Σπύρος Σούρλας
AVClub Fanatic
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

ναι , στο Ισραήλ ..... :music-smiley-005::music-smiley-005:
ναι , στο Ισραήλ ..... :music-smiley-005::music-smiley-005:
Προσωπικά δεν τάχθηκα του υπέρ να μην υπηρετήσεις στον στρατό ή να απέχεις κτλ.
Απλά με ενοχλεί όλη αυτή η κατάσταση που κάποιοι θα είμαστε οι μ...κες και κάποιοι θα είναι οι "έξυπνοι" .
Ξεφτιλα ειναι να το παιξεις τρελος για 2-3 μερες ωστε να συνεχισεις να εργαζεσαι και να παραγεις και να μην πεταξεις ενα χρονο απο την ζωη σου στα σκουπιδια?
Εγω πιο ξεφτιλα βλεπω το να δεχεσαι να εχεις ενα κομπλεξικο 22χρονο πανω απο το κεφαλι σου να σε διαταζει να καθαριζεις τουαλετες ή να του κανεις τις αγγαρειες για τις οποιες εκεινος πληρωνεται, δινοντας του το δικαιωμα να νιωθει οτι εχει εξουσια, ενω παραλληλα εσυ το ωραιοποιεις ολο αυτο λεγοντας οτι ετσι "υπηρετεις την πατριδα" και οτι ετσι "θα μαθεις να την υπερασπιστεις οταν μας την πεσει ο εχθρος".
ΥΓ Δεν ειπα παιξ'τε το τρελλοι να μπορειτε να πηγαινετε για καφεδακι με τους φιλους σας, αλλα για να συνεχισετε να κανετε οτι σημαντικο εχετε στην ζωη σας.
για να καταλάβω, θεωρείς τη στρατιωτική θητεία χαμένο χρόνο διότι ενδέχεται να είσαι υπό τις διαταγές ενός 22χρονου (ο οποίος για να σε έχει υπό τις διαταγές του θα πρέπει να είναι και κομπλεξικός; ) ή γιατί δεν νιώθεις ότι προετοιμάζεσαι αποτελεσματικώς ώστε να φανείς χρήσιμος στην περίπτωση ανάγκης;
Εάν ισχύει το πρώτο, τότε η θητεία δεν είναι το πρόβλημα, σε όλους τους τομείς της κοινωνικής μας ζωής αναγκαζόμαστε να ακολουθούμε ένα σύστημα κανόνων. Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να δεχόμαστε να μας κρίνει και ένας "κομπλεξικός" δικαστής.
Εάν ισχύει το δεύτερο, γιατί δεν πήγαινες στα κομάντα, να κάνεις κάθε μέρα ασκήσεις;
Οσον αφορά δε στό πώς υπηρετεί κανείς τήν Πατρίδα,θά πρέπει πρώτα να συμφωνήσει ότι η έννοια υφίσταται(και δεν εννοώ ως υπηρεσία τον στρατό..).
Eάν ´Πατρίδα μου είναι ο Κόσμος´κάνεις ως ανθρωπιστής διπλάσια κοινωνική θητεία σέ Ιδρύματα που έχουν ανάγκη απο κοινωνική προσφορά.
Εάν κάποιος το αρνηθεί και αυτό ,με διάφορα προσχήματα,απλά είναι λουφαδόρος ολκής που χρησιμοποιεί διάφορες ´θεωρίες´δι´ίδιον όφελος..
α) ο στρατος ΤΩΡΑ ειναι χαμενος χρονος. Σου αφαιρουν ενα χρονο απο την ζωη σου με το ετσι θελω. Σε σχολια του τυπου "ειναι υποχρεωση σου ως Ελληνα πολιτη" απανταω ωραια δωστε μου Αγγλικη υπηκοοτητα και αντιο.
β) ο στρατος ΤΩΡΑ δεν ειναι κανενος ειδους σχολειο, το μονο που σου μαθαινει ειναι πως να λουφαρεις καλυτερα απο τον διπλα σου.
γ) σε σχολια του τυπου "σε κανει αντρα", "σε απογαλακτηζει απο την ασφαλεια της οικογενειας" και αλλα τετοια αστεια, εγω δεν ειδα τους Αγγλους, τους Γερμανους, τους Γαλλους να εχουν ιδιαιτερο προβλημα επειδη δεν πανε στρατο.
Φυσικα και θα κανω οτι περναει απο το χερι μου για να μην πεταξω στα σκουπιδια ενα χρονο απο την ζωη μου για κατι που δεν μου προσφερει τιποτα. Οποιος εχει απαξιωτικα σχολια για αυτο, ξερετε ποσο με νοιαζει...Καθιστε εσεις να πηξετε![]()
Θά σέ παρακαλούσα να αφήσεις τούς γενικούς αφορισμούς.Να μιλάς για το τι θάκανες εσύ αν σού δινόταν η δυνατότητα να μήν πήγαινες φαντάρος.
Ασε που αυτά πού λές περί επιδόξων εθνοσωτήρων ειναι εντελώς ανιστόρητα και λαϊκισμός τής πλάκας...
Η διαφωνία εδω υπήρξε για την λούφα ..
Κατά τά άλλα εθνοπατριώτες είναι αυτοί που μιλάνε ρατσιστικά για τίς μειονότητες,και αυτοί πού ´πουλάνε πατρίδα´.Επαναλαμβάνω και αυτοί πού εκφράζονται ρατσιστικά για τίς μειονότητες.
Υπάρχουν και πολλοί πού αγαπάνε και μοχθούν γιά την πατρίδα τους.
Αφοριστικά κείμενα πού γενικευμένα επικρίνουν μιά ολόκληρη κοινωνία τσουβαλιάζοντας τούς πάντες ανοίγουν διάπλατα τίς πόρτες σέ ´σωτήρες´παντός είδους...
Καί όποιος τάσσεται με την προστασία τών συμφερόντων τής χωρας του μόνον εθνοπατριώτης δεν είναι...Αλλά τί να λέμε τώρα....
Αν εβγαινε μια αποφαση απο το υπουργειο οτι μπορει οποοσδηποτε να εξαγορασει την θητεια του ομορφα και ωραια με ας πουμε...500 ε..τι θα κανανε ?
Το να υϊοθετούμε ισοπεδωτικό και αφοριστικό λόγο είναι εύκολο.
Προτείνεις κάτι σαν εναλλακτική του σχολείου;
Εδώ όμως μας αρέσει η θητεία, περνάμε καλά, κάποιοι μάλιστα την αναπολούν ως την πιο ξέγνοιαστη και ίσως καλύτερη περίοδο της ζωής τους, με την εκπαίδευση θ' ασχοληθούμε; Αφού δεν έχουμε την Ελβετία στα σύνορα...:violent-smiley-008:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.