Τουρκία μια κακή γείτονας......

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Κωστα για το συγκεκριμενο που κουοταρες o nikosGX μου ηρθε στο μυαλο..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ακριβως επειδη δεν κανουμε συγκριση θρησκειων,τα Κονκισταδορες και Ιερα Εξεταση δεν χρειαζεται να ειπωθουν εδω (ειπωθηκαν στα πλαισια των εγκληματων στο ονομα των θρησκειων)
Αλλα δεν καταλαβαινω γιατι φταιει η Αριστερα παλι,εδω μεσα εσυ και αλλοι συμφορουμιτες αρχισατε να πλεκετε σεναρια που ανηκουν στην σφαιρα της φαντασιας....α και δεν εχουμε λεφτα και θα τους δωσουμε γη ,α και πειναμε και θα τους χτισουμε τζαμι,α και θα φαινονται οι μιναρεδες σε ολη την πολη,α και θα ακουμε τον μουφτη να ουρλιαζει,α και σε λιγο θα παρουν την Αθηνα,ενω οπως εξηγησα σε αλλο ποστhttp://www.avclub.gr/forum/showthread.php/81876-Τουρκία-μια-κακή-γείτονας/page130 δεν υπαρχουν τετοια θεματα,ε λογικο δεν ειναι μετα να τα ακουσετε, εστω και αν καποιοι συνφορουμιτες ειπαν μια κουβεντα παραπανω?

Δεν είπα τπτ για Αριστερά εγώ, με μπερδεύεις με άλλον μάλλον

Δεν σε μπερδευω απαντω εν μερει και σε σενα,το περι Αριστερας πηγαινε στον Νικο..

524077_175060409357324_1190459183_n.jpg

Κλαίω...Ο Ράμπο πάει Χόλυγουντ..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Και πάλι και ξανά όποιος δεν είναι αριστερός είναι φασίστας. Αυτό είναι το νόημα του παραπάνω.

Βέβαια, αυτό ακριβώς είναι ο φασισμός της αριστεράς.

Αλλά ξέχασα, δεν υπάρχουν δύο άκρα...

Εντάξει, ότι πείτε...

Γύρω γύρω φασισμός, εκεί που ψηφίζει ο Νίκος δημοκρατική ηρεμία...

To Ισλάμ δεν είναι απλώς θρησκεία, είναι και πολιτική και κουλτούρα.
Αυτό πρέπει να έχουμε υπ όψιν μας πάντα

Εντάξει βρε Βασίλη,ποια θρησκεία δεν είναι κουλτούρα και πολιτική δηλαδή,με το τρόπο της η κάθε μια;Βέβαια,προσωπικά,κουλτούρα και θρησκεία μου φαίνονται αντίθετα.

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Εντάξει βρε Βασίλη,ποια θρησκεία δεν είναι κουλτούρα και πολιτική δηλαδή,με το τρόπο της η κάθε μια;Βέβαια,προσωπικά,κουλτούρα και θρησκεία μου φαίνονται αντίθετα.

Καμία άλλη θρησκεία δεν έχει στο ιερό της κείμενο επιταγή για την δημιουργία θεϊκού κράτους, με κανόνες οργάνωσης κλπ ακόμη και φορολογίας.

Μη γενικεύουμε τόσο πολύ γιατί γίνεται αστείο.

Στο Ισλάμ,κουλτούρα και θρησκεία ταυτίζονται.
Τώρα στο πρώτο που γράφεις, στον δυτικό κατ ημάς κόσμο μπορείς ελεύθερα να αγνοήσεις την θρησκεία και τους ταγούς της.
Δεν μπορείς να το κάνεις όμως σε μουσουλμανική χώρα, πλήν ίσως της Τουρκίας που τυπικά έχει κοσμικό χαρακτήρα.
Σε ένα Ιράν όμως ή σε μια Σαουδική Αραβία δεν θα μπορούσαμε για παράδειγμα σε αυτό το φόρουμ να θίξουμε την θρησκεία
Ο ΜήτσοΘ ειδικά :Banane0:, αλλά και οι περισσότεροι απο εμάς θα είχαμε κρεμαστεί/αποκεφαλιστεί με συνοπτικές διαδικασίες.

Δεν μπορείς να το κάνεις όμως σε μουσουλμανική χώρα, πλήν ίσως της Τουρκίας που τυπικά έχει κοσμικό χαρακτήρα.

Θυμησε μου σε ποια χώρα είχαν προσφατα αυτοκτονήσει δυο κοριτσακια Γυμνασίου γιατι οι διευθυντές των σχολειων είχαν υπονοιες και ήθελαν να τις υποβαλουν σε τεστ παρθενιας ? Μήπως θυμασαι? Γιατι εμένα φαίνεται μου διαφευγει.

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Όλες οι θρησκείες έχουν κάποιο ιερό κείμενο που ορίζει την σωστή συμπεριφορά των πιστών. Αλλά μόνο το Κοράνι από όλα τα ιερά κείμενα ορίζει τόσο στενά τους κανόνες συμπεριφορά των πιστών.
Για παράδειγμα, στην δική μας Παλαιά Διαθήκη υπάρχει η εντολή "ού Φονεύσεις". Το Κοράνι ορίζει και την τιμωρία για φόνο.
Στην Καινή Διαθήκη ορίζεται ότι η γυναίκα είναι μεν ίση με τον άντρα, αλλά πρέπει να τον υπακούει. Στο Κοράνι ορίζονται οι όροι και οι τρόποι διαζυγίου. Επίσης η γυναίκα είναι διά παντός αποκλεισμένη από τον Παράδεισο των Πιστών.
Στην Καινή Διαθήκη ο Χριστός λέει "δώτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι", πράγμα που κατά καιρούς έχει ερμηνευτεί ως "να είσαστε υπάκουοι στην εκάστοτε εξουσία". Το Κοράνι περιγράφει ακριβώς πως πρέπει να είναι το Κράτος και τις εξουσίες του ηγεμόνα, το οποίο ταυτίζεται ουσιαστικά με την Αληθινή Θρησκεία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μουφτής Κομοτηνής διορίζεται από το Κράτος, αυτό συμβαίνει με όλους τους Μουσουλμάνους μουφτήδες. Αυτό που απαιτεί η Τουρκία, να εκλέγεται ο Μουφτής από τους πιστούς, δε συμβαίνει σε καμμία μουσουλμανική η χριστιανική χώρα.

Θυμησε μου σε ποια χώρα είχαν προσφατα αυτοκτονήσει δυο κοριτσακια Γυμνασίου γιατι οι διευθυντές των σχολειων είχαν υπονοιες και ήθελαν να τις υποβαλουν σε τεστ παρθενιας ? Μήπως θυμασαι? Γιατι εμένα φαίνεται μου διαφευγει.

Τα τεστ παρθενίας σε πείραξαν; Για τις κλειτοριδεκτομές δηλαδή τι να πούμε; Φεύγουμε off topic, γιατί από ότι ξέρω δε γίνονται στην Τουρκία (ευτυχώς), αλλά γίνονται κατά χιλιάδες σε μουσουλμανικές χώρες (μόνο!), για παράδειγμα στην Αίγυπτο και την Αλγερία.

Χαχαχαχα!! Κατα τα άλλα δεν συγκρίνετε.....

Να το ξαναπούμε λοιπόν... Εν έτη 2013 μιλάμε και συγκρίνουμε θρησκείες, τόσο προοδευτικές, όσο ο Μεσαίωνας.....

και μιλάμε για τις 2 μεγαλύτερες με αριθμούς εννιαψήφιους "πιστών" προβάτων....η καθεμιά....

Καλά για τα τσουβαλιάσματα περι "χωρών", κλπ....δεν υπάρχει σχολιασμός.

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

και μιλάμε για τις 2 μεγαλύτερες με αριθμούς εννιαψήφιους "πιστών" προβάτων....η καθεμιά....

Καλά για τα τσουβαλιάσματα περι "χωρών", κλπ....δεν υπάρχει σχολιασμός.

Ενώ για τα τσουβαλιάσματα για πρόβατα υπάρχει σχολιασμός και επιτρέπεται κάργα η χλεύη, έτσι?

Φυσικά και έχει...

Αν είσαι ο Εξουσιαστής έχει θετικά..

Αν είσαι ο εξουσιαζόμενος έχει αρνητικά...

Status
Not open for further replies.