Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Δεν ξέρω τι λένε τώρα τα παιδιά εδώ κάποιος πριν είπε είχε διαταγή αν πυροβολήσουν θα πάνε στρατοδικείο; Θα κουφαθώ τελείως. Εγώ είχα πάει για 20 μέρες σχολείο ανορθόδοξου πολέμου στον Έβρο, εκεί το μόνο που έκανα ήταν 3 μέρες ενέδρες υπήρχαν 60 σημεία οι ενέδρες στηνόνταν σε ένα ή δύο σημεία από τα 60, είχαμε κανονικά γεμισμένα τα όπλα και σε μια από τις 3 συλλάβαμε κάτι λαθρομετανάστες. Αλλά και τους σκοπούς που κάναμε κάτι αλλαγές είχαμε κανονικά γεμάτους γεμιστήρες.

Φυσικά αν πέσεις σε ενέδρα δεν αντιδράς και παραδίνεσαι δεν τίθεται λόγος αφού υπάρχει εκτός από τους δύο και τρίτος σε απόσταση που καλύπτει τους δύο, αλλά το θέμα είναι άλλο.
Μέχρι και ο τελευταίος φαντάρος έχει δικαίωμα να πυροβολήσει αν απειλείται η ζωή του.

Στο ανέφερα ήδη ξεκάθαρα αλλά δεν μπορείς να το χωνέψεις.

Το 1995 ήταν άλλοι κανόνες εμπλοκής.
Τους διαμόρφωσε η τότε πολιτική εξουσία.

Μετά αυτοί αλλάξανε.
Για παράδειγμα οι γενιστήρες ήταν ραμμένοι στους τελαμώνες και απαγορευόταν να τους ανοίξεις παρά μόνον αν σε πυροβολούσανε απέυθείας.

Το τι έχεις καταλάβει προσωπικά με βάση αυτά που έζησες ο ίδιος, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Ο Τσίπρας έδωσε συγχαρητήρια στο πλήρωμα του λιμενικού ακριβώς γιατί ακολουθήσανε τους κανόνες εμπλοκής κάτω από δύσκολες συνθήκες και δεν τσιμπήσανε να ανοίξουν πυρ.
Πράγμα που ίσως επιθυμούσε η Τουρκία.

Δηλαδή.
-Διοικητής μονάδας: Μου πήραν δύο ΕΠΟΠ οι Τούρκοι. Τι να κάνω.
-Κουβέλης: Κάτσε και περίμενε. Μη κάνεις τίποτα άμα δεν σου πω.
-Να βάλω άλλους δύο απόψε;
-Θα το σκεφτούμε.

Ελληνικός στρατός, Έλληνας πολιτικός. Αχτύπητη δύναμη.

Δηλαδή.
-Διοικητής μονάδας: Μου πήραν δύο ΕΠΟΠ οι Τούρκοι. Τι να κάνω.
-Κουβέλης: Κάτσε και περίμενε. Μη κάνεις τίποτα άμα δεν σου πω.
-Να βάλω άλλους δύο απόψε;
-Θα το σκεφτούμε.

Ελληνικός στρατός, Έλληνας πολιτικός. Αχτύπητη δύναμη.

Έχεις άρνηση να καταλάβεις πλέον.

Όταν έχεις ραμμένες τις σφαίρες ΔΕΝ προλαβαίνεις να αντιδράσεις σε μια ενέδρα.
Κατανοητόν?
Αν είσαι διοικητής της μονάδας που του απαγάγανε δύο άτομα από το προσωπικό του με τον παραπάνω τρόπο, ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΠΟΛΕΜΟ.
Κατανητόν?

Ενημερώνεις και περιμένεις ΕΝΤΟΛΕΣ.

Δεν είμαστε σε κατάσταση πολέμου ώστε να κάνεις πόλεμο.

Κατανητό?

.....
Δεν ξέρω πως αποπροσανατολίζεσαι και περνας ενα ποτάμι καταλαθος κατι παιζει.
Επισης οι ανώτατοι αξιωματικοι (απο συνταγματαρχη και πάνω) που βρίσκονται εκεί ξέρουν πολυ καλα τι κανουν. Εννια μήνες που τους έζησα απο κοντά

Συμφονω απολυτα.

Και υπαρχουν περιπτωσεις που αν το εχουν σχεδιασει και προγραμματισει να κανουν το κακο δεν εισαι και υπερανθρωπος.
Ετσι ξεκινουν και οι συγκρουσεις. Δυστυχως υπαρχουν παντα καποια πρωτα θυματα. Γιατι ειναι ανυποψιαστα εφοσων δεν εχει δηλωθει πολεμος.
Ακομα και Ισραηλινοι που ειναι υπερεκπαιδευμενοι την πατανε σε τετοιες στημενες δουλειες.

Κατι παιχτηκε εκει χτες, καποιοι ενημερωσαν προχτες οτι κατι θα συμβει...το παει για διπλωματικο χαρτι η Τουρκια εχω την εντυπωση.
Για "ανταλαγες".
Μακαρι να μην ειναι ετσι αλλα θα δουμε.

Διαβαστε εκεινο το αρθρο που εβαλα που καποιος που φερεται ως ανωτερος αξιωματικος λεει.."τελευταια συμπεριφερονται σαν λυσσασμενα σκυλια, και ειναι απροβλεπτοι"

Στα φυλάκια εκεί στέλνουν συνήθως τους ποίο "δυσκολους" χαρακτήρες εκτος απο κάποια που θέλει βύσμα για να πάς πχ στο φυλάκιο "Γέφυρα" που ήταν σαν ξενοδοχείο. Τα άλλα είναι πεταμένα μέσα στο ποταμι στο δασος στην μέση του πουθενα αν είσαι εκει είναι οτι πιο κοντα σε "πολεμο" μπορει να ζήσει καποιος φανταρος εδω στην Ελλαδα. Εισαι εκει για 2-3 μήνες συνεχόμενα μεχρι να σε αλλαξουν.
Βεβαία απέναντι ειναι οι αντιστιχοι τουρκοι φανταροι που ειναι βυσματα γιατι απο την αλλη μερια σκοτωνονταω ακομα και τοτε. (Συρια)

Η περιοχή του Ελληνοτουρκικού μεθοριακού συμβάντος είναι στις Καστανιές,στο ΒΔ άκρο του τριγώνου του Καρααγάτς εδώ . Δείτε το πρώτα και μετά σκεφθείτε αν είναι πιθανός ο αποπροσανατολισμός. Αν μπείς στο δασάκι δύσκολο να μη πατήσεις τουρκικό έδαφος.

Εάν όντως είναι μέσα στο δάσος τα σύνορα.. πολύ δύσκολο το μέρος!!
Για ενέδρες εκεί.. πανικός!!

Δεν θα έπρεπε να κόψουν μία σειρά από δέντρα ?

Κανονικά πρέπει να υπάρχει και φράκτης όπως λέει ένα άρθρο πριν 2 σελίδες!

Το 90 θυμάμαι και εγώ ότι σε κάποια μέρη φυλάγανε σκοπιά με σφαίρες πάνω στο όπλο..
Είχα κάνει Γκασμαδία.. :p

Last edited:
Μην γελιόμαστε παιδιά, οι μεγαλύτερες πιθανότητες είναι να εισέβαλαν Τούρκοι και να συνέλαβαν τους δυο Ελληνες για να τους ανταλλάξουν με τους 8. Η πιθανότητα να περάσει Ελληνική περίπολος σε τούρκικο έδαφος και να γίνει και αντιληπτή είναι μηδενική. Ζούμε την εποχή της τεχνολογίας με κινητά που έχουν GPS, και οι δυο στρατιωτικοί τα είχαν πάνω του. Τι πάει να πει χάθηκαν?Μια απλή πυξίδα δεν είχαν να τραβήξουν δυτικά? Και πως ήξεραν ότι ήταν σε τούρκικο έδαφος και όχι σε Ελληνικό που οι Τούρκοι εισέβαλαν και δεν συνέλαβαν αυτοί τους Τούρκους?Η ιστορία βρωμάει από μακριά πάντως...

Φωτογραφίες: Δείτε τους Έλληνες στρατιωτικούς στο δικαστήριο της Αδριανούπολης

http://www.protothema.gr/greece/art...ratiotikous-sto-dikastirio-tis-adrianoupolis/

Μάλλον θα την γλυτώσουν, χαλαρά..
Δεν απήγγειλε κατηγορίες για κατασκοπεία..

Και μην ξεχάσουν να μας επιστρέψουν τα όπλα οι Τούρκοι..
Κοτζάμ ελικόπτερο τους δώσαμε πίσω! :p

Γιατι σκεπασμενα τα προσωπα? δεν εχουν κανεναν λογο να ντρεπονται για τιποτα

Το 97 μέσα στην Αττική υπήρχε σημείο που είχαμε γεμιστήρα ανοιχτή με 10 σφαίρες 2-3 μηνών φαντάροι και δεν φυλούσαμε πετρέλαια ή άλλα περίεργα. Δεν έχω πραγματικά ιδέα, αλλά σήμερα δλδ στον Έβρο όλοι έχουν ραμμένες τελαμώνες? Μου φαίνεται περίεργο.

Το 97 μέσα στην Αττική υπήρχε σημείο που είχαμε γεμιστήρα ανοιχτή με 10 σφαίρες 2-3 μηνών φαντάροι και δεν φυλούσαμε πετρέλαια ή άλλα περίεργα. Δεν έχω πραγματικά ιδέα, αλλά σήμερα δλδ στον Έβρο όλοι έχουν ραμμένες τελαμώνες? Μου φαίνεται περίεργο.

Κάποια εποχή, είχαν γίνει επιθέσεις σε σκοπιές και είχαν κλαπεί όπλα αν θυμάμαι καλά.
Τότε ίσως να είχαν αλλάξει οι οδηγίες.

Πάντως εγώ το 88 υπηρέτησα 24 μήνες με ραμμένους τελαμώνες.

Τι στην ευχή γίνεται?

Τα μισά ΜΜΕ λένε ότι ΔΕΝ τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατασκοπία και τα υπόλοιπα ότι τους απαγγέλθηκαν.

Εγώ θα εκτεθώ να κάνω μια πρόβλεψη. Δεν πιστεύω ότι είναι τόσο τρελός ο Ερντογάν να τους κρατήσει ομήρους για ανταλλαγή με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς. Λογικά Δευτέρα που θα ανοίξουν τα δικαστήρια θα δικαστούν για παράνομη είσοδο και σύντομα θα επιστρέψουν πίσω.

Status
Not open for further replies.