McZab
Supreme Member
ΜcZab, εαν δεν θεωρεις καθολου οτι το προξενειο στη Θρακη αποσκοπει τελικα στην ιδρυση αυτονομου κρατιδιου με τις ευλογιες της τουρκιας, δεν μπορω να σε πεισω. Δεν αντεχει επισης συγκριση η προπαγανδα του τουρκικου προξενειου με αυτου της Πολης. Δεν μπορουμε φυσικα να ελεχξουμε την τουρκικη προπαγανδα κλεινοντας το προξενειο -κατι που δεν εχω προτεινει ποτε. Οι τουρκοι δεν παιζονται στην προπαγανδα. Υμνουν στα σχολικα βιβλια σαν θεο τον Αττατουρκ και μας χαρακτηριζουν αχαριστους επειδη επαναστατησαμε. Για να αναφερουμε κατι ελαχιστο απο την σχολικη προπαγανδα και μονο. Το θεμα ειναι τεραστιο στη Θρακη. Θα ηθελα να ανοιξω νημα για να ακουσω και αλλες τεκμηριωμενες και αποψεις για το τι γινεται εκει σημερα. Δεν ζω εκει και οι πληροφοριες μου ερχονται απο φιλους ταξιδιωτες και 'φασιστικες' πηγες, και τουρκικες και Ελληνικες αφου αυτες μονο ασχολουνται με το θεμα.
Φυσικά και δεν πιστεύω στο ότι υπάρχει σχέδιο ίδρυσης αυτόνομου κρατιδίου, όπως δεν πιστεύω γενικά στα φαντάσματα και στους φανταστικούς εχθρούς που στόχο έχουν να με αποσπούν από τους υπαρκτούς εντός συνόρων.
Δεύτερον ακόμα και αν ήταν έτσι όπως λες, το προξενείο η Τουρκία δεν θα το είχε καμμία ανάγκη. Και η Γιουγκοσλαβία έγινε χίλια κομμάτια, και ακόμα σφάζονται για το Μαυροβούνιο και δεν υπήρχε κανένα προξενείο.
Τρίτον, εγώ δεν αμφισβήτησα το ότι υπάρχει τουρκική προπαγάνδα, αλλά το ότι φορέας της είναι το προξενείο και μόνο ή κυρίως.
Εγώ σε ρώτησα συγκεκριμένα αν γνωρίζεις ότι σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρούμε προξενείο στη Θράκη και εσύ μου απαντάς για τα σχολικά βιβλία της Τουρκίας και άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.
Εν ολίγοις Χιώτη αν δεν μπορούμε να κουμαντάρουμε τα του οίκου μας και από τη μια πόρτα μπαίνουν Γερμανοί για να μας κυβερνήσουν, από την άλλη Ισραηλινοί που μας βουτάνε το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο και εμείς ακόμα ασχολούμαστε με τον "κίνδυνο εξ ανατολών" καλά να πάθουμε.
Όταν θα δούμε καμμιά σημαία με το σήμα του ΔΝΤ να κυματίζει στην Ακρόπολη να δω πόσο χρήσιμα θα είναι τα ΟΥΚ και οι κάθε λογής βλαμμένοι που ελπίζουν στον μαρμαρωμένο βασιλιά...