Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Όρισέ μου την "έσχατη περίπτωση" τότε. Εσύ το έθεσες.
Δεν φαντάζομαι να εννοείς να μας πάρουν κανένα Καστελόριζο, έτσι;

Με όλο το θάρρος, οσοι μιλατε με άνεση για έναν πόλεμο μιας ημερας η μιας εβδομάδας μετα χαρας σας περιμένουμε στα Δωδεκάνησα να περιμένουμε παρέα τους Τουρκους.;)
Καλα το λες,οι ποιο πολλοί λευκο απολυτηριο! Ας πανε οι αλλοι θα πουνε,εγω υπηρετησα!

Στάλθηκε από το HUAWEI MT7-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Όρισέ μου την "έσχατη περίπτωση" τότε. Εσύ το έθεσες.
Δεν φαντάζομαι να εννοείς να μας πάρουν κανένα Καστελόριζο, έτσι;

Δεν την οριζω εγω την εσχατη περιπτωση, εσχατη περιπτωση για πολιτικο και στρατιωτικο διαφερει γιατι αυτοι ειναι που θα παρουν τις αποφασεις...
Αν την ορισω και σου πω οτι αν πατησει Τουρκος σε βραχονησιδα παμε σε πολεμο ή αν καταρριφθει αεροπλανο παμε σε πολεμο δεν εχει καμια σημασια ακριβως γιατι δεν παιρνω τις αποφασεις...

Καλα το λες,οι ποιο πολλοί λευκο απολυτηριο! Ας πανε οι αλλοι θα πουνε,εγω υπηρετησα!

Στάλθηκε από το HUAWEI MT7-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εχουμε εδω μεσα κομμαντο που ανετα θα αφηναν οικογενεια και δουλεια για μια βδομαδουλα με τους Τουρκους...:p
Στα λογια ειμαστε ευκολοι, μολις ερθει το χαρτι "πω ρε π**στη, τωρα βρηκε?"

Κάνεις λάθος.
Και η κοινή γνώμη έχει τις έσχατες περιπτώσεις της.
Πχ δεν υπήρχε περίπτωση η κοινή γνώμη του 1940 να άφηνε τον Μεταξά να δώσει γη και ύδωρ στους Ιταλούς.
Ξαναπάμε λοιπόν. Ποια είναι η έσχατη περίπτωση για το όποιο τμήμα της κοινής γνώμης μπορεί να θεωρηθεί ότι ως δείγμα εκπροσωπείς; Το Καστελόριζο; Η Αστυπάλαια; Ή μήπως η Ρόδος;

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Εχουμε εδω μεσα κομμαντο που ανετα θα αφηναν οικογενεια και δουλεια για μια βδομαδουλα με τους Τουρκους...:p
Στα λογια ειμαστε ευκολοι, μολις ερθει το χαρτι "πω ρε π**στη, τωρα βρηκε?"

Εδώ μεσα κιόλας. Θα αναμένω να μου πεις έναν λοιπόν.

Casus belli νομίζω από την Ελλάδα υπάρχει και αφορά το θέμα της Κύπρου. Από την πλευρά της η Άγκυρα έχει θέσει casus belli στην ενδεχόμενη επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν. μίλια.

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Κάνεις λάθος.
Και η κοινή γνώμη έχει τις έσχατες περιπτώσεις της.
Πχ δεν υπήρχε περίπτωση η κοινή γνώμη του 1940 να άφηνε τον Μεταξά να δώσει γη και ύδωρ στους Ιταλούς.
Ξαναπάμε λοιπόν. Ποια είναι η έσχατη περίπτωση για το όποιο τμήμα της κοινής γνώμης μπορεί να θεωρηθεί ότι ως δείγμα εκπροσωπείς; Το Καστελόριζο; Η Αστυπάλαια; Ή μήπως η Ρόδος;

Πολυ διαφορετικη περιπτωση τοτε απο σημερα, μπορει ο Μεταξας να ηθελε να τα δωσει απλοχερα, ομως δεν νομιζω οτι θα δωθουν απλοχερα σημερα...

Δεν εκπροσωπω κανεναν παρα μονο τον εαυτο μου...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Δεν ισχυρίστηκα το αντίθετο. Ξαναδιάβασε τη φράση μου. Ως στατιστικό δείγμα οπωσδήποτε εκπροσωπείς το τμήμα της κοινής γνώμης που έχουν ίδιες παραπλήσιες απόψεις με εσένα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Δεν ισχυρίστηκα το αντίθετο. Ξαναδιάβασε τη φράση μου. Ως στατιστικό δείγμα οπωσδήποτε εκπροσωπείς το τμήμα της κοινής γνώμης που έχουν ίδιες παραπλήσιες απόψεις με εσένα.

Απαντησα παραπανω δεν ειμαι σε καμια θεση για να αποφασισω κι εξ αλλου το "εσχατη περιπτωση" το ειπα γενικα γιατι αυτο ισως να αλλαζει απο κυβερνηση σε κυβερνηση κι απο την εκαστοτε στρατιωτικη ηγεσια...

Έρχεται ο πονηρός σαν Αλη Πασάς και κρατάει ομήρους;
Αυτό θα είναι και το τέλος του Τσίπρα αν κρατήσει πολύ καιρό. Σύντομα θα ανεβοκαταβάζει κυβέρνηση ο Ερντογαν στην Ελλάδα ανάλογα με τις κινήσεις του. Για τον Τσίπρα είναι οι τελευταία του ευκαιρία. Αν ο Σημίτης έμεινε στην ιστορία για το ευχαριστώ τους Αμερικάνους, ο Τσίπρας θα γίνει ο περίγελος όλων. Ο ελληνικός λαός μάτωσε για κάθε αεροπλάνο για κάθε άρμα για κάθε πλοίο. Στο τέλος θα μας τα ρίξουν και θα τα βουλιάξουν οι Τούρκοι γιατί είμαστε ειρηνιστές. Τσάμπα οι εξοπλισμοί τσάμπα τα πάντα. Είναι σαν δίνεις γεμάτο όπλο να υπερασπιστεί κάποιος τον εαυτό του και να το αδειάζει και να το πετάει στο πάτωμα. Ποια χώρα δεν θα ήθελε να είχε το εξοπλισμό της Ελλάδας;

Παιδιά δε θέλω να γράφω για πράγματα που δεν ξέρω σε βάθος, αλλά, το ενδεχόμενο ότι κάνοντας πόλεμο παίζουμε ακριβώς το παιχνίδι του Ερντογαν δε σας ανησυχεί; Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι θέλει (πραγματικό) πόλεμο και δεν είναι απλά επικοινωνιακή τακτική για τους σανοφαγους του.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Aυτό θα ήταν χειρότερο από να την χαρίζαμε κατευθείαν στους Τούρκους...

Πολύ χειρότερο.

Οι Γερμανοι οταν ηρθαν σαν βοηθεια ακτοφυλακης στο Αιγαιο για να αποτρεψουν υποτιθεται την λαθρομεταναστευση, ξερουμε τι εκαναν...καρφωναν τους Ελληνες της ακτοφυλακης οταν επανεφεραν τους λαθροεπικοιστες στα τουρκικα υδατα.

Σιγα μην περιμενουμε απο δαυτους.

Αμα αλλαξουν τα πραγματα στην Ευρωπη μετα του παραδειγματος της Ιταλιας Αυστριας κλπ τοτε μονο ναι.

Οσο κυβερνουν νεοταξικοι τραπεζαχυρανθρωποι ποτε.

Παιδιά δε θέλω να γράφω για πράγματα που δεν ξέρω σε βάθος, αλλά, το ενδεχόμενο ότι κάνοντας πόλεμο παίζουμε ακριβώς το παιχνίδι του Ερντογαν δε σας ανησυχεί; Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι θέλει (πραγματικό) πόλεμο και δεν είναι απλά επικοινωνιακή τακτική για τους σανοφαγους του.

Τον πολεμο δεν τον διαλεγεις εσυ. Τουλαχιστον δεν ειδα ποτε την Ελλαδα να εχει επεκτατικη πολιτικη. Να διεκδικει μια νησιδα εστω και ξερη της Τουρκιας.

Το αν μιλαμε εδω για πολεμο, η αν δεν μιλαμε δεν εχει καμμια σημασια για τον πολεμο τον ιδιο.
Αυτος εχει προδιαγραφει απο τους Τουρκους. Και μαλιστα προπολλου, Απλα διιστανται οι αποψεις να τον κανουν τωρα η οταν θα ερθουν τα F35 ( Τα πολλα γιατι με δυο στην αρχη και αλλ τεσσερα τον επομενο χρονο δεν γινεται δουλεια...οταν θα ειναι καμια πενηνταρια) δηλαδη πολυ αργοπορημενα για τους Τουρκους που θελουν "αποκαλυψη τωρα".

Αυτοι που το θελουν τωρα εχουν ισχυρα επιχειρηματα (οικονομια που μπορει να σκασει, σχεσεις που μπορει να χαλασουν ασχημα...πραγματικα εμποδια απο αυτονομια Κουρδισταν Αλλαγη της στασης της ρωσσιας κ.α.)

Αυτοι που το θελουν σε δεκα χρονια εχουν αλλα.

Το θεμα δεν ειναι τι θελουμε εμεις αλλα τι εχουν αποφασισει ολοι αυτοι απεναντι. Και ειναι αποφασισμενοι.
Επενδυσαν αφανταστα ποσα για τα δεδωμενα μας γιαυτο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Πολυ διαφορετικη περιπτωση τοτε απο σημερα, μπορει ο Μεταξας να ηθελε να τα δωσει απλοχερα, ομως δεν νομιζω οτι θα δωθουν απλοχερα σημερα...

Δεν είναι καθόλου δαφορετική περίπτωση. Οι Ιταλοί, ΠΡΙΝ την βύθιση της Ελλης, είχαν προκαλέσει πολλά προκλητικά επεισόδια προκειμένου να μας σύρουν σε πόλεμο. Η Ελλη, ήταν αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι στην συνείδηση του κόσμου και ο στρατός ξεκίνησε προετοιμασίες γνωρίζοντας οτι θα γίνει αυτό που έγινε την 28η Οκτωβρίου.. Αν οι τούρκοι ακολουθούν το ίδιο μοτίβο, κάθε φορά θα κάνουν και κάτι πιο έντονο - κι αυτό το βλέπουμε να γίνεται. Αν λοιπόν μια σύγκρουση - ασχέτως μεγέθους - είναι αναπόφευκτη υπο ρεαλιστικές συνθήκες (κι όχι σε ευχολόγια) τότε δεν είναι αιρετικό ή ταμπού να μιλάμε ακόμα και για πρώτο χτύπημα απο πλευράς μας που θα μπορούσε να χαρίσει την νίκη ή το επι ίσοις όροις κάθισμα στο τραπέζι μετά απο μερικές μέρες. Ακόμα κι αν χάσουμε θα έχουμε δείξει μεχρι που μπορούμε να υποχωρήσουμε και τι να ανεχτούμε. Κατα τα άλλα, είναι δεδομένο οτι αν αφήσουμε την πρωτοβουλία (επαναλαμβάνω - αφού έχουμε δει το αναπόφευκτο του πράγματος) στους Τούρκους, η ζημιά θα είναι απείρως μεγαλύτερη. Τίποτα δεν μας εξασφαλίζει οτι αν αύριο συλλάβουμε 2 Τούρκους φαντάρους στα σύνορα να έχουν περάσει στην Ελλάδα, δεν θα το δηλώσουν σαν πολεμική πράξη και δεν θα αρχίσουν εχθροπραξίες μεγαλύτερης κλίμακας.
Η ιστορία πρέπει να μας διδάσκει. Οπως και το "η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση". Οπως και σύγχιση του αντιπάλου όταν δεν προβλέπει αυτό που μπορείς να κάνεις.

Έρχεται ο πονηρός σαν Αλη Πασάς και κρατάει ομήρους;;

Αυτη ειναι πολιτικη των αιωνιως αυτου του πολιτισμου, που γενικως τους λεμε Τουρκους.

Στο νημα "Που παει η Υφηλειος " ειχα πει ποτε η Αμερικη αποφασισε να δημιουργησει ναυτικο και με ενα διαταγμα. Για ποια αιτια. Ειχα βαλει και φωτο του διαταγματος.
Πολλα τετοια ιστορικα παραδειγματα προς ολους τους "Δυτικους".

Παλια τους τεχνη κοσκινο.

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Αν τον θέλει πραγματικά, τότε θα τον πραγματοποιήσει. Αφορμές μπορεί να βρεί δεκάδες... Αρα ?
Τουλάχιστον ας διαλέξουμε εμείς την στιγμή και τον τρόπο έτσι ωστε να μας πάρουνι λίγο στα σοβαρά - και οι Τούρκοι και ο υπόλοιπος κόσμος.
Σε λίγο μέχρι και οι Αλβανοί θα ζητάνε στα σοβαρά ελληνικά εδάφη...

εντιτ

Απο αυτή την σκέψη ξεκίνησα το ποστ μου πριν μερικές σελίδες λέγοντας οτι "τώρα που οι Τούρκοι έχουν ανοιχτά μέτωπα, υποστελέχωση, ο 6ος στόλος είναι εδώ, κλπ"

Last edited:
Με όλο το θάρρος, οσοι μιλατε με άνεση για έναν πόλεμο μιας ημερας η μιας εβδομάδας μετα χαρας σας περιμένουμε στα Δωδεκάνησα να περιμένουμε παρέα τους Τουρκους.;)

Δεν νομίζω ότι έγινε πλήρως κατανοητός ο 'συμπολίτης' μου..
Ναι υπάρχει μεγάλος αριθμός ενστόλων και φανταρακιών ,ενόπλων που υπηρετούν στην γραμή κρούσης από άλλα μέρη της Πατρίδας μας ,όπως γνωρίζω και πολλούς ότι θα τρέξουν να παρουσιαστούν όταν κληθούν για προκάληψη αμυντικών θέσεων,επάνδρωση γραμών αμύνης και διασποράς σε ευαίσθητα σημεία,κυρίως απ τις τελευταίες ´σειρές´,όμως αισθάνομαι ότι εννοεί τα ευαίσθητα μέλη της Οικογένειας,τους παπούδες,τις γυναίκες,τους αρρώστους τα μικρά,τα νήπια,γενικά τους αμάχους,που ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΗΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΥΡΑ ΟΛΩΝ των διαμετρημάτων,των βομβαρδισμών και όλων των ειδών τακτικής που θα χρησιμοποιήσουν οι απέναντι για αποκλεισμό κάποιων νησιών,που θα αποκόψουν κιόλας από την Ηπειρωτική τροφοδοσία και ΘΑ ΕΙΣΒΆΛΟΥΝ ,Ή ΘΑ ΠΛΗΞΟΥΝ για τετελεσμένα.
Όλα τα αμυντικάπεριοδικά,όλοι οι ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί που υπηρέτησαν ξέρουν τι μας περιμένει,ξέρουν ότι ξέρουν τα ευαίσθητα μας σημεία και τις πολύπλοκες στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Μπορεί ένας φίλος μου του Πυροβολικού να είναι στην πρώτη γραμή και να πιάσει πόστο απ τις πρώτες στιγμές ,αλλά τουλάχιστον θα ξέρει ότι η οικογένειά του θα πάρει το αμάξι και θα φύγει από κέντρα,θα πάει στην ύπαιθρο,σε ένα παλιό σπήλαιο,σ ένα βουνό της Ηπειρωτικής ενδοχώρας,όιπου ακόμα και απροετοίμαστοι να είναι,θα ακούσουν συναγερμούς,καμπάνες κ.λ.π
Εδώ που να πάνε,που θα κρυφτούν....
Νομίζω έγραψα για τις γυναίκες στη Σύμη το 1974 και αποκάλυψα για προσωπικά βιώματα ,όταν φοβήθηκαν όλοι ότι θα γίνει εισβολή που όπως αποδείχθηκε ήταν στα σχέδια...σας υποσχέθηκα και καταγεγραμμένα στοιχεία σε ΑΚΑΙ ανοικτής ταινίας,αλλά και υλικό από 10 ιστορικά βιβλία,αλλά και από τα όσα δημοσιεύθηκαν στον μισο-ανοιγμένο φάκελλο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής περί ευθύνης πολιτικών,αλλά και στρατιωτικών ,αλλά ακόμα είμαι σε 'άσχημη φάση'

Όταν ο γείτονάς σου κάνει φασαρία στις 4 το πρωί και εσύ διαμαρτύρεσαι παίζεις το παιχνίδι του έτσι; Αφού ξέρεις ότι θέλει καβγά, γιατί δε μένεις απλά άυπνος;

Ρε συ, westsound... Την πόλη θα βομβαρδίσουν ? Στρατιωτικές περιοχές θα χτυπήσουν. Δεν γίνονται πια τυφλά χτυπήματα.

Status
Not open for further replies.