Τουρκία μια κακή γείτονας......

  • Αγαπητοί φίλοι

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

    Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

    Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
ΣΟΚ:Πρώην Τούρκος πρωθυπουργός παραδέχεται ότι η Άγκυρα έκαιγε ελληνικά δάση!
Τα μυστικά τουρκικά κονδύλια την περίοδο της πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ,προορίζονταν για δολοφονίες Κούρδων και για εμπρησμούς Ελληνικών δασών!

Δημοσίευμα της εφημερίδας Μπιργκιούν που έχουν μεταφράσει τα tourkikanea.gr , υποστηρίζει αυτή την άποψη δημοσιεύοντας και σχετική δήλωση του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ,ο οποίος λέει με νόημα:

“Όλοι οι πρωθυπουργοί στο τέλος της θητείας τους ενημερώνουν τον νέο πρωθυπουργό σχετικά με το που και πως χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα κονδύλια. Και εγώ ενημέρωσα σχετικά, και οι προηγούμενοι από εμένα με είχαν ενημερώσει. Έτσι έκαναν ο Ερμπακάν, ο Ετσεβίτ και ο Ντεμιρέλ. Μόνο η κυρία Τανσού δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για την περίοδο της. Μάλιστα είχε πει πως “Αν το συνεχίσετε θα διαλύσω τον συνασπισμό”. Και εγώ είπα “ας τελειώσει. Αυτό ήταν το τέλος”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Γιλμάζ αναφέρθηκε στη χρήση των μυστικών κονδυλίων εκείνης της περιόδου και έκανε λόγο για αναφορά στην οποία “πέραν των κρατικών μυστικών όλες οι πληροφορίες υπάρχουν στην αναφορά. Και κρατικά μυστικά είναι τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας. Για θέματα όπως για τις δολοφονίες αγνώστων δραστών δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο”,είπε!
 
Αρθρο της Zaman: Η επιστροφή των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη και οι Αλήθειες

Καθ. Δρ. Νικόλαος Ουζούνογλου
(απόφοιτος Πολυτεχνείου Κωνσταντινουπόλεως 1973 και Καθηγητής Πολυτεχνείου Αθηνών)

Το τουρκικό κείμενο εδώ
Την τελευταία περίοδο σε τουρκικές αλλά και σε ελληνικές εφημερίδες συναντώνται συχνά τίτλοι του είδους ‛οι Ρωμιοί της Κωνσταντινουπόλεως επιστρέφουν πίσω λόγω της οικονομικής κρίσης’. Αυτού του είδους οι ‛‛ειδήσεις’’ δεν διαφέρουν και πολύ από τις εσκεμμένες δηλώσεις πολιτικών της Τουρκίας, μέχρι το πρόσφατο παρελθόν, που θέλοντας να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη για τον βίαιο ξεριζωμό και εκπατρισμό των Ρωμιών προσπαθούσαν να παρουσιάσουν ως αίτιο της φυγής αυτών τα οικονομικά προβλήματα που βίωνε η τότε Τουρκία.
Πρόκειται για ‛‛ειδήσεις’’ που εσκεμμένα η ασυναίσθητά προκαλούν την εντύπωση ότι οι Ρωμιοί της Κωνσταντινουπόλεως είναι μια καιροσκόπος πληθυσμιακή ομάδα που άγεται και φέρεται από στενά συμφεροντολογικούς υπολογισμούς και η οποία διακατέχεται από μια νοοτροπία που βλέπει ως πατρίδα της τον τόπο που κερδίζει οικονομικά. Είναι δε αξιοσημείωτο και χρήζει συζητήσεως το ότι κάτι τέτοιες ‛‛ειδήσεις’’ εμφανίζονται ιδίως σε έντυπα που στο παρελθόν είχαν συμβάλει καίρια στην προπαγάνδα στιγματισμού των Ρωμιών ως ‛εσωτερικού εχθρού’.


Μια ερώτηση που συχνά κάνουν στους Ρωμιούς, πολλοί σημερινοί νέοι της Τουρκίας, είναι ‛γιατί φύγατε;’ Σαφώς, την κάνουν επειδή δεν γνωρίζουν τα γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί στο παρελθόν και έχουν ως εξής:
1. Η δια μυστικών κυβερνητικών αποφάσεων επιστράτευση σε κάτεργα όλου του μειονοτικού αντρικού πληθυσμού, ηλικιών μεταξύ 18-45, ως στρατιωτών-εργατών στην κατασκευή δρόμων και οχυρωματικών έργων σε πολύ σκληρές συνθήκες το 1941-42.
2. Ο οικονομικός αφανισμός των μειονοτικών δια της επιβολής ενός ειδικού βαρύτατου κεφαλικού φόρου γνωστού ως Βαρλίκ Βεργκισί 1942-44. Η με απόφαση του ηγέτη μονοκομματικού κράτους επιβολή των φόρων αυτών και η καταδίκη όσων αδυνατούσαν να καταθέσουν τα ποσά αυτά σε κάτεργα, στο Askale. Με συνοπτικές, μάλιστα, διαδικασίες και εντός ολίγων ημερών. Σε περίπτωση που ο ‛υπόχρεος’ δεν είχε να δώσει τα απαιτούμενα ποσά, τα υπάρχοντά του δημοπρατούνταν και αν το προκύπτων χρήμα δεν ήταν του ύψους του απαιτούμενου ποσού αποστέλλονταν, εν μέσω βαρυχειμωνιάς, στα κάτεργα αυτά. Ακόμη και αν συνέβαινε να ήταν εβδομήντα ετών.
3. Η οργάνωση του Πογκρόμ, την νύκτα της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου του 1955 εναντίον των Ρωμιών και άλλων μειονοτικών, με την οργανωμένη κινητοποίηση εκατό χιλιάδων ατόμων σε μορφή ταγμάτων εργασίας , που είχε ως αποτέλεσμα τη μαζική καταστροφή των τόπων λατρείας, κοιμητηρίων, σχολείων, μαγαζιών και σπιτιών της μειονότητας και ακόμη να δολοφονηθούν και να τραυματιστούν δεκάδες Ρωμιοί πολίτες της χώρας.
4. Η συγκρότηση το 1962, ειδικής επιτροπής για θέματα μειονοτικών και δημιουργία μηχανισμών προς ακύρωση των πολιτικών δικαιωμάτων των μελών της μειονότητας. Άρνηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων της κοινότητας των Ρωμιών με προγραμματισμένο μποϋκοτάζ σε επιχειρήσεις τους και περιορισμούς στην λειτουργία των σχολίων τους. Και όλα αυτά με τον καθημερινό στιγματισμό τους ως ‛ξένων πρακτόρων’.
5. Η απέλαση 12.500 Ρωμιών της Κωνσταντινουπόλεως που είχαν εξαιρεθεί από την ανταλλαγή πληθυσμών και θεωρούνταν ‛ετμαπλί-εγκατεστημένοι’ με τις συμφωνίες της Λωζάννης και μπλοκάρισμα των περιουσιών τους δια νομικών ραδιουργιών και δημιουργία ατμόσφαιρας πανικού ως αποτέλεσμα των πρακτικών αυτών, το 1964.
6. Η κατάληψη τεσσάρων ιστορικών εκκλησιών στην συνοικία Γαλατά και των υπαγόμενων σε αυτά ακινήτων εκ μέρους μιας οικογένειας και η παρότρυνση των αρχών για την καταφανή αυτή αδικία.
7. Το 1974 η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας για τον σφετερισμό από το κράτος μεγάλης έκτασης ακινήτων των Ρωμαίϊκων ευαγών και κοινωφελών ιδρυμάτων με την δικαιολογία ότι οι μειονοτικοί είναι πολίτες της χώρας αλλά και ξένοι.
Και το σημαντικότερο: η αίσθηση του ότι ποτέ δεν επρόκειτο να βρει κάποιος το δίκιο του, εφ’όσον ήταν αναγεγραμμένη στην ταυτότητά του η ένδειξη ‛Ρωμιός Ορθόδοξος’. Μια αίσθηση που ρίζωσε στους Ρωμιούς την πεποίθηση ότι ήταν αδύνατη η περαιτέρω διαμονή στην χώρα υπ’αυτές τις συνθήκες.
Ο βίαιος αυτός ξεριζωμός του Ρωμαίϊκου πληθυσμού και οι συνθήκες καταπίεσης που βίωσε συνετέλεσαν στο να σχηματιστεί μέσα του ένα σύνδρομο ‛ριξίματος μαύρης πέτρας στο παρελθόν’. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό σύνδρομο όπου ο πάσχων προσπαθεί να ‛διαγράψει’ το παρελθόν του και εγκαταλείπεται στο να ζει ένα αδιάκοπο πένθος.
Μελετώντας τα αρχεία της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής των Αθηνών μπορεί κάποιος να κάνει κάποιες σχετικές διαπιστώσεις: μετά το 1964 το ποσοστό προβλημάτων στις ξεριζωμένες από την πατρίδα τους Ρωμιές γυναίκες άνω των σαράντα ετών αγγίζει το 40%. Η απέλαση και εκπατρισμός των Ρωμιών που είχαν αναγνωριστεί ως ‛εταμπλί’ βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης και οι οποίοι έχασαν όλη την περιουσία τους ‛εν μια νυκτί’ είχε ως συνέπεια να υπάρξουν πάνω από πενήντα κρούσματα αυτοκτονιών. Την εκτίμηση ποιά αίσθηση προκαλούν στα θύματα του εν λόγω διωγμού οι ‛‛ειδήσεις’’ όπως αυτές που αναφέρθηκαν στην αρχή του κειμένου την αφήνω στους αξιότιμους αναγνώστες.
Τα ιστορικά τεκταινόμενα της μετά την Λωζάννη περιόδου και τα σχετιζόμενα με αυτήν προβλήματα που αντιμετώπισε η μειονότητα των Ρωμιών έχουν μελετηθεί λεπτομερώς, την τελευταία ιδίως δεκαετία, με βάση τις διεθνείς πηγές αλλά και με εργασίες Τούρκων μελετητών. Είναι πλέον διαπιστωμένο πως η σε βαθμό εξαφανισμού μείωση του Ρωμαίϊκου πληθυσμού της Πόλης οφείλεται στις διάφορες εξοντωτικές πολιτικές που έχουν εφαρμόσει οι εκάστοτε κυβερνήσεις του Τουρκικού κράτους.
Οι μελέτες που βασίζονται σε αξιόπιστα στοιχεία καταλήγουν όλες, από κοινού, στο συμπέρασμα του ότι τα μέτρα αυτά που λήφθηκαν εναντίον της μειονότητας αποτελούσαν σοβαρότατη καταπάτηση του συντάγματος της χώρας (1924-1960) αλλά και της Συνθήκης της Λωζάννης που αποτελεί τον θεμέλιο λίθου του σύγχρονου Τουρκικού κράτους. Είναι προφανές ότι η πολιτική που εφαρμόστηκε εναντίον των μειονοτήτων στην Τουρκία ήταν αναμφίβολα η παραβίαση και η καταπάτηση των διεθνώς αναγνωρισμένων συνθηκών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των αρχών των Ηνωμένων Εθνών –ιδρυτικό μέλος του οποίου υπήρξε η Τουρκία- και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει υιοθετήσει η Τουρκία από το 1950.
Στην περίπτωση μιας επιφανειακής ‛ανάγνωσης’ των όσων διενεργήθηκαν εναντίον της μειονότητας των Ρωμιών τα γεγονότα αυτά θα μπορούσαν να συνδεθούν σαν συνέπειες των τότε σχέσεων της Τουρκίας με την Ελλάδα αλλά και με τον διεθνή περίγυρο. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι τα όσα εφαρμόστηκαν εναντίον των Ρωμιών δεν είχαν καμιά σχέση με τις σχέσεις αυτές. Απλά, ήταν εφαρμογή ενός προαποφασισμένου σχεδίου του οποίου η εφαρμογή χρονιζόταν με τις εκάστοτε συγκιρίες. Είναι γεγονός ότι πολλές από αυτές τις καταπιεστικές πρακτικές εφαρμόστηκαν σε περιόδους όπου οι Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις ήταν άριστες.
Ο εξαναγκασμός σε εκπατρισμό 15.000 Ρωμιών ετμαπλί έγινε το 1932 με την απαγόρευση δεκάδων επαγγελμάτων σε έλληνες υπηκόους όταν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ήταν άριστες ενώ κατά την αποστολή σε κάτεργα των νέων των μειονοτήτων 1941-42 και η θέσπιση του κεφαλικού φόρου το 1942-44 δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών.
Τα τελευταία πέντε χρόνια ανώτατα κυβερνητικά στελέχη της Τουρκίας έχουν παραδεχτεί ότι εφαρμόστηκαν διωγμοί κατά των μειονοτήτων , χαρακτηρίζοντας τις πρακτικές αυτές ως ‛φασιστικές’ (βλ. την ομιλία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Μάιο του 2009, στην περιοχή Ντούζτζε και του υπουργού Εγκεμέν Μπαγίς στις 15 Δεκεμβρίου του 2010 στην εκδήλωση για το ‛Πρόγραμμα του Αιώνα’).
Η ουσία του θέματος σχετίζεται με την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του ΔΙΚΑΙΟΥ αλλά και με την ενίσχυση της Δημοκρατίας και της ειλικρινούς της εφαρμογής στην Τουρκία. Δεν υπάρχει κράτος στον κόσμο που να μπορεί να υποστηρίξει πως δεν έχει προβεί σε καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο παρελθόν. Το σημαντικό είναι να αποδεχτεί το Κράτος την πραγματικότητα και να κάνει ότι μπορεί για να επανορθώσει. Ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω αλλά το να αποδοθούν τα δίκαια των παιδιών και απογόνων των θυμάτων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αιτήματα του παρόντος. Είναι ανάγκη να αποκατασταθούν, κατά το δυνατόν, οι συνθήκες εκείνες που επικρατούσαν πριν βιωθούν όλες αυτές οι καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ρωμαίϊκης κοινότητας. Το σχέδιο επανόρθωσης θα’πρεπε να αρχίσει με την αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων των Ρωμιών της Πολύς και της Ίμβρου -Τενέδου και την άρση όλων των εμποδίων που έχουν επιβληθεί εναντίον τους.
Η δημοσίευση της με ημερομηνία 14 Μαϊου 2010 εγκυκλίου του πρωθυπουργού Ρ. Τ. Ερντογάν αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Επίσης, είναι ανάγκη να επιλυθούν και τα προβλήματα των Ρωμιών που το 95% του πληθυσμού τους ζει εκτός Κωνσταντινουπόλεως και Τουρκίας, με σημαντικότερα αυτά της επιστροφής της υπηκοότητάς τους, της διευκόλυνσης εγγραφής στα σχολεία των παιδιών όσων θέλουν να επιστρέψουν και της εξασφάλισης δυνατοτήτων και εγγυήσεων σε ζητήματα εύρεσης εργασίας, μαζί με όλα όσα συνεπάγεται η επανόρθωση των ζημιών που υπέστησαν όταν εξαναγκάστηκαν να αποκοπούν από την Κωνσταντινούπολη.
Ένα από τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει να προσεχτεί στην προετοιμασία του νέου συντάγματος της Τουρκίας είναι η ανάγκη της επούλωσης των αδικιών που έχουν λάβει χώρα ως αποτέλεσμα της καταστρατήγησης των νόμων του κράτους από τον ίδιο το κράτος. Η λήψη των κατάλληλων νομικών διευθετήσεων που θα παρέχουν εγγυήσεις προς αποφυγή παρόμοιων καταπατήσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο μέλλον είναι ένα καίριας σημασίας βήμα για το καλό όλων των πολιτών της Τουρκίας.

http://geopolitics-gr.blogspot.com/2011/12/zaman.html
 
Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ παραδέχθηκε, μιλώντας σε τουρκική εφημερίδα ότι πίσω από πολλές πυρκαγιές σε ελληνικά δάση κρύβονταν τούρκοι μυστικοί πράκτορες.

Σύμφωνα με τον Γιλμάζ, την εποχή της πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ, από το 1995 έως το 1998 πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ έβαζαν φωτιά σε ελληνικά δάση.

«Όλοι οι πρωθυπουργοί όταν τελειώνει η θητεία τους και έρχεται νέος πρωθυπουργός, τον ενημερώνουν σχετικά με το που και πως χρησιμοποιήθηκαν τα μυστικά κονδύλια. Και εγώ ενημέρωσα σχετικά τον διάδοχό μου και οι προκάτοχοί μου έπραξαν το ίδιο», λέει ο Γιλμάζ.

«Οι Ερμπακάν, Ετσεβίτ και Ντεμιρέλ ενημέρωσαν τους διαδόχους τους για τα μυστικά κονδύλια. Μόνο η Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για της διάθεση μυστικών κονδυλίων της περίοδο που ήταν πρωθυπουργός. Υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά όπου πέρα των μυστικών κονδυλίων όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες. Και κρατικά μυστικά είναι τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας. Για θέματα όπως για τις δολοφονίες Κούρδων δεν υπάρχει κάτι σχετικό», συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας.


http://www.newsbeast.gr/world/arthro/279481/tourkoi-praktores-ekaigan-ellinika-dasi/
 
Το συζητάγαμε σπίτι σήμερα.

Είναι σοκαριστικό και ελπίζω να μην περάσει στα ψηλά και αυτό!

Το θέμα υπήρχε και πριν χρόνια (μετά την αναφερόμενη περίοδο 1995-1998) απλά δεν μπορούσε να αποδειχθεί, παρ' ότι είχαν γίνει κάποιες συλλήψεις...
Τώρα όμως υπάρχει σχεδόν παραδοχή!!!

Θέλω να δω πραγματικά πως θα το συγκαλύψουν και αυτό!

Οργή... τίποτε άλλο... μόνο οργή!
 
Εγω να σου πω την αληθεια Νικο οταν συζητουσαμε για την λαιλαπα των πυρκαγιων και επεφτε στο τραπεζι και το οτι υπαιτιοι ειναι Τουρκοι πρακτορες γελουσα. Δεν το πιστευα. Παντα πιστευα οτι δαιμονιοι Ελληνες πολιτες ητα απο πισω με σκοπο το κερδος.

Κοιτα να δεις ομως η φουτανα η ζωη πως τα φερνει......να μαθουμε οτι οντως υπηρχε θεμα με πρακτορες απο Τουρκια.
 
Θυμάμαι πολύ καλά συλλήψεις μετά το 1998 Ναθ...

Μακάρι οι δικοί μας να έχουν στοιχεία και να τα χρησιμοποιήσουν.

Ήδη έχει γραφεί ότι σύντομα θα υπάρξει εξέλιξη σε Εθνικό θέμα, μετά από ενέργειες της ΚΥΠ...
Αυτό που κυκλοφορεί δεν έχει σχέση με τις φωτιές αλλά ταιριάζει η εποχή. Για να δούμε...

Τουλάχιστον να έχουμε κάποιο κέρδος μέσω της διεθνούς κοινότητας στα Εθνικά θέματα γιατί κι εκεί πάτο πιάσαμε.....
 
Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Εγω να σου πω την αληθεια Νικο οταν συζητουσαμε για την λαιλαπα των πυρκαγιων και επεφτε στο τραπεζι και το οτι υπαιτιοι ειναι Τουρκοι πρακτορες γελουσα. Δεν το πιστευα. Παντα πιστευα οτι δαιμονιοι Ελληνες πολιτες ητα απο πισω με σκοπο το κερδος.

Κοιτα να δεις ομως η φουτανα η ζωη πως τα φερνει......να μαθουμε οτι οντως υπηρχε θεμα με πρακτορες απο Τουρκια.

Πώς; Δεν ήταν ο Στρατηγός Άνεμος τελικά;
 
Το παρασκήνιο της δράσης των Τούρκων εμπρηστών
Πολύβιος Κανές

Είναι 21 Μαρτίου του 2011 και το στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, μέλος της ειδικής δύναμης της αστυνομίας Αϊχάν Τσαρκίν, συνοδευόμενος από τις δύο θυγατέρες του, επισκέπτεται τον χώρο της εορταστικής εκδήλωσης για το νέο έτος των Κούρδων, το γνωστό «ΝΕΒΡΟΖ».
Η γιορτή είναι ακόμη περισσότερο σημαντική, διότι συμβολίζει και την εθνική ανάσταση του κουρδικού στοιχείου.
Οι Κούρδοι διοργανωτές παραξενεύονται, αντικρίζοντας τον εκτελεστή Κούρδων ανταρτών και αριστερών. Είναι πασίγνωστος διοργανωτής πολιτικών δολοφονιών στην Τουρκία. Μπροστά στους δημοσιογράφους ο «εκτελεστής» δηλώνει πως δεν αντέχει άλλο τις Ερινύες που τον κυνηγούν ακατάπαυστα για όλα τα εγκλήματα που έχει διαπράξει και πως τίθεται στη διάθεση της Δικαιοσύνης. Αργότερα και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, προκύπτουν στοιχεία για τα σημεία όπου έχουν ενταφιαστεί πρόσωπα που εκτελέστηκαν από τις τουρκικές Αρχές (τα περισσότερα στις περιοχές του Αντάμ Παζαρί), καθώς και στοιχεία που αποκαλύπτουν τη δράση μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας.

«Ο Μεσούτ Γιλμάζ γνωρίζει τα πάντα» καταθέτει ο «εκτελεστής», παραπέμποντας στον πρώην πρωθυπουργό. Ο Μεσούτ Γιλμάζ απαντά πως δεν γνωρίζει τίποτε περισσότερο από τη Δικαιοσύνη, η οποία έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία. Τότε παρεμβαίνει δημόσια ο Μεχμέτ Ελακατμίς, πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας της τουρκικής Βουλής για το πολιτικό σκάνδαλο «Σουσουρλούκ». Αυτός αποκαλύπτει την ύπαρξη επίσημης έκθεσης, την οποία συνέταξε ο επιθεωρητής της τουρκικής πρωθυπουργίας Κουτλού Σαβάς. Από την έκθεση αυτή λείπουν 7 σελίδες, το περιεχόμενο των οποίων ουδέποτε αποκαλύφθηκε.

Ο Μεσούτ Γιλμάζ, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, παραδέχεται ενώπιον των δημοσιογράφων πως σε αυτές τις 7 σελίδες υφίστανται στοιχεία για τη δράση των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας σε δύο μέτωπα. Το ένα αφορά στην απόπειρα εκδήλωσης πραξικοπήματος κατά του καθεστώτος Αλίεφ στο Αζερμπαϊτζάν. Το άλλο αφορά στην πρόκληση πυρκαγιών στην Ελλάδα από Τούρκους πράκτορες, που συνήθως είναι μέλη του τουρκικού υποκόσμου και υποχείρια τότε της πολιτικής εξουσίας, ιδιαίτερα επί πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ.

Δείτε το video με όλες τις αποκαλύψεις για την υπόθεση:
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=441973&cid=6

Ο λαθρέμπορος ναρκωτικών με διπλωματικό διαβατήριο

Πολλά χρόνια πριν, προς τα τέλη της δεκαετίας του '90 και μετά την αποκάλυψη των παραμέτρων τουσκανδάλου «Σουσουρλούκ», συλλαμβάνεται στην Τουρκία ένας γνωστός λαθρέμπορος ναρκωτικών. Πρόκειται για τον Αλαϊτίν Τσακιτζή. Κατά τη σύλληψή του, βρίσκονται στην κατοχή του διπλωματικό διαβατήριο καθώς και χαρτονομίσματα σε δραχμές.

Ο Τσακιτζή εκείνην την περίοδο καταζητείται διεθνώς με κόκκινο δελτίο της INTERPOL. Αποδεικνύεται ότι, παρά τις απαγορεύσεις, ο Τσακιτζή πηγαινοερχόταν μεταξύ των τουρκικών ακτών και των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Ο Τσακιτζή δεν ήθελε και πολύ, προκειμένου να αποκαλύψει πως παράλληλα με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών αναλάμβανε να κάψει τα δάση στη Σάμο, τη Ρόδο, την Κώ και τη Χίο.

Οι αποκαλύψεις του Τσακιτζή αποτέλεσαν και τις πρώτες απτές αποδείξεις για τη μεθοδική δραστηριοποίηση των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας σε αυτόν τον άγνωστο πόλεμο, με επίκεντρο την εκδήλωση πυρκαγιών σε ελληνικό έδαφος.
 
Τουλάχιστον να έχουμε κάποιο κέρδος μέσω της διεθνούς κοινότητας στα Εθνικά θέματα γιατί κι εκεί πάτο πιάσαμε.....

Σωστός. Εγώ προσμένω πολλά από τον Ομπάμα. Αν βγει πρόεδρος των ΗΠΑ και όχι ο κακός ρεπουμπλικάνος, θα φτιάξουν πολλά πράγματα. Είναι μεγάλος φιλέλληνας ο Ομπάμα.

Καλά κοροιδευομαστε. Ενε ετει 2011, ακομα προσμένουμε στη "διεθνή κοινότητα"; Αυτή που όσους δικτάτορες είναι με το μέρος της, τους δίνει βιζα και τους υπόλοιπους τους δολοφονεί ενώ παράλληλα σπρώχνει τους λαούς σε εμφύλιους, για να μοιρασουν τα πετρέλαια, οι πετρελαϊκές;
 
Ποιόν ομπάμα? Τι σχέση έχει αυτό πάλι?
Και γιατί? τους εδώ δικτάτορες ποιος τους διόρισε φίλε μου?
Δεν καταλαβαίνω το συλλογισμό σου... Δεν ζήτησα αντίποινα της διεθνούς κοινότητας ούτε επέμβαση στη Τουρκία για την "αποκατάσταση της Δημοκρατίας"...

Αυτό που λέω είναι ότι έχουμε πιάσει πάτο και στα Εθνικά θέματα... με αποτέλεσμα η διεθνής κοινή γνώμη να είναι εναντίον μας στο θέματα με τη fyrom, το αιγαίο και δεν ξέρω εγώ τι άλλο!
Αν υπάρχει λίγο τσίπα... δεν θα έπρεπε οι κρατούντες να βγάλουν προς τα έξω την οικολογική καταστροφή και να ζητήσουν αποζημιώσεις?
Μέχρι και νεκρούς θρηνήσαμε...

Εν τέλει τι προτείνεις? Να περάσει και αυτό στο ντούκου... πάει πέρασε...???
 
Ποιόν ομπάμα? Τι σχέση έχει αυτό πάλι?
Και γιατί? τους εδώ δικτάτορες ποιος τους διόρισε φίλε μου?
Δεν καταλαβαίνω το συλλογισμό σου... Δεν ζήτησα αντίποινα της διεθνούς κοινότητας ούτε επέμβαση στη Τουρκία για την "αποκατάσταση της Δημοκρατίας"...

Αυτό που λέω είναι ότι έχουμε πιάσει πάτο και στα Εθνικά θέματα... με αποτέλεσμα η διεθνής κοινή γνώμη να είναι εναντίον μας στο θέματα με τη fyrom, το αιγαίο και δεν ξέρω εγώ τι άλλο!
Αν υπάρχει λίγο τσίπα... δεν θα έπρεπε οι κρατούντες να βγάλουν προς τα έξω την οικολογική καταστροφή και να ζητήσουν αποζημιώσεις?
Μέχρι και νεκρούς θρηνήσαμε...

Εν τέλει τι προτείνεις? Να περάσει και αυτό στο ντούκου... πάει πέρασε...???

Κανείς δεν ασχολείται με τα θέματα της Ελλάδας, στο εξωτερικό. Ασχολείσαι εσύ με τις διαφορές άλλων χωρών; Οπότε δεν αξίζει να περιμενεις βοήθεια.

Πάντως μεταξύ μας, δεν νομιζω να μπορεί να κανει και πολλά η ελληνική πλευρά. Εκτός και αν τώρα που είναι ο Καρατζαφύρερ στην κυβερνηση, ριξει κανά τουρκικο αερόπλανο (έτσι δεν έλεγε;)
 
Πρόκληση παραμονή της 25ης Μαρτίου

Τουρκική φρεγάτα έφτασε ανοιχτά της Κέας


AFE7873EBFF20165D1BF102AF68EF601.jpg



Νέα τουρκική πρόκληση σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, παραμονή της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Όπως έγινε γνωστό, τουρκική φρεγάτα παραβίασε τα εθνικά χωρικά ύδατα, στις 06:30 νοτίως της Κύθνου, ενώ έφθασε έως την Τζια και τα στενά του Καφηρέα στις 10:00.

Την τουρκική φρεγάτα παρακολουθούσαν μέσα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, που ζήτησαν από τους Τούρκους να απομακρυνθούν, καθώς επίσης αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας.

Η τουρική φρεγάτα συνέχισε βορειοανατολικά προς διεθνή ύδατα.

Το Πεντάγωνο έχει ενημερώσει το υπουργείο Εξωτερικών για την τουρική πρόκληση.

Από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώθηκε ότι: "Η τουρκική φρεγάτα "GAZIANTEP", εξερχόμενη από το λιμάνι του Ακσάζ, πλέοντας σε διεθνή ύδατα, εισήλθε την 24 Μαρτίου (06:30) σε Ελληνικά Xωρικά Ύδατα Νότια Ν. Κύθνου και εξήλθε αυτών με Βορειοανατολική πορεία πλέοντας το στενό του Καφηρέα στις 10:00. Μέσα και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, καθόλη τη διάρκεια του πλου του".





Στην αναμπουμπούλα χαίρονται οι μπουνταλάδες.....
 
Για να βοηθήσουν τον Παπαδημο να φυλάξει την κυβέρνηση απο τους έλληνες ήρθαν.
 
Οριστε μια καλη κατασταση για αναβολη των εκλογων.
Η για να αναπτερωθει το πατριωτικο αισθημα προκειμενου να αποκτησει ξαφνικα προσωρινο νοημα η στρατιωτικη παρελαση αυριο."Υπενθυμηση" οτι οι γετονες ειναι εδω,αρα και ο στρατος μας.
 
Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ναι οι μπουνταλάδες. Οι κακοί. Αυτοί που φταίνε για όλα τα δεινά.

Όχι για όλα, αλλά για πολλά. Για παράδειγμα για κάπου 200.000 Ελληνοκύπριους που χάσανε τις πατρίδες τους. Γιά άλλους τόσους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης που εκδιώχθηκαν. Και γιά πολλά άλλα...
 
Η για να αναπτερωθει το πατριωτικο αισθημα προκειμενου να αποκτησει ξαφνικα προσωρινο νοημα η στρατιωτικη παρελαση αυριο."Υπενθυμηση" οτι οι γετονες ειναι εδω,αρα και ο στρατος μας.

Δηλαδή οι Τούρκοι στηρίζουν κυβέρνηση Παπαδήμου;
 
Δηλαδή οι Τούρκοι στηρίζουν κυβέρνηση Παπαδήμου;
Αν και αυτο δε θα μου φαινονταν απιθανο,δεν εννοουσα αυτο.Παραβιασεις και παραβασεις γινονται καθημερινα,τωρα απλα δωθηκε παραπανω δημοσιοτητα.
Τωρα,αν οι απεναντι στρατηγοι γουσταρουν μια Ελληνικη κυβερνηση που εχει εξαθλιωσει την Ελλαδα,μου φαινεται πως ειναι αυτονοητο..
 
Status
Not open for further replies.