Τουρκία μια κακή γείτονας......

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
1.800.000 ψήφισαν Ν.Δ. Αυτοί θα κατέβουν να υπερασπιστούν τους Έλληνες της Θράκης, όπως και αυτοί καταλαβαίνουν περισσότερα απο κάθε άλλο.....πολίτη.

Εχω την εντύπωση οτι πολλοί απο αυτούς θα έρθουν... Εσυ θα έρθεις ?

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Εχω την εντύπωση οτι πολλοί απο αυτούς θα έρθουν... Εσυ θα έρθεις ?

Γιατί τιθεται θεμα πολέμου με την μουσουλμανική μειονοτητα??Υπάρχουν τετοιες πληροφοριες??

Υπάρχουν χωριά στην Κέρκυρα που δεν έχουν υπογράψει τη συνθήκη του '64 και έχουν ανακυρήξει (όχι μόνο τα χωριά πλέον αλλά επιφανείς Κερκυραίοι) την "ανεξάρτητη Ιόνιο πολιτεία" με κρυφό σκοπό την ανεξαρτητοποίηση κάποια στιγμή.

Πόσο επικίνδυνο σου ακούγεται αυτό?
καθόλου επικίνδυνο: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΣ Ο ΦΙΟΛΙΤΑΙΟΣ...
απλά επιβεβαιώνει τα όσα υποστηρίζω για την ψευτο-διανόηση !!

Τόσο και εμένα η "Ανεξάρτητη Θράκη".
Δηλαδή για να καταλάβω το σκεπτικό σου επειδή δεν είναι επικίνδυνη ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ;

Άρχισαν οι ερωτήσεις βλέπω.......
Εμίλ, υπόγραψε και καμιά δήλωση ότι αποκηρύσσεις τον κομουνισμό

''Δυστυχώς και σ' αυτή την προσπάθεια της γειτονικής χώρας, η «ατυχής» απρονοησία της Ελληνικής πλευράς, προσέφερε απροσδόκητη συνδρομή στις τουρκικές επιζητήσεις. Κατά την περίοδο 1952-1954, η «ανεπίγνωτη» χρήση, εκ μέρους της Ελληνικής διοικήσεως, του όρου «τουρκική μειονότητα», αντί του ορθού «μουσουλμανική μειονότητα» και η επιπόλαιη παρέμβαση του Ελληνα νομοθέτη με το Ν.Δ. 3065/54 «Περί του τρόπου λειτουργίας Τουρκικών Σχολείων Στοιχειώδους Εκπαιδεύσεως Δυτικής Θράκης και ρυθμίσεως ζητημάτων τινών αφορώντων εις την εποπτείαν αυτών από τους Επιθεωρητάς Τουρκικών Σχολείων Δυτικής Θράκης», διευκόλυναν την μεταγενέστερη τουρκική προπαγάνδα η οποία, ακόμη και σήμερα, στις διεθνείς παραστάσεις της, για την «προστασία της μειονότητας», χρησιμοποιεί αυτά τα απρόσμενα «δώρα» ως απόδειξη του «τουρκισμού» των μουσουλμάνων...''
Διονυσιος Καραχαλιος πηγή:Aντίβαρο...
Σοβαροί συντηρητικοί κατηγορούν την ελληνικη κυβερνηση 52-54...

Ε ρε γλέντια..Πάλι οι ''πατριώτες'' την έκαναν την κασκαρίκα....:flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Γιατί τιθεται θεμα πολέμου με την μουσουλμανική μειονοτητα??Υπάρχουν τετοιες πληροφοριες??

Ναι μωρέ...... Έχεις εξάρτηση και σκελέα??? Γιατί μετά πάμε και για Αγια Σοφιά....

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Άρχισαν οι ερωτήσεις βλέπω.......
Εμίλ, υπόγραψε και καμιά δήλωση ότι αποκηρύσσεις τον κομουνισμό

Φυσικά... Απεταξάμην ρε.....(έτσι γράφεται?).....

Να σώσω τους Έλληνες απο τους "Μόγγολους"??? Μπαααα.....

Σε πιστεύω... Η ερώτησή μου ήταν ρητορική προς χάριν της συζήτησης, κατα βάθος ήμουν σίγουρος για την απάντησή σου... Παρ'όλ'αυτά (για να συνεχίσω το μπλα-μπλα μόνος μου) ο κόσμος εδώ ξέρει οτι κι αν ακόμα αφεθεί απο την πολιτική ηγεσία στην τύχη του, θα έχει έμπρακτη βοήθεια απο πολύ κόσμο των αστικών κέντρων και αισθάνεται καλά γι'αυτό, οτι δεν θα είναι αβοήθητοι...

Διάβασε πιο πριν... Για ενα υποθετικό σενάριο μιλάμε... Η δεν δεχόμαστε υποθετικές ερωτήσεις?

Σόρρυ jim, αλλά αυτή η σύγκριση που κάνεις είναι.. χμμμ... τουλάχιστον "αστοχη"...

Καθόλου.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι και τα δύο είναι αποτέλεσμα της φαντασίας που έχουν κάποιοι, ή των συνθηκών που θέλουν να εκμεταλευτούν.

Απλά και τα δύο για μένα δεν υπάρχουν σαν πραγματικότητα.

Σε πιστεύω... Η ερώτησή μου ήταν ρητορική προς χάριν της συζήτησης, κατα βάθος ήμουν σίγουρος για την απάντησή σου... Παρ'όλ'αυτά (για να συνεχίσω το μπλα-μπλα μόνος μου) ο κόσμος εδώ ξέρει οτι κι αν ακόμα αφεθεί απο την πολιτική ηγεσία στην τύχη του, θα έχει έμπρακτη βοήθεια απο πολύ κόσμο των αστικών κέντρων και αισθάνεται καλά γι'αυτό, οτι δεν θα είναι αβοήθητοι...

Να πεις του κόσμου να μάθει πρώτα την ιστορική αλήθεια και να στρέψει τα "όπλα" του εναντίον των πολιτικών που έκαναν "ατυχείς" χειρισμούς τόσα χρόνια τώρα στο συγκεκριμένο θέμα.

Αφού λοιπόν στρέψουν τα όπλα τους εκεί, δεν θα χρειαστεί κανένας πόλεμος με κανέναν.....

Φυσικά και απάντησα ερήμην του λόγου, μιας και ξέρω τις θέσεις σου στο συγκεκριμένο θέμα. Ο εθνικισμός ποτέ δεν βοήθησε την πατρίδα, το αντίθετο....

Άδικα κουράζεσαι. Όσες φωτογραφίες και να ανεβάσεις, όσα λινκ και να ποστάρεις κάποιοι απλά δεν εννοούν να καταλάβουν.

Ελπιζω να μην " καταλαβουν" ποτε τους. Να μην χρειαστει.

Αν και η ιστορια εχει δειξει οτι οπου υπαρχει σχεδιο βοηθειας των Τουρκων προς τα "αδερφια" τους ειναι μακροπροθεσμο και σχεδιαζεται με πολυ μεγαλη υπομονη.

Και για την Κυπρο ετσι θα πιστευαν καποτε καποιοι οτι δεν θα γινει τιποτα.

Διάβασε πιο πριν... Για ενα υποθετικό σενάριο μιλάμε... Η δεν δεχόμαστε υποθετικές ερωτήσεις?

Μου αρέσουν οι υποθετικές ερωτήσεις ...Θά πήγαινα με τους Μουσουλμάνους Ελληνες υπήκοους..Εισαι οκ τώρα??

''Δυστυχώς και σ' αυτή την προσπάθεια της γειτονικής χώρας, η «ατυχής» απρονοησία της Ελληνικής πλευράς, προσέφερε απροσδόκητη συνδρομή στις τουρκικές επιζητήσεις. Κατά την περίοδο 1952-1954, η «ανεπίγνωτη» χρήση, εκ μέρους της Ελληνικής διοικήσεως, του όρου «τουρκική μειονότητα», αντί του ορθού «μουσουλμανική μειονότητα» και η επιπόλαιη παρέμβαση του Ελληνα νομοθέτη με το Ν.Δ. 3065/54 «Περί του τρόπου λειτουργίας Τουρκικών Σχολείων Στοιχειώδους Εκπαιδεύσεως Δυτικής Θράκης και ρυθμίσεως ζητημάτων τινών αφορώντων εις την εποπτείαν αυτών από τους Επιθεωρητάς Τουρκικών Σχολείων Δυτικής Θράκης», διευκόλυναν την μεταγενέστερη τουρκική προπαγάνδα η οποία, ακόμη και σήμερα, στις διεθνείς παραστάσεις της, για την «προστασία της μειονότητας», χρησιμοποιεί αυτά τα απρόσμενα «δώρα» ως απόδειξη του «τουρκισμού» των μουσουλμάνων...''

Ε ρε γλέντια..Πάλι οι ''πατριώτες'' την έκαναν την κασκαρίκα....

Και ξανά για τους ''πατριώτες'' που πρωτοι μιλησαν για Τουρκική μειονοτητα να μαθαινεις.

Ε ρε γλέντια.. Πάλι οι ''πατριώτες'' την έκαναν την κασκαρίκα....:flipout::flipout::flipout:
Υποτίθεται παθαίνουμε για να μαθαίνουμε ... άλλα δεν το βλέπω,
αντίθετα βλέπω υποστηρικτές παντού :)
πάμε εν χορώ το «MyWesternThrace» μια που δεν μοιάζει να αποτελεί απειλή…

Καθόλου.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι και τα δύο είναι αποτέλεσμα της φαντασίας που έχουν κάποιοι, ή των συνθηκών που θέλουν να εκμεταλευτούν.

Είναι προσωπική σου άποψη και εγώ δεν είμαι ικανός να σε πείσω για το αντίθετο... Μακάρι να έχεις δίκιο.

Υποτίθεται παθαίνουμε για να μαθαίνουμε ... άλλα δεν το βλέπω,
αντίθετα βλέπω υποστηρικτές παντού :)
πάμε εν χορώ το «MyWesternThrace» μια που δεν μοιάζει να αποτελεί απειλή…

Ερχονται οι δηλωσεις μετανοιας...

Γνωριζεις πως η Ελλάδα εχει υπογραψει διεθνεις συνθήκες ναι ή οχι???

Γνωριζεις την εθνοτική καταγωγή των Μουσουλμάνων της Θράκης ή γενικά λέμε για να λέμε?

Ελπιζω να μην " καταλαβουν" ποτε τους. Να μην χρειαστει.

Αν και η ιστορια εχει δειξει οτι οπου υπαρχει σχεδιο βοηθειας των Τουρκων προς τα "αδερφια" τους ειναι μακροπροθεσμο και σχεδιαζεται με πολυ μεγαλη υπομονη.

Και για την Κυπρο ετσι θα πιστευαν καποτε καποιοι οτι δεν θα γινει τιποτα.

Πλήρης νομιμοποίηση των πολιτικών λοιπόν και ρίξιμο ευθυνών σε αυτούς που δεν "καταλαβαίνουν" ότι οι Τούρκοι σχεδιάζουν "κάτι" απο το 74(?)!!!!.....

Καθόλου.

Ειναι διαφορετικη η ιστορια των Επτανησων ή των Κρητων που μπορει και να επιθυμουν ανεξαρτητοποιηση και διαφορετικο να υπαρχει σχεδιασμος και ενδυναμωση ενος σχεδιου απο αλλο κρατος εις βαρος αλλου κρατους Jim...

Αν δεν υπηρχαν απο " κειθε" απεσταλμενοι, προξενεια και ενας σκασμος αναφορες στρατηγικης και διπλωματικης σημασιας και μελλοντικης αξιοποιησης θα λεγα τα ιδια με εσενα. Οπως γελαω πχ με τις " βουλες" για επεκταση της " Μακεδονιας" και για μεγαλη Αλβανια.

Αυτα ειναι οντως γελοια. Η Θρακη αυτην την στιγμη ειναι το αδυνατο μας σημειο πολιτικα ετσι οπως τα καταφεραν οι πολιτικοι μας τοσα χρονια τωρα.

Status
Not open for further replies.