Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Εδώ που τα λέμε, το να παίρνεις τον Αιγιαλείας ως αντιπροσωπευτικό του ιεραρχείου είναι σαν να βάζεις τον Πολάκη αντιπροσωπευτικό όλης της κυβέρνησης. Και χειρότερα.

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Εδώ που τα λέμε, το να παίρνεις τον Αιγιαλείας ως αντιπροσωπευτικό του ιεραρχείου είναι σαν να βάζεις τον Πολάκη αντιπροσωπευτικό όλης της κυβέρνησης. Και χειρότερα.

Τα ίδια μου έλεγε και ένας γνωστός (θρησκευομενος) που είναι από τα μέρη του..Μεγαλύτερο λαμογιο από αυτόν -μου είχε πει επί λέξη- δεν υπάρχει.
Το θέμα είναι πως βρίσκεται αυτός ο άνθρωπος στην συγκεκριμένη θέση και ποιοι τον σιγοντάρουν;

Δεν τον ξέρω, η άποψή μου είναι από όσα διαβάζω. Μπροστά του και ο δικός μας μοιάζει αρνί. Κάποιοι προφανώς βλέπουν τη μαχητικότητα αλλιώς.

Eπειδη η Χριστιανικη θρησκεια μιλαει για Αγαπη ( η μονη ) δεν πρεπει να πεφτουμε στην παγιδα της απονευρωσης και της διαβρωσης χρησιμοποιοντας εδαφια ξεκωμενα και δημιουργοντας συγχιση με τα λογια που συχνα μπερδευουμε τις εννοιες.

Με αυτην την τακτικη, εαν την εφαρμοζαν ποτε οι πατερες μας, ολοι οι πατερες των εθνων που μας απαρτιζουν, Ελληνες, Ιταλοι, Ιρλανδοι, Αρμενιοι, Σλαβοι κλπ δεν θα υπηρχαμε απο αιωνες ηδη και θα ειχαμε το κεφαλι στο χωμα και τον κολο στον αερα οσαν φουκαραδες...

Οταν ο Χριστος λεει αγαπα τον εχθρο σου και κανε το καλο σ'αυτον...δεν λεει πουθενα " ο εχθρος ειναι φιλος σου " η ο εχθρος ειναι εχθρος. Τελεια.
Και τον αγαπας οταν του δειχνεις το λαθος του. (και οταν το καταλαβει τοτε εχεις κανει το καλο του).
Αυτο εξυπακουει οτι ο εχθρος ειναι σε λαθος και οχι εσυ. Ειδαλως αστα και πηγαινε απεναντι αν νομιζεις οτι αυτοι ειναι οι σωστοι και αυτοι που μεχρι τωρα ανηκες οι λαθος.
Ο καθε ανθρωπος εχει τις ευθυνες των επιλογων του και ειναι αιτιος και υπολογος αυτων. Παλι τελεια.

Και ενα τελευταιο...που ξεχνιεται μεθοδικα... γιατι μενουμε παντα στην λεξη "Αγαπη" που ειναι αρκετα γενικη και ελαστικη για να την κατευθυνει ο καθενας με σκοπο που θελει. ( Αλλα και παλι εκει ειναι ο ιδιος υπευθυνος ). Ο Χριστος ειπε : "Αν ερθει καποιος με ενα αλλο ευαγγελιο απο Αυτο που σας εδωσα Εγω, να του κλεισετε την πορτα". Δεν ειπε κοιταχτε πρωτα "ποσο φουκαρας ειναι και στη χωρα του μπορουσε να δει μονο θυληκες κατσικες".
Ειπε οταν ερχεται με αλλο "ευαγγελιο" δεν πρεπει να μπαινει. Γιατι Αυτος ξερει πως να σας προστατευσει.

Αλλα ειπαμε ο καθενας ειναι ελευθερος και κατοπιν υπαιτιος των πραξεων του, σε ατομικο προσωπικο επιπεδο, αλλα και σε συλλογικο.
Το συνολο που καταστει τα εθνη, την αποφαση που θα παρουν ελευθερα να πραξουν, θα υποστουν η θα χαριστουν τις συνεπειες.
Δεν ειναι γλωσσικο παιχνιδι ( κοινως ρητορικη που κατι ηξερε ο Πλατων οταν την κατακεραυνουσε), ειναι η Αληθεια, η πραγματικοτητα που σου πεφτει κατακεφαλα, κοινως...η Ιστορια.

Ολα τα αλλα ειναι για να κανουμε καλη φιγουρα στον "προοδευτικο κυκλο" γιατι καλυτερα να μας βγει το ματι που λεει και η παροιμια.

Ελληνες καμμια ενοχη και καμμια ανοχη οσον αφορα το Ειναι σας. Εκτος κι αν θελετε να το αλαξετε και να μετατραπει οπως αυτο που βεπετε γυρω σας.
Οποτε δικαιωμα σας. Ειναι η εννοια της ελευθεριας και μαναδικο χαρακτηριστικο στο ανθρωπινο γενος. Να μπορεις να διαλεγεις το κακο.
Απο κει και περα ολα ειναι ακομα στο χερι σας.

Και να μην θεωρηθει οφτοπικ....

Αγαπαμε την Τουρκια που ειναι εχθρος μας, και θα της δειξουμε εως ποιο σημειο κανει λαθος στο να ειναι.

Αυτη πρεπει να ειναι η λογικη που μας διεπει, οχι μονο σαν Χριστιανους Ελληνες αλλα σαν κυμματοθραυστες που το πεπρωμενο μας εθεσε να ειμαστε.
Αν ημασταν Λουξεμβουργο ισως να μην ειχαμε και Κολοκοτρωνηδες και Ανδρουτσους οποτε θα δειχναμε και διαφορετικα την Αγαπη μας.

Μάλλον θα έμαθε ότι είχαν σκοπό να τινάξουν το Πατριαρχείο στον αέρα και είπε να σιγοντάρει τον τόπο που ζει και εργάζεται...Πας να βγάλεις άκρη και εσύ με το παπαδαριό...
Περα από το κέρδος δεν έχουν κάτι άλλο..Μια έτσι,μια γιουβέτσι.
Δες κάτι Αμβροσιους και κάτι Ανθιμους...Τα έχουμε ξαναπεί..Πια διδασκαλία του Ιησού και πράσινα άλογα...Μονο μίσος σπέρνουν και προσπαθούν να μετατρέψουν το ποίμνιο σαν τα μούτρα τους..
''Καρκινο- λεει- σε όσους τρώνε κρέας την μεγάλη βδομάδα''..Τι λε ρε μεγάλε! Τέτοια σου έμαθε η ενασχόλησή σου με τα ιερά κείμενα;

Βασικά αν ξεμπέρδευε η ανθρωπότητα με τους ηγέτες πάσης φύσεως θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για όλους μας...Αλλα μας έχουν μετατρέψει σε σκυλάκια που θα κάναμε το οτιδήποτε αρκεί να γευτούμε λίγο από το κόκκαλο που ξέπεσε από το δικό τους ξεκοκάλισμα.

Για τους μετανάστες τώρα..Ξέρεις φαντάζομαι πως έχει στηθεί μια σοβαρή μπιζνα σε συνεργασία με τους δουλεμπόρους (τα πεντοχίλιαρα πάνε κι έρχονται) και τα τζιμάνια οι ηγέτες μας,κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να επωφεληθούν από την ιστορία αυτή..Με λίγα λόγια ''κάνουν τον πόνο του άλλου χαρά τους''..
Έτσι λοιπόν,αν δεν κυνηγηθούν μερικοί δύστυχοι ακόμα,πως θα δείξουν την ''αλληλεγγύη'' τους οι πνευματικοί (και όχι μόνο) ''ηγέτες'' μας..

Σας θέλω σε πνευματική εγρήγορση.. :)

Το να μισούμε τους φουκαράδες που ξέπεσαν στα μέρη μας δεν είναι λύση..Πιο συνετό θα ήταν να αρχίσουμε να μισούμε αυτούς που μας κάνουν φουκαράδες διαχρονικά.

Και εγώ έχω μιλήσει αρκετά για το θέμα,πρώτα απ όλα για τον τόπο διαμονής μου,προκαλώντας κανάλια και ankormen ,να στείλουν τους ανταποκριτές τους κάτω απ το σπίτι μου,εκεί που αποβιβάζονταν δηλαδή ένα 40-50% των 'προσφύγων' και να δουν ποσοστώσεις κ.λ.π
Επιπλέον μίλησα και για ένα απ τους 'προοορισμούς' τους ,την Σουηδία που κάθε χρόνο πηγαίνω λόγω συγγενών και υποχρεώσεων,έχοντας πολλούς γνωστούς και φίλους..
Μιλάμε ότι αυτή η χώρα κατά την προσωπική μου άποψη,αλλά και των γνωστών και φίλων και συγγενών μου....έχει αρχίσει την πορεία προς ένα τόπο που θα είναι το παράδειγμα 'υβριδίου' .
Απίστευτο και άκρως αληθινό,να έχουν θεμελιωθεί στη χώρα 3-4 αμιγώς ΓΚΕΤΑ...που να μην μπορεί να ζήσει κάποιος εκεί,και κυρίως να επιβάλει τους νόμους του Κράτους στην περιοχή αυτή.
Δυστυχώς εκτός θέματος ,συγγνώμη,αλλά το ποσοστό των ομαδικών βιασμών νεαρών κοριτσιών και ανηλίκων ,έχει ξεφύγει ,μιλάμε δεν μπορώ ωμότερα να το πω,έχει ξεφύγει έτσι απλά.
Και το βλέπεις με μια απλή βόλτα το πως εννοούν οι Ασιάτες κ.λ.π. την μετανάστευση.

Δεν πρέπει να τρέφεις στην καρδιά σου μίσος και αντιπάθεια κατά του πλησίον, που σε εχθρεύεται. Αλλά να τον αγαπάς και να του κάνεις όσο μπορείς καλό, ακολουθώντας την εντολή του Χριστού: «Αγαπάτε τους εχθρούς υμών, καλώς ποιείτε τοις μισούσιν υμάς» (Ματθ. ε’, 44)

Ο Χριστός,όπως ρητά αναφέρεται στο Κατά Ματθαίον (ουκ ήλθον ει μή επί τα απολωλότα πρόβατα λαού Ισραήλ),απευθύνει την διδασκαλία Του στους Ιουδαίους και οι εντολές Του έχουν εφαρμογή στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ της ιουδαικής κοινωνίας και όχι βέβαια σε διακρατικές ή ευρύτερα διεθνείς σχέσεις,ούτε κάν στο φλέγον ζήτημα των σχέσεων με τους "εθνικούς" Ρωμαίους κατακτητές.Στην απάντησή Του για το "τις έστιν ο πλησίον" χρησιμοποιεί ως παράδειγμα τον Σαμαρείτη,όχι μεν Ιουδαίο ,αλλ'ομως Εβραίο(και φυσικά όχι Ελληνα,Ρωμαίο,Χαναναίο,Σύρο,Φοίνικα,Πέρση κλπ) και,βεβαίως,του ιδίου θρησκεύματος.Μη καταπίνετε αμάσητες τις παπάρες που σερβίρει η διαλυτική προπαγάνδα.

Η Ελλάδα βρίσκεται ίσως στην ποιο δύσκολη θέση από ποτέ καθώς η Τουρκία εξοπλίζεται πλέον με ποιοτικά όπλα. Το γελοίο επεισόδιο με τον εμβολισμό, που τρομοκράτησε τους Έλληνες δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε μια καλοσχεδιασμένη επιχείρηση.
Παρατηρώντας το επεισόδιο του τορπιλισμού με όλες τις αναφορές η δική μου γνώμη ήταν ότι απλά μια παράτολμη ενέργεια του Τούρκου κυβερνήτη. Όπως διάβασα όλες τις αναφορές μέχρι τώρα ένας Τούρκος ψαράς είχε μπει στην περιοχή Ιμίων, τον καταδίωξαν οι Έλληνες και το απόγευμα οι Τούρκοι έστειλαν τα δικά τους πλοία ακτοφυλακής. Από στρατιωτικής πλευράς δεν παρατηρήθηκαν έντονες προπαρασκευαστικές ενέργειες εκ μέρους των Τούρκων τις προηγούμενες μέρες πράγμα που δείχνει ότι ήταν απλώς μια τολμηρή απόφαση της στιγμής. Σε κάθε περίπτωση, εμένα με ανησυχεί πάρα πολύ αν υπάρξει πραγματικά προσχεδιασμένη ενέργεια. Τα επόμενα χρόνια θα είναι απίστευτα δύσκολα. Οι Τούρκοι είναι εχθρός μας και πολύ φοβάμαι θα κάνουν κάποιο προβοκατόρικο χτύπημα. Υπάρχουν χίλιοι τρόποι που μπορούν να ξεκινήσουν πόλεμο, ακόμα και βουλιάζοντας ένα δικό τους πλοίο ή κάνοντας μια κίνηση αντιπερισπασμού σε άλλο σημείο, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη πάντως σε συμφωνίες.

ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ αγοράζουν όπλα ασταμάτητα
Γερμανία, από τις 18 Δεκεμβρίου έως τις 24 Ιανουαρίου 2018 εκδόθηκαν 31 άδειες για πωλήσεις στρατιωτικού υλικού στη Τουρκία”.
Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι έχει εγκρίνει τη πώληση στρατιωτικών όπλων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων βόμβες, τορπίλες, πυραύλους, συστήματα επιτήρησης, χερσαία οχήματα και πολλά άλλα.
https://www.militaire.gr/germania-e...onies-ti-tourkia-mesa-se-ligotero-apo-1-mina/

Και εγώ έχω μιλήσει αρκετά για το θέμα,πρώτα απ όλα για τον τόπο διαμονής μου,προκαλώντας κανάλια και ankormen ,να στείλουν τους ανταποκριτές τους κάτω απ το σπίτι μου,εκεί που αποβιβάζονταν δηλαδή ένα 40-50% των 'προσφύγων' και να δουν ποσοστώσεις κ.λ.π
Επιπλέον μίλησα και για ένα απ τους 'προοορισμούς' τους ,την Σουηδία που κάθε χρόνο πηγαίνω λόγω συγγενών και υποχρεώσεων,έχοντας πολλούς γνωστούς και φίλους..
Μιλάμε ότι αυτή η χώρα κατά την προσωπική μου άποψη,αλλά και των γνωστών και φίλων και συγγενών μου....έχει αρχίσει την πορεία προς ένα τόπο που θα είναι το παράδειγμα 'υβριδίου' .
Απίστευτο και άκρως αληθινό,να έχουν θεμελιωθεί στη χώρα 3-4 αμιγώς ΓΚΕΤΑ...που να μην μπορεί να ζήσει κάποιος εκεί,και κυρίως να επιβάλει τους νόμους του Κράτους στην περιοχή αυτή.
Δυστυχώς εκτός θέματος ,συγγνώμη,αλλά το ποσοστό των ομαδικών βιασμών νεαρών κοριτσιών και ανηλίκων ,έχει ξεφύγει ,μιλάμε δεν μπορώ ωμότερα να το πω,έχει ξεφύγει έτσι απλά.
Και το βλέπεις με μια απλή βόλτα το πως εννοούν οι Ασιάτες κ.λ.π. την μετανάστευση.

Tζαμπα προσπαθεις να πεισεις αυτους που δεν θελου να τα βλεπουν, γιατι απλα Δεν Θελουν. Και αδικα κρουεις τον κωδωνα του κινδυνου γιατι για αυτους δεν ειναι κινδυνος...ειναι η ελπιδα τους.

Προσεξε ενα πραγμα για αυτα τα περιστατικα που λες...Σουηδία, Μ.Βρετανια, Γαλλια, Ολλανδια...προσεξε τον βαθμο και τον συσχετισμο της απομακρυνσης τους απο τον Χριστιανισμο, με λιγα λογια την λεγομενη "κοσμικοτητα" ( ετσι μετφρασαν στα Ελληνικα την εννοια Laιque υποτιθεται "εφευρεση της Γαλλικης επαναστασης και που δηλαδη που προερχεται απο την λεξη λαϊκος )...
Αμα υπηρχε καποιο σχηματακι με την αποχριστιανωση μιας χωρας και τον βαθμο βιασμου της απο τα στιφη των εισβολεων θα ηταν Ακρως ενδεικτικο.

Σε αυτον τον δυναμικης εκδοσης χαρτη βλεπετε τις εξελιξεις των πραγματων στην Συρια σε καθημερινη βαση.

https://syria.liveuamap.com/#

Πανω αριστερα ( ΒΔ ) Θα βρειτε την Αφριν και Μανμπιζ.

Σε αυτο τπ Σαϊτ μεταφρασμενο στα Ελληνικα τα νεα απο την Συρια.

https://dimpenews.com/

Πολυ ενδιαφερουσα η συνεντευξη του ΓαλλοΣυριου Μπασαρ Ταχααν. Για τον ρολο της ΕΕ στο βρωμικο αυτο παιχνιδι που ουσιαστικα υποστηριζει ισλαμιστες.
Η ιδια ΕΕ που αβανταρει τον ερχομο στην Ευρωπη αυτων των ανθρωπων. Και φυσικα η Τουρκια μεσα απο ολα αυτα ονειρευομενη να ξαναγινει Χαλιφατο, δηλ. Οθομανικη Αυτοκρατορια.

Η Ελλάδα βρίσκεται ίσως στην ποιο δύσκολη θέση από ποτέ καθώς η Τουρκία εξοπλίζεται πλέον με ποιοτικά όπλα. Το γελοίο επεισόδιο με τον εμβολισμό, που τρομοκράτησε τους Έλληνες δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε μια καλοσχεδιασμένη επιχείρηση.
Παρατηρώντας το επεισόδιο του τορπιλισμού με όλες τις αναφορές η δική μου γνώμη ήταν ότι απλά μια παράτολμη ενέργεια του Τούρκου κυβερνήτη. Όπως διάβασα όλες τις αναφορές μέχρι τώρα ένας Τούρκος ψαράς είχε μπει στην περιοχή Ιμίων, τον καταδίωξαν οι Έλληνες και το απόγευμα οι Τούρκοι έστειλαν τα δικά τους πλοία ακτοφυλακής. Από στρατιωτικής πλευράς δεν παρατηρήθηκαν έντονες προπαρασκευαστικές ενέργειες εκ μέρους των Τούρκων τις προηγούμενες μέρες πράγμα που δείχνει ότι ήταν απλώς μια τολμηρή απόφαση της στιγμής. Σε κάθε περίπτωση, εμένα με ανησυχεί πάρα πολύ αν υπάρξει πραγματικά προσχεδιασμένη ενέργεια. Τα επόμενα χρόνια θα είναι απίστευτα δύσκολα. Οι Τούρκοι είναι εχθρός μας και πολύ φοβάμαι θα κάνουν κάποιο προβοκατόρικο χτύπημα. Υπάρχουν χίλιοι τρόποι που μπορούν να ξεκινήσουν πόλεμο, ακόμα και βουλιάζοντας ένα δικό τους πλοίο ή κάνοντας μια κίνηση αντιπερισπασμού σε άλλο σημείο, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη πάντως σε συμφωνίες.

ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ αγοράζουν όπλα ασταμάτητα
Γερμανία, από τις 18 Δεκεμβρίου έως τις 24 Ιανουαρίου 2018 εκδόθηκαν 31 άδειες για πωλήσεις στρατιωτικού υλικού στη Τουρκία”.
Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι έχει εγκρίνει τη πώληση στρατιωτικών όπλων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων βόμβες, τορπίλες, πυραύλους, συστήματα επιτήρησης, χερσαία οχήματα και πολλά άλλα.

https://www.militaire.gr/germania-e...onies-ti-tourkia-mesa-se-ligotero-apo-1-mina/

Καπου διαβασα ( στο defence-point σιγουρα αλλα δεν θυμαμαι την πηγη που ηταν αγγλοσαξονικη) οτι με αυτον τον ρυθμο σε ελαχιστα χρονια θα ξεπερασουν σε δυναμη την Ρωσσια ( σε συμβατικες δυναμεις) ενα παραδειγμα, Οι Ρωσσοι εχουν προγραμματισει 100 armata την ιδια στιγμη που οι Τουρκοι εχουν προγραμματισει 250 Altay και μονο για αρχη. Ασε τα προγραμματα των υπεβιομηχανιων τους Roketsan και Alaksaan που εχουν τελειως μα τελειως τρελλα προγραμματα για τα παντα.
Μεχρι διυπειρωτικους πυραυλους.
Ασε την σχεση με το Πακισταν που ειναι πολυ σκοτεινη και μυστηρια.

Τελος παντων αυτα τα γνωριζουν πολλοι, και εδω μεσα.

Nα τα κι αυτα !
Οι πρωτοι Ελληνες στρατιωτικοι αιχμαλωτοι των Τουρκων απο το 1974 !
2 Ελληνες στρατιωτικοι πιαστηκν αιχμαλωτοι απο Τουρκικη περιπολο στον Εβρο !

Η επισημη γλωσσα του ΓΕΣ λεει οτι αποπροσανατολιστηκαν και βρεθηκαν σε Τουρκικο εδαφος.
Θα δουμε ομως...μηπως ζητησει ο Ερντογαν κανα ανταλαγμα ;

Μηπως θα ξεφτυλιστουμε κι αλλο ακομα

http://www.pronews.gr/amyna-asfalei...rkoi-synelavan-dyo-ellines-stratiotikoys-ston

Θα το διαχειριστεί ο Κουβέλης. Θα στείλει "γιουβαρελάκια" και παστίτσιο και σαν ικανός διαπραγματευτής με την ικανότητα της πειθούς θα λύσει το θέμα.

Το ερωτημα στο αμεσο μελον ειναι αν θα παραδωθουν πισω στην χωρα, οποτε θα ληξει το θεμα με την Τουρκια στελνωντας ακομα ενα μυνημα στην Τσιπροκυβερνηση, η θα αποφασισουν να του δικασουν ;

Τοτε θα ξεφυγει το πραγμα...σε επιπεδο εξευτελισμου εννοω.

Αλλα με αυτους που κυβερνανετην χωρα πως περιμενεις να δρασει η Τουρκια.

Απο αλλού περιμέναμε την κλιμάκωση και απο αλλού ήρθε.Κύπρος,Αιγαίο,Έβρος.Όπως είχε πει και ο Gandalf στο LOTR "The board is set,the pieces are mooving." Για να δούμε.

Σε καλό θα μας βγει. Με τον ένα ή άλλο τρόπο, οι αιχμάλωτοι είναι μια κρίση που πρέπει να υπάρχει σχέδιο για να αντιμετωπιστεί. Αν υπάρχει σχέδιο ώρα να το δούμε. Αν δεν υπάρχει ήρθε η ώρα να το φτιάξουν. Πάντως ο στρατός μας δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Την μια του απαγάγουν στρατιώτες την άλλη εμβολίζουν πλοίο, την άλλη χτυπάμε μόνοι μας τα πλοία στις ξέρες παλιότερα αποβιβαζόταν εχθροί σε βραχονησίδες.
Η πολιτική ηγεσία είναι για να λύνει τα προβλήματα με ειρηνικούς τρόπους. Όταν έρχεσαι όλη την ώρα ξεβράκωτος και ζητάς από την πολιτική ηγεσία να σε σώσει......

O στρατός δεν μπορεί να ρίξει ούτε μια σφαίρα αν δεν του δοθεί η εντολή.

Έτσι γίνεται στις δημοκρατίες.

Εγω ειμαι περιεργος ποια ειναι η πρεσβεια που μας προειδοποιησε οπως γραφτηκε πριν δυο μερες, ωστε να ειμαστε προσεκτικοι το επομενο εικοσιτετραωρο (υπενθυμιζω οτι το γεγονος εγινε χτες). Καπου παει το μυαλο μου.
Και την ιδια στιγμη η μαλον κατοπιν αυτης της προειδοποιησης ο Τσιπρας ειπε "αποφυγετε καθε κλιμακωση στον Εβρο"

Ηταν ενημερωμενα τα κατωτερα στελεχη ; Παρθηκαν προφυλαξεις ;

Status
Not open for further replies.