Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Το θέμα νομίζω Χρήστο είναι εκτός από το πότε και το που ακριβώς υπηρέτησες σε σχέση με αυτά που λέμε.

Εκείνη την εποχή (αρχή 97)και πριν να πάω στον Έβρο, για λόγους που ήξερε καλύτερα ο διοικητής του κέντρου στην Αθήνα, είχαμε γίνει λάστιχο να φυλάμε σχεδόν όλα τα στρατόπεδα και λοιπά στρατιωτικά σημεία της Αττικής κάθε ΣΚ τριήμερο και αργίες. Είχαμε πάει σχεδόν πάντου, μόνο σε ένα όμως ίσχυε αυτό που σου λέω με τις 10 σφαίρες. Στον Έβρο δεν είμουν στο ποτάμι και δεν είχα ανοιχτές σφαίρες αλλού.

Ο Ερντογαν ειναι σουλτανος, το εχει πιστεψει και εχει καβαλησει το καλαμι. Ολα να τα περιμενεις οτι μπορει να κανει.

Αν πάνε για κατασκοπεία θα χοντρύνει το θέμα και θα έχουμε λογικά ανταλλαγή με τους 8

The interrogation for Lieutenant Aggelos Mitretodis and Sergeant Dimitros Kouklatzis was completed, following which the court remanded them.

Security sources said the Greek soldiers are facing espionage charges for spying across the border and sending records on their phones to their superiors.

Δεν θα τους βγει τόσο εύκολα των Τούρκων.

Θα μου πεις Ergodan είναι αυτός...

Παρέμβαση ΗΠΑ για την σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία

Ουάσινγκτον ασχολείται ενεργά με τι θέμα της σύλληψης των Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

Ο κ. Πάιατ μιλώντας στο φόρουμ των δελτίων είπε ακόμα ότι «θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η Τουρκία παραμένει σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ και με προσανατολισμό στην Δύση. Ο καλύτερος σύμμαχος μας σε αυτό είναι η Ελλάδα».

https://www.newsit.gr/kosmos/paremv...ellinon-stratiotikon-apo-tin-tourkia/2436033/

Σχετικα με τη στρατιωτικη θητεια σε φυλακια στον Εβρο,

εχω 12μηνη εμπειρια σε φυλακιο στη κυριολεξια "επανω στο ποταμι", πιο κοντινο δεν υπαρχει, ευκολα να καταλαβει κανεις που υπηρετησα, μιλαω για 1987-1988.

---Οπλισμος και σφαιρες - 4 στις μπαλασκες και 5 στη τελαμωνα(ραμενη), συν μια στο οπλο και το οπλο παντα οπλισμενο και με ασφαλεια, καμμια ασφαιρη !

---"Στα φυλάκια εκεί στέλνουν συνήθως τους ποίο "δυσκολους" χαρακτήρες" - δεν ισχυει, παιρνεις η μεταθεση σε Ταγμα και οχι σε φυλακιο, οποτε εαν το Ταγμα εχει φυλακια και μαλιστα αρκετα, τοτε η πιθανοτητα μη πας ειναι πολυ μικρη!

---Κανόνες Εμπλοκής - φυσικα και ισχυουν και μαλιστα μπορεις να μπλεξεις πολυ ασχημα εαν τους παραβιασεις, γινοταν πολυ συχνα ενημερωση για αυτους και απο τη Διοικητη του φυλακιου και απο το Λοχαγο μας.

---Μποριες να πυροβολησεις? - Ουσιαστικα επρεπε να παρεις αδεια απο το Διοικητη σου για να γινει αυτο! Βεβαια εκρινες αναλογως και εαν κινδυνευε η ασφαλεια σου φυσικα και μπορουσες να το κανεις, φυσικα ακολουθωντας τους κανονες εμπλοκης!

Οσο αφορα το PRONEWS, ελεος, αυτοι δεν εγραψαν οτι ετοιμαζοταν και αποβαση προχθες και καλα που μας εσωσαν παλι οι ξενοι, ασε δε θα παρω!

Χριστόφορε ,αυτά είναι πταίσματα με το pronews ,μη ξεχνάς ότι υπήρχαν[σύμφωνα με αυτούς] κρυμμένα εξωγήινα διαστημόπλοια κάπου στο Κρόνο ή τον Πλούτωνα ...

Δεν ξέρω τι λέτε για τις διάφορες ιστοσελίδες, το θέμα είναι ότι τα γεγονότα δείχνουν για στημένο περιστατικό. Άρα πιθανότατα για σύλληψη εντός των εδαφών μας.
Οι Τούρκοι είτε θέλουν να εκβιάσουν την πρέπουσα -τουλαχιστον για κάθε κράτος που θέλει να καλείται κυριαρχο- αντίδρασή μας την οποία εν συνεχεία θα κλιμακώσουν καταλλήλως και ο,τι ήθελε προκύψει, είτε δοκιμάζουν να δουν μέχρι που φτάνει η ενδοτικότητα μας, ώστε να καθιερώσουν ένα νέο επίπεδο καθημερινών προκλησεων, ακριβώς όπως καθιέρωσαν τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο.

Εμείς ας περιμένουμε να το γράψει πρώτα το σνν.

E ναι, προφανώς.

Από την άλλη βλέπει και όλο το ΝΑΤΟ.

Φυσικά κανένας δεν περιμένει να κάνουμε πόλεμο για αυτο το περιστατικό.

Από την άλλη σίγουρα πρέπει να κάνουμε χαμό.

Και η κυβέρνηση να πάρει τις αποφάσεις της, που είναι η κόκκινη γραμμή και να την κάνει σαφή σε όλους.

Ανατολικά και δυτικά.

Τάσο ,τα πραγματικά γεγονότα δεν τα ξέρουν παρά μόνο λίγοι [προς το παρόν] .
Οι υπόλοιποι κάνουν-με εικασίες .

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Τάσο ,τα πραγματικά γεγονότα δεν τα ξέρουν παρά μόνο λίγοι [προς το παρόν] .
Οι υπόλοιποι κάνουν-με εικασίες .

Αυτό φοβάμαι κι εγώ. Οι Τούρκοι προφανώς θα πουν ότι:
α. τους επιασαν στο έδαφός τους, και
β. ότι έχουν στοιχεία ότι κατασκόπευαν

Οπότε, θεωρητικά θα τα'χουν καλά και με το ΝΑΤΟ και με όλους.

Και άντε τώρα να βρει κανείς τι ακριβώς συνέβη, που και πως.

Μα με αυτά που ξέρουμε ομιλώ. Παρέμβαση Αμερικανών σημαινει ότι το περιστατικό δεν είναι αθωο, τι άλλο;

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Δεν ξέρω τι λέτε για τις διάφορες ιστοσελίδες, το θέμα είναι ότι τα γεγονότα δείχνουν για στημένο περιστατικό. Άρα πιθανότατα για σύλληψη εντός των εδαφών μας.
Οι Τούρκοι είτε θέλουν να εκβιάσουν την πρέπουσα -τουλαχιστον για κάθε κράτος που θέλει να καλείται κυριαρχο- αντίδρασή μας την οποία εν συνεχεία θα κλιμακώσουν καταλλήλως και ο,τι ήθελε προκύψει, είτε δοκιμάζουν να δουν μέχρι που φτάνει η ενδοτικότητα μας, ώστε να καθιερώσουν ένα νέο επίπεδο καθημερινών προκλησεων, ακριβώς όπως καθιέρωσαν τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο.

Εμείς ας περιμένουμε να το γράψει πρώτα το σνν.

Μέχρι κεραίας.

Πάντως όταν ήμουν εγώ στον στρατό (όχι στον Έβρο σε αποθήκη πυρομαχικών) αφού ο διοικητής μας ανέλυσε τους "κανόνες εμπλοκής" συμπλήρωσε:
Τώρα σας είπα τα τυπικά, αλλά αν δείτε κάποιον μέσα στις αποθήκες "shoot first, ask questions later".

Οι δικοί μας πάντως φαίνεται να το έχουν αποδεχτεί ότι ήταν σε Τουρκικό έδαφος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ τα γεγονότα εξελίχθηκαν ως εξής:
"Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.
Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.
Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.
Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες".

http://news247.gr/eidiseis/koinonia...s-twn-duo-stratiwtikwn-ston-evro.5103134.html

Υπηρέτησα στην 115 ΠΜ για ένα χρόνο,όλο το 99.Ποτέ δε μας έδωσαν ραμμένους γεμιστήρες.Οι κανόνες εμπλοκής ήταν αναγνώριση,κλήση ΟΜΑΕ δια ασυρμάτου,και μετά..στο ψαχνό.Η αλήθεια όμως είναι πως ήταν θερμή περίοδος λόγω βομβαρδισμών της Σερβίας,Αμερικάνικης βάσης,και ευαίσθητων στόχων προς φύλαξη,shelter αεροσκαφών,πυρομαχικά,ραντάρ κλπ..

Αν έτσι έγινε, τότε καλά κάνανε και το αποδέχτηκαν.

Το ψέμα έχει κοντά πόδια και στην συγκεκριμένη περίπτωση η αλήθεια μόνο να εκθέσει αυτούς μπορεί.

Να καταστήσει δύσκολο στους υπόλοιπους νατοϊκούς να κάνουν την πάπια.

Όταν ένας στρατιώτης από συμμαχική χώρα κατά λάθος βρεθεί στο έδαφος άλλης συμμαχικής χώρας τον κερνάς ένα καφέ και του λές "από εκεί είναι ο δρόμος προς το σπίτι σου".

Αυτό το συμβάν εκθέτει περισσότερο τη συμμαζία δείχνοντας ότι υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο παρά εμάς.
Και φυσικά είναι ότι καλύτερο για τον Πούτιν.

Θα το καταπιούν έτσι αμάσητο οι αμερικάνοι? Για να δούμε.

Κι εγώ υπηρετούσα στη Μυτιλήνη επί ιμίων, στη Μόρια που έγινε γνωστή από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών.
Την ίδια περίοδο είχαν γίνει κι άλλα, είχαν πιάσει "κατασκόπους" στο νησί, είχαν συγκρουστεί αεροπλάνα, είμασταν μονίμως σε επιφυλακή.
Ούτε μια φορά δεν είχαμε live σφαίρες, πάντα ήταν ραμένες σε τελαμώνα (που μάλλον ακατόρθωτο να την άνοιγες με τις παλιές ξιφολόγχες που είχαμε, αν δεν είχες κανένα σουγιά μαζί σου).
Σε απομακρυσμένο φυλάκιο δεν βρέθηκα, φυλούσαμε τις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ κοντά στη πόλη. Ίσως εκεί να είχαν πυρομαχικά, στα απομονωμένα φυλάκια.
Δεν νομίζω να υπάρχουν/υπήρχαν στάνταρ κανόνες σε αυτά τα θέματα, ανάλογα την περιοχή, περίοδο και μάλλον κατά κύριο λόγο τον επικεφαλής.
Επίσης, από τα άτομα που είδα στο πεζικό φαντάρος, καλά κάνανε και είχαν τόσο δύσχρηστες τις σφαίρες. Θα θρηνούσαμε πολλούς. Ήδη όταν μετατέθηκα, έμαθα για τουλάχιστον δύο αυτοκτονίες.

Εμενα για ενεδρα μου κανει γιατι για να πιασουν 2 οπλισμενα ατομα χρειαζονται τουλαχιστον τα διπλασια απ την αλλη μερια και δε νομιζω οτι οι Τουρκοι κανουν περιπολο αντιστοιχα με 4 ατομα...
Απλα περιμεναν στο δασακι τα οποια θυματα ειτε σε ελληνικο ειτε σε τουρκικο εδαφος (50 μετρα μεσα, 50 εξω so what) και εδρασαν καταλληλα, τους πιασανε στον υπνο ακριβως γιατι ειναι μια καθημερινη ρουτινα, ηταν και συμμαχος ο καιρος και μαλλον η ορατοτητα περιορισμενη οπου καποιος με μια απλη θερμικη καμερα μπορει να δωσει ανετα το στιγμα για το που ειναι οι δυο στρατιωτες και να τους την πεσουν πριν προλαβουν να αντιδρασουν...

Αν και πιστευω οτι δεν χαθηκαν γιατι προφανως ηξεραν μεχρι ποια σημεια ειναι τα συνορα...

Λεω εγω τωρα...

Status
Not open for further replies.