Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

Ο στρατός θα έπρεπε να ήταν 6 μήνες σωστή εκπαίδευση, όπου θα μάθαινες επιβίωση σε βουνό , χειρισμό όπλων , πολεμικές τέχνες, πρώτες βοήθειες και αρκετά ακόμα που θα σου χρησίμευαν στην μετέπειτα πορεία σου σαν ενεργός πολίτης.

Όσο για την ανούσια ταλαιπωρία και για τον χρόνο που άδικα σπατάλησα θέλω:

1. Να συμπεριληφθεί αυτός ο χρόνος στα συντάξιμα μου έτη :smash:
2. Να μου επιστραφούν τα χρήματα που ξόδεψα για μεταφορικά μέσα (βλέπεις η Λήμνος δεν είναι 500 χιλιόμετρα ώστε να έχω δωρεάν εισιτήρια):smash:
3. Να αποζημιωθώ ανάλογα με τον μισθό που θα έπαιρνα σαν προγραμματιστής με μεταπτυχιακό, για το καιρό που υπηρέτησα. :smash:

Απάντηση: Re: Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

1. Να συμπεριληφθεί αυτός ο χρόνος στα συντάξιμα μου έτη :smash:

Α, εμείς οι μηχανικοί το έχουμε πετύχει αυτό! Βέβαια πρέπει να πληρώνεις εισφορές. Εγώ δεν το ήξερα αυτό και αφού τελείωσα μου ήρθε ένα μπουγιουρντί πρώτης τάξεως και άρχισαν οι διακανονισμοί.

3. Να αποζημιωθώ ανάλογα με τον μισθό που θα έπαιρνα σαν προγραμματιστής με μεταπτυχιακό, για το καιρό που υπηρέτησα. :smash:

Συνήγορος του διαβόλου: Και αν δεν ήσουν αρκετά καλός προγραμματιστής ώστε να βρεις δουλειά;

Re: Απάντηση: Re: Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

Συνήγορος του διαβόλου: Και αν δεν ήσουν αρκετά καλός προγραμματιστής ώστε να βρεις δουλειά;

έστω το επίδομα ανεργείας βρε αδερφέ .....

α) ο στρατος ΤΩΡΑ ειναι χαμενος χρονος. Σου αφαιρουν ενα χρονο απο την ζωη σου με το ετσι θελω. Σε σχολια του τυπου "ειναι υποχρεωση σου ως Ελληνα πολιτη" απανταω ωραια δωστε μου Αγγλικη υπηκοοτητα και αντιο.
β) ο στρατος ΤΩΡΑ δεν ειναι κανενος ειδους σχολειο, το μονο που σου μαθαινει ειναι πως να λουφαρεις καλυτερα απο τον διπλα σου.
γ) σε σχολια του τυπου "σε κανει αντρα", "σε απογαλακτηζει απο την ασφαλεια της οικογενειας" και αλλα τετοια αστεια, εγω δεν ειδα τους Αγγλους, τους Γερμανους, τους Γαλλους να εχουν ιδιαιτερο προβλημα επειδη δεν πανε στρατο.

Φυσικα και θα κανω οτι περναει απο το χερι μου για να μην πεταξω στα σκουπιδια ενα χρονο απο την ζωη μου για κατι που δεν μου προσφερει τιποτα. Οποιος εχει απαξιωτικα σχολια για αυτο, ξερετε ποσο με νοιαζει...Καθιστε εσεις να πηξετε -bye-

φίλε kacey,
μήπως θεωρείς και τα 10 χρόνια υποχρεωτικής εκπαίδευσης χαμένο χρόνο, γιατί με αυτή την λογική δεν νομίζω οτι το σχολείο σήμερα επιτελεί το σκοπό που θα έπρεπε,

το θέμα δεν είναι να καταργηθεί ο στρατός αλλά ενδεχομένως να αλλάξει σε κάτι πιο ουσιαστικό και τελικά πιο χρήσιμο για όλους ....

Δις σωστός ο jimazz.

Εγώ όμως έχω μια απορία: αν ο στρατός σε κάνει άντρα, ποιος ή τι κάνει τις γυναίκες;

Υπηρετησα 18 μηνες στα τεθωρακισμένα και οι 9 ήτανε στον Εβρο και περασα πολυ δυσκολα. Ειχα παρει και αποσπαση για κανα 2 μηνες στο ποταμι κατω και κυνηγούσαμε λαθρομετανάστες Κουρδους. Εκει τα πραγματα ειναι πολυ επικίνδυνα σας πληροφορώ. Προσωπικά εαν ειχα την δυνατοτητα να μην παω στρατο δεν θα πυγαινα ουτε μια ωρα και οσοι μπορουνε και εχουνε τα μεσα να μην πανε μαγκια τους!

Στρατός!!!!! χααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα:flipout: :flipout: :flipout::flipout:

1. χάσιμο χρόνου
2. οικονομική αιμορραγία της οικογένειας για κάτι άχρηστο(γιατί με τις 980 δρχ δεν έβγαινε με τίποτα και έπρεπε η οικογένεια να τσοντάρει συνέχεια!!!)
3. δεν μαθαίνεις απολύτως τίποτα!!!
4. ίσως να απογαλακτίζεσαι
5. αν περιμένει η χώρα να την σώσουν οι φαντάροι της τότε κλάφτα Χαράλαμπε!

πέρασα καλά, πέρασα πολύυυυυυ καλά!!!! :a0210:

απο εκεί και πέρα όμως σ' αυτούς τους 18 μήνες ήμουν ένα άχρηστο τίποτα και τίποτα παραπάνω ........όπως πιστεύω όλοι οι κατα καιρούς φαντάροι.

Στρατός!!!!! χααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα:flipout: :flipout: :flipout::flipout:

1. χάσιμο χρόνου
2. οικονομική αιμορραγία της οικογένειας για κάτι άχρηστο(γιατί με τις 980 δρχ δεν έβγαινε με τίποτα και έπρεπε η οικογένεια να τσοντάρει συνέχεια!!!)
3. δεν μαθαίνεις απολύτως τίποτα!!!
4. ίσως να απογαλακτίζεσαι
5. αν περιμένει η χώρα να την σώσουν οι φαντάροι της τότε κλάφτα Χαράλαμπε!

πέρασα καλά, πέρασα πολύυυυυυ καλά!!!! :a0210:

απο εκεί και πέρα όμως σ' αυτούς τους 18 μήνες ήμουν ένα άχρηστο τίποτα και τίποτα παραπάνω ........όπως πιστεύω όλοι οι κατα καιρούς φαντάροι.

Συμφωνω.... ακομα και στο 4....

"σε απογαλακτηζει απο την ασφαλεια της οικογενειας" και αλλα τετοια αστεια, εγω δεν ειδα τους Αγγλους, τους Γερμανους, τους Γαλλους να εχουν ιδιαιτερο προβλημα επειδη δεν πανε στρατο.
Όχι μόνο δεν έχουν πρόβλημα, αλλά δεν κάθονται και μέχρι τα 30+ με τη μαμά και το μπαμπά, τις περισσότερες φορές εξαρτώμενοι και οικονομικά από αυτούς.
Αυτός είναι ο απογαλακτισμός δηλαδή;

Πού να εξηγείς τώρα???
Oτι π.χ. o 'απογαλακτισμός´δέν είναι ηλικιακό φαινόμενο...
Και ότι ο Γερμανός πού φεύγει από τά 18 από το σπίτι του ακόμα και εάν δουλεύει μπορεί να είναι ψυχολογικά εξαρτημένος..
Υπάρχουν πολλά βιβλία σοβαρά περί Separation-Individuation...
Οποιος θέλει ψάχνει..
Μην τό κουράζουμε και στήν καφέ...

Απάντηση: Re: Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

… Λήμνος…2005
30 φαντάροι σε τάγμα που έπρεπε να έχει 400
Κάθε μέρα σκοπιά από τι 6 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και μετά ανά 2ωρο, που σημαίνει περίπου 12- 14 ώρες σκοπιά την ημέρα.
45 μέρες εμπλοκή
Σκοπιά έκανε ακόμα και ο γιατρός , ο μάγειρας και ο κεπικαριος
2 απόπειρες αυτοκτονίας και 4 αναβολές Ι4 ψυχιατρικό εκ των οποίων ο 1 ήταν δόκιμος και ο άλλος ΕΠΟΠ
7 μέρες χαλασμένος λέβητας, Μάρτη με 4 βαθμούς θερμοκρασία.
2 αναφορές σε πανελλήνια γνωστή εφημερίδα και καμία 10ρια γράμματα φαντάρων σε τοπικές εφημερίδες για την κατάσταση που επικρατούσε
Ήρθε κλιμάκιο με ψυχίατρους από το 414 (νομίζω) λόγο των πολλών αναβολών.

Και ο γιος φιλικής οικογένειας έκανε ένα χρόνο αεροπορία, καμιά 20 ώρες σκοπιά στο κέντρο, πήγε παραμεθόριο στο Τατόι. Πήγαινε το πρωί και έφευγε στις 3 το μεσημέρι και πήρε σύνολο 180 μέρες άδεια. Αυτή την στιγμή δουλεύει σε υπουργείο……κοντά στο σπίτι του…..

εισαι με τα καλα σου ;;;;;; :grandpa:
που θες να το πανε το παιδι ;;; :BDGBGDB55:
φυσικα στο υπουργειο θα μπει ! :grinning-smiley-043

η μαυριλα ειναι για μας !!!!!!:firstprize:

Στρατός ;
Χμμμ . Υπηρέτησα στις "Κουβαρίστρες" ( Διαβιβάσεις ) . Ειδικότης Χ/Α ( χειριστής ασυρμάτου) . Δεν έκανα ούτε πέντε λεπτά εξάσκηση στον ασύρματο. Ούτε καν τον έπιασα ποτέ στα χέρια μου.

Εμαθα όμως καλύτερη πόκα .

Γνώρισα ανθρώπους που ούτε κατά διάνοια είχα φανταστεί ότι υπήρχαν. Δεν μου έμεινε κανείς . Δεν έχω κανένα φίλο απ' τον στρατό .

Υπήρξα ημι-τσάτσος . Για το υπόλοιπο μισό έμαθα να ελίσσομαι .

Καθάρισα τουαλέτες . Δεν πρόσθεσε τίποτα στο CV της ζωής μου.

Ανακάλυψα ότι έχω πρόβλημα με την εξουσία. Ειδικά όταν η τελευταία παρτίζεται από ηλίθιους .

Στο κέντρο επί 4μηνον και όντας στην Αθήνα πέρασα τζάμι ( ήμουνα και γραφέας )

Χαμένος χρόνος ; Μάλλον ναι . Αλλά από τι ; Χαμένος χρόνος από το να ενταχτείς στην παραγωγή . Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα

Στρατός ;
Χμμμ . Υπηρέτησα στις "Κουβαρίστρες" ( Διαβιβάσεις ) . Ειδικότης Χ/Α ( χειριστής ασυρμάτου) . Δεν έκανα ούτε πέντε λεπτά εξάσκηση στον ασύρματο. Ούτε καν τον έπιασα ποτέ στα χέρια μου.

Εμαθα όμως καλύτερη πόκα .

Γνώρισα ανθρώπους που ούτε κατά διάνοια είχα φανταστεί ότι υπήρχαν. Δεν μου έμεινε κανείς . Δεν έχω κανένα φίλο απ' τον στρατό .

Υπήρξα ημι-τσάτσος . Για το υπόλοιπο μισό έμαθα να ελίσσομαι .

Καθάρισα τουαλέτες . Δεν πρόσθεσε τίποτα στο CV της ζωής μου.

Ανακάλυψα ότι έχω πρόβλημα με την εξουσία. Ειδικά όταν η τελευταία παρτίζεται από ηλίθιους .

Στο κέντρο επί 4μηνον και όντας στην Αθήνα πέρασα τζάμι ( ήμουνα και γραφέας )

Χαμένος χρόνος ; Μάλλον ναι . Αλλά από τι ; Χαμένος χρόνος από το να ενταχτείς στην παραγωγή . Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα

ειχαμε την ιδια ειδκοτητα χ/α στις διαβιβασεις
μονο που εμας μας ελεγαν ´´μοδιστρες´
γεωγραφικη υπηρεσια, τσιγκανικη ζωη 8 μηνες tour σε ολη την Ελλαδα
δουλεψα πολυ τον ασυρματο, 9αρι, ενα διαστημα τον εκανα ερασιτεχνικο σταθμο απο Ιθακη μεχρι Σταυρουπολη ..δεν ηταν καθολου χαμενα χρονια

.

να πω κι εγώ μιας και άνοιξα το θέμα

Αεροπορία, 94Ε, Λάρισα 110 πτέρυγα μάχης - καυσιμίτης - , Αθήνα ΓΕΑ , σύνολο 21 μήνες

κράτησα έναν φίλο, αδερφό .... μου φτάνει !!!!!!