετα ο Ερντογν θα πρεπει να κανει τον Ζογκλερ αναμεσα σε Ιραν και Αραβια (εγω το λεω ετσι γενικα συμπεριλαμβανει ολους αυτους που εχουν χοντρα τσεκ στον κολπο, ηδη ακουσα ο βασιλιας της Σ Αραβιας εστειλε ενα τσεκ 500 εκ ευρως στν Ερντο εν οψη απροβλεπτων οικ. δυσκολιων. ΚΑι αναμενοντα και πολλα αλλα.)

Παλι σε παρεθεση...η Τουρκια εχασε τοσα δισ και θα χασει ακομα...αυτα τα ρημαδια τα 100 F 35...που ουτε οι Ισραηλινοι δεν μπορουν να παρουν πανω απο 40, πως θα τα παρουν. Πως δεν εχουν κανει ενα break για λιγοτερα για παραδειγμα ;

Παιρνου περισσοτερα και απο Αγγλους Καναδους κλπ...

Εμενα αυτο ειναι που με απασχολει περισσοτερο απο ολα τα σουλτανικα τερτιπια.

Ποσα λεφτα θα τους στειλουν οι σουνιτες τελικα γα να δημιουργησουν (παμε σαν αλλοτε) το "οπλισμενο χερι του ισλαμ" ;;;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τον Ερντογάν να τον κλαίτε προσπαθεί να πιαστεί από όπου μπορεί. Είναι όμως με κοντινή ημερομηνία λήξης.

Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα ή το αυτοκίνητο του θα πιάσει "τυχαία" φωτιά ή φιστίκι θα φάει και θα του κάτσει στον λαιμό ή από την σκάλα θα πέσει ενώ αλλάζει την λάμπα...κάτι τέτοιο "ατύχημα" τον περιμένει...

Οτι και να συζητάνε αυτοί, το παιχνίδι στήθηκε στις συνομιλίες της 15ης Ιουλίου στην Μόσχα μεταξύ Kerry και Lavrov

Σωστός!

Φήμες λένε ότι ο Kerry υπενθύμισε στον ομόλογό του το εξής:

"Η Τουρκία είναι σαν την αλεπού . Όλο πονηριές κάνει . Όταν καταλάβει ότι έχουν στήσει δόκανα για να την πιάσουν , αρχίζει να πηδάει και με τα τέσσερα πόδια , και έτσι πιάνεται και με τα τέσσερα." :)

Τουρκία: Ζητούνται επειγόντως πιλότοι για την πολεμική αεροπορία μετά το πραξικόπημα!

Το έχω ξαναγράψει, ότι στα ελληνικά Επιτελεία θα κάνουν πάρτυ από τη 15 Ιουλίου και μετά. Το πάρτυ θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα από ότι φαίνεται. Δείτε αυτό το γράφημα ας πούμε

ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ¬Γβ€ ΓŽΒ·ΓŽΒΌΓŽΒ± 1.jpg

Από ότι φαίνεται μετά το πραξικόπημα έγινε μόνο μία παραβίαση από δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, δηλαδή τρίχες.

http://www.geetha.mil.gr/el/violati...parabiasewn-eech-kai-parabasewn-kek-icao.html

Τον προηγούμενο μήνα γινόταν της κακομοίρας

ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ¬Γβ€ ΓŽΒ·ΓŽΒΌΓŽΒ± 2.jpg

http://www.geetha.mil.gr/el/violati...parabiasewn-eech-kai-parabasewn-kek-icao.html

τουλάχιστον θα ηρεμήσουν για λίγο οι πιλότοι στα readiness.

Kώστα το πρόβλημα πού δημιούργησε στο τουρκικό στρατό ο Ερντογάν με τις μαζικές αποστρατείες είναι μεγάλο ,θα χρειαστεί καιρός να καλυφθούν τα κενά σε κάποιες θέσεις
Είναι σαν το 1974 ο Κ.Κ αποφάσιζε την αποστράτευση όλων των αξιωματικών από το βαθμό του συνταγματάρχου και πάνω[τουλάχιστον ]
Βέβαια το κακό είναι ότι όσοι θα ενταχθούν στις τουρκικές Ε.Δ από δω καί έπειτα ,μάλλον θα διαφέρουν πολύ από τους προκατόχους τους γιατί τα κριτήρια είναι πλέον διαφορετικά

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Kώστα το πρόβλημα πού δημιούργησε στο τουρκικό στρατό ο Ερντογάν με τις μαζικές αποστρατείες είναι μεγάλο ,θα χρειαστεί καιρός να καλυφθούν τα κενά σε κάποιες θέσεις
Είναι σαν το 1974 ο Κ.Κ αποφάσιζε την αποστράτευση όλων των αξιωματικών από το βαθμό του συνταγματάρχου και πάνω[τουλάχιστον ]
Βέβαια το κακό είναι ότι όσοι θα ενταχθούν στις τουρκικές Ε.Δ από δω καί έπειτα ,μάλλον θα διαφέρουν πολύ από τους προκατόχους τους γιατί τα κριτήρια είναι πλέον διαφορετικά

Συμφωνώ ότι τα κριτήρια θα είναι διαφορετικά από τώρα και στο εξής, ίσως όμως αυτό να μην είναι και τόσο αρνητικό (για εμάς). Έχω την αίσθηση ότι το κύριο κριτήριο ανέλιξης στο στράτευμα θα είναι η πιστη στον Ερντογάν και οι ικανότητες θα λαμβάνονται ελάχιστα υπόψη.

Status
Not open for further replies.