Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Πιστεύω ότι ο φίλος χιώτης έχει τη διάθεση να καταλάβει. Εντάξει η προπαγάνδα έχει κάνει καλή δουλειά αλλά νομίζω πως θα τα καταφέρει, ν´απαλλαγεί από ψευτοπατριωτικά σύνδρομα και να σκεφτεί με όρους αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς.

Αυτό που με καίει πάντως σε σχέση με τον χιώτη είναι ένα καυτό και επείγον ερώτημα.
Μαστίχα Skinos ή Μαστίχα του Ψυχή;
Aν η απάντηση είναι η δεύτερη, τότε ένας ολόκληρος αλκοολικός χρόνος πήγε τσάμπα.

Θα χαρώ για μία αντικειμενική απάντηση.:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Αυτο ομως δεν οφειλεται σε "dnaικη νοοτροπια" αλλα σε συσχετισμους δυναμεων κ σε εσωτερικα προβληματα.Ειχαμε υποστει τα δεινα του β παγκοσμιου,ειχαμε εμφυλιο, δικτατοριες,ειμαστε το 1/8 σε πληθυσμο κλπ κλπ..

Συσχετισμο δυναμεων σε σχεση με την Τουρκια . Αλλα μην ξεχνας οτι ειχαμε και αλλα ...ας πουμε μετωπα που διαφοροι επιθετικογενεις πολιτικοι θα μπορουσαν να βαλουν στην ατζεντα τους για πολιτικους λογους οπως στα βορεια συνορα μας αλλα ουδεποτε αν θυμαμαι καλα εγινε θεμα ακομα και απο τα πιο μοβορα..πολιτικα κτηνη.
Δεν ξερω αν στην Τουρκια υπαρχει μεγαλη μεριδα ψηφοφορων που ζηταει επεκταση και για αυτο ανταποκρινονται οι πολιτικοι της γειτονος ... αλλα πιστευω οτι στην Ελλαδα μετα την μεταπολιτευση που εχω μνημη τετοια επιθυμια δεν υπαρχει.
Αντιδραση σε εθνικα θεματα ναι αλλα ποτε επεκτατικες εκφρασεις.

Πιστεύω ότι ο φίλος χιώτης έχει τη διάθεση να καταλάβει. Εντάξει η προπαγάνδα έχει κάνει καλή δουλειά αλλά νομίζω πως θα τα καταφέρει, ν´απαλλαγεί από ψευτοπατριωτικά σύνδρομα και να σκεφτεί με όρους αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς.

Αυτό που με καίει πάντως σε σχέση με τον χιώτη είναι ένα καυτό και επείγον ερώτημα.
Aν η απάντηση είναι η δεύτερη, τότε ένας ολόκληρος αλκοολικός χρόνος πήγε τσάμπα.

Δεν έπαιρνες και συ από ένα μπουκάλι, να κάνεις άμεσα και σίγουρα ένα blind test...:flipout:

Αυτοκτονούμε όμως και εμεις για χάρη των καλών σχέσεων...... Τι δουλειά είχαμε να ανοίξουμε Τούρκικο Προξενείο στην Θράκη.....

Ακριβως.
Μεχρι και ο Παγκαλος παραδεχτηκε οτι ηταν λαθος!

Τα πατριωτικα ΜΜΕ τουμπεκι και γι'αυτο, και για αλλα, βεβαια.
Θεωρειται Εθνικο θεμα αρα το να το (κατα)κρινεις θεωρειται φασιστικο/ρατσιστικο κλπ...

Οταν οι λαοι εκπροσωπουνται αληθινα απο το λαο, κανενα προβλημα αγαπητε Δημητρη. Το προβλημα ομως ειναι οτι οι λαοι εκπροσωπουνται απο διαφορων ειδων φιδια και διαφορων ποιοτητων πορνες. Μεχρι τοτε αναγκαστικα θα σκεφτομαι οπως πρεπει για να 'επιβιωσω'..

Τωρα στο καιριο :))
Τι ειδους ποτο μαστιχα εννοεις γιατι υπαρχουν διαφορες
Ουζο, λικερ, μπυρα, κρασι, breezer?

Εχω αποψη. Πες μου :ernaehrung004:

Φιλε Δημητρη επειδη το εξετασα διεξοδικα το θεμα θα σου πω καμια απ τις δυο αν κ η Σκινος ειναι πολυβραβευμενη θα σου προτεινω Απαλαρινα το πρωτο εργοστασιο στην Χιο που εφτιαξε λικερ μαστιχας πιες ενα παγωμενο σφηνακι κ θα με θυμηθεις.:ernaehrung004:

Last edited:
Σε τι ακριβώς δημιουργεί πρόβλημα το προξενείο της Θράκης;

Εγινε αναφορα μερικες σελιδες πιο πισω.
Αποσταθεροποιει την περιοχη και αποσκοπει σε αυτονομη Α.Θρακη.

Εαν θελεις παραπανω πληροφοριες μπορω να ανοιξω νημα για τη Θρακη και να το τροφοδοτω με νεα, καθημερινα. Θα το κανω με μεγαλη Χαρα!

Εαν θελεις παραπανω πληροφοριες μπορω να ανοιξω νημα για τη Θρακη και να το τροφοδοτω με νεα, καθημερινα. Θα το κανω με μεγαλη Χαρα!

Το έχω διαβάσει το νήμα (όπως και πολλές άλλες πηγές) απλά η απορία μου παραμένει και επίσης μου δημιουργούνται και άλλες. Ας πούμε...

Το ότι "αποσταθεροποιεί" την περιοχή μπορεί κανείς να το ισχυριστεί για οτιδήποτε. Ας πούμε είναι γνωστό ότι στην περιοχή λειτουργούν πολιτιστικοί σύλλογοι μουσουλμάνων που προπαγανδίζουν υπέρ της Τουρκίας. Να τους κλείσουμε και αυτούς; Λειτουργούν και τζαμιά. Να τα κλείσουμε και αυτά;
Δηλαδή φορέας φιλοτουρκικής προπαγάνδας μπορεί να είναι οτιδήποτε. Από έναν σύλλογο μέχρι μια εφημερίδα. Μπορείς να τα κλείσεις όλα;

Επίσης. Υποθέτω μιας και ασχολείσαι με το θέμα ότι γνωρίζεις πως το προξενείο είναι στην ουσία αντιστάθμισμα του ελληνικού προξενείου της Κων/πολης όπως προβλέπεται στη συνθήκη της Λωζάνης. Άρα αν υποθέσουμε ότι παραβιάζουμε τη συνθήκη (όπως προτείνεται από πολλούς) τι εμποδίζει την Τουρκία αντίστοιχα να κλείσει το προξενείο της Κων/πολης; Άραγε αναλογίζεται κανείς τις συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης;

Τέλος, θεωρείς ότι ο μόνος τρόπος και πλέον αποτελεσματικός ελέγχου της τουρκικής προπαγάνδας είναι το κλείσιμο του προξενείου; Δηλαδή αν το κλείσουμε λυθήκαν μονομιάς και τα προβλήματα της περιοχής;

Οι Οθωμανοι εχουν κάποια ειδικα χαρακτηριστικά?

Οι Τούρκοι επισης εχουν ειδικά χαρακτηριστικά??

Να πω - Να πω!
έχουν μεγαλύτερα μουστάκια και το ρακί το λένε ούζο..ή το ανάποδο....
500 χρόνια κόμπλεξ είναι πολλά γιατρέ μου?

το προξενείο είναι η σύγχρονη κερκοπορτα. Ήδη σκάβουν τούνελ απο κατω, για να μας την πεσουνε. Βαλαμε τα χερακια μας και βγαλαμε τα ματακια μας

Υπαρχει νημα για την Θρακη .

Αντε με τα οφ τοπικ και τα λικερ Χιου του Μανωλακου μας πεθανατε...:flipout:

Να πω - Να πω!
έχουν μεγαλύτερα μουστάκια και το ρακί το λένε ούζο..ή το ανάποδο....

Έχουν το Yeniraki που είναι σίχαμα!
:grandpa: Αν φτιάξετε ομάδα κρούσης που θα πάει απέναντι να καταστρέψει τις μονάδες παραγωγής yeniraki και θα μαμήσει τις γυναίκες (έχουν κάτι γαλέρες... άστα!) λογαριάστε με και εμένα μέσα!

Το έχω διαβάσει το νήμα (όπως και πολλές άλλες πηγές) απλά η απορία μου παραμένει και επίσης μου δημιουργούνται και άλλες. Ας πούμε...

Το ότι "αποσταθεροποιεί" την περιοχή μπορεί κανείς να το ισχυριστεί για οτιδήποτε. Ας πούμε είναι γνωστό ότι στην περιοχή λειτουργούν πολιτιστικοί σύλλογοι μουσουλμάνων που προπαγανδίζουν υπέρ της Τουρκίας. Να τους κλείσουμε και αυτούς; Λειτουργούν και τζαμιά. Να τα κλείσουμε και αυτά;
Δηλαδή φορέας φιλοτουρκικής προπαγάνδας μπορεί να είναι οτιδήποτε. Από έναν σύλλογο μέχρι μια εφημερίδα. Μπορείς να τα κλείσεις όλα;

Επίσης. Υποθέτω μιας και ασχολείσαι με το θέμα ότι γνωρίζεις πως το προξενείο είναι στην ουσία αντιστάθμισμα του ελληνικού προξενείου της Κων/πολης όπως προβλέπεται στη συνθήκη της Λωζάνης. Άρα αν υποθέσουμε ότι παραβιάζουμε τη συνθήκη (όπως προτείνεται από πολλούς) τι εμποδίζει την Τουρκία αντίστοιχα να κλείσει το προξενείο της Κων/πολης; Άραγε αναλογίζεται κανείς τις συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης;

Τέλος, θεωρείς ότι ο μόνος τρόπος και πλέον αποτελεσματικός ελέγχου της τουρκικής προπαγάνδας είναι το κλείσιμο του προξενείου; Δηλαδή αν το κλείσουμε λυθήκαν μονομιάς και τα προβλήματα της περιοχής;

ΜcZab, εαν δεν θεωρεις καθολου οτι το προξενειο στη Θρακη αποσκοπει τελικα στην ιδρυση αυτονομου κρατιδιου με τις ευλογιες της τουρκιας, δεν μπορω να σε πεισω. Δεν αντεχει επισης συγκριση η προπαγανδα του τουρκικου προξενειου με αυτου της Πολης. Δεν μπορουμε φυσικα να ελεχξουμε την τουρκικη προπαγανδα κλεινοντας το προξενειο -κατι που δεν εχω προτεινει ποτε. Οι τουρκοι δεν παιζονται στην προπαγανδα. Υμνουν στα σχολικα βιβλια σαν θεο τον Αττατουρκ και μας χαρακτηριζουν αχαριστους επειδη επαναστατησαμε. Για να αναφερουμε κατι ελαχιστο απο την σχολικη προπαγανδα και μονο. Το θεμα ειναι τεραστιο στη Θρακη. Θα ηθελα να ανοιξω νημα για να ακουσω και αλλες τεκμηριωμενες και αποψεις για το τι γινεται εκει σημερα. Δεν ζω εκει και οι πληροφοριες μου ερχονται απο φιλους ταξιδιωτες και 'φασιστικες' πηγες, και τουρκικες και Ελληνικες αφου αυτες μονο ασχολουνται με το θεμα.

Φιλε Δημητρη επειδη το εξετασα διεξοδικα το θεμα θα σου πω καμια απ τις δυο αν κ η Σκινος ειναι πολυβραβευμενη θα σου προτεινω Απαλαρινα το πρωτο εργοστασιο στην Χιο που εφτιαξε λικερ μαστιχας πιες ενα παγωμενο σφηνακι κ θα με θυμηθεις.:ernaehrung004:

Με το που βάζεις ένα παγάκι στο Σκίνο … καταστρέφεται
Δε λέω ωραίος μοντέρνος και τραντέ, αλλά, Μανολάκος... δες αλλού, όπως σου έχω ξαναπεί.
(φυσικά κάθε μαστίχα καλό είναι να είναι παγωμένη και να μη βάζουμε πάγο)

Υπαρχει νημα για την Θρακη .

Αντε με τα οφ τοπικ και τα λικερ Χιου του Μανωλακου μας πεθανατε...:flipout:

Thanks!

Αν ο Δημητρης εννοει Ουζο, το Απαλαρινα ειναι το κορυφαιο.

Για λικερ, μονο Τεττερης, αλλη γλυκα!

Για Breezer, ετσι το εγραψα, για να παινεψω τον τοπο μου, δεν εχουμε. Αλλα που θα παει:2thumb22sup:

απ'οσο γνωριζω,το προξενειο της Θρακης αντιστοιχει με αυτο της Σμυρνης.

Μονο που ποσοι Ελληνες ειναι στην Σμυρνη και στην υπολοιπη Τουρκια πλην της Πολης ?

Status
Not open for further replies.