Λεωνίδα το μόνο σίγουρο είναι πως θα ζήσουμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα..
Εμένα και εσένα ναι, την κυβέρνηση που έχει το 20% του ΑΕΠ απ' τον τουρισμό;Το τελευταίο που σ'ενδιαφέρει είναι οι τουρίστες!!!
Και μόνο που τα σκέφτομαι όλα αυτά ηδονίζομαι!Κάτι μου λέει όμως πως ο δρόμος είναι στρωμένος με...παλούκια.
Eμένα μου κάνει εντύπωση πως θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα και η Τουρκία, το ενδεχόμενο να καταρριφθούν αεροσκάφη, να εκτοξευθούν πύραυλοι, η να βομβαρδιστούν βραχονησίδες ή και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις εν αναμονή των ξενοδοχείων και στις 2 πλευρές για τουρίστες.
Τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι εκτοξεύονται αντιαεραπορικά, κλπ πως θα εμπιστευθούν οι τουρίστες να επιβιβαστούν στα τσάρτερ;
Καλύτερα να χάσουμε την τουριστική σαιζόν για ένα δυό μήνες παρά κανένα νησί για πάντα,
Καλύτερα να χάσουμε την τουριστική σαιζόν για ένα δυό μήνες παρά κανένα νησί για πάντα,
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ξαναζήσω στιγμές σαν αυτές που έζησα εγώ ,τα αδέλφια μου, συγγενείς μου κ συμπολίτες μου εκείνη την νύχτα 28 Ιανουαρίου του 96,με την τοπική επιστράτευση...αυτό ήταν για μένα αρνητική εμπειρία,μια αναπαράσταση του Βασιλιά Καρνάβαλου,που γιορτάσαμε χθες κ γι αυτό μου ήρθε στο μυαλό μέρα που είναι.
Ίσως είχαμε την υπεροπλία κ το σθένος,όντως είδα με τα μάτια μου ΛΟΚ να κλαίνε που δεν τους άφησαν να πάνε με 10 Μποφώρ,αλλά τα υπόλοιπα που συνέβησαν στις μονάδες,στους ουλαμούς κ στα προκεχωρημενα σημεία προκάλυψης κ αμύνης δεν με κάνουν να αισιοδοξώ.το έζησα ο ίδιος κ πολλοί φίλοι μου κ μιλάμε δεν γράφονται αυτά τα πράγματα...όμως δεν θα αφήσω κανεναν να με βγάλει στραβό....μετά πήγα στο ΝΙΜΙΤΣ λόγω βαριάς πνευμονοπάθεια με αιμόπτυση....απλά να πω ότι η στελέχωση των μονάδων με εθνοφρουρούς όπως εγώ κ άλλοι,έγινε με οτοστόπ σε πολλές περιπτώσεις..αυτά.δεν μπορώ να πω παραπάνω,απλά εύχομαι να έχει γίνει δουλειά από τότε στον τομέα αυτό.... επειδή άλλαξε η μαχημη θέση μου σε πυροσβέστη κ δεν πήρα μέρος σε άσκηση,που ΤΟΣΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά είχε εκείνη την κρίσιμη βροχερή κ κρύα νύχτα.
Όπως το αντιμετώπισε και το Ισραήλ, που έχει βαρεθεί να πολεμάει και παρόλα αυτά βουλιάζει στους Τουρίστες όλο το χρόνο.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ξαναζήσω στιγμές σαν αυτές που έζησα εγώ ,τα αδέλφια μου, συγγενείς μου κ συμπολίτες μου εκείνη την νύχτα 28 Ιανουαρίου του 96,με την τοπική επιστράτευση...αυτό ήταν για μένα αρνητική εμπειρία,μια αναπαράσταση του Βασιλιά Καρνάβαλου,που γιορτάσαμε χθες κ γι αυτό μου ήρθε στο μυαλό μέρα που είναι.
Ίσως είχαμε την υπεροπλία κ το σθένος,όντως είδα με τα μάτια μου ΛΟΚ να κλαίνε που δεν τους άφησαν να πάνε με 10 Μποφώρ,αλλά τα υπόλοιπα που συνέβησαν στις μονάδες,στους ουλαμούς κ στα προκεχωρημενα σημεία προκάλυψης κ αμύνης δεν με κάνουν να αισιοδοξώ.το έζησα ο ίδιος κ πολλοί φίλοι μου κ μιλάμε δεν γράφονται αυτά τα πράγματα...όμως δεν θα αφήσω κανεναν να με βγάλει στραβό....μετά πήγα στο ΝΙΜΙΤΣ λόγω βαριάς πνευμονοπάθεια με αιμόπτυση....απλά να πω ότι η στελέχωση των μονάδων με εθνοφρουρούς όπως εγώ κ άλλοι,έγινε με οτοστόπ σε πολλές περιπτώσεις..αυτά.δεν μπορώ να πω παραπάνω,απλά εύχομαι να έχει γίνει δουλειά από τότε στον τομέα αυτό.... επειδή άλλαξε η μαχημη θέση μου σε πυροσβέστη κ δεν πήρα μέρος σε άσκηση,που ΤΟΣΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά είχε εκείνη την κρίσιμη βροχερή κ κρύα νύχτα.
Εντάξει τώρα, κολλάς στις λεπτομέρειες!το Ισραήλ. παρά την απεριόριστη υποστήριξη από τους αμερικάνους και τη μεγάλη διασπορά,
εδώ λέει ότι έχει λιγότερους τουρίστες (σε σχέση με τον πληθυσμό του) ακόμη και από χώρες όπως η Βουλγαρία και η Αλβανία
http://www.telegraph.co.uk/travel/maps-and-graphics/countries-where-tourists-outnumber-locals/

το Ισραήλ. παρά την απεριόριστη υποστήριξη από τους αμερικάνους και τη μεγάλη διασπορά,
εδώ λέει ότι έχει λιγότερους τουρίστες (σε σχέση με τον πληθυσμό του) ακόμη και από χώρες όπως η Βουλγαρία και η Αλβανία
.
http://www.telegraph.co.uk/travel/maps-and-graphics/countries-where-tourists-outnumber-locals/
...απλά να πω ότι η στελέχωση των μονάδων με εθνοφρουρούς όπως εγώ κ άλλοι,έγινε με οτοστόπ σε πολλές περιπτώσεις...
Ομως γιατι δεν μπορω να νιωσω ασφαλης ?
Aυτο φοβαμαι και γω !
Η οργανωση και ετοιμοτητα ... ειναι Ο αγνωστος παραγων για τα ελληνικα δεδομενα.
Βλεπουμε ολοι τα ΛΟΚ και παρασυρομαστε να πιστευουμε οτι καπου εκει κοντα βρισκεται
και η ετοιμοτητα του υπολοιπου στρατευματος (τακτικου και εφεδρικου).
Ειναι ?
Το ξερω οτι γινομαι ενοχλητικος (εως δυσαρεστος) να αμφισβητω τα ιερα και οσια.
Αλλα ... ΔΙΑΟΛΕ ... δεν βλεπω κανεναν σας να το κανει. Εχετε πεισει τους εαυτους σας
οτι σε καποιον τομεα (με καποιον τροπο) εχουμε ενα απιστευτο συγκριτικο πλεονεκτημα
και ... πετροπολεμο σε οποιον το αμφισβητει. Οι τουρκοι εχουν δυο μετωπα ανοιχτα
(Κουρδους και ας πουμε Κυπριακη ΑΟΖ) και 420 χιλιαδες τακτικο στρατο (ο οποιο ειναι λιγος
για 80 εκατομυρια λαο). Οι ελληνες δεν εχουν κανενα μετωπο ανοιχτο (που πολυ αμφιβαλλω,
οχι τοσο για τους σκοπιανους αλλα για τους αλβανους ... εψαξε κανεις να βρει που πηγαν
δεκα επιθετικα τουρκικα ελικοπτερα μετα την αποπειρα πραξικοπηματος στην γειτονα ???
ΟΧΙ !) και οι ελληνες εχουν 100 χιλιαδες τακτικο στρατο (ποσοστο καλυτερο των τουρκων
αλλα παλι μικροτερο) και μερικα τακτικα πλεονεκτηματα (τα Mirage 2000 κανουν πιο κλειστη
στροφη σε μια αερομαχια με F16, ενω τα υποβρυχια μας, οσα βρισκονται σε επιχειρησιακη
ετοιμοτητα, μπορουν να χτυπησουν αθεατα με βαρυτατη γομωση) και μερικα διοικητικα
πλεονεκτηματα (ο μαλακας ο σουλτανος φροντισε να βαλει φυλακη τους ικανοτερους
και εμπειροτερους στρατηγους του στρατευματος του ... αφηνοντας λοχαγους να κανουν
κουμαντο εκει που καποτε εκαναν στρατηγοι).
Ομως γιατι δεν μπορω να νιωσω ασφαλης ?
Μηπως γιατι αυτοι οι χαμηλοβαθμοι τουρκοι αξιωματικοι αποκτουν ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ εμπειρια
σε πραγματικο θεατρο επιχειρησεων (που λεγεται εκκολαπτομενο Κουρδισταν) και οχι σε χαρτες
και stratego ! Γιατι σαν την Εμπειρια .... ΔΕΝ υπαρχει μεγαλυτερο συγκριτικο πλεονεκτημα.
Απο εμας, τους ραγιαδες, ΠΟΙΟΣ πολεμισε τελευταια φορα (να ακουει τις σφαιρες να σφυριζουν
και τουλαχιστον να ξερει πως να καλυφθει) και ΠΟΤΕ ? Πραγματικο πολεμο ... οχι ασκησεις επι χαρτου.
Γιατί είναι στο χαρακτήρα σου. Ότι και να σου πούμε εμείς δεν πρόκειται να πιστέψεις ότι η Ελλάδα δεν είναι ανυπεράσπιστη.
Είδατε κάτι μινι υποβρύχια που λένε πως έχουν οι Τούρκοι;
http://www.pronews.gr/amyna-asfalei...ypovryhia-ton-toyrkon-katadromeon-foto-vinteo
Ένα χρόνο πριν σε άρθρο του του Φεβρουαρίου 2017 ο τουρκικός τύπος είχε αποκαλύψει ότι οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις διαθέτουν ήδη μινι-υποβρύχια έτοιμα για επιχειρήσεις στο θέατρο του Αιγαίου.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.