Transformers 3: Dark of the Moon

Ψηφίστε την ταινία:

• Total voters
    107
Re: Transformers 3: Dark of the Moon (2011)

Σιγά.. stock footage χρησιμοποίησε, και μάλιστα δικό του.. ούτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος..

Δηλαδή σχεδόν όλες οι αμερικανικές σειρές που γυρίζονται σε green screen τι να πουν;

Απάντηση: Re: Transformers 3: Dark of the Moon (2011)

Για να πω την αληθεια νιωθω λιγο προνομιουχος με το City Gate και το ειχα ξαναγραψει πριν 5-6 μηνες οταν ειχα δει το Sanctum εκει.
Για μενα αν δεν βρειτε τελικα Xpand 3D δειτε το σε Dolby 3D, οσοι το ειδαν σε RealD ΚΑΙ σε αλλο 3D format παραδεχονται οτι το RealD ειναι χειροτερο (αναμενομενο).
Xpand 3D

Το είδα εχθές , τα γυαλιά δεν είναι μιας χρήσεως με αποτέλεσμα να σου δίνουν και ένα μαντηλάκι καθαρισμού , 5 λεπτά καθάριζα για να φύγει η γλίτσα η οποία σε ορισμένα σημεία δεν καθάρισε (το ίδιο σε δυο ζευγάρια οπότε θεώρησα πως δεν λέει να πάω να κάνω διαλογή για άλλα), επιπλέον πολύ μικρά , έβλεπα μέχρι και δυο σειρές μπροστά μου από το κάτω μέρος των γυαλιών :7SFGSFG:

Η ταινία τώρα , δεν μου άφησε την εμπειρία του avatar (ίσως να είναι επειδή εκείνο ήταν το πρώτο μου 3d) , αλλά ήταν από άκρη σε άκρη καθαρή και νέτη η εικόνα χωρίς να με κουράσει καθόλου , εν αντιθέσει με το avatar που πολλές φορές η θολούρα στα σημεία που δεν ενδιέφεραν τον σκηνοθέτη με είχε ταλαιπωρήσει .
Περίμενα σκηνές από εκείνες που κλείνεις τα μάτια η σκύβεις ενστικτωδώς .

Άσχετο ,η μόνη που έκλεισα τα μάτια ήταν πριν το έργο , σε trailer μιας ταινίας με έναν τύπο που πολεμούσε κρατώντας μια ασπίδα και την πέταξε κατά πάνω μας στο τέλος του trailer .

Μόλις γύρισα στο σπίτι έβαλα για λίγο το transformers 2 στις 132" για να συγκρίνω , αλλά με δυόμισι ώρες πήγαινε έλα συν αναψυκτικά και καύσιμα θα έλεγα πως καλύτερα να περίμενα να το δω στο σπίτι , δεν νομίζω πως άξιζε τα 50 που ξόδεψα.
Φυσικά αν ήμουν κάτοικος Θεσσαλονίκης και είχα μόνο το εισιτήριο των 12 ναι , θα είχα άλλη γνώμη .

Η v-max του village κλάσεις ανώτερη αίθουσα (αν θεωρείται διαφήμιση αυτό παρακαλώ να διαγραφεί) , ίσως εκεί να οφείλεται αν δεν φταίει η κρίση , το ότι ήμασταν 16 !!! άτομα μόνο .

Υ.Γ. Ο Σαμ , τσάμπα έτρεχε σε αυτή την ταινία η έτσι μου φάνηκε ?

Η Megan έδενε περισσότερο , ειδικά όταν έλεγε το : εκκεντροφόρος άξονας .

Σε ποια αιθουσα στην Αθηνα προτεινετε για να το δω σε 3d?

Σκεφτομουν την vmax στο φαληρο αλλα αν εχετε καπου αλλου να προτεινετε ειμαι all ears.

Απάντηση: Transformers 3: Dark of the Moon (2011)

Καταστροφη σε σημειο μπουχτισματος,ο Πραιμ παλι τις τρωει αλλα σαν τον Ροκυ στο τελος σηκωνεται και εκδικειται,πιο χαβαλετζηδικο απο το 2 και σιγουρα καλυτερο...
Το οτι βαριεμαι τα κλισε του,που τα βλεπεις σε καθε ταινια,σε σημειο copy paste δηλαδη,ειναι αλλο θεμα βεβαια...
Νο worries....Για χαβαλε μια χαρα...Τουλαχιστον δεν το βαριοσουν οπως το 2.Σε κρατουσε παρα τη διαρκεια του.

@kosmous,tiniakos κλπ:
Για τα γυαλια του συγκεκριμενου (απο οτι φαινεται) Ster, αυτα δηλαδη της Xpand, τα εχω γραψει απο τον Φλεβαρη οταν ειδα το Sanctum, προφανως δεν ειναι μιας χρησης αφου κοστιζουν περι τα 100 ευρω το ενα!
Οσο για τη γλιτσα δυστυχως οταν τα δινουν σε μικρα παιδακια και χωνουν τα χερια τους μεσα σε ποπ-κορν, πατατακια, σαλτσες dip κλπ κλπ κλπ και επι 2,5 ωρες πιανουν τα τζαμακια με τα δαχτυλα τι να κανεις; Μονο αν πας με δικο σου γυαλι το γλιτωνεις αυτο (αν και προσωπικα και στις 2 ταινιες εγω δεν ειχα τετοια θεματα, ενα μικρο καθαρισμα βεβαια το ηθελαν).
Επισης εντυπωσεις απο το 3D εφε της ταινιας εγραψα αρκετα νωριτερα οταν το ειδα στο Odeon Dolby 3D.
Aλοιμονο, αν εγω που δηλωνω φαν δεν ξετρελαθηκα εννοειται οτι δεν αξιζει να ξεκινησει κανεις μη-φαν απο καπου μακρια να ταξιδεψει για να το δει.
Ειπαμε, ταινιες γυρισμενες με τετοιες καμερες και οχι ψηφιακες παραγωγες δεν μπορουν να εχουν wow effect, απλα προσφερουν αυτη την "καθαροτητα" και το βαθος που ειδαμε. Προσωπικα σαν 3D μου αρεσε περισσοτερο απο το Avatar στο οποιο πιστευω οτι πηγαμε ολοι εχοντας σχηματισει αποψη για το 3D του πριν το δουμε.
Δεν συγκρινεται το Real D της Vmax με το 3D του Ster κατα την προσωπικη μου αποψη.
Απλα τωρα με τρωει να το δω κι εγω στη Vmax αλλα σε 2D μονο και μονο για το μεγεθος και το ενδεχομενο να εχουν (οπως συνηθως) σε ελαφρως ικανοποιητικα επιπεδα τον ηχο (δηλαδη εκει που αρχιζει να χανεται το εφε απο το μασημα του ποπ-κορν του διπλανου σου).

προφανως δεν ειναι μιας χρησης αφου κοστιζουν περι τα 100 ευρω το ενα!

Πόσοοοοοο ? :eek:

Δεν συγκρινεται το Real D της Vmax με το 3D του Ster κατα την προσωπικη μου αποψη.

Κοίτα , στη v-max με την τεράστια οθόνη είδα το πρώτο μου 3d προερχόμενος από 42" lcd που έχω στο σαλόνι .
Εχθές πήγα για δεύτερη φορά να δω 3d προερχόμενος πλέον από 132" και σε αρκετά μικρότερη οθόνη και αίθουσα από το v-max .

Λογικό νομίζω είναι να μην έχω τον ενθουσιασμό και την ικανοποίηση που είχα την άλλη φορά .

Αν δεν έχεις πάει στη v-max θα σου έλεγα να δοκιμάσεις και να μας πεις την εμπειρία σου , αν το κάνεις δε στην συγκεκριμένη ταινία , θα ήταν πολύ ενδιαφέροντα τα σχόλιά σου .

Eνδεικτικα!
(Tον Φλεβαρη που τα ειχα κοιταξει μετα το Sanctum ειχαν 100+$ το ενα και φυσικα χωρις μεταφορικα κλπ)
Επισης κατι που ξεχασα, το πώς εφαρμοζει ενα γυαλι πανω σε ενα προσωπο ειναι φυσικα σχεδον μοναδικο για τον καθενα μας (οσο και το προσωπο μας). Μου φαινεται λιγο περιεργο που λες οτι σου φανηκαν μικρα (γιατι ειναι απο τα μεγαλυτερα) και οτι εβλεπες απο κατω (λες οντως να τα ειχαν δωσει σε κανα παιδακι και ειχαν βαλει κανενα μεγαλο nose-piece -- αν και λογικα δε θα τα "πειραζουν" αυτα).
Εγω το μονο μειονεκτημα που ειχα σημειωσει απο τοτε ειναι οτι επειδη ειναι μεγαλα και εχουν μεγαλο ανοιγμα αντανακλουν το φως που ερχεται απο πισω (απο το αυτι σου να καταλαβεις) οποτε σε εκεινη την αιθουσα του Ster υπαρχει προβλημα γιατι στη μεση της αιθουσας ειναι ο διαδρομος με τα μπλε led. Kαι φυσικα λογω της τεχνολογιας τους ειναι αρκετα βαρια.
Στην Vmax RealD ειχα δει το Avatar (νομιζω 2η 3D ταινια που ειδα, μετα το Ταξιδι στο Κεντρο της Γης που το ειχα δει σε Dolby 3D) και αντιθετα με τους περισσοτερους δεν ειχα εντυπωσιαστει καθολου απο το 3D, αν και σαν ταινια μου ειχε αρεσει παρα πολυ. Ουτε τωρα απο το Transformers εντυπωσιαστηκα, καθε αλλο οπως εχω ηδη γραψει επαληθευτηκε το γεγονος οτι δεν μπορει να δωσει περισσοτερα αυτη η τεχνολογια (αυτες οι καμερες).
Το σκεφτηκα να παω στη Vmax 3D για το Transformers αλλα επειδη ηδη πηγαν αρκετοι φιλοι μου και οσοι εξ'αυτων την ειδαν μαζι μου με Xpand επιβεβαιωσαν οτι δεν υπαρχει συγκριση (δεν μιλαμε για wow effect, αλλα για καθαροτητα, απουσια ghosting, κλπ κλπ, βεβαια αλλο 20 μετρα οθονη και αλλο 40-50) και επειδη ηδη ξοδεψα κι εγω αρκετα λεω απλα να την δω σε 2D στη Vmax απλα και μονο για το μεγεθος και τον ηχο (και επειδη θα μπω με μισο εισιτηριο!).

ΥΓ. Επειδη καπου εγινε λογος για το χρωμα των 3D γυαλιων να πω εδω (και σιγουρα θα υπαρχει και αλλου) οτι τα Dolby 3D γυαλια "παιζουν" οχι με την πολωση του φωτος οπως τα Real D αλλα με τα μηκη κυματος των επιμερους χρωματων (πχ λιγο πιο προς το ματζεντα αντι κοκκινο στο ενα ματι κλπ) κατι που φαινεται και πανω στο γυαλι λιγο!
D3D01b.png

Εγω το μονο μειονεκτημα που ειχα σημειωσει απο τοτε ειναι οτι επειδη ειναι μεγαλα και εχουν μεγαλο ανοιγμα αντανακλουν το φως που ερχεται απο πισω (απο το αυτι σου να καταλαβεις)

Δεν εννοούσα στο πλάτος όταν έγραψα μικρά αλλά στο ύψος , αν έχεις Γαλλική μύτη φαντάζομαι κάθονται καλά , αν είναι λίγο χοντρότερη δεν βολεύουν .

Αν έκανες παράπονα για τα μπλε led μάλλον εισακούστηκες διότι δεν ήταν αναμμένα .

Re: Απάντηση: Transformers 3: Dark of the Moon (2011)

Hθελα πολυ να σχολιασω τον ηχο και το εχω ξεχασει (αν και περιμενα να παω και σε καμια vmax για καλυτερη ενταση αλλα το παρακατω σχολιο ειναι ασχετο με την ενταση):
Λοιπον, βλεποντας τα αντιστοιχα "γυρισματα" των ηχητικων εφε απο την 2η ταινια, ειχα πραγματι εντυπωσιασθει. Τωρα ομως βλεπω οτι στην 3η ταινια υπαρχουν αρκετα σημεια οπου οχι απλως εχουν χρησιμοποιηθει ακριβως οι ιδιοι ηχοι με την 2η, αλλα τους εχουν βαλει και σε λαθος (κατ' εμε) σημεια! Τωρα για να μη σποϊλεριασω ακομα τιποτα απλα θα πω οτι ηχοι ενος ρομποτ της δευτερης ταινιας τωρα ξαφνικα παραγονται απο αλλο ρομποτ (και δεν εννοω να το κανει το ρομποτ επιτηδες φυσικα), γενικα σε αυτο το κλιμα, το θεωρησα λιγο "φτηνο" το να ακουω το ιδιο εφε επι τοσες φορες μεσα στην ταινια λες και δεν ειχαν αλλο!
(τωρα ειναι λιγο "ψειρισμα" αυτο που σχολιαζω αλλα ηταν ενα απο τα πραματα που με ξενερωσαν λιγο)

να υποθεσω οτι οι σκηνες που ξαναχρησιμοποιησε απ'το Νησι του 2005 ειναι σιγουρα αυθεντικο 3d! Δειτε και αυτο:
Between one-third to one-half of is converted. All of the CGI was converted, which may not be a problem in most movies, but considering the robots are the stars of the film, if they're not rendered natively in 3D (which should be the case with all 3D CGI), then viewers are getting scammed.
Απο εδω: http://realorfake3d.com/

H ταινια τα σπάει!Ανετα το blockbuster της χρονιάς (μέχρι τώρα).
Αν και πάλι μεγάλο σε διάρκεια (καθαρα 140 λεπτά) , δεν κάνει πουθενά την μεγάλη κοιλιά του transformers 2 ουτε η μάχη στο τέλος κουράζει.
Τα εφφέ άκρως εντυπωσιακά και σε μεγάλη κλίμακα!
Ανυπομονω να την δω και στον προβολέα μιας και η κόπια στο σινεμά ηταν αναλογική (2d το είδα συνειδητά).

ΥΓ1.Η νεα γκομενα ειναι μακραν καλυτερη της Megan.
ΥΓ2.Αν γυριστει Transformers 4
ποιος θα ειναι ο κακος?Ολοι οι καλοι πεθαναν!
ΥΓ3.Εντύπωση μου έκαναν κάποιες σκήνες που έδειχναν ανθρώπους να πεθαινουν/σκοτωνονται με ποικίλους τρόπους.Δεν συναδει με την όλη transformers ιδεολογία.Στις προηγουμενες 2 ταινιες οι decepticons το πολυ πολυ να κλωτσουσαν :smash: κανεναν , αλλα δεν πεθαινε κανεις.

η κόπια στο σινεμά ηταν αναλογική (2d το είδα συνειδητά).

ΥΓ1.Η νεα γκομενα ειναι μακραν καλυτερη της Megan.
Μηπως ηταν χαλασμενο το μηλαρακι που έφαγες τελευταία;

:p

Μηπως ηταν χαλασμενο το μηλαρακι που έφαγες τελευταία;

:p

Ετσι και αλλιως ηταν χαλασμένο απο σχεδιασμού !
Σε 3d θα την δω καπου πολυ καλύτερα (ελπίζω χωρις εισιτήριο :p )
H ξανθούλα είναι όντως καλύτερη (τα μεγαλα χειλια βέβαια κανεις λίγη ώρα να τα συνηθίσεις) , και με μεγαλύτερο ρόλο στην ταινία απο αυτον της Megan.

Last edited by a moderator:

Συγνωμη ρε realorfake3d αλλα αν δε γυρισεις τα ρομποτ μεσω υπολογιστη πώς στο καλο θα το κανεις; Ασε που το παρηγμενο απο υπολογιστη 3D ειναι πιο εντυπωσιακο. Τι scammed και πρασινα αλογα, αν ειναι ωραια τα εφε να λες και μπραβο γιατι εχουν βγει μουφες και μουφες σε 3D.