Τransport ή DAC? What is more important?

παιζει και flac.

Όμορφα! Θα ανοίξουμε club το έχω πει.:Banane0:
Σημασία στην μουσική λοιπόν και μάλιστα με τους τίτλους που κυκλοφορούν σε hi-bit-rate flac… μπορείς να κάνεις νέα συλλογή.

Σχετικα με τα δειγματα και τους buffers... Για να εχεις καβάτζα 2sec ψηφιακού ήχου, χρειάζεσαι 2sec*44100samples/sec * 16bits/sample * 2 channels...το οποίο δίνει περίπου 2.8ΜΒ, αρα θελουμε 4ΜΒ buffer...

Ξέρω ότι θα σου γκρεμίσω τα όνειρα...
Ξέρω ότι ποτέ δεν θα με συγχωρήσεις...
Αλλά στο CD σύμφωνα με το red book γράφονται λιγότερα από 180 Kbyte / δευτερόλεπτο.
Για αυτό και στο τέλος χωράνε 72 λεπτά μουσικής στα 650Mb του. :)

Οι συγκεκριμένοι buffers ειναι συνήθως dual channel FIFOs και είναι αρκετά διαφορετικοί απο RAMs και όχι ιδιαίτερα φθηνοί. Πάντως, players κόστους μερικών χιλιάδων δεν δικαιολογούν...

Ε, πόσο;
Οι RAM έχουν πέσει στα 15 ευρόπουλα το gigabyte και μιλάμε για ταχύτητες όπου το transfer rate του CD θεωρείται ανέκδοτο μπροστά τους.

Τώρα για τον λόγο που συνεχίζουν οι εταιρίες να διαβάζουν γραμμικά νομίζω ότι το εξήγησα. Θα έχουν όλα τα transport τον ίδιο ήχο και θα ξεμείνουν από κορόιδα...
'Ωσπου να βγεί κανένας κινέζος και να το πουλάει για 10 ευρώ...

Οσον αφορά τα transports κάνουν Digital Audio Extraction, δηλαδή δουλεύουν όπως περίπου το EAC δεν έχω γνώμη, γιατί δεν έχω δοκιμάσει κάποιο.

Πιστεύω όμως, πως 2 διαφορετικά μεταξύ τους, καλοστημένα HTPC με διαφορετικές κάρτες ήχου (και ίδιο soft player), θα ακούγονται εκνευριστικά όμοια σαν transport.....

ΙΜΗΟ μέχρι τώρα πολλά έχουν γραφεί,αλλά άς ξεκαθαρίσουμε τι κάνει τελικά το τράνσπορτ.Ποιές είναι οι βασικές του λειτουργίες και πως τις εκτελεί.

Και μιά ερώτηση.
Γιατί άν κουνήσουμε το τράνσπορτ δεν διαβάζει σωστά(πηδάει);

Αντιγράφω από το παράλληλο thread..
"
Ας δούμε τι θέλουμε από ένα transport (functionally):
Χ. Να διαβάσει το δυνατό καλύτερα το CD
Υ. Να μεταφέρει το δυνατό καλύτερα τα ψηφία σε μία έξοδο.
"
Άμα κουνήσουμε… χάνει τη στόχευση το lazer…

Άλλωστε κανένας μηχανισμός δεν μπορεί να εγγυηθεί:
q. ότι θα διαβάσει όλη την πληροφορία (υπάρχουν γρατζουνιές κ.τ.λ)
w. ότι θα τα καταφέρει με την πρώτη.

Εκτός και αν δεν κάνουν καλή επαφή τα digital Interconnects (ή άλλα σχετικά με τα καλώδια) … το κούμπωσες? Το κούμπωσα? Α… καλά :-)

Ξέρω ότι θα σου γκρεμίσω τα όνειρα...
Ξέρω ότι ποτέ δεν θα με συγχωρήσεις...
Αλλά στο CD σύμφωνα με το red book γράφονται λιγότερα από 180 Kbyte / δευτερόλεπτο.
Για αυτό και στο τέλος χωράνε 72 λεπτά μουσικής στα 650Mb του. :)
Λάθος υπολογισμος... :blush:
Σωστα...ειναι περίπου 352kB...αρα χρειαζεται 512K buffer...

Τελοσπάντων... Το θεμα ειναι οτι συμφωνούμε στο οτι τα transports ειναι πεταμένα λεφτά σήμερα, ειδικά αν κοστίζουν πολλά.

Λάθος υπολογισμος... :blush:
Σωστα...ειναι περίπου 352kB...αρα χρειαζεται 512K buffer...

Τελοσπάντων... Το θεμα ειναι οτι συμφωνούμε στο οτι τα transports ειναι πεταμένα λεφτά σήμερα, ειδικά αν κοστίζουν πολλά.

Νατξ ας μην πάμε και στην άλλη όχθη. :ernaehrung004:
!Συμφωνώ! μεν αλλά..
Αρκετοί φίλτατοι πραγματικά θα χαίρονταν να έχουν ένα κορυφαίο συνδυασμό transport/dac.
Κάνεις δε θα έλεγε όχι για έναν από τους κορυφαίους συνδυασμούς.

As mazepsoume apo to forum ta 5 kalytera transport mazi me ena pc kai bluesky 495 kai na testaroume me to dac tou megarou.
Auto to tyflo test tha parousiasei thn alhtheia kai oxi oti leei o kathenas.

Sorry gia ta greekglish den exei Ellhnika to thlefwno.

Απάντηση: Re: Τransport ή DAC? What is more important?

As mazepsoume apo to forum ta 5 kalytera transport mazi me ena pc kai bluesky 495 kai na testaroume me to dac tou megarou.
Auto to tyflo test tha parousiasei thn alhtheia kai oxi oti leei o kathenas.

Sorry gia ta greekglish den exei Ellhnika to thlefwno.

Αν ποτέ γίνει ένα τέτοιο test θα ήθελα να συμμετέχω με ένα bluesky σαν transport και με ένα behringer Ultramatch SRC2496 (150 euro) σαν upsampler στα 96KHz. Θα μου επιτρέψετε όμως να παίξω με μπαταρίες για να μην σας πιάνω χώρο στο πολύπριζο.
Μετά βέβαια θα πρέπει πάλι να μιλάμε για ψυχολόγους και για ειδικούς του ήχου γιατί δεν θα μαζεύεται το θέμα.

Mε μπαταρίες, Ε!
Κάτι ξέρει η ''γριά αλεπού'' ή αλλιώς, ο παλιός είναι αλλιώς.
Μη με παρεξηγήσεις Ι.Κ, πρόκειται γιά κοπλιμέντο!
Μαμίσιο το έχεις το μπέρυ ή έχεις κάνει τίποτα ψαγμένες μετατροπές - βελτιώσεις?

Re: Απάντηση: Re: Τransport ή DAC? What is more important?

Αν ποτέ γίνει ένα τέτοιο test θα ήθελα να συμμετέχω με ένα bluesky σαν transport και με ένα behringer Ultramatch SRC2496 (150 euro) σαν upsampler στα 96KHz. Θα μου επιτρέψετε όμως να παίξω με μπαταρίες για να μην σας πιάνω χώρο στο πολύπριζο.
Μετά βέβαια θα πρέπει πάλι να μιλάμε για ψυχολόγους και για ειδικούς του ήχου γιατί δεν θα μαζεύεται το θέμα.

και μετα, αφου το πολυμπριζο θα ειναι γεματο, θα βαλεις και εναν προενισχυτη με μπαταρια και θα ... κλαψουνε μανουλες....:bigcry:

:flipout::flipout::flipout:

:drummer::guitarist:

-bye-

( I.K , δεν εχω συνελθει απο το σοκ εκεινης της ακροασης)

-μη ρωτησει κανεις λεπτομερειες, το θεμα αποτελει taboo

Mε μπαταρίες, Ε!
Κάτι ξέρει η ''γριά αλεπού'' ή αλλιώς, ο παλιός είναι αλλιώς.
Μη με παρεξηγήσεις Ι.Κ, πρόκειται γιά κοπλιμέντο!

Δεν σε παρεξηγώ φίλε μου. Αλλωστε εσύ δεν είσαι από αυτούς που τσιμπάνε με το πρώτο δόλωμα. Οι 9 στους 10 (από δω μέσα περισσότεροι :flipout:) δεν ακούνε καν τις διαφορές ανάμεσα σε wav & MP3 @ 320K, τι μου λες τώρα ?

Re: Απάντηση: Re: Τransport ή DAC? What is more important?

και μετα, αφου το πολυμπριζο θα ειναι γεματο, θα βαλεις και εναν προενισχυτη με μπαταρια και θα ... κλαψουνε μανουλες....:bigcry:

-bye-

δεν υπάρχουν taboo εδω μέσα ΦΤΥΣΤΑ ΟΛΑ !!!:argue::rifle: :flipout:

Re: Απάντηση: Τransport ή DAC? What is more important?

Δεν σε παρεξηγώ φίλε μου. Αλλωστε εσύ δεν είσαι από αυτούς που τσιμπάνε με το πρώτο δόλωμα. Οι 9 στους 10 (από δω μέσα περισσότεροι :flipout:) δεν ακούνε καν τις διαφορές ανάμεσα σε wav & MP3 @ 320K, τι μου λες τώρα ?
ΕΣΥ γλυκέ μου Γκιόργκι :grinning-smiley-043 που χάθηκες ????

Last edited:

Καλημέρα σε όλους ,
παιδιά ο άνθρωπος δεν είπε πουθενά για το ΑΑ ότι το χρησιμοποίησε σαν dac αναφοράς .
Απλά είπε ότι το αγόρασε πρόσφατα ένας φίλος του και το χρησιμοποίησαν με ένα cd αναφοράς που έχουν για να κάνουν συγκρίσεις .
Μην πέφτετε να τον φάτε .

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ζήτω συγγνώμη αν το ύφος μου σας φάνηκε επιθετικό .

Παναγιώτης .

Τελικά φαίνεται ότι ελάχιστοι κάνουν το κόπο να διαβάσουν τι γράφει ο άλλος. Απλώς βλέπουν μερικές λέξεις "κλειδιά" σκόρπιες και βγάζουν αμέσως συμπέρασμα. Πουθενά δεν είπα ότι το DAC της Advance είναι αναφοράς. Απλώς αυτό είχαμε στα χέρια μας και αυτό δοκιμάσαμε.
Και είμαι σίγουρος ότι όλοι όσοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το συγκεκριμένο DAC μάλλον δεν το έχουν ακούσει γιατί είναι πάρα πολύ καινούργιο και δεν έχουν πουληθεί πολλά κομμάτια. Και γιατί να πουληθούν άλλωστε αφού κάνει 800 και ο ήχος του είναι πολύ κοντά στο MCD-203 της Advance.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τransport ή DAC? What is more important?

-bye-

Εκεί όντως, στα αναλογικά υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Τα ψηφιακά όσο περνάνε οι μέρες γίνονται καλύτερα. Tα DVD ROMs διαβάζουν πλέον τα πάντα με την πρώτη περιστροφή. Ακόμα και το EAC διαβάζει πλέον με πολλαπλή ταχύτητα, μη έχοντας κάτι άλλο πιο χρήσιμο να κάνει. Εκτός βέβαια κι αν το δισκάκι είναι ήδη κατεστραμμένο, οπότε προσπαθεί περισσότερο.

Εδώ μιλάμε για συχνότητες διπύρηνων επεξεργαστών στα 3.2 GHz με τεχνολογία που καταφέρνει να εκτυπώσει στο ολοκληρωμένο στο μισό πάχος από αυτό που έχει ένα φωτόνιο...
Δεν είναι απλό το να διαβάσουμε χωρίς κανένα απολύτως λάθος από ένα δισκάκι;
Μιλάνε για 384 khz λες και ζούμε την εποχή των 8086 και τα κοιτάζουν με δέος!
Αλλά ξέρω... Στις δισκογραφικές δεν τις συμφέρει να δώσουν data αρχείο στον κόσμο γιατί θα χάσουν πελάτες.
Και οι High End εταιρίες δεν είναι για να χρησιμοποιήσουν άλλο τρόπο ανάγνωσης από τον γραμμικό γιατί θα χάσουν κορόϊδα...
Σαν αγοραστής PC έτσι και το drive μου στην 40x ταχύτητα κάνει ένα bit λάθος στα 4.7 GB που είναι ένα DVD θα το γυρίσω στην αντιπροσωπεία να μου δώσει ένα καινούργιο γιατί κρασάρει στα προγράμματα. Ένα drive που το αγόρασα 20 ευρώ!
Σαν αγοραστής στερεοφωνικών όμως ανέχομαι να μην διαβάζει σωστά ένα drive που πλήρωσα 10.000 ευρώ...
Όταν οι δισκογραφικές θα δώσουν ασυμπίεστα αρχεία στους πελάτες τους επί πληρωμή οι κατασκευασταράδες των transport θα πουλάνε πασατέμπο και σάμαλι στην ομόνοια για να ζήσουν και εμείς θα διοργανώνουμε ομάδες αλληλομουτζώματος.
"Μπαμπά, έχουμε Σιχ στην Αθήνα;"
"Όχι παιδί μου..."
"Και αυτοί γιατί αλληλομαστιγώνονται;"
"Α, hiendάδες είναι οι κακόμοιροι..."

Πέστα χρυσόστομε! Δεν είναι δυνατόν ένα drive υπολογιστή των 20 να διαβάζει σε ταχύτητα 48x το δισκάκι χωρίς ούτε ένα bit λάθος και να χρειάζεται ένα πανάκριβο extra super drive στο super hi-end CD player για να διαβάσει χωρίς λάθη στην αστεία ταχύτητα του 1x δηλαδή στα 150 kbytes/sec αν δεν κάνω λάθος;

Έθεσα ένα θέμα πριν από μερικά post, αναφέροντας ότι το καλύτερο
Transport είναι αυτό που δεν υπάρχει, χωρίς κινούμενα μέρη, Card Reader.
Η αποψή σου?

Προσωπικά, μαζί σου.

Το μόνο κινούμενο μέρος μετά θα είναι τα... ηλεκτρόνια (τρόπος του λέγειν)!

Τελικά φαίνεται ότι ελάχιστοι κάνουν το κόπο να διαβάσουν τι γράφει ο άλλος. Απλώς βλέπουν μερικές λέξεις "κλειδιά" σκόρπιες και βγάζουν αμέσως συμπέρασμα. Πουθενά δεν είπα ότι το DAC της Advance είναι αναφοράς. Απλώς αυτό είχαμε στα χέρια μας και αυτό δοκιμάσαμε.
Και είμαι σίγουρος ότι όλοι όσοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το συγκεκριμένο DAC μάλλον δεν το έχουν ακούσει γιατί είναι πάρα πολύ καινούργιο και δεν έχουν πουληθεί πολλά κομμάτια. Και γιατί να πουληθούν άλλωστε αφού κάνει 800 και ο ήχος του είναι πολύ κοντά στο MCD-203 της Advance.

Με 800 ευρώ δεν αγοράζεις ούτε ένα καλώδιο ρεύματος. Τρελαίνομαι όταν βλέπω μηχανήματα των 800 ευρώ να το παίζουν μηχανήματα αναφοράς σε κατηγορίες high-end ανά τον κόσμο. :a0210: