Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Η ερωτηση ηταν ρητορικη. Δηλαδη, ΔΕΝ αφορα μονο εμενα.
Αλλα οποτε σου δινεται η ευκαιρια (ρητορικη η οχι) απευθυνεσαι σε δευτερο ενικο
γιατι ειναι πολυ πιο ευκολο να αποδομησεις ... τον δευτερο ενικο (το προσωπο).
Δεν ξερεις μονο εσυ εμενα (τοσο καιρο εδω μεσα) αλλα κατι λιγο ... και εγω, εσενα !

Ευτυχως υπαρχουν και θαμωνες που επικεντρωνονται σ'αυτα που γραφονται ...
και οχι αυτους που τα γραφουν.

Συνηθίζεται όταν συνδιαλέγεσαι με κάποιον να το κάνεις στο δεύτερο ενικό ή πληθυντικό. Εγώ δεν ξέρω άλλο τρόπο.

δεν ξέρω τι είδες, αλλά να ξέρεις ότι σε επιστράτευση οποιουδήποτε στρατού, υπάρχουν πολλές αστοχίες
γιατί όλα αυτά είναι σχέδια, στα οποία είναι πολλά που δεν έχουν προβλεφθεί ή δεν γίνεται να προβλεφθούν

και επιστράτευση γίνεται μια φορά στα 30 χρόνια, από την προηγούμενη έχουν αλλάξει πολλά δεδομένα

το παιχνίδι παίζεται στο να τα ελαχιστοποιήσεις τα λάθη και τις παραλείψεις, όσο περισσότερο μπορείς, περισσότερο από τον αντίπαλο, ποτέ όμως δεν θα τα εξαλείψεις

(και ως γνωστόν, η οργάνωση, η οικονομία, τα ικανά στελέχη, η αξιοκρατία κλπ κλπ βοηθάνε)
θέλω να πιστεύω ότι είμαστε μπροστά από τους απέναντι

Δεν ήταν η πρώτη τοπικής κλίμακας επιστυράτευση,όπως ξανά -έγραψα,είχα πάρει και το 1987 με το SismIC.
Και στις δύο επιστρατεύσεις ,αλλά το τονίζω στην δεύτερη ,όπου ο καιρός ήταν πολύ άσχημος,τα περισσότερα που είδα στις μονάδες όπου καταλήξαμε εγώ και οι υπόλοιποι,ήταν τραγελαφικά,άλλα μέσα μεταφοράς δεν έβαζαν μπροστά,άλλα έσβηναν στην μέση του στενού δρόμου που οδηγούσε στα σημεία στελέχωσης και δεν μπορούσαν να τα βγάλουν,καλούσαν ενισχύσεις βαρέα οχήματα,έψαχναν μπαταρίες,δεν υπήρχε υλικό για τους εθνοφρουρούς,μιλάμε για ένα χάος...
Βαρέα οχήματα έσβηναν στην λάσπη,μεταφερόμενα κανόνια δεν κυλούσαν,δεν υπήρχαν στολές και αδιάβροχα σε μια τέτοια θεομηνία,δεν υπήρχε μέσο μεταφοράς προς ΤΑ ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΑ...
Η επιστράτευση (κάτι που δεν το εύχομαι φυσικά να γίνει ποτέ),λειτουργεί με κατεπείγουσα κλήση στην οικία του Εθνοφρουρού που στελεχώνει και το αντίστοιχο στρατόπεδο,αφού ζήτησαν τον μικρό μου νεότερο αδελφό για Πυλί και 282 (κάπου εκεί που είναι οι λαθραίοι με το έτσι θέλω 2 χρόνια τώρα),δεν υπήρξε διαθέσιμο ταξί,διαθέσιμο μέσο...τον πήγα Αστυνομία να πάρει το 'Φύλλο πορείας' και μετά τον οδήγησα στο μέρος του,αφού χαιρετιστήκαμε επέστρεψα σπίτι όπου η μητέρα μου είπε ότι πρέπει να πάω στην Αστυνομία όπου περιμένει ο μεσαίος αδελφός για να πάρει το φύλο πορείας,πηγαίνοντας την δεύτερη φορά δεν είχα μέρος να παρκάρω.
Μπλόκαραν τα πάντα,έξω απ το Αστυνομικό τμήμα ήταν μαζεμένοι εκατοντάδες πολίτες,που τους φώναζαν τα ονόματα λάθος,με το στόμα ενώ παντού πηγαινοέρχονταν στρατιωτικά..κωμικοτραγικά πράγματα (*)..τον παίρνω και ήταν ακόμα πιο μακρυά απ το πρώτο στρατόπεδο...
Το παίρνω και γυρίζω να πάρω το δικό μου.
Η στελέχωση των ουλαμών και θέσεων άμυνας δεν είχαν καλυφθεί μέχρι τα ξημερώματα που έληξε ο συναγερμός..
Φυσικά πολλοί από εσάς θα έχετε δει σε παρόμοια άσκηση κωμικοτραγικά πράγματα,όμως είμαστε στο παρά πέντε σύρραξης και πάντα πάνω απ το κεφάλι μας πλανιέται το 1974,όταν απειλήθηκε η εισβολή σε κάποια νησιά....
Δεν μπορώ να γράψω παραπάνω...πίστεψέ με...
Όμως φαντάζομαι να καταλαβαίνεις ότι σε ένα μέρος όπου το 1974 μαζεύτηκαν όλοι οι Μουσουλμάνοι του Νησιού στο Ενετικό Κάστρο φυλασσόμενοι,υπό το φόβο παράπλευρων κτυπημάτων εσωτερικής εχθρικής απειλής,(δεν είναι τυχαίο ότι προσπάθησαν να δηλητηριάσουν κάποιοι την μία δεξαμενή νερού,ενώ υπήρχαν πληροφορίες για εχθροπραξία με στόχο κόψιμο καλωδίων ,ώστε να παραλύσει η ενδοεπικοινωνία,πηγή ο πατέρας μου στο Α.Τ)
ΕΠΙΠΛΈΟΝ ΔΕΝ ΕΊΔΑ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΏΝΟΝΤΑΙ (1996) κρίσιμα σημεία φύλαξης από ειδικές ομάδες που από 18 που πήρα όπλο ,πριν τις σπουδές κ.λ.π,όπως ΔΕΗ,ΟΤΕ...που είναι και οι πρώτοι στόχοι σε κάθε πολεμική πράξη 'εκ των έσω'..
Στα δε πολυβολεία που έσπευσαν 4δες έφεδροι και πολίτες ,δεν μπορούσαν να βγάλουν την άμμο και τα μπάζα,ώστε να μπουν μέσα και να πάρουν θέσεις...
Η οδική συμφόρηση ήταν απερίγραπτη και δεν επέτρεπε ελεύθερη μετακίνηση στρατιωτικών οχημάτων,Πυροσβεστικών,Οχημάτων τροφοδοσίας και Υγρών καυσίμων (άλλο ένα έγκλημα το στένεμα των δρόμων για χάριν των All Inclussives),και τα κολονάκια με τους διπλούς ποδηλατόδρομους,την υπερβολή τσιμέντου,τις νησίδες,τα υπερβολικά πεζοδρόμια,τις μονοδρομήσεις ,τους κυκλικούς κόμβους σε ένα νησί που απέχει ....μια κανονιά από 'απέναντι' και φυσικά όλα αυτά δοκιμάστηκαν σε καιρό ειρήνης την 21ΗΝ Ιουλίου 17 με τον σεισμό,κάτι που έπρεπε να αφυπνίσει τους τοπικούς ηγέτες...
Πάντως πολλά απ τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς τα συζητούσαμε για πολύ καιρό μεταξύ μας και δεν ξέραμε αν πρέπει να γελάμε ή να κλαίμε...
Ήταν κάτι σαν το χάος της 21ης/7/17 με το σεισμό ,μόνο που η απειλή ήταν άλλη.
Έχω πάρα πολλά να παραθέσω,αλλά δεν γίνεται....πρέπει να γίνω κατανοητός.
Απ την άλλη οι Ειδικές Μονάδες ήταν άριστες,αλλά αρκετές?????

Τι λες τώρα ξέρεις πόσοι ασχολούνται με airsoft; Για αστείο το λέω.
Είδατε κάτι μινι υποβρύχια που λένε πως έχουν οι Τούρκοι;
http://www.pronews.gr/amyna-asfalei...ypovryhia-ton-toyrkon-katadromeon-foto-vinteo
Ένα χρόνο πριν σε άρθρο του του Φεβρουαρίου 2017 ο τουρκικός τύπος είχε αποκαλύψει ότι οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις διαθέτουν ήδη μινι-υποβρύχια έτοιμα για επιχειρήσεις στο θέατρο του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα έγινε γνωστή η ύπαρξη SDV (Swimmers Delivery Vehicle) όταν ένα πρωτότυπο του 'Cosmos CE4F' που μπορεί να μεταφέρει 4 άνδρες δόθηκε στο Πανεπιστήμιο Yildiz Teknik για ανάπτυξη ενός SDV με μεγαλύτερες δυνατότητες!

Η έκδοση CE4F ήταν η τελευταία και πιο μυστική που κατασκευάστηκε από το φημισμένο Ιταλό κατασκευαστή Cos.Mo.S με έδρα το Λιβόρνο της Ιταλίας.

Πρόκειται για πρόγραμμα τουρκικού σχεδιασμού και κατασκευής μίνι-υποβρυχίων με μήκος 11 μέτρων και μεταφέρουν μέχρι 8 καταδρομείς σε βάθος μέχρι και τα 100 μέτρα.

Οι ειδικές δυνάμεις SAT αποκάλυψαν ότι διαθέτουν αδιευκρίνιστο αριθμό μινι-υποβρυχίων SDV (Swimmers Delivery Vehicle)
CE4F_turkey4-700x325.jpg

Θέμα φιλοσοφίας. Η δική μας ΜΥΚ είχε κάποτε παρόμοια και τα έχει εγκαταλείψει. Πιθανώς επειδή υπάρχουν τα U-214, που μπορούν να "παραδώσουν" βατραχανθρώπους πολύ κοντά στο στόχο χωρίς να προδώσουν τη θέση τους.

Συνηθίζεται όταν συνδιαλέγεσαι με κάποιον να το κάνεις στο δεύτερο ενικό ή πληθυντικό. Εγώ δεν ξέρω άλλο τρόπο.

Ε ... μπορεις και να το αποφυγεις ... ΑΝ ... σε ενδιαφερει η ουσια των οσων γραφθηκαν (και οχι το προσωπο).

Περιεκτική ανάλυση από Τουρκάλα γιά τήν πρωτόγονη νοοτροπεία πού επικρατεί στούς γείτονες από πολύ παλιά από τότε πού εισέβαλαν οί νομάδες στήν περιοχή καί τό μόνο πού κάνουν είναι νά σπέρνουν δυστυχία στό πέρασμα τους στόν όμορφο κόσμο μέ τίς γενοκτονίες τήν επιθετική τους συμπεριφορά πού αμαυρώνει τό ανθρώπινο είδος...ελπίζω νά συζητηθεί http://www.zougla.gr/kosmos/article...to-episodio-sta-imia-ke-tis-pro8esis-erntogan

Last edited:
Απ την άλλη οι Ειδικές Μονάδες ήταν άριστες,αλλά αρκετές?????

Oι ειδικες δυναμεις ... ΠΟΤΕ δεν ειναι αρκετες. Αλλα αυτο ισχυει για οποιοδηποτε στρατο του κοσμου.
Ολοι επιθυμουν στρατους καθ'ολοκληριαν απο επιλεκτες ειδικες δυναμεις ... αλλα, πολυ απλα δεν μπορουν να εχουν.

Οσον αφορα τα υπολοιπα που γραφεις ... ΔΕΝ πεφτω απο τα συννεφα.
Ειναι δυνατον αυτη η χωρα να εχει παροιμιωδη ανοργανωσια σε ολα ... εκτος απ'την πολεμικη της ετοιμοτητα ?
Γερμανοι και Ιαπωνες στελεχωνουν/οργανωνουν τις υποδομες μας ?

(*) κάπου έβαλα τον αστερίσκο,επειδή αυτά που είδα ,ένιωσα,είδαν ΟΛΟΙ εκείνη τη Νύχτα με συσκότιση,η οποία ήταν και απέναντι (μένω παραλιακά και βλέπω τα φώτα απ το παράθυρο)...λόγω των εκρηκτικών στιγμών ...υπήρχε φως μόνο εκεί που μπορούσε και έπρεπε να υπάρξει,όπως το Α.Τ. που μοίραζε τα φύλλα πορείας....και έρχομαι στο δια ταύτα,ΣΥΜΦΩΝΩ ,δεν άνοιξε ο Φάκελλος της Κύπρου,όμως αυτά που περιγράφω είναι 'συμπυκνωμένα' στον Ειδικό Φάκελλο για την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ειπωμένα απ τον Κωνσταντίνο Καραμανλή,γιατί δεν έδωσε το Οκ, ώστε να 'αποκρουστεί' τουλάχιστον ο Δεύτερος Αττίλας.
Το συγκεκριμένο βιβλίο με προβλημάτισε γιατί μιλούσε για μία Γενική Επιστράτευση παρωδία,όπου κατά την γνώμη του ομιλούντος,δεν έδινε αισιόδοξα μηνύματα,τουλάχιστον για την Κύπρο,οπότε κράτησε πισινή τουλάχιστον για να μην χαθούν Νησιά.Τα έχω (απ την Ελευθεροτυπία),αλλά και από άλλες πηγές...συγχωρέστε με είμαι σε κακή κατάσταση για τον υπέρ πάντω αγώνα της μητέρας και μπαινοβγαίνω Νοσοκομεία....
Αλλά θα σας τα βρω.

....συγχωρέστε με είμαι σε κακή κατάσταση για τον υπέρ πάντω αγώνα της μητέρας και μπαινοβγαίνω Νοσοκομεία....

Ιεραρχησε τις προτεραιοτητες σου -bye- .... το AVclub εδω θα βρισκεται, δεν διατρεχει κινδυνους υγειας.

Oι ειδικες δυναμεις ... ΠΟΤΕ δεν ειναι αρκετες. Αλλα αυτο ισχυει για οποιοδηποτε στρατο του κοσμου.
Ολοι επιθυμουν στρατους καθ'ολοκληριαν απο επιλεκτες ειδικες δυναμεις ... αλλα, πολυ απλα δεν μπορουν να εχουν.

Οσον αφορα τα υπολοιπα που γραφεις ... ΔΕΝ πεφτω απο τα συννεφα.
Ειναι δυνατον αυτη η χωρα να εχει παροιμιωδη ανοργανωσια σε ολα ... εκτος απ'την πολεμικη της ετοιμοτητα ?
Γερμανοι και Ιαπωνες στελεχωνουν/οργανωνουν τις υποδομες μας ?

Σ ευχαριστώ για την στήριξη,που κόντεψε να με στείλει αδιάβαστο,επειδή τριγύριζα να βρω τη μονάδα μου,αλλού έγραφε το φύλλο πορείας,αλλού πήγα,αλλού με ήθελαν,αλλού με περίμεναν,έτσι όμως παιδιά δεν γίνονται... πόλεμοι.
Να προσθέσω ότι σύμφωνα με συναδέλφους σε ψηλές θέσης τοπικής αποκρουστικής μηχανής (συναδέλφους σε πολεμική σχολή,αλλά και δρομείς),πολλά έχουν αλλάξει και πλέον γίνεται μάζωξη,επιλεκτική επιστράτευση των ειδικών μονάδων ανά περιστατικό ώστε να μην επαναληφθούν τα καρναβάλια,και μετά step by step ,να γίνεται η αλυσιδωτή στελέχωση και κήρυξη ετοιμότητας της μηχανής...
Και πάλι ....όμως θα γίνω κακός,εφόσον υπήρχε ομάδα πολιτικής προστασίας με υπεύθυνο στρατιωτικό και ειδική ομάδα ειδικών κρίσεων,γιατί δεν ήταν στους δρόμους την 21η/7/17 μια ομάδα που να εξηγεί με απλά λόγια την ερώτηση των χιλιάδων ξένων που βγήκαν προς την ύπαιθρο και τα βουνά,βλέποντας το έστω μικρό τσουνάμι που κατέκλυσε το λιμάνι,απλά τι να κάνουν...
Σταματούσαν τον κάθε περαστικό και κλαίγοντας ρώταγαν (με συσκότιση και πάλι και οι απέναντι βέβαια) Sir what we do?

Ιεραρχησε τις προτεραιοτητες σου -bye- .... το AVclub εδω θα βρισκεται, δεν διατρεχει κινδυνους υγειας.

Ευχαριστώ ειλικρινά ,απλά βιβλιογραφίες τέτοιας σημασίας ,τις φυλάω,όπως φυλάω τα πολεμικά ανακοινωθέντα της 20ης Ιουλίου 1974 όπως τα έγραψε σε ανοικτής ταινίας ΑΚΑΙ ο πατέρας μου....

Πρέπει όμως να κάνω και έναν επίλογο στον αντίποδα του Καρνάβαλου ,που ζήσαμε ,(και κατά τη γνώμη μου ζούμε,όσο και να 'χτυπιούνται' κάποιοι χρήσιμοι ηλίθιοι)..1987 πάλι συστράτευση με το σεισμίκ και το 'ο στόλος όλος στα σύνορα',ε...κάποιοι από εμάς έχουν ξένη υπήκοο σύζυγο...
Από στόμα σε στόμα,από επιτροπή σε επιτροπή ,οργανώθηκε η ενημέρωσή τους ότι μεσάνυχτα απ το απέναντι άκρο της Νήσου,την Κέφαλο δηλαδή,θα έρθει ναυλωμένο από ξένες πρεσβείες πλοίο να παραλάβει τις αλλοδαπές συμπολίτες μας με προορισμό Αθήνα και μετά επιστροφή στις πατρίδες τους...
Βλέπετε το άλλο άκρο,την άλλη 'συνεννόηση' την έλλειψη πανικού,την ψυχρή εκτέλεση αποστολής....

Τα είχαμε όλα μόνο οι Τούρκοι μας έλειπαν να ζητάνε πολιτικό άσυλο από το πουθενά.
Στημένο μου φαίνεται.
news247.gr/eidiseis/koinonia/tourkoi-apovivasthkan-stis-oinousses-kai-zhtoun-politiko-asylo.5085905.html

... τσουβαλιασαν και την γυναικα σου στο πλοιο ? :blink: ...

Όχι παρόλο που προς τιμήν της ήθελε να μείνει,πάλι σε 24 ώρες εξατμίστηκε η 'μπαρουτίλα',βέβαια αφήνοντας θετικές εντυπώσεις σε όλους μας για τον χειρισμό,και την υποχώρηση των απέναντι ..
Τα μάζεψαν και τα πλοία και το Sismic,o Ανδρέας φαινόταν να μην κωλώνει....
Τώρα ,μετά τον Στρατηγό Άνεμο ,αλλά και το για Γκίνες "δεν υπάρχουν Θαλάσσια Σύνορα'',τα νησάκια τα χάσαμε,όποιος έχει αντίθετη άποψη ας πλησιάσει.
Έχω ψαράδες φίλους,άλλους σκαφάτους που περνάνε και έχουν συμβεί αρκετά που δείχνουν την μη Ελληνικότητά τους...
Επίσης απ ότι ξέρω και η προπαγάνδα μέσω ασυρμάτου πάει καλά,,,κάτι ημέρες νηστείας,ρώταγαν δικούς μας αν πεινούν ,να τους φέρουν kebab (φυλάκιο διπλανής νησίδας)..

Ευχαριστώ...εκ καρδίας και γω εύχομαι να βάλουν στο μυαλό τους κάποιοι ,ότι 24% ΦΠΑ σ αυτές τις παραμεθόριους διεκδικήσιμες και απειλούμενες περιοχές,ήταν ένα έγκλημα!!!!ένα αίσχος.
Και πάλι συγγνώμη που δεν μπορώ να αφηγηθώ λεπτομέρειες που έχουν σχέση με λάθη σε οπλιστικά συστήματα ,σε βλήματα...που δεν δικαιολογούν τις φανφάρες περί αξιόμαχου.
Επιπλέον όλοι πιστεύουν ότι τα κατά κύματα των σε σειρά αποβιβαζομένων λέμβων στα νησιά μας, το 2015 και 2016 ,αλλά και τώρα.....'έδειξαν πολλά'...στους απέναντι.

Αν με ρωτήσει κάποιος υποθετικά ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος μου σχετικά με μια εμπλοκή ένα θα πω από την εμπειρία μου στον στρατό.
Μπαταρίες.
Ποτέ δεν είναι γεμάτες. Είτε στα άρματα για να πάρουν μπρος, είτε στους ασυρμάτους για να μιλήσεις. Μια θητεία ήταν το μόνιμο πρόβλημα που έβλεπα συνέχεια και σου έκοβε κάθε όρεξη. Είναι δυνατόν στα δέκα άρματα να έχει μπαταρίες μόνο το ένα και για να πάρουν μπρος να χρειάζονται καλώδια;
Ή να σε πιάνει απογοήτευση να μη μπορείς να μιλήσεις να ξέρεις προς πια κατεύθυνση θα πας, τι στόχο έχεις, που πρέπει να σταματήσεις, να πεις στον μπροστινό ή τον πίσω σταματάμε μη τρακάρουμε;
Αυτό το μπάχαλο στις επικοινωνίες δεν καταπίνεται με τίποτα. Είναι μια παράλυση.

Αν με ρωτήσει κάποιος υποθετικά ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος μου σχετικά με μια εμπλοκή ένα θα πω από την εμπειρία μου στον στρατό.
Μπαταρίες.
Ποτέ δεν είναι γεμάτες. Είτε στα άρματα για να πάρουν μπρος, είτε στους ασυρμάτους για να μιλήσεις. Μια θητεία ήταν το μόνιμο πρόβλημα που έβλεπα συνέχεια και σου έκοβε κάθε όρεξη. Είναι δυνατόν στα δέκα άρματα να έχει μπαταρίες μόνο το ένα και για να πάρουν μπρος να χρειάζονται καλώδια;
Ή να σε πιάνει απογοήτευση να μη μπορείς να μιλήσεις να ξέρεις προς πια κατεύθυνση θα πας, τι στόχο έχεις, που πρέπει να σταματήσεις, να πεις στον μπροστινό ή τον πίσω σταματάμε μη τρακάρουμε;
Αυτό το μπάχαλο στις επικοινωνίες δεν καταπίνεται με τίποτα. Είναι μια παράλυση.

Τι είδους πόλεμο φαντάζεσαι?

Το όλο σκηνικό θα κρατήσει 2-3 μέρες το πολύ.
Μετά θα πέσουν οι πάντες να τον σταματήσουν.

Ότι γίνει θα παιχτεί με αεροπορία και ναυτικό.

Status
Not open for further replies.