Τουρκία μια κακή γείτονας......

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Αυτό που μου προκαλεί πάντως γέλιο το τελευταίο διάστημα είναι η αμηχανία στην οποία έχουν περιπέσει οι γνωστοί εθνικιστικοί κύκλοι, οι οποίοι βλέπουν να ορθώνεται μπροστά τους ένα ανήκουστο γεγονός: βάσει του δικού τους τρόπου σκέψης (ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου) πρέπει τώρα να αποδεκτούν, ως φίλους, τους Εβραίους, εφόσον αυτοί πλέον είναι με τους Κύπριους, εναντίον των Τούρκων. Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη δηλαδή..Οι προαιώνιες διαμάχες Ελ-Εβραίων μπαίνουν προσωρινά στην άκρη.. :flipout: :flipout:

Μην σου προκαλεί γέλιο..

Ειναι παλιά ιστορία και έχει όντως να κανει με εσωτερική ψυχική σύγκρουση..

Απο την μιά πλευρά βρίζουν γενικώς τούς ''κακούς Εβραί-οι''(:flipout:)αλλά θαυμάζουν το κράτος τού Ισραήλ που ειναι ''σιδερόφρακτο'' και θάθελαν πολύ η Ελλάδα να γινει έτσι και νά κατατροπώνει τούς ''οχτρούς''..

Στην ουσια δεν ειναι και μεγάλη αντιφαση...

Ως γνωστόν ο σιωνισμός ειναι μιά θεωρία που πρεσβεύει την ''ανωτερότητα τής φυλής και τού περιούσιου λαού'' και την πρεσβεύουν οι ακροδεξιοί και στρατοκράτες τού Ισραήλ..

Οι εδώ ακραίοι εθνικιστές λένε τα ιδια για την ''Ελληνική ανώτερη φυλή''

Σιωνισμός και ακραιος εθνικισμός πάνε παρέα..

Ε τώρα βολευεται και η ''λεπτομέρεια'' των Εβραίων οπου γής που ως γνωστόν αυτοί φταίνε γιά ολα .:ADFADF1::ADFADF1:

Μάλλον εχει ξεκινήσει πόλεμος και με έχουν ξεχάσει...
Οτι να 'ναι γράφεται...

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=24378&Itemid=83

Νίκο επειδή είσαι αποδεδειγμένα σοβαρός άνθρωπος και αψογος επαγγελματίας,νάσαι σίγουρος πώς δεν αφήνεται καμιά αιχμή για οσους πράττουν με αξιοπρέπεια την δουλειά τους..:ernaehrung004:

Αλλά ειναι δυστυχώς τουλάχιστον απαράδεκτο να κινδυνεύει η ζωή σοβαρών επαγγελματιών γιά πολιτικά παιχνίδια πού παίζονται εναντιον όλων μας σε μιά χώρα που την εξαθλίωσαν επί τούτου οι αχρείοι ή ακόμα περισσότερο νά υπονοούνται ,ελαφρά τή καρδία,ευχές γιά ''θερμά επεισόδια'' σε μιά εποχή τόσο κρίσιμη.

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Μαγκια ασφαλως δεν ειναι, αλλα ετσι φαινεται οτι καταλαβαινουν οι τουρκοι. Απο την αλλη, καποιοι 'φουκαραδες' ψαραδες γνωριζουν πολυ καλα τι κανουν. Τελος, ο λαος παντα ειναι το εξιλαστηριο θυμα καθε πολιτικης.

Ο απλός λαός και των δυο χωρών είναι φουκαράδες και δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους......

Σπύρο το τι παιχνίδια παίζονται,οικονομικά-πολιτικά...όλοι το ξέρουμε...
Σύντομα φτάνω το χιλιάρικο και μάλλον παω και για πιο κάτω,με δυο παιδιά...(17 ετη υπηρεσίας)
Βέβαια λεω δόξα το Θεο που έχω δουλειά ακόμα...
Δυστυχώς η χώρα βράζει,η περιοχή μας παρουσιάζει μεγάλη κίνηση,μιας και έφτασε η ώρα να πέσουν λεφτά,στα πετρέλαια και αέρια για να τα βγάλουν...
Ειδικά σε θέματα άμυνας φιλτράρετε οτι ακούτε,βλέπετε και διαβάζετε...

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

θα το πω μια τελευταια φορα και δεν θα ξανα ασχοληθω γιατι δεν εχει νοημα.
Οταν γραφεις:Οι Αρχαίοι πρόγονοι σας... τι θα σκεφτει ο αλλος που το διαβαζει;
Οτι εννοεις οτι δεν υπαρχει φυσικη συνεχεια με τους αρχαιους ελληνες ή οτι εσυ κι αυτος με τον οποιο συνομιλεις,δεν εχετε κοινους προγονους;

Και για να ξεκαθαρισω τη θεση μου,το'χω κανει και παλιοτερα,ειναι ευτυχημα να αναμειγνυονται τα γονιδια των λαων για καθαρα λογους επιβιωσης,αποτελουμε ως συγχρονοι ελληνες μειγμα γονιδιων των λεγομενων αρχαιων ελληνων και ολων των γειτονικων λαων κατα τους αιωνες.

Έγραψα δεικτικά: Οι αρχαίοι πρόγονοί σας ("υ" αντί "η" στο ημών, γιατί μπορεί να μην είμαι... γιατί μπορεί να έχω λιγότερο σχέση φυλετικά με τους Αρχαίους Έλληνες από ένα Τούρκο, Σκοπιανό, Ιταλό ή Αλβανό πολίτη... γιατί βαρέθηκα το ένδοξο παρελθόν και τον ωχαδερφισμό του σήμερα... τέλος γιατί κάποιοι το βρίσκουν σαν πρόσχημα για να δηλώσουν φυλετική ανωτερότητα... ).

Δεν εμπεριείχε μομφή προς τον Κώστα ή εσένα ή κάποιον άλλον στο forum, αλλά σε όσους βάζουν "η" στο ημών κομπάζοντας και δεν κοιτούν τα χάλια μας σήμερα!

Πιθανόν να μην το έγραψα με τρόπο που να γίνει κατανοητό, διευκρίνισα 3-4 φορές τι ακριβώς έγραψα, αυτή είναι η τελευταία, αν θες το πιστεύεις... άλλο τίποτα δεν μπορώ κάνω.

Όντως το κουράσαμε...
Τα υπόλοιπα κάποια στιγμή από κοντά.

:ernaehrung004:

δε θεμε ρε καθαροτητες

μιγαδες μπασταρδες θελουμε

E593D6A18CC9911552E48FFB6C5DBAC1.jpg

κοιτα χαλια η επιμιξια

μονο η καθαροτητα σωζει

angela_merkel2_0.jpg
ΑΥΤΗ Η ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ?

BeerWomen_TBTS.jpg

Image.ashx

beer_girls.jpg

Και για να μη σε πρήζω...

images

Last edited:

''Ετσι καταλαβαινουν οι Τούρκοι''..

Ουάου..

Ναι δυστυχως μονο ετσι καταλαβαινουν! Προς τι η αμερικανια?

Εχετε αλλη αποψη? Ποια? Αν ναι, οι εξελιξεις σας διαψευδουν οικτρα.

Παντως χαιρομαι, οπως βλεπω παραπανω, που δειχνετε σεβασμο στα παιδια που υπηρετουν τις ενοπλες δυναμεις μας. Το ιδιο και γω!

Και κατι αλλο, κανενας ακριτας δεν επιθυμει θερμο επεισοδιο. ΚΑΝΕΝΑΣ. Οι λογοι ειναι προφανως ευνοητοι και οι σποντες σας προς εμενα, απαραδεκτες.

Αλλο να στηριζεις ενθερμα την αμυνα της χωρας σε μια τετοια περιοδο και αλλο να παρακαλας για θερμο επεισοδιο. Αν ειναι δυνατον!! Ας γινει κατανοητο επιτελους!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ναι δυστυχως μονο ετσι καταλαβαινουν! Προς τι η αμερικανια?

Εχετε αλλη αποψη? Ποια? Αν ναι, οι εξελιξεις σας διαψευδουν οικτρα.

Παντως χαιρομαι, οπως βλεπω παραπανω, που δειχνετε σεβασμο στα παιδια που υπηρετουν τις ενοπλες δυναμεις μας. Το ιδιο και γω!

Και κατι αλλο, κανενας ακριτας δεν επιθυμει θερμο επεισοδιο. ΚΑΝΕΝΑΣ. Οι λογοι ειναι προφανως ευνοητοι και οι σποντες σας προς εμενα, απαραδεκτες.

Αλλο να στηριζεις ενθερμα την αμυνα της χωρας σε μια τετοια περιοδο και αλλο να παρακαλας για θερμο επεισοδιο. Αν ειναι δυνατον!! Ας γινει κατανοητο επιτελους!

Εξετάσεις ''πατριωτισμού'' δεν δινω..Τις έχω δώσει εδώ και πολλά χρονια και σε πολλά επιπεδα οπως τουλαχιστον θεωρώ προσωπικά την έννοια τής αγάπης του τοπου που γεννηθηκα..

Και σέβομαι οιονδήποτε αξιόπιστο και αξιοπρεπή επαγγελματία.

Οποτε χαίρεσαι ή δεν χαιρεσαι ενα και το αυτό...

Ποιες εξελιξεις με διαψευδουν???

Οσο γιά τό ''ετσι καταλαβαινουν οι Τούρκοι'' ,τά ιδια λένε και αυτοι(εννοώ οι έχοντες συμφέροντα γιά πολεμο) για εδώ ''Μονον με μαχαίρι καταλαβαινουν οι Γκιαούρηδες''...

Και έτσι το όπιο και απ´τις δυό πλευρές αφιονίζει..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Εξετάσεις ''πατριωτισμού'' δεν δινω..Τις έχω δώσει εδώ και πολλά χρονια και σε πολλά επιπεδα οπως τουλαχιστον θεωρώ προσωπικά την έννοια τής αγάπης του τοπου που γεννηθηκα..

Και σέβομαι οιονδήποτε αξιόπιστο και αξιοπρεπή επαγγελματία.

Οποτε χαίρεσαι ή δεν χαιρεσαι ενα και το αυτό...

Ποιες εξελιξεις με διαψευδουν???

Οσο γιά τό ''ετσι καταλαβαινουν οι Τούρκοι'' ,τά ιδια λένε και αυτοι(εννοώ οι έχοντες συμφέροντα γιά πολεμο) για εδώ ''Μονον με μαχαίρι καταλαβαινουν οι Γκιαούρηδες''...

Και έτσι το όπιο και απ´τις δυό πλευρές αφιονίζει..

Ναι, μαλιστα.

Επειδη ομως αυτον τον ιδιαιτερο πατριωτισμο που εξαρταται απο το ποιος κυβερνα τη χωρα και που φαινεται να παιρνει τα δικια αλλονων αντι να στηριζει τα δικα μας, τον βρισκω παντελως ξενο με τον δικο μου, προτιμω να παω να παρω λιγο αερα για λιγες βδομαδες μπας και με φωτισει ο Θεος και δω το φως το αληθινο!

Χαιρετε :fahne90:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ναι, μαλιστα.

Επειδη ομως αυτον τον ιδιαιτερο πατριωτισμο που εξαρταται απο το ποιος κυβερνα τη χωρα και που φαινεται να παιρνει τα δικια αλλονων αντι να στηριζει τα δικα μας, τον βρισκω παντελως ξενο με τον δικο μου, προτιμω να παω να παρω λιγο αερα για λιγες βδομαδες μπας και με φωτισει ο Θεος και δω το φως το αληθινο!

Στο καλό..

Και καλή φώτιση..

Πρέπει ναχει ο Αϊβαλιώτης καλυτερο ''κατάστημα''..

Και δεν εχει πάει και στρατό ό '' πατριώτης''.:D:D:D:D

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ναι, μαλιστα.

Το είπαμε και το ξαναλέμε, θα γίνουμε αμυντιστές μόνο όταν η εξουσία περάσει στο προλεταριάτο..Μέχρι τότε τα συμφέροντα μας δεν συμπίπτουν με τα συμφέροντα της χώρας, δηλαδή τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Το είπαμε και το ξαναλέμε, θα γίνουμε αμυντιστές μόνο όταν η εξουσία περάσει στο προλεταριάτο..Μέχρι τότε τα συμφέροντα μας δεν συμπίπτουν με τα συμφέροντα της χώρας, δηλαδή τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Μιάς και ειμαι αυτος που στο φορουμ ειχα ανοιξει νήμα εναντιον του βιβλιου Ιστοριας της Ρεπουση(και ουχί κάποιος ''πατριώτης) γιά πάααρα πολλους λογους (οχι μονον για τον συνωστισμό)αλλα και για την γενικοτερη παραποιηση της Ιστοριας(Ευρωπαϊκής και οχι μονον)απο μια ''αναθεωρητική σχολή'' με μισες αληθειες και μισά ψεμματα και βεβαια κινδυνεψα να θεωρηθώ ''εθνικιστής'',οφειλω να ομολογήσω,πώς αν τοτε μπουκαραν ''υπερπατριώτες'' (εννοώ στην πρωτη του περιοδο γιατι μετά έπαψε να με εκφράζει και το δηλωσα)θα ειχα ζητησει να κλειδωθεί...(ημουν σκετο μέλος τότε)...

Αλλά τάχει αυτά ο νεοκοπος ''στρατοκαυλισμός''...Σε κάνει να αντιτιθεσαι και σε κάποιες εννοιες που εχουν νοημα,φυσικά με αλλους ορους και άλλες προϋποθέσεις και οι οποίες κυριολεκτικά τσαλαπατιώνται στο ονομα τής ''φυλετικής ανωτεροτητας''.

Last edited:
Πες μου ότι ένιωσες την ανάγκη να απολογηθείς και θα τα έχω δει όλα εδώ μέσα...

Να απολογηθώ οχι βρέ..

Απλά κοντεψε να μας κατηγορησει ο εν λογω ως προδότες επειδη δεν θέλουμε θερμο επεισοδιο ή δεν φωνάζουμε ''γιουργια να φάμε τον Τούρκο''..

Η και το περίφημο που απευθυνθηκε σε μέλος: ''αν θα γινει πόλεμος θα πολεμησεις για την πατριδα''???:flipout::flipout::flipout:

Ε έλεος.

:a0210:
Απλά δεν δέχομαι ότι κάποιος θα με/σε/μας κρίνει για τα πιστεύω μας, ειδικά μέσω του πληκτρολογίου...

+++
Νομίζω (δεν τον ξέρω τον άνθρωπο) ότι έχει παρεξηγήσει κάποια πράγματα που αφορούν το συμφέροντα της Πατρίδας... Την βλέπει κάπως απρόσωπα.... λάβαρα και σύνορα...

Ίσως αν δει την πατρίδα ως την ιστορική συνέχεια των ανθρώπων που ζουν σε αυτό το τόπο να επικεντρώσει τις απόψεις του σε αυτό και όχι σε ανταγωνισμούς και ανωτερότητες.

Φυσικά απλή υπόθεση κάνω... και αν υπολογίσεις την πιθανή απειρία του στο γραπτό λόγο (όλοι λίγο πολύ κάποια στιγμή το περάσαμε αυτό ή συνεχίζουμε να το περνάμε...) μπορώ να αιτιολογήσω κάποια πράγματα.

Kανεις λογικός άνθρωπος δεν θέλει κρίση-πολεμο με τους γείτονες...
Δυστυχώς ο Ελληνας έχει μεγαλώσει με τον κακό Τουρκο...
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε μεγαλύτερο βαθμό στην απέναντι απο μας πλευρά.
Καλλιέργεια αμοιβαίου μίσους...
Ο λαος της Τουρκίας κατά ένα μεγάλο ποσοστό δεν επιθυμεί αντιπαράθεση με τους γείτονες του.
Εχω επισκεφθεί τουρκική φρεγάτα και συνομίλησα με Τουρκους ''συναδέλφους'' μου...που ίσως κάποτε βρεθούν απέναντι μου...
Απλα υπάρχει και η άποψη,που με εκφράζει.οτι αν μπει κάποιος στο σπίτι σου,πρέπει να τον βγάλεις έξω...με τον καλό ή άσχημο τρόπο...
Όπου σπίτι η πατρίδα όλων μας...που τόσο θέλουν να την μικρύνουν, ειδικά οι ''εσωτερικοί εχθροί''.

Απλα υπάρχει και η άποψη,που με εκφράζει.οτι αν μπει κάποιος στο σπίτι σου,πρέπει να τον βγάλεις έξω...με τον καλό ή άσχημο τρόπο...
Όπου σπίτι η πατρίδα όλων μας...που τόσο θέλουν να την μικρύνουν, ειδικά οι ''εσωτερικοί εχθροί''.

Αυτή Νικο ειναι και η άποψη τού Θουκυδίδη,πού χιλιάδες χρόνια πρίν ήταν ο πρώτος Ιστορικός(με ιώτα κεφαλαίο),πού μίλησε για την διαφορά μεταξύ πολιτικής κατευνασμού και αποτροπής...

Με την πρώτη ξεβρακώνεσαι σε κάθε επιπεδο..
Με την δεύτερη και διατηρείς τήν ειρήνη αλλα και σχέσεις αμοιβαιότητας ..
Και η πολιτική αποτροπής δεν στηρίζεται στην επιθετική επιδειξη ισχύος,αλλά στό σθένος.

Δεν ειναι δυνατόν πάντα νάμαστε ''κολλητοί'' μέ όλους τούς γείτονες(αν και θα ήταν ευχής έργο,αλλα δεν επιτυγχάνεται πάντα).Αρκεί αυτό που λέμε αλληλοσεβασμός ακομα και στο επίπεδο τού διεθνούς δικαίου,οσο ''δίκαιο'' ειναι ,τέλος πάντων..

Εκεί ακριβώς μπαίνει η έννοια τής πολιτικής βούλησης ,πού λένε και τής ουσιαστικής αξιολογησης τών συσχετισμών δυνάμεων...

Και φυσικά με τίς ζεμπεκιές δεν κάνεις πολιτική..

Kανεις λογικός άνθρωπος δεν θέλει κρίση-πολεμο με τους γείτονες...
Δυστυχώς ο Ελληνας έχει μεγαλώσει με τον κακό Τουρκο...
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε μεγαλύτερο βαθμό στην απέναντι απο μας πλευρά.
Καλλιέργεια αμοιβαίου μίσους...
Ο λαος της Τουρκίας κατά ένα μεγάλο ποσοστό δεν επιθυμεί αντιπαράθεση με τους γείτονες του.
Εχω επισκεφθεί τουρκική φρεγάτα και συνομίλησα με Τουρκους ''συναδέλφους'' μου...που ίσως κάποτε βρεθούν απέναντι μου...

Μόνο που σε μερικά χρόνια, έτσι όπως πάνε οι αλήτες, δεν θα υπάρχει "πατρίδα" γιατί πολύ απλά θα έχουν εξοντωθεί κοινωνικά και οικονομικά όλοι αυτοί που θα αποτελούν τους πολίτες.

Θα μου πεις, μπορεί να είμαστε εξαθλιωμένοι και πεινασμένοι, πάντα όμως "τουρκοφάγοι" και "εθνικά υπερήφανοι" :grinning-smiley-043

Status
Not open for further replies.