Τουρκία μια κακή γείτονας......

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
@Σπύρο Σούρλα: Σπύρο, ποιό είναι το ζητούμενο, να βρούμε ποιός δημιούργησε μιά κατάσταση και να τον ελεεινολογούμε, ή να την αντιμετωπίσουμε; Ωραία, φταίνε οι δεξιές μεταπολεμικές κυβερνήσεις που δημιούργησαν το θέμα, ναι να καταραστούμε όλοι μαζί την κυβέρνηση του 52-54 που μετέτρεψε Έλληνες πολίτες σε πολίτες β´κατηγορίας. Αυτή η ανόητη και καταδικαστέα πολιτική σίγουρα οφείλεται στα απόνερα του Κυπριακού, όπως και η ανάλογη πολιτική του Τουρκικού κράτους για τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου.
Να θυμίσω όμως ότι οι Μουσουλμάνοι της Θράκης ζουν, ευημερούν και πληθύνονται στη Θράκη (και πολύ καλά κάνουν), ενώ οι Έλληνες στην Τουρκία υπέστησαν ένα απίστευτο πογκρόμ το Σεπτέμβρη του '55, με πολλούς νεκρούς και λεηλασίες (κάτι ανάλογο έχουμε από την πλευρά μας εδώ; Όχι; Ε, δεν είμαστε και τόσο κακοί τελικά...) και έχουν μείνει λιγότεροι από χίλιοι πλέον.

Οι περισσότερες διακρίσεις εις βάρος των Ελλήνων Μουσουλμάνων έχουν πλέον καταργηθεί (αν κάνω λάθος διορθώστε με). Η μόνη σημαντική είναι το γεγονός ότι οι αστικές διαφορές τους δικάζονται από το Μουφτή Κομοτηνής σύμφωνα με τη Σαρία, μιά κατάσταση κατ´εμέ αδιανόητη, την οποία το ελληνικό κράτος δεν αλλάζει γιατί αντιδρά η Τουρκία!

@Δημήτρη Θ. Κανένα σχόλιο επί αυτού; Υποθέτω ότι ξέρεις τι σημαίνει να επιδικάζεται μιά περιουσιακή διαφορά με βάση τη Σαρία όταν ένας από τους διαδίκους είναι γυναίκα.

Στο θέμα μας τώρα: Η επίσκεψη στην Θράκη ενός φασίστα (αδιάφορο μου είναι αν είναι Μογγόλος, ξανθός ή μαύρος) που υποστηρίζει την απόσχιση μέρους της ελληνικής επικράτειας έπρεπε να απαγορευτεί, δεν έπρεπε να συζητάμε καν για αυτό το ζήτημα. Αλλά δυστυχώς δεν έχουμε κράτος...
Την τελευταια σου παραγραφο την προσυπογραφω..

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

@Σπύρο Σούρλα: Σπύρο, ποιό είναι το ζητούμενο, να βρούμε ποιός δημιούργησε μιά κατάσταση και να τον ελεεινολογούμε, ή να την αντιμετωπίσουμε; Ωραία, φταίνε οι δεξιές μεταπολεμικές κυβερνήσεις που δημιούργησαν το θέμα, ναι να καταραστούμε όλοι μαζί την κυβέρνηση του 52-54 που μετέτρεψε Έλληνες πολίτες σε πολίτες β´κατηγορίας. Αυτή η ανόητη και καταδικαστέα πολιτική σίγουρα οφείλεται στα απόνερα του Κυπριακού, όπως και η ανάλογη πολιτική του Τουρκικού κράτους για τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου.
Να θυμίσω όμως ότι οι Μουσουλμάνοι της Θράκης ζουν, ευημερούν και πληθύνονται στη Θράκη (και πολύ καλά κάνουν), ενώ οι Έλληνες στην Τουρκία υπέστησαν ένα απίστευτο πογκρόμ το Σεπτέμβρη του '55, με πολλούς νεκρούς και λεηλασίες (κάτι ανάλογο έχουμε από την πλευρά μας εδώ; Όχι; Ε, δεν είμαστε και τόσο κακοί τελικά...) και έχουν μείνει λιγότεροι από χίλιοι πλέον.

Mίλησα με ιστορικα γεγονοτα που δεν αμφισβητούνται ,προσπαθώντας να δειξω για μιαν ακομα φορά πως το ''πατριωτιλικι'' σκέτο έχει αποβεί πολλάκις μοιραίο και μάλιστα απο κυβερνήσεις που συνηθιζουν να κατηγορούν ''αλλους'' ως μειοδότες...

Στο θέμα μας τώρα: Η επίσκεψη στην Θράκη ενός φασίστα (αδιάφορο μου είναι αν είναι Μογγόλος, ξανθός ή μαύρος) που υποστηρίζει την απόσχιση μέρους της ελληνικής επικράτειας έπρεπε να απαγορευτεί, δεν έπρεπε να συζητάμε καν για αυτό το ζήτημα. Αλλά δυστυχώς δεν έχουμε κράτος...

Οι Γκρίζοι Λυκοι μού ειναι αποκρουστικοί.ιδεολογικά και ως προς τον λαό τους ,αλλα και γιατί επιθυμούν τον επεκτατισμό εναντιον άλλων λαών...

Αντιστρέφω την ερώτηση...Αν απαγορευαν οι Σκοπιανοί στον Ανθιμο να παει στα Σκόπια θαταν σωστό ή οχι και ποιές οι εδώ αντιδράσεις?

Υπενθυμιζω πως ο Ανθιμος εχει ζητησει ακομα και εισβολή στο γειτονικο κράτος..

Με άλλα λογια σε ''διπλωματικο επίπεδο'' θα έπρεπε να απαγορευεται ακομα και σε αρχηγους Κρατών η επισκεψη..Τουλάχιστον σε ορισμένους......

Απ´εκει και περα αν κρινει το ελληνικο κρατος την επίσκεψη ως επικινδυνη ,εχει τον τροπο να την απαγορεύσει.

Last edited:
Οταν συγχίζεσαι, παρεκτρέπεσαι... Αν δεν μπορείς, αστο σε άλλους... :))

Εγώ παρεκτρέπομαι.... Που...?

Εσύ ανέφερες ότι συνάντησες έναν ακροδεξιό στρατιωτικό που μιλούσε για σλαβομακεδονικό ζήτημα....αναφερόμενος στο post του Στέλιου Π. που είπε οτι δεν γίνεται να μιλάμε σοβαρά για τέτοιο "γελοίο" και ανύπαρκτο ζήτημα.

Απο αυτό κατάλαβα οτι αποδέχτηκες την ορθότητα του σκεπτικού του στρατιωτικού και πλέον συμφωνείς ότι εκεί που άλλοι(αριστεροί) "βλέπουν" ανοησίες, εσύ βλέπεις "ζητήματα". Επιπρόσθετα μας έκανες σαφές την υποστήριξη σου στο θέμα της "Μειονότητας της Θράκης".....

Αριστερός λοιπόν δεν είσαι, δεξιός ή ακροδεξιός είσαι....

Είπα το δεύτερο.....

Αν εσύ παρερμηνεύεις τις προθέσεις των άλλων, άστο σε άλλους......

Εγώ παρεκτρέπομαι.... Που...?

Εσύ ανέφερες ότι συνάντησες έναν ακροδεξιό στρατιωτικό που μιλούσε για σλαβομακεδονικό ζήτημα....αναφερόμενος στο post του Στέλιου Π. που είπε οτι δεν γίνεται να μιλάμε σοβαρά για τέτοιο "γελοίο" και ανύπαρκτο ζήτημα.

Απο αυτό κατάλαβα οτι αποδέχτηκες την ορθότητα του σκεπτικού του στρατιωτικού και πλέον συμφωνείς ότι εκεί που άλλοι(αριστεροί) "βλέπουν" ανοησίες, εσύ βλέπεις "ζητήματα". Επιπρόσθετα μας έκανες σαφές την υποστήριξη σου στο θέμα της "Μειονότητας της Θράκης".....

Αριστερός λοιπόν δεν είσαι, δεξιός ή ακροδεξιός είσαι....

Είπα το δεύτερο.....

Αν εσύ παρερμηνεύεις τις προθέσεις των άλλων, άστο σε άλλους......

Δεν είπα πουθενά οτι ηταν στρατιωτικός, ηταν σκέτο ακροδεξιός (γιατι το είχε πει μόνος του).
Δεν αποδέχτητα την ορθότητα τα των λόγων του. Θυμάμαι οτι σκέφτηκα "Τι μας λέει ο άνθρωπος, πάμε για το 2000 και μας λέει οτι υπάρχουν ακόμα σλαυομακεδονικά?" Αργότερα, το 89 και μετά - όταν αποδείχτηκε οτι το πρόβλημα όντως υπήρχε - θυμήθηκα τα λόγια που είχε πει αυτός και τις σκέψεις που είχα κάνει εγώ.
Απο την θέση μου στο θέμα των μειονοτήτων στην Θράκη έβγαλες συμπέρασμα οτι είμαι ακροδεξιός? Και σε πιό σημείο αποκαλύπτεται αυτό? Γιατι έγώ μόνο τα καλύτερα έχω να πω για τους μουσουλμάνους (και μάλιστα γηγενείς) ντόπιους απλούς ανθρώπους...
LOL Emilot είσαι άπαιχτος... Τελικά στα κείμενα δεν "διαβάζεις" αλλά "κοιτάζεις" και βλέπεις αυτά που θέλεις εσύ να δεις, ανα περίπτωση... Αρα δεν είμαι εγώ αυτός που παρερμηνεύει...
Πάρτο πάλι απ'την αρχή και θα το διαπιστώσεις και μόνος σου...

Δεν είπα πουθενά οτι ηταν στρατιωτικός, ηταν σκέτο ακροδεξιός (γιατι το είχε πει μόνος του).
Δεν αποδέχτητα την ορθότητα τα των λόγων του. Θυμάμαι οτι σκέφτηκα "Τι μας λέει ο άνθρωπος, πάμε για το 2000 και μας λέει οτι υπάρχουν ακόμα σλαυομακεδονικά?" Αργότερα, το 89 και μετά - όταν αποδείχτηκε οτι το πρόβλημα όντως υπήρχε - θυμήθηκα τα λόγια που είχε πει αυτός και τις σκέψεις που είχα κάνει εγώ.
Απο την θέση μου στο θέμα των μειονοτήτων στην Θράκη έβγαλες συμπέρασμα οτι είμαι ακροδεξιός? Και σε πιό σημείο αποκαλύπτεται αυτό? Γιατι έγώ μόνο τα καλύτερα έχω να πω για τους μουσουλμάνους (και μάλιστα γηγενείς) ντόπιους απλούς ανθρώπους...

Είπα οτι κατέληξα σε δύο συμπεράσματα, ή είσαι δεξιός ή είσαι ακροδεξιός. Η διαφορά είναι ισχνή στο μεγαλύτερο μέρος των δεξιών, αλλά υπαρκτή.

Το έριξα λοιπόν στο "ακροδεξιός".

Θα μας πεις και το συμπέρασμα που κατέληξες μετά απο τόσα χρόνια που επαληθεύτηκε ο "ακροδεξιός" και όχι εσύ??? Θα μας πεις τι πιστεύεις ως λύση στο πρόβλημα της μειονότητας???

Υ.Γ Για το "στρατιωτικός" ζητώ συγγνώμη, μπερδεύτηκα με τις "συμβουλές" που έδινε στους στρατιώτες....
Όσον αφορά τις "διαπιστώσεις" σου θα τις λάβω σοβαρά υπόψιν μου....!!!!

LOL... Ρε συ Emilot... Δεν γίνεται να κρίνεις έτσι και να βγάζεις συμπεράσματα με τέτοια κριτήρια... Συγκεντρώσου...
Το 89 δεν πήρες χαμπάρι τίποτα? Μια συγκέντρωση που είχε κατεβάσει 1 εκ. κόσμο στην Θεσσαλονίκη - η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ - την έχεις υπ'όψιν σου? Για κάποιο λόγο κατέβηκαν... googlάρισέ το... Πες μου τώρα, οτι 1 εκ. στον δρόμο και δεν είχαν θέμα...

LOL... Ρε συ Emilot... Δεν γίνεται να κρίνεις έτσι και να βγάζεις συμπεράσματα με τέτοια κριτήρια... Συγκεντρώσου...
Το 89 δεν πήρες χαμπάρι τίποτα? Μια συγκέντρωση που είχε κατεβάσει 1 εκ. κόσμο στην Θεσσαλονίκη - η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ - την έχεις υπ'όψιν σου? Για κάποιο λόγο κατέβηκαν... googlάρισέ το... Πες μου τώρα, οτι 1 εκ. στον δρόμο και δεν είχαν θέμα...

χαχαχα!!! Τι έγινε δεν έχουμε άλλα επιχειρήματα και την κάνουμε "στρίβειν δια του αρραβώνος"....???

Και μου λες να συγκεντρωθώ???χαχαχα!!! Απάντησε στα απλά ερωτήματα....και θα σου πω για το 1εκ.....

Είπα οτι κατέληξα σε δύο συμπεράσματα, ή είσαι δεξιός ή είσαι ακροδεξιός. Η διαφορά είναι ισχνή στο μεγαλύτερο μέρος των δεξιών, αλλά υπαρκτή.

Ο ορισμός του τσουβαλιάσματος! Πάλι καλά που δεν έβαλες όλη τη ΝΔ στο ίδιο τσουβάλι με την Χρυσή Αυγή!

Ο ορισμός του τσουβαλιάσματος! Πάλι καλά που δεν έβαλες όλη τη ΝΔ στο ίδιο τσουβάλι με την Χρυσή Αυγή!

Καθόλου.... Τσουβάλιασμα είναι όταν λες ότι "Όλοι μαζί τα φάγαμε"....

Συλλογικές ευθύνες μακριά απο εμένα.....

Eπίσης ανέφερα και υπαρκτή διαφορά......(άλλοι μένουν προς τιμήν τους στην δεξιά και άλλοι "λιποτακτούν" στην ακροδεξιά(Σαμαράς, π.χ.)...

Last edited:
Emilot Ωρες ώρες σκέφτομαι ποιός ο λόγος που σου απαντώ, οταν το μόνο που κάνεις είναι λεκτικές τρίπλες... Πάμε πάλι απο την αρχή... Για ποιό πράγμα θέλεις να ακούσεις το επιχείρημά μου? Ποιά είναι τα απλά ερωτήματα?
"Θα μας πεις και το συμπέρασμα που κατέληξες μετά απο τόσα χρόνια που επαληθεύτηκε ο "ακροδεξιός" και όχι εσύ??? Θα μας πεις τι πιστεύεις ως λύση στο πρόβλημα της μειονότητας???"
Αυτά είναι?
Αν είναι αυτά, τότε ναι ο τύπος είχε δίκιο, 3 χρόνια αργότερα, για άλλους μικρό, για άλλους μεγάλο, το πρόβλημα το ζήσαμε όλοι. Αν εσύ τότε στην τηλεόραση έβλεπες power rangers ή τα χελωνονιντζάκια, δεν σημαίνει οτι οι βορειοελλαδίτες μέσω της ονοματολογίας των Σκοπίων στις εφημερίδες και στα κανάλια δεν έβλεπαν τις αλυτρωτικές κινήσεις......
Για την μειονότητα τι να σου πω? Τέθηκε πρόβλημα μειονότητας στο θρεντ και δεν το πήρα χαμπάρι ?

Δεν αντιμετωπιζεται η Τουρκικη πολιτικη σαν να ειναι κυρια!Δεν καταλαβαινουν οι κυριοι απο ευγενεια....εκτος και το ουσιαστικο προβλημα ειμαστε εμεις οι ιδιοι (εννοω τους εκαστοτε πολιτικους μας),ειναι πολυ μεγαλυτερο το προβλημα απ'οτι το παρουσιαζουν!!!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Mίλησα με ιστορικα γεγονοτα που δεν αμφισβητούνται ,προσπαθώντας να δειξω για μιαν ακομα φορά πως το ''πατριωτιλικι'' σκέτο έχει αποβεί πολλάκια μοιραίο και μάλιστα απο κυβερνήσεις που συνηθιζουν να κατηγορούν ''αλλους'' ως μειοδότες...

Προφανώς, αλλά η γνώση του παρελθόντος δε μπορεί να χρησιμεύει ως αιώνιο αντεπιχείρημα σε κάθε μέτρο που προτείνει οποιοσδήποτε. Η λογική "η παράταξή σου φταίει για την παρούσα κατάσταση, άρα εσύ δε δικαιούσαι να ομιλείς και να προτείνεις το τάδε και το δείνα μέτρο" σύντομα θα γυρίσει μπούμεραγκ στην Αριστερά (στην οποία αυτού του είδους η επιχειρηματολογία είναι ιδιαίτερα αγαπητή). Σύντομα, πολύ σύντομα θα πρέπει να κυβερνήσει και να πάρει μέτρα, που δε θα έχουν μόνο θετικές επιπτώσεις...

Συμφωνώ, η κυβέρνηση Ράλλη συνδημιούργησε με λάθη της μία προβληματική κατάσταση. Δε φταίει μόνη αυτή για την κατάσταση στη Θράκη, φταίει και η απέναντι πλευρά. Και τώρα τι να κάνουμε; Δε μας επιτρέπεται να την αντιμετωπίσουμε; Να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια και να κοιτάμε τους Γκρίζους Λύκους να κόβουν βόλτες στη Θράκη;

Οι Γκρίζοι Λυκοι μού ειναι αποκρουστικοί.ιδεολογικά και ως προς τον λαό τους ,αλλα και γιατί επιθυμούν τον επεκτατισμό εναντιον άλλων λαών...

Αντιστρέφω την ερώτηση...Αν απαγορευαν οι Σκοπιανοί στον Ανθιμο να παει στα Σκόπια θαταν σωστό ή οχι και ποιές οι εδώ αντιδράσεις?

Υπενθυμιζω πως ο Ανθιμος εχει ζητησει ακομα και εισβολή στο γειτονικο κράτος..

Με άλλα λογια σε ''διπλωματικο επίπεδο'' θα έπρεπε να απαγορευεται ακομα και σε αρχηγους Κρατών η επισκεψη..Τουλάχιστον σε ορισμένους......

Απ´εκει και περα αν κρινει το ελληνικο κρατος την επίσκεψη ως επικινδυνη ,εχει τον τροπο να την απαγορεύσει.

Ο Άνθιμος είναι μιά γελοία προσωπικότητα, που κάθε σοβαρό κράτος θα έπρεπε να του απαγορεύει την είσοδο στην επικράτειά του.

@Κώστα...

Η μειονότητα δεν ειναι κίνδυνος για την χώρα.Ειναι Ελληνες πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήκευμα...Οταν αντιμετωπίζονται εχθρικά ,αρχιζουν τα προβλήματα...Επίσης ειναι σαφές πως το Τουρκικο Κρατος δεν τους θέλει..

Η διαφωνια μας έγκειται στο οτι ενώ πιστεύω πώς η πολιτική Νταβούτογλου εχει βλέψεις,(δηλαδή η αιχμή της Τουρκικής αστικής ταξης),αντιθέτως η Ελληνική πλευρά χρησιμοποιεί ,μονον γιά ''πολιτικούς '' λόγους ,τά Ελληνοτουρκικά...

Emilot Ωρες ώρες σκέφτομαι ποιός ο λόγος που σου απαντώ, οταν το μόνο που κάνεις είναι λεκτικές τρίπλες... Πάμε πάλι απο την αρχή... Για ποιό πράγμα θέλεις να ακούσεις το επιχείρημά μου? Ποιά είναι τα απλά ερωτήματα?
"Θα μας πεις και το συμπέρασμα που κατέληξες μετά απο τόσα χρόνια που επαληθεύτηκε ο "ακροδεξιός" και όχι εσύ??? Θα μας πεις τι πιστεύεις ως λύση στο πρόβλημα της μειονότητας???"
Αυτά είναι?
Αν είναι αυτά, τότε ναι ο τύπος είχε δίκιο, 3 χρόνια αργότερα, για άλλους μικρό, για άλλους μεγάλο, το πρόβλημα το ζήσαμε όλοι. Αν εσύ τότε στην τηλεόραση έβλεπες power rangers ή τα χελωνονιντζάκια, δεν σημαίνει οτι οι βορειοελλαδίτες μέσω της ονοματολογίας των Σκοπίων στις εφημερίδες και στα κανάλια δεν έβλεπαν τις αλυτρωτικές κινήσεις......
Για την μειονότητα τι να σου πω? Τέθηκε πρόβλημα μειονότητας στο θρεντ και δεν το πήρα χαμπάρι ?

Απαντώ όπως απαντάς.... Αν θες πάμε και direct....

Σε ρωτάω...

"Θα μας πεις και το συμπέρασμα που κατέληξες μετά απο τόσα χρόνια που επαληθεύτηκε ο "ακροδεξιός" και όχι εσύ???"

Απαντάς...

"Αν είναι αυτά, τότε ναι ο τύπος είχε δίκιο, 3 χρόνια αργότερα, για άλλους μικρό, για άλλους μεγάλο, το πρόβλημα το ζήσαμε όλοι." (για σένα μιλάμε, όχι την θεία απο το Σικάγο).

Σε ρωτάω...

Θα μας πεις τι πιστεύεις ως λύση στο πρόβλημα της μειονότητας???

Απαντάς...

"Για την μειονότητα τι να σου πω? Τέθηκε πρόβλημα μειονότητας στο θρεντ και δεν το πήρα χαμπάρι ?"

Ποιος κάνει λοιπόν λεκτικές τρίπλες??? Εγώ έχω απαντήσει σε ανάλογα thread περι "πατρίδας", "έθνους", κλπ....

Εσύ ΠΟΤΕ....

Το τι διάβαζα εγώ, άστο...... Το τι διάβαζες εσύ, λίγο πολύ το έχω καταλάβει.......

Πάντως σε περίπτωση που κάποτε, κάτι πάει στραβά στη Θράκη, είμαι περίεργος (αλλά μακάρι να μην χρειαστεί να το δω ποτέ) ποιοί πολίτες, ποιών πολιτικών χώρων θα προστρέξουν σε βοήθεια του ελληνικού πληθυσμού που θα θέλουν να τον "συνωστίσουν" οι τούρκοι φασίστες στην Εγνατία Οδό...
Λέτε να αδειάσουν τα καφέ των Εξαρχείων? lol

Καλή σας νύχτα....

Τελικά ο καθένας πιστεύει ότι τα προσωπικά του βιώματα είναι η μια και μόνη αλήθεια.-bye-

Αν θυμάμαι καλά και εμείς από δω συζητούσαμε για να πάμε αλλά δε μας έκατσε...

LOL Emilot... Απ´ότι βλέπω, το να σου πω κι εγώ καληνύχτα, περιττεύει LOL...

Ούτε απάντηση, αλλά απο ότι είδα παρεκτράπηκες κιόλας....

Οκ.

Απο οτι βλέπω στις πρωινές ειδήσεις, δεν έκαναν κανένα "συνωστισμό" ακόμη οι μειονότητες απο έξωθεν παράγοντες.... Αύριο πάλι.....

Καλή σας μέρα.... Ευτυχείτε...

Status
Not open for further replies.