Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Λεωνίδα το μόνο σίγουρο είναι πως θα ζήσουμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα..

Νίκο,ναι,και έχω προετοιμαστεί και ψυχολογικά εδώ και πολύ καιρό,είμαι έτοιμος για όλα

Το τελευταίο που σ'ενδιαφέρει είναι οι τουρίστες!!!
Εμένα και εσένα ναι, την κυβέρνηση που έχει το 20% του ΑΕΠ απ' τον τουρισμό;
(Και οι Τούρκοι αντίστοιχα)

Eμένα μου κάνει εντύπωση πως θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα και η Τουρκία, το ενδεχόμενο να καταρριφθούν αεροσκάφη, να εκτοξευθούν πύραυλοι, η να βομβαρδιστούν βραχονησίδες ή και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις εν αναμονή των ξενοδοχείων και στις 2 πλευρές για τουρίστες.
Τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι εκτοξεύονται αντιαεραπορικά, κλπ πως θα εμπιστευθούν οι τουρίστες να επιβιβαστούν στα τσάρτερ;

Όπως το αντιμετώπισε και το Ισραήλ, που έχει βαρεθεί να πολεμάει και παρόλα αυτά βουλιάζει στους Τουρίστες όλο το χρόνο.

Καλύτερα να χάσουμε την τουριστική σαιζόν για ένα δυό μήνες παρά κανένα νησί για πάντα,

Καλύτερα να χάσουμε την τουριστική σαιζόν για ένα δυό μήνες παρά κανένα νησί για πάντα,

Σωστά,να σταματήσουμε να κοιτάμε το δένδρο και να χάνουμε το δάσος

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ξαναζήσω στιγμές σαν αυτές που έζησα εγώ ,τα αδέλφια μου, συγγενείς μου κ συμπολίτες μου εκείνη την νύχτα 28 Ιανουαρίου του 96,με την τοπική επιστράτευση...αυτό ήταν για μένα αρνητική εμπειρία,μια αναπαράσταση του Βασιλιά Καρνάβαλου,που γιορτάσαμε χθες κ γι αυτό μου ήρθε στο μυαλό μέρα που είναι.
Ίσως είχαμε την υπεροπλία κ το σθένος,όντως είδα με τα μάτια μου ΛΟΚ να κλαίνε που δεν τους άφησαν να πάνε με 10 Μποφώρ,αλλά τα υπόλοιπα που συνέβησαν στις μονάδες,στους ουλαμούς κ στα προκεχωρημενα σημεία προκάλυψης κ αμύνης δεν με κάνουν να αισιοδοξώ.το έζησα ο ίδιος κ πολλοί φίλοι μου κ μιλάμε δεν γράφονται αυτά τα πράγματα...όμως δεν θα αφήσω κανεναν να με βγάλει στραβό....μετά πήγα στο ΝΙΜΙΤΣ λόγω βαριάς πνευμονοπάθεια με αιμόπτυση....απλά να πω ότι η στελέχωση των μονάδων με εθνοφρουρούς όπως εγώ κ άλλοι,έγινε με οτοστόπ σε πολλές περιπτώσεις..αυτά.δεν μπορώ να πω παραπάνω,απλά εύχομαι να έχει γίνει δουλειά από τότε στον τομέα αυτό.... επειδή άλλαξε η μαχημη θέση μου σε πυροσβέστη κ δεν πήρα μέρος σε άσκηση,που ΤΟΣΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά είχε εκείνη την κρίσιμη βροχερή κ κρύα νύχτα.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ξαναζήσω στιγμές σαν αυτές που έζησα εγώ ,τα αδέλφια μου, συγγενείς μου κ συμπολίτες μου εκείνη την νύχτα 28 Ιανουαρίου του 96,με την τοπική επιστράτευση...αυτό ήταν για μένα αρνητική εμπειρία,μια αναπαράσταση του Βασιλιά Καρνάβαλου,που γιορτάσαμε χθες κ γι αυτό μου ήρθε στο μυαλό μέρα που είναι.
Ίσως είχαμε την υπεροπλία κ το σθένος,όντως είδα με τα μάτια μου ΛΟΚ να κλαίνε που δεν τους άφησαν να πάνε με 10 Μποφώρ,αλλά τα υπόλοιπα που συνέβησαν στις μονάδες,στους ουλαμούς κ στα προκεχωρημενα σημεία προκάλυψης κ αμύνης δεν με κάνουν να αισιοδοξώ.το έζησα ο ίδιος κ πολλοί φίλοι μου κ μιλάμε δεν γράφονται αυτά τα πράγματα...όμως δεν θα αφήσω κανεναν να με βγάλει στραβό....μετά πήγα στο ΝΙΜΙΤΣ λόγω βαριάς πνευμονοπάθεια με αιμόπτυση....απλά να πω ότι η στελέχωση των μονάδων με εθνοφρουρούς όπως εγώ κ άλλοι,έγινε με οτοστόπ σε πολλές περιπτώσεις..αυτά.δεν μπορώ να πω παραπάνω,απλά εύχομαι να έχει γίνει δουλειά από τότε στον τομέα αυτό.... επειδή άλλαξε η μαχημη θέση μου σε πυροσβέστη κ δεν πήρα μέρος σε άσκηση,που ΤΟΣΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά είχε εκείνη την κρίσιμη βροχερή κ κρύα νύχτα.

Κοίτα, εσύ έχεις κάποιες εμπειρίες από εκείνη τη νύχτα, άλλοι έχουν άλλες. Δε σε αμφισβητώ, προς Θεού. Αλλά όπου ξέσπασε ενας πόλεμος, ξέσπασε και χάος, παντού, σε όλες τις χώρες και σε όλες τις εποχές. Και νομίζω ότι αν εμείς ήμασταν μια φορά καρνάβαλοι, οι απέναντι ήταν 10. Να υπενθυμίσω ότι οι τούρκοι κομάντος που αποβιβάστηκαν στα Ίμια δεν είχαν επιμελητεία! Ο υπολοχαγός που ηγείτο πλήρωσε τη βενζίνη για το φουσκωτό με την πιστωτική του κάρτα. Για τροφή αγόρασαν ψωμί και τυρί απο ένα μίνι-μάρκετ. Μερικά χρόνια αργότερα παρουσίασε την απόδειξη στο δικαστήριο όπου δικάζονταν για συμμετοχή στην Οργάνωση Εργκένεκον...

Όπως το αντιμετώπισε και το Ισραήλ, που έχει βαρεθεί να πολεμάει και παρόλα αυτά βουλιάζει στους Τουρίστες όλο το χρόνο.

το Ισραήλ. παρά την απεριόριστη υποστήριξη από τους αμερικάνους και τη μεγάλη διασπορά,

εδώ λέει ότι έχει λιγότερους τουρίστες (σε σχέση με τον πληθυσμό του) ακόμη και από χώρες όπως η Βουλγαρία και η Αλβανία

http://www.telegraph.co.uk/travel/maps-and-graphics/countries-where-tourists-outnumber-locals/

δεν ξέρω τι είδες, αλλά να ξέρεις ότι σε επιστράτευση οποιουδήποτε στρατού, υπάρχουν πολλές αστοχίες
γιατί όλα αυτά είναι σχέδια, στα οποία είναι πολλά που δεν έχουν προβλεφθεί ή δεν γίνεται να προβλεφθούν

και επιστράτευση γίνεται μια φορά στα 30 χρόνια, από την προηγούμενη έχουν αλλάξει πολλά δεδομένα

το παιχνίδι παίζεται στο να τα ελαχιστοποιήσεις τα λάθη και τις παραλείψεις, όσο περισσότερο μπορείς, περισσότερο από τον αντίπαλο, ποτέ όμως δεν θα τα εξαλείψεις

(και ως γνωστόν, η οργάνωση, η οικονομία, τα ικανά στελέχη, η αξιοκρατία κλπ κλπ βοηθάνε)
θέλω να πιστεύω ότι είμαστε μπροστά από τους απέναντι

το Ισραήλ. παρά την απεριόριστη υποστήριξη από τους αμερικάνους και τη μεγάλη διασπορά,

εδώ λέει ότι έχει λιγότερους τουρίστες (σε σχέση με τον πληθυσμό του) ακόμη και από χώρες όπως η Βουλγαρία και η Αλβανία

http://www.telegraph.co.uk/travel/maps-and-graphics/countries-where-tourists-outnumber-locals/
Εντάξει τώρα, κολλάς στις λεπτομέρειες!
Θα χάσουμε το 5-10% του ΑΕΠ και μεις και οι Τούρκοι αν αρχίσουν να πεφτούν σφαίρες , αλλά υπογράφουμε 1-2 μνημόνια παραπάνω βρε αδερφέ.

.

Είχα την εντύπωση ότι ήταν περισσότεροι, βλέπεις εξυπηρετώ συνεχώς (Γερμανούς) πελάτες που θέλουν να ταξιδέψουν στο Ισραήλ. Πάντως ο τουριστικός τομέας στο Ισραήλ είναι αρκετά μεγάλος, και η κατα κεφαλή δαπάνη ανα Τουρίστα υψηλή, στα $1600, περίπου 1400 ευρώ. (στην Ελλάδα είναι 514 ευρώ)

http://www.jpost.com/Israel-News/More-tourists-visit-Israel-in-2017-thaa-ever-before-522665

...απλά να πω ότι η στελέχωση των μονάδων με εθνοφρουρούς όπως εγώ κ άλλοι,έγινε με οτοστόπ σε πολλές περιπτώσεις...

Aυτο φοβαμαι και γω !
Η οργανωση και ετοιμοτητα ... ειναι Ο αγνωστος παραγων για τα ελληνικα δεδομενα.
Βλεπουμε ολοι τα ΛΟΚ και παρασυρομαστε να πιστευουμε οτι καπου εκει κοντα βρισκεται
και η ετοιμοτητα του υπολοιπου στρατευματος (τακτικου και εφεδρικου).

Ειναι ?

Το ξερω οτι γινομαι ενοχλητικος (εως δυσαρεστος) να αμφισβητω τα ιερα και οσια.
Αλλα ... ΔΙΑΟΛΕ ... δεν βλεπω κανεναν σας να το κανει. Εχετε πεισει τους εαυτους σας
οτι σε καποιον τομεα (με καποιον τροπο) εχουμε ενα απιστευτο συγκριτικο πλεονεκτημα
και ... πετροπολεμο σε οποιον το αμφισβητει. Οι τουρκοι εχουν δυο μετωπα ανοιχτα
(Κουρδους και ας πουμε Κυπριακη ΑΟΖ) και 420 χιλιαδες τακτικο στρατο (ο οποιο ειναι λιγος
για 80 εκατομυρια λαο). Οι ελληνες δεν εχουν κανενα μετωπο ανοιχτο (που συζητιεται,
οχι τοσο για τους σκοπιανους αλλα για τους αλβανους ... εψαξε κανεις να βρει που πηγαν
δεκα επιθετικα τουρκικα ελικοπτερα μετα την αποπειρα πραξικοπηματος στην γειτονα ???
ΟΧΙ !) και οι ελληνες εχουν 100 χιλιαδες τακτικο στρατο (ποσοστο καλυτερο των τουρκων
αλλα παλι μικροτερο) και μερικα τακτικα πλεονεκτηματα (τα Mirage 2000 κανουν πιο κλειστη
στροφη σε μια αερομαχια με F16, ενω τα υποβρυχια μας, οσα βρισκονται σε επιχειρησιακη
ετοιμοτητα, μπορουν να χτυπησουν αθεατα με βαρυτατη γομωση) και μερικα διοικητικα
πλεονεκτηματα (ο μαλακας ο σουλτανος φροντισε να βαλει φυλακη τους ικανοτερους
και εμπειροτερους στρατηγους του στρατευματος του ... αφηνοντας λοχαγους να κανουν
κουμαντο εκει που καποτε εκαναν στρατηγοι).

Ομως γιατι δεν μπορω να νιωσω ασφαλης ?

Μηπως γιατι αυτοι οι χαμηλοβαθμοι τουρκοι αξιωματικοι αποκτουν ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ εμπειρια
σε πραγματικο θεατρο επιχειρησεων (που λεγεται εκκολαπτομενο Κουρδισταν) και οχι σε χαρτες
και stratego ! Γιατι σαν την Εμπειρια .... ΔΕΝ υπαρχει μεγαλυτερο συγκριτικο πλεονεκτημα.
Απο εμας, τους ραγιαδες, ΠΟΙΟΣ πολεμισε τελευταια φορα (να ακουει τις σφαιρες να σφυριζουν
και τουλαχιστον να ξερει πως να καλυφθει) και ΠΟΤΕ ? Πραγματικο πολεμο ... οχι ασκησεις επι χαρτου.

Και βεβαια ... αφηστε μα να υπενθυμισω ... οτι απο ακτοφυλακες και λιμενικα σωματα
ΔΕΝ κερδηθηκαν πολεμοι. Ουτε ... απο το ποιο σκαφος εκανε λιγο μπρος ... και ποιο, λιγο πισω !

Last edited:
Aυτο φοβαμαι και γω !
Η οργανωση και ετοιμοτητα ... ειναι Ο αγνωστος παραγων για τα ελληνικα δεδομενα.
Βλεπουμε ολοι τα ΛΟΚ και παρασυρομαστε να πιστευουμε οτι καπου εκει κοντα βρισκεται
και η ετοιμοτητα του υπολοιπου στρατευματος (τακτικου και εφεδρικου).

Ειναι ?

Το ξερω οτι γινομαι ενοχλητικος (εως δυσαρεστος) να αμφισβητω τα ιερα και οσια.
Αλλα ... ΔΙΑΟΛΕ ... δεν βλεπω κανεναν σας να το κανει. Εχετε πεισει τους εαυτους σας
οτι σε καποιον τομεα (με καποιον τροπο) εχουμε ενα απιστευτο συγκριτικο πλεονεκτημα
και ... πετροπολεμο σε οποιον το αμφισβητει. Οι τουρκοι εχουν δυο μετωπα ανοιχτα
(Κουρδους και ας πουμε Κυπριακη ΑΟΖ) και 420 χιλιαδες τακτικο στρατο (ο οποιο ειναι λιγος
για 80 εκατομυρια λαο). Οι ελληνες δεν εχουν κανενα μετωπο ανοιχτο (που πολυ αμφιβαλλω,
οχι τοσο για τους σκοπιανους αλλα για τους αλβανους ... εψαξε κανεις να βρει που πηγαν
δεκα επιθετικα τουρκικα ελικοπτερα μετα την αποπειρα πραξικοπηματος στην γειτονα ???
ΟΧΙ !) και οι ελληνες εχουν 100 χιλιαδες τακτικο στρατο (ποσοστο καλυτερο των τουρκων
αλλα παλι μικροτερο) και μερικα τακτικα πλεονεκτηματα (τα Mirage 2000 κανουν πιο κλειστη
στροφη σε μια αερομαχια με F16, ενω τα υποβρυχια μας, οσα βρισκονται σε επιχειρησιακη
ετοιμοτητα, μπορουν να χτυπησουν αθεατα με βαρυτατη γομωση) και μερικα διοικητικα
πλεονεκτηματα (ο μαλακας ο σουλτανος φροντισε να βαλει φυλακη τους ικανοτερους
και εμπειροτερους στρατηγους του στρατευματος του ... αφηνοντας λοχαγους να κανουν
κουμαντο εκει που καποτε εκαναν στρατηγοι).

Ομως γιατι δεν μπορω να νιωσω ασφαλης ?

Μηπως γιατι αυτοι οι χαμηλοβαθμοι τουρκοι αξιωματικοι αποκτουν ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ εμπειρια
σε πραγματικο θεατρο επιχειρησεων (που λεγεται εκκολαπτομενο Κουρδισταν) και οχι σε χαρτες
και stratego ! Γιατι σαν την Εμπειρια .... ΔΕΝ υπαρχει μεγαλυτερο συγκριτικο πλεονεκτημα.
Απο εμας, τους ραγιαδες, ΠΟΙΟΣ πολεμισε τελευταια φορα (να ακουει τις σφαιρες να σφυριζουν
και τουλαχιστον να ξερει πως να καλυφθει) και ΠΟΤΕ ? Πραγματικο πολεμο ... οχι ασκησεις επι χαρτου.

Τι λες τώρα ξέρεις πόσοι ασχολούνται με airsoft; Για αστείο το λέω.
Είδατε κάτι μινι υποβρύχια που λένε πως έχουν οι Τούρκοι;
http://www.pronews.gr/amyna-asfalei...ypovryhia-ton-toyrkon-katadromeon-foto-vinteo
Ένα χρόνο πριν σε άρθρο του του Φεβρουαρίου 2017 ο τουρκικός τύπος είχε αποκαλύψει ότι οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις διαθέτουν ήδη μινι-υποβρύχια έτοιμα για επιχειρήσεις στο θέατρο του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα έγινε γνωστή η ύπαρξη SDV (Swimmers Delivery Vehicle) όταν ένα πρωτότυπο του 'Cosmos CE4F' που μπορεί να μεταφέρει 4 άνδρες δόθηκε στο Πανεπιστήμιο Yildiz Teknik για ανάπτυξη ενός SDV με μεγαλύτερες δυνατότητες!

Η έκδοση CE4F ήταν η τελευταία και πιο μυστική που κατασκευάστηκε από το φημισμένο Ιταλό κατασκευαστή Cos.Mo.S με έδρα το Λιβόρνο της Ιταλίας.

Πρόκειται για πρόγραμμα τουρκικού σχεδιασμού και κατασκευής μίνι-υποβρυχίων με μήκος 11 μέτρων και μεταφέρουν μέχρι 8 καταδρομείς σε βάθος μέχρι και τα 100 μέτρα.

Οι ειδικές δυνάμεις SAT αποκάλυψαν ότι διαθέτουν αδιευκρίνιστο αριθμό μινι-υποβρυχίων SDV (Swimmers Delivery Vehicle)
CE4F_turkey4-700x325.jpg

Γιατί είναι στο χαρακτήρα σου. Ότι και να σου πούμε εμείς δεν πρόκειται να πιστέψεις ότι η Ελλάδα δεν είναι ανυπεράσπιστη.

Η ερωτηση ηταν ρητορικη. Δηλαδη, ΔΕΝ αφορουσε μονο εμενα.
Αλλα οποτε σου δινεται η ευκαιρια (ρητορικη η οχι) απευθυνεσαι σε δευτερο ενικο
γιατι ειναι πολυ πιο ευκολο να αποδομησεις ... τον δευτερο ενικο (το προσωπο).
Δεν ξερεις μονο εσυ εμενα (τοσο καιρο εδω μεσα) αλλα κατι λιγο ... και εγω, εσενα !

Ευτυχως υπαρχουν και θαμωνες που επικεντρωνονται σ'αυτα που γραφονται ...
και οχι αυτους που τα γραφουν.

Last edited:
Είδατε κάτι μινι υποβρύχια που λένε πως έχουν οι Τούρκοι;
http://www.pronews.gr/amyna-asfalei...ypovryhia-ton-toyrkon-katadromeon-foto-vinteo
Ένα χρόνο πριν σε άρθρο του του Φεβρουαρίου 2017 ο τουρκικός τύπος είχε αποκαλύψει ότι οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις διαθέτουν ήδη μινι-υποβρύχια έτοιμα για επιχειρήσεις στο θέατρο του Αιγαίου.

Nαι αλλα ... δεν εξαπολυουν εκρηκτικες γομωσεις (οπως τα δικα μας).
Αν δεν κανω λαθος, προωθουν επιλεκτες δυναμεις σε αποσταση αναπνοης.
Δηλαδη κατω απο τις σημαδουρες στις ακτες του εχθρου. Αυτο ειναι ολο !
Ενα κανονικο υποβρυχιο ... μπορει να σακαταψει μια βαση, ενω το ιδιο
βρισκεται ακομα κατω απ'το νερο. ΤΕΡΑΣΤΙΟ πλεονεκτημα.

Status
Not open for further replies.