Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Επηρεάζονται αρκετά συστήματα επικοινωνιών, επισήμανσης θέσης, δορυφορικά.
Γίνεται καταγραφή των συμβάντων και παίρνονται τα κατάλληλα μέτρα -αντίμετρα.
Στο άρθρο αναφέρει πρόβλημα στον εναέριο χώρο του Ισραήλ.

Και μονο τα αεροπλανα. Οχι τα συστηματα εδαφους.
Αλλα αφορα το GPS μονο.
Υπαρχουν και εναλακτικα συστηματα τοπο-καθοδηγησης. Μεταξυ των οποιων ενα Ευρωπαϊκο.

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Παραμύθια.

Τον πόλεμο στο Κουρδιστάν τον διεξάγουν επαγγελματικά σώματα και μάλιστα παραστρατιωτικά όπως η Στρατοχωροφυλακή. Οι κληρωτοί είναι χειρότεροι απο τους δικούς μας. Η εμπειρία που έχουν οι Τούρκοι απο τον ανταρτοπόλεμο με τους κατσαπλιάδες στο Κουρδιστάν δεν τους βοηθάει στο να αντιμετωπίσουν έναν οργανωμένο στρατό με αεροπορία, πυροβολικό κλπ. άσε που και εκεί τα βρίσκουν σκούρα.

Και η γενιά του '40 δεν ήξερε απο πόλεμο. Φλούφληδες ήταν που πήγαν για πορεία στο Αλβανικό κουβαλώντας μαζί τους μέχρι κλουβιά με καναρίνια και κιθάρες. Μόλις όμως έπεσε η πρώτη σφαίρα...

Αν οι Τούρκοι μπορούν να μας πάνε 50 χρόνια πίσω το ίδιο μπορούμε να κάνουμε κι εμείς και χειρότερα. Το 80% του ΑΕΠ της Τουρκίας παράγεται σε μια ζώνη 50 χλμ. απο τα παράλια του Αιγαίου, μέχρι και σε ακτίνα δράσης πυροβολικού.

Το ποστ σου αποδεικνύει ότι η υπόγεια προπαγάνδα των Τούρκων έχει πιάσει. Η Ελλάδα είναι σαν τους ελέφαντες του τσίρκου που είναι δεμένοι σε ένα μικρό πάσαλο και μένουν δεμένοι εκεί γιατί μεγάλωσαν δεμένοι εκεί: Δεν τους περνάει καν απο το μυαλό ότι μπορουν να τον σπάσουν και να δραπετεύσουν.

Συμφωνω μαζι σου παραδοξως,πλην της τελευταιας παραγραφου,που την θεωρω τσιτατο,πιο πολυ εχει να κανει με το οτι αυτος που φυλαει ταν πεζουλια του παντα εχει πλεονεκτημα εναντι αυτου που ερχεται να του τα παρει..

Που «συμφώνησαν» ότι διαφωνούν ο Ναύαρχος Αποστολάκης με τον Στρατηγό Ακάρ

Η Τουρκία παρότι αναγνωρίζει ότι η Μεγίστη είναι ελληνικό νησί, όμως επιμένει ότι, δεν ανήκει στον Αιγαίο, αλλά στην αν. Μεσόγειο και δεν έχει επιρροή στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών . Το Καστελόριζο, κατά την τουρκική άποψη, δεν διαθέτει ΑΟΖ ή υφαλοκρηπίδα. Άρα δεν υπάρχουν συνορεύουσες θαλάσσιες ζώνες μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, αλλά μόνο μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου.

Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την δικαιοδοσία των ελληνικών αρχών στο FIR Αθηνών και επιμένει ότι για περιστατικά «Έρευνας και Διάσωσης» τα τουρκικά σωστικά μέσα θα δρουν το μισό Αιγαίο (πέραν του 25ου μεσημβρινού). Επισημαίνουμε ότι ο 25ος Μεσημβρινός διχοτομεί το Αιγαίο. Ξεκινά από τα παράλια του Νέστου ποταμού, δυτικά της Ξάνθης, διέρχεται δυτικά της Λήμνου, περνά σε απόσταση αναπνοής από το Στενό του Καφηρέα (Εύβοια), διασχίζει την Τήνο και καταλήγει δυτικά στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η Τουρκία σχεδιάζει να κάνει σεισμικές και άλλες έρευνες στην περιοχή του Καστελόριζου.

Η Τουρκία, δεν αναγνωρίζει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, που εκτείνεται πέρα από τα 6 ν.μ. Άρα δεν υπάρχουν παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου, σε αυτό το διάστημα, κατά την τουρκική άποψη. Και ο Χ.Ακάρ, είπε ότι καλό θα είναι, να μην παρενοχλούνται τα τουρκικά αεροσκάφη όταν ασκούνται στο Αιγαίο.

Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Άρα δεν έχει κυριαρχικά ή άλλα δικαιώματα στην ΑΟΖ της Κύπρου και δεν έχει το δικαίωμα να υπογράφει διμερείς διακρατικές συμφωνίες ή ενεργειακές συμφωνίες και συμβάσεις με πολυεθνικές εταιρίες, χωρίς τη συμμετοχή της ΤΔΒΚ.

Μάλιστα. Μεσολαβεί άβυσσος μεταξύ των δύο χωρών, γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο. Εν τω μεταξύ προβλέπω μεγάλο πατιρντί στην Κύπρο, καθώς απο ότι διαβάζω το Κογκρέσσο ήρε τις απαγορεύσεις πώλησης οπλικών συστημάτων στους Ελληνοκύπριους. Να δείτε που σύντομα θα είναι Ισραήλ νο 2.

Μακαρι αλλα δεν το βλεπω.

Η Κυπρος ακομα διατηρει στο εδαφος της πολλα ρωσικα κεφαλαια (πολλα απο το οποια σιγουρα ειναι μαυρα)

Και πρεπει με καποιο τροπο να παρουν τον πουλο οι Βρεττανοι και να αναλαβουν τις βασεις εκει οι Αμερικανοι ?

Πολυ τραβηγμενο το σεναριο.

Νίκο, το διάβασα. Η ερώτησή μου είναι αν έγινε τελικά κάτι την προηγούμενη φορά που συνέβη το ίδιο, κάποια επέμβαση πχ;

Κατα σατανική σύμπτωση πριν λίγες μέρες διάβασα ένα σχετικό άρθρο, για το πως διεξάγονται επιχειρήσεις χωρίς GPS. https://amynagr.blogspot.com/2019/06/gps-jamming.html

Ο συγγραφέας είναι στέλεχος του Πυροβολικού και παλιά σχολίαζε σε διάφορα μπλογκ με το ψευδώνυμο Β.Κ. Στο άρθρο αναφέρει ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν εξαρτώνται τόσο πολύ απο το GPS:

"Εκεί που άλλες ΕΔ (και οι Τουρκικές), κατήργησαν ή περιόρισαν τους παραδοσιακούς τρόπους πλοήγησης και επικοινωνιών, οι ΕΕΔ συνέχισαν να τους εφαρμόζουν συνδυαστικά με τους σύγχρονους. Κι ο νοών νοείτω."

Θυμάμαι όταν ήμουν στο στρατό άκουσα απο ένα αξιωματικό ότι σε διαγωνισμό του ΝΑΤΟ σε ρίψη όλμων η ελληνική ομάδα κέρδισε το πρώτο βραβείο γιατί ήταν η μόνη που βρηκε στόχο. Όλες οι άλλες ομάδες πήραν στοιχεία βολής με GPS και αστόχησαν πανηγυρικά γιατί ο διοργανωτής είχε κάνει παρεμβολή στο δορυφόρο! Η μόνη ομάδα που πετυχε στόχο ήταν η ελληνική γιατί είδαν οτι όλοι οι άλλοι είχαν πρόβλημα, υποψιάστηκαν και έκαναν κλασσική στοχοποίηση με το οπτικό αποστασιόμετρο.

Κατα σατανική σύμπτωση πριν λίγες μέρες διάβασα ένα σχετικό άρθρο, για το πως διεξάγονται επιχειρήσεις χωρίς GPS. https://amynagr.blogspot.com/2019/06/gps-jamming.html

Ο συγγραφέας είναι στέλεχος του Πυροβολικού και παλιά σχολίαζε σε διάφορα μπλογκ με το ψευδώνυμο Β.Κ. Στο άρθρο αναφέρει ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν εξαρτώνται τόσο πολύ απο το GPS:

"Εκεί που άλλες ΕΔ (και οι Τουρκικές), κατήργησαν ή περιόρισαν τους παραδοσιακούς τρόπους πλοήγησης και επικοινωνιών, οι ΕΕΔ συνέχισαν να τους εφαρμόζουν συνδυαστικά με τους σύγχρονους. Κι ο νοών νοείτω."

Θυμάμαι όταν ήμουν στο στρατό άκουσα απο ένα αξιωματικό ότι σε διαγωνισμό του ΝΑΤΟ σε ρίψη όλμων η ελληνική ομάδα κέρδισε το πρώτο βραβείο γιατί ήταν η μόνη που βρηκε στόχο. Όλες οι άλλες ομάδες πήραν στοιχεία βολής με GPS και αστόχησαν πανηγυρικά γιατί ο διοργανωτής είχε κάνει παρεμβολή στο δορυφόρο! Η μόνη ομάδα που πετυχε στόχο ήταν η ελληνική γιατί είδαν οτι όλοι οι άλλοι είχαν πρόβλημα, υποψιάστηκαν και έκαναν κλασσική στοχοποίηση με το οπτικό αποστασιόμετρο.
Αυτή η τελευταία παράγραφος Κώστα, μου θυμίζει τη φράση "στην πουτάνα, ποουτανιές?"

Το πιστεύεις πως θα συμφωνήσω μαζί σου; Με μια μικρή υποσημείωση στο ποιοί είναι οι γκαφατζήδες άσχετοι τυχοδιώκτες. Αλλά γενικά προσυπογράφω.

Νίκο μου όλοι θα'πρεπε να συμφωνούμε σ'αυτά τα βασικά. Προχθές είχα την τύχη να βρεθώ στο Κάνσας Σίτυ, που έχει ένα εξαιρετικό μουσείο για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν από μόνο του το περιεχόμενο ανατριχιαστικό, ήταν και ο χολιγουντιανός τρόπος που οι Αμερικάνοι χτίζουν/φωτίζουν/οργανώνουν τις εκθέσεις τους, γενικά τι να σας λέω, είχα κόμπο στο στομάχι όλο το απόγευμα. Κι ας ήταν "νικητές".

Πέρασε ένας αιώνας από τότε, υπάχουν άλλοι τρόποι να λύνουμε τις διαφορές μας. Αν όχι, τότε κάτι κάνουμε πολύ λάθος.

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Εγώ πάλι, επειδή δε μπορώ ελαφρά τη καρδία να στείλω ανθρώπους να σκοτωθούν, είτε έχουμε πιθανότητες να "νικήσουμε" είτε όχι, νομίζω ότι τώρα περισσότερο από ποτέ είναι πρωταρχικής σημασίας να ξεμπερδεύουμε από τους γκαφατζήδες άσχετους τυχοδιώκτες και να κοιτάξουμε πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε μέσω της Διπλωματίας την αρκετά ευνοϊκή γεωπολιτική συγκυρία.

Οσο καλά και να εκμεταλλευτείς την γεωπολιτική συγκυρία, αν ο άλλος λειτουργεί στον χώρο όπως η Τουρκία, θα πρέπει να είσαι έτοιμος για τα χειρότερα. Το οποίο απο μόνο του σημαίνει οτι για να αποφύγεις τα χειρότερα ίσως θα πρέπει να χτυπήσεις ακόμα και πρώτος όταν συντρέχουν οι λόγοι. Αλλιώς θα μετατραπείς εσύ σε γκαφατζή. Ολοι παραδέχονται σήμερα οτι τις μέρες των Ιμίων τους Τούρκους "τους είχαμε". Οι πιό "ψύχραιμοι " δεν έκαναν τίποτα με αποτέλεσμα να γκριζάαρουν οι Τούρκοι τα επόμενα χρόνια το μισό Αιγαίο και να βάλουν υπο αμφισβήση και την συνθήκη της Λωζάνης... Ο κίνδυνος πλέον είναι να σκοτωθεί περισσότερος κόσμος τώρα και να ζημιωθούμε εθνικά πολύ πεςρισσότερο απο το 1996...

Λαγός τη φτέρη έσειε...κακό της κεφαλής του.
Οταν θα σε βάλει το ΝΑΤΟ να τους τσιγκλίσεις για τα μάτια του Ισραήλ ή της Κύπρου, τότε τα ξαναλέμε. Ελπίζω μόνο να μην έχεις παιδιά σε στρατεύσιμη ηλικία.

Έχω γιό που σε ένα χρόνο θα στρατευτεί αλλά Κώστα πες μου μόνο αυτό , υποχώρηση μέχρι πού θα φτάσουνε ; στα νησιά,στην Αθήνα,Καβάλα; Άλλωστε δε λέω για ολοκληρωτικό πόλεμο αλλά ένα θερμό και ίσως αιματηρό επεισόδιο που θα το διαχειριστούν επαγγελματίες οπλίτες .Αυτοί είναι οι κατάλληλοι όπως οι πυροσβέστες στη φωτιά,δηλαδή όταν χρειαστεί να εμπλακούν.

Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Οσο καλά και να εκμεταλλευτείς την γεωπολιτική συγκυρία, αν ο άλλος λειτουργεί στον χώρο όπως η Τουρκία, θα πρέπει να είσαι έτοιμος για τα χειρότερα. Το οποίο απο μόνο του σημαίνει οτι για να αποφύγεις τα χειρότερα ίσως θα πρέπει να χτυπήσεις ακόμα και πρώτος όταν συντρέχουν οι λόγοι. Αλλιώς θα μετατραπείς εσύ σε γκαφατζή. Ολοι παραδέχονται σήμερα οτι τις μέρες των Ιμίων τους Τούρκους "τους είχαμε". Οι πιό "ψύχραιμοι " δεν έκαναν τίποτα με αποτέλεσμα να γκριζάαρουν οι Τούρκοι τα επόμενα χρόνια το μισό Αιγαίο και να βάλουν υπο αμφισβήση και την συνθήκη της Λωζάνης... Ο κίνδυνος πλέον είναι να σκοτωθεί περισσότερος κόσμος τώρα και να ζημιωθούμε εθνικά πολύ πεςρισσότερο απο το 1996...

+1+++

Έχω γιό που σε ένα χρόνο θα στρατευτεί αλλά Κώστα πες μου μόνο αυτό , υποχώρηση μέχρι πού θα φτάσουνε ; στα νησιά,στην Αθήνα,Καβάλα; ...

Φίλε sportteo, καθένας διαβάζει την ιστορία από τη δική του γωνία θέασης.
Εγώ ανησυχώ που η δική μας ιστορία, είναι μαζί με τα καθάρματα. Δεν με νοιάζει αν υπάρχουν "καλοί" σ αυτό το παιχνίδι, ποιοί είναι αυτοί οι "καλοί" ή κατά πόσο είναι προτιμότεροι από κάποιους άλλους. Με νοιάζουν αυτοί που υφίστανται τις συνέπειές του και λογίζονται περίπου ως ...παράπλευρες απώλειες. Στη μικρασία, μας ήθελαν για μπάτσο στη μοιρασιά των ιματίων της οθωμανικής αυτοκρατορίας - και κάναμε μάγκα τον Κεμάλ. Ενώ οι σύμμαχοι παρακολουθούσαν (όλο ...συμπόνοια, είμαι σίγουρος). Γιατί έδιωξαν τους έλληνες οι αραπάδες του Νάσσερ; Είχαν κάποιο θεματάκι με τους βρεττανούς και μας πήρε κι εμάς ή μπάλα; ή μήπως θυμήθηκαν την καταστροφή του Ιμπραήμ στο Ναυαρίνο;
Οταν λοιπόν μας βλέπω να ξετσουτσουνίζουμε και να θέλουμε κι εμείς να μπούμε στο παιχνίδι και να ρίξουμε τις ...ζαριές μας, γιατί έχουμε και ..."πλάτες'' τώρα, κοτζάμ Ισραήλ και Αμέρικα άμα λάχει, καταλαβαίνεις ότι παραμένω ...σκεπτικός. Για να μη πώ κάτι χειρότερο.
100 σενάρια έτοιμα είχαμε για το επεισόδιο στα Ιμια. Μάντεψε: κανένα δεν δούλεψε.
"No plan survives the battlefield". Διδάσκεται αυτό. Στις στρατιτικές ακαδημίες όλης της υφηλίου.

Last edited by a moderator:
Καλή σου μέρα Chrisss.
Μου διορθώνεις σε παρακαλώ αυτό το "κάτει χειρότερο" παραπάνω; Παρεισέφρησε ένα ε, ούτε κατάλαβα πως.
Γεράματα...

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα Κώστα.

Φταίει ο ...χιπισμός Χρήστο μου, το καλοκαίρι της αγάπης, το φτύσιμο στις κοινωνίες της ευημερίας, όλα αυτά που πέρασαν δίπλα μου στα μικράτα μου.
Δεν μπορώ να πώ ότι "μάσησα" αλλά ...επηρεάστηκα λιγάκι όσο να ´ναι.

Ερώτηση προς όλους όσους γνωρίζουν ιστορία καλύτερα από μένα γιατί δεν ξέρω για το θέμα: Είναι αλήθεια όσα γράφει το παρακάτω άρθρο; Το είδα στο facebook αλλά δεν γνωρίζω τίποτα γι αυτό. Δεν γνωρίζω αν το web site είναι αξιόπιστο, και δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη είδηση είναι αληθινή. Και ακόμη μια ερώτηση: αν η είδηση είναι αληθινή, ποιός είναι ο λόγος που δεν μαθαίνουμε τίποτα στο σχολείο για τον άνθρωπο αυτό;

http://www.mixanitouxronou.gr/o-sin...s-gia-na-exasfalisi-tin-diasosi-ton-prosfigon

Φίλε sportteo, καθένας διαβάζει την ιστορία από τη δική του γωνία θέασης.
Εγώ ανησυχώ που η δική μας ιστορία, είναι μαζί με τα καθάρματα. Δεν με νοιάζει αν υπάρχουν "καλοί" σ αυτό το παιχνίδι, ποιοί είναι αυτοί οι "καλοί" ή κατά πόσο είναι προτιμότεροι από κάποιους άλλους.

Κώστα μου πρέπει να αποφασίσεις. Είτε υπάρχουν καλοί και κακοί, είτε δεν υπάρχουν. Αν υπάρχουν πρέπει να μας πεις γιατί ήταν καθάρματα οι Αγγλογαλλοι στον Α ΠΠ και όχι οι Γερμανοαυστριακοι. Αν δεν υπάρχουν τότε καλώς πήγαμε με αυτούς που πήγαμε για το συμφέρον μας. Δε μπορεί να ισχύουν και τα δυο.

Με νοιάζουν αυτοί που υφίστανται τις συνέπειές του και λογίζονται περίπου ως ...παράπλευρες απώλειες. Στη μικρασία, μας ήθελαν για μπάτσο στη μοιρασιά των ιματίων της οθωμανικής αυτοκρατορίας - και κάναμε μάγκα τον Κεμάλ.

Ενώ οι σύμμαχοι παρακολουθούσαν (όλο ...συμπόνοια, είμαι σίγουρος).
Αυτό είναι δικό μας κατόρθωμα, μόνο εμείς μπορούσαμε να κάνουμε τους φίλους εχθρούς σε 6 μήνες!

Γιατί έδιωξαν τους έλληνες οι αραπάδες του Νάσσερ; Είχαν κάποιο θεματάκι με τους βρεττανούς και μας πήρε κι εμάς ή μπάλα; ή μήπως θυμήθηκαν την καταστροφή του Ιμπραήμ στο Ναυαρίνο;

Ο Νασσερ μάλλον δε μπορούσε να ξεχωρίσει μεταξύ Βρεττανων και Ελλήνων, όλοι Εβρωπαιοι και όλοι Αποικιοκράτες. Σαν την Ελληνική Αριστερά ένα πράγμα.
Οταν λοιπόν μας βλέπω να ξετσουτσουνίζουμε και να θέλουμε κι εμείς να μπούμε στο παιχνίδι και να ρίξουμε τις ...ζαριές μας, γιατί έχουμε και ..."πλάτες'' τώρα, κοτζάμ Ισραήλ και Αμέρικα άμα λάχει, καταλαβαίνεις ότι παραμένω ...σκεπτικός. Για να μη πώ κάτι χειρότερο.
100 σενάρια έτοιμα είχαμε για το επεισόδιο στα Ιμια. Μάντεψε: κανένα δεν δούλεψε.
"No plan survives the battlefield". Διδάσκεται αυτό. Στις στρατιτικές ακαδημίες όλης της υφηλίου.

Κανένα σχέδιο δε δούλεψε γιατί κανένα δεν εφαρμόστηκε, ούτε μπορούσε να εφαρμοστεί γιατί τις αποφάσεις έπαιρνε ένα φοβισμένο ανθρωπάριο με ψυχή γερολαδα.

Ηταν καθάρματα και το δείχνει το αποικιοκρατικό τους παρελθόν που κράτησε τουλάχιστον μέχρι και τη δεκαετία του '40, Κώστα.
Τι διαφορετικό έκανε ο Χίτλερ; Μετέφερε την κόλαση των αποικιών στην καρδιά της ευρώπης. Και έφριξαν οι ευρωπαίοι. "Επεσαν από τα σύννεφα".
Να πώ και τι έκαναν οι άγγλοι στην Κύπρο; Να πώ τι έκαναν στην Αθήνα στα Δεκεμβριανά; Και οι γάλλοι στις δικές τους αποικίες;

Ηταν καθάρματα και το δείχνει το αποικιοκρατικό τους παρελθόν που κράτησε τουλάχιστον μέχρι και τη δεκαετία του '40, Κώστα.
Τι διαφορετικό έκανε ο Χίτλερ; Μετέφερε την κόλαση των αποικιών στην καρδιά της ευρώπης. Και έφριξαν οι ευρωπαίοι. "Επεσαν από τα σύννεφα".
Να πώ και τι έκαναν οι άγγλοι στην Κύπρο; Να πώ τι έκαναν στην Αθήνα στα Δεκεμβριανά; Και οι γάλλοι στις δικές τους αποικίες;

Έλα ρε Κώστα, κόψε κάτι! Όχι και οι Αγγλοι ίσα κι όμοια με τους Νάζι! Αν ήταν έτσι ο Gandhi δε θα είχε προλάβει να πει κουβέντα, θα τον είχαν καθαρίσει και τέρμα!

Status
Not open for further replies.