Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Και των δικών μου. Η μισή μητρική ρίζα (Σμύρνη) είχαν καταλήξει εκεί από Νάξο, Ικαρία, Λέσβο, Κρήτη. Η πατρική γραμμή, Μαρμαρινοί.

Κάθε τόπος δανείζεται λέξεις αναλόγως των γειτόνων του. Πχ Στερεά και Πελοπόννησο έχουν περισσότερες αλβανικές που δεν έχουμε εδώ πάνω, αλλά δεν το κάνουμε θέμα. Αντιστοίχως αλλού αφθονούν οι ιταλικές, σλαβικές κλπ. Έτσι είναι η γλώσσα, ζωντανό πράμα.

Η δε Τουρκική έχει πάνω από 1000 Ελληνικές λέξεις.

Έξτρα από αυτές που έχουν όλοι τύπου δημοκρατία-democracy κ.λπ.

Δεν είναι κακό.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Λαρισαίοι μοναχοφαγάδες, δε σας φτάνουν οι αφράτες του κάμπου με τα στρέματα, θέλετε και τα κορίτσια του βαρδάρη!
Όχι φίλε μου, τα κορίτσια αυτά είναι μαθημένα από θάλασσα, θέλουν παραλία, γι αυτό θα τις περιθάλψουμε οι Βολιώτες, που να τρέχουν τώρα να βρουν κατά που πέφτει η ...Παραλία Λάρισας! :argue:

Βολιώτης είσαι Ανδρέα?

Λαρισαίοι μοναχοφαγάδες, δε σας φτάνουν οι αφράτες του κάμπου με τα στρέματα, θέλετε και τα κορίτσια του βαρδάρη!
Όχι φίλε μου, τα κορίτσια αυτά είναι μαθημένα από θάλασσα, θέλουν παραλία, γι αυτό θα τις περιθάλψουμε οι Βολιώτες, που να τρέχουν τώρα να βρουν κατά που πέφτει η ...Παραλία Λάρισας! :argue:

Στον εναν θα στειλουμε μια βλαχα σαλονικια να μυριζει τυριλα :p και στον αλλο σαλονικια με καταγωγη απο Αυστρια...:p

Eτσι για να αισθανεστε και κοντα στην πατριδα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Βολιώτης είσαι Ανδρέα?

Το σόι από τα βουνά, από τα ανατολικά Τζουμέρκα (πηγαίνουμε τα καλοκαίρια) και ως κτηνοτρόφοι το χειμώνα στον κάμπο, αλλά μετά τον πόλεμο ο ένας παππούς ήρθε στο Πήλιο και εγώ πριν ζούσα & δούλευα στο Βόλο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Το σόι από τα βουνά, από τα ανατολικά Τζουμέρκα (πηγαίνουμε τα καλοκαίρια) και ως κτηνοτρόφοι το χειμώνα στον κάμπο, αλλά μετά τον πόλεμο ο ένας παππούς ήρθε στο Πήλιο και εγώ πριν ζούσα & δούλευα στο Βόλο.

Είχα την εντύπωση ότι είσαι Αθηναίος.

Εγώ είμαι από την άλλη πλευρά των Τζουμέρκων (Ήπειρο).

-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Είχα την εντύπωση ότι είσαι Αθηναίος.

Εγώ είμαι από την άλλη πλευρά των Τζουμέρκων (Ήπειρο).

-bye-

Κοντοχωριανοί του Τσίπρα... το καμάρι της Ηπείρου! (τα δικά μας χωριά είναι στα 1000μ. υψόμετρο αλλά νομός Τρικάλων)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας....

Κοντοχωριανοί του Τσίπρα... το καμάρι της Ηπείρου! (τα δικά μας χωριά είναι στα 1000μ. υψόμετρο αλλά νομός Τρικάλων)

Και εμάς στα 1000+ είναι.

Η φύση? Απλά υπέροχη.

Να γυρισουμε λιγο στα του θεματος...

Ο σουλτανος να ξερετε επιδοτει ταξιδιωτικες εταιρειες του εξωτερικου προκειμενου να παει κοσμος στην Τουρκια για διακοπες...

Και πολύ καλά κάνει...Εμείς τι κάνουμε;Το 20 μύρια τουριστών που και καλά είναι σούερ γουάου νουμεράκι το έχει για πλάκα η Βενετία απο μόνη της.

Προφανως το κανει γιατι εχει προβλημα ο τουρισμος...
Εμεις να το κανουμε για να φερουμε περισσοτερους?
Οκ αλλα οπως ξερεις Νικο στο νησι οι υποδομες ειναι στα ορια τους, ειδικα στα αεροδρομια, μηπως να κοιταξουμε να φτιαξουμε αυτα πρωτα?

Ο σουλτανος να ξερετε επιδοτει ταξιδιωτικες εταιρειες του εξωτερικου προκειμενου να παει κοσμος στην Τουρκια για διακοπες...

Ετσι οπως παει με αυτο το καθεστως...θα τους πληρωνει και απο πανω για να ερχονται :)

Ο αριθμος των τουριστων δεν λεει τιποτα.Σημασια εχει ποσες μερες διανυκτερευουν, ποσο συναλλαγμα αφηνουν και αν ειναι σταθεροι η οχι πελατες .Και φυσικα που τα αφηνουν τα μπικικινια,στην τοπικη κοινωνια η στο μεγαλοξενοδοχειο /κρουαζιεροπλοιο.Και 50 εκ μπορει να πανε για μια ρομαντικη βραδια στην Βενετια η στο Παρισι.Και στην Κρητη να κατσουν μια εβδομαδα :)

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Προφανως το κανει γιατι εχει προβλημα ο τουρισμος...
Εμεις να το κανουμε για να φερουμε περισσοτερους?
Οκ αλλα οπως ξερεις Νικο στο νησι οι υποδομες ειναι στα ορια τους, ειδικα στα αεροδρομια, μηπως να κοιταξουμε να φτιαξουμε αυτα πρωτα?

Μάλλον όπως λες πρέπει να φτιάξουμε τα αεροδρόμια, τους δρόμους, το παρκάρισμα κλπ. κλπ. και μετά να κάνουμε και τις πόλεις σαν τη Βενετία, όχι σαν μεσανατολικό ρημαδιό και τότε τους έχουμε για πλάκα...

Ετσι οπως παει με αυτο το καθεστως...θα τους πληρωνει και απο πανω για να ερχονται :)

Ο αριθμος των τουριστων δεν λεει τιποτα.Σημασια εχει ποσες μερες διανυκτερευουν, ποσο συναλλαγμα αφηνουν και αν ειναι σταθεροι η οχι πελατες .Και φυσικα που τα αφηνουν τα μπικικινια,στην τοπικη κοινωνια η στο μεγαλοξενοδοχειο /κρουαζιεροπλοιο.Και 50 εκ μπορει να πανε για μια ρομαντικη βραδια στην Βενετια η στο Παρισι.Και στην Κρητη να κατσουν μια εβδομαδα :)

Νομίζω πως τη Βενετία θα ξοδέψουν σε ένα Σ\Κ όσα ξοδεύουν στα all inclousive σε ένα μήνα.Αν οι Τούρκοι θέλουν all inclousive τουρισμό ας τον πάρουν.Να ξεσκαρτάρουμε.

Και πολύ καλά κάνει...Εμείς τι κάνουμε;Το 20 μύρια τουριστών που και καλά είναι σούερ γουάου νουμεράκι το έχει για πλάκα η Βενετία απο μόνη της.

Bενετια ειναι αυτη. Μη συγκρινομενο μεγεθος.
Και ο τουρισμος ειναι αλλου ειδους, αλλα και το σερβις και στα πιο μικρα ξενοδοχεια υπαρχει ο απολυτος σεβασμος του επσκεπτη.
Το φαϊ μπορει να ξενισει για οποιον δεν ειναι ενημερωμενος για τα εστιατορια της Βενετιας και το υφος των γκαρσονιων. Αλλ και εκει βρισκονται πολυ καλες λυσεις.

Η Βενετια δεν ειναι "διακοπες" που θα παει ο "Μποφ" να ψηθει στον ηλιο διπλα στην πισινα. Ειναι εμπειρια ζωης, και κοινωνια τεχνης.

Οποτε τα 20 εκκ. υπερδικαιολογουνται συν οτι οι δημαρχοι θελουν να μειωσουν τον αριθμο των τουριστων και να απαγορεψουν τα κρουαζιεροπλοια.
Δεν σαλιαζουν για τουριστες. Θελουν να προστατεψουν το περιβαλον και την κουλτουρα τους πανω απ'ολα.

Μπορει.Η μπορει απλα να δουν τα αξιοθεατα με το σακιδιο στον ωμο ενω στην Μυκονο να πιουνε και φανε τον αμπακο μεχρι το πρωι :)

Ο αριθμος παντως δεν λεει τιποτα

Νικόλα - πληροφοριακά η Τουρκία πάντα επιδοτούσε τους πάντες για να φέρει κόσμο.

Το 1994 εργαζόμουν στην Κων/πολη για ένα εξάμηνο. Ήταν τότε που εξεράγη μία βόμβα και σκοτώθηκαν 6 τουρίστες (Ισπανοί αν θυμάμαι καλά).

Επειδη οι ακυρώσεις άρχισαν να πεφτουν βροχή, η κυβέρνηση επιδότησε τα κάυσιμα των αεροπορικών Τουρκικών αεροπορικών εταιρειών με 50% και ταυτόχρονα μείωσε και τα έξοδα επίγειας εξυπηρέτησης με 40%. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι τιμές για Τουρκία να πέσουν κατακόρυφα και στο τέλος του χρόνου δεν υπήρξε σημαντική μείωση.

Θα μου πείς βέβαια, καλά πόσες εταιρείς υπήρχαν. Πολλές και με πολλά εροσκάφη, Sun Express(50% - 50% Τurkish & Lufthansa), Istanbul Airlines, Pegasus, Onur Air, Alpha και κανα δυό άλλες.

Εμείς βέβαια ακολουθούσαμε πάντα τον αντίθετο δρόμο. Πχ. τέλη του 90' η Transavia σκόπευε να πετάξει το χειμώνα με 3 - 4 πτήσεις από Ολλανδία - Ρόδο - Κρήτη - Ολλανδια και ζήτησε απο την Πολιτική Αεροπορία να μην χρεωθεί με 100% για την επίγεια εξυπηρέτηση και στα 2 αεροδρόμια. Λογικό θα έλεγα, αλλά οι φωστήρες μας ήταν ανένδοτοι, με αποτέλεσμα να μην γίνει απολύτως καμμία χειμερινή πτήση.

Αμα είναι για το Βόλο, άντε χαλάλι. Στην τελική, αν θέλουν να φάνε κανα καλό μεζέ και να το ρίξουν έξω θα πετάγονται μέχρι τη Λάρισα. Εγώ τις σκέφτομαι τις καημένες στη Σαουδική Αραβία, να μη μπορούν να βάλουν τα μίνι και τα εξώπλατά τους και σπαράζει η καρδιά μου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Εγώ τις σκέφτομαι τις καημένες στη Σαουδική Αραβία, να μη μπορούν να βάλουν τα μίνι και τα εξώπλατά τους και σπαράζει η καρδιά μου.

Εγω παλι σκεφτομαι .... ποιο παραλιακι Χαλκιδικιωτικο εχει μεινει χωρις ξεκωλα ....
να παω να στρατοπεδευσω για μια βδομαδα. Ασχημα ... δεν θα μου ρθει.
Να σιγασουν λιγο οι ορμονες. Να ηρεμισει λιγο το ματακι.
Και ας γυρισω μετα στο (ορμονικο) ποδοβολητο.

Ολα με μετρο, γαμωτο μου .... ΟΛΑ με Μετρο !

Στελνουμε στρατευματα στην Β. Συρια Μανμπιζ μερια.

Την ιδια ωρα (περιπου) που ο Τραμπ ειπε οτι τελειωσε το εργο των Αμερικανων και συντομα θα γυρισουν σπιτι τους.

Βεβαια παιζει σκακι και ο Τραμπ (εκει που νομιζα οτι παιζει μονο χρηματηστηριο), πεταει την καυτη πατατα στον Πουτιν σαν να του λεει "τωρα παιξε".

Αλλα αυτο που ειναι σιγουρο ειναι οτι τα Γαλλικα στρατευματα θα συνευρεθουν με τα Αμερικανικα για να καδραρουν τους Τουρκους.

Ες αυριον τα σπουδαια.

Εντιτ: δεν aποκλειεται τελικα και καποια παιχνιδακια στην Ελλαδα με γρηγορους ρυθμους (εν οψει ολων αυτων).

Status
Not open for further replies.