Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

Απάντηση: Re: Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

Τώρα όσον αφορά την παραπάνω γενίκευση πάλι νομίζω ότι πόρρω απέχει από την πραγματικότητα.

+100000.
Ασε που θεωρώ οτι πήρα καλύτερη εκπαίδευση από τούς σημερινούς ,όπως και ότι ο Στρατός που υπηρέτησα ήταν παρασάγγας πιό δύσκολος και ποσοτικά και ποιοτικά από τον σημερινό.

Re: Απάντηση: Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

Tά τελευταία χρόνια η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων απαγορεύει (πλήν Σωμάτων Ασφαλείας και Ε.Υ.Π.)απο οποιονδήποτε εργοδότη,δημόσιο ή ιδιωτικό να ζητήσει να αποκαλυφθεί ο λόγος,πού κάποιος πήρε Ι5.Και αυτό το θεωρώ πολύ σωστό..
Ο φόβος στιγματισμού πάντως δέν ειναι επειδή κάποιος δέν πήγε στρατό,αλλά επειδή μπορεί να μαθευτεί ότι έχει σοβαρό ψυχιατρικό πρόβλημα...
Επίσης τά τελευταία χρόνια οι Επιτροπές Απαλλαγής έχουν χαλαρώσει αρκετά και δίνουν πιό εύκολα απαλλαγές και απολυτήρια...
Γιά τίς αυτοκτονίες,την σημερινή περίοδο(δεν μιλάω για την περίοδο Εμφυλίου ή Χούντας)δεν φαίνεται να ευθύνεται ο στρατός....
Κάθε ´πιεστική κατάσταση´(εργασία,σχέση)μπορεί νά πυροδοτήσει μιά σοβαρή ψυχική διαταραχή σέ άτομα πού έχουν προδιάθεση...
Αλλως τε η έναρξις τών σοβαρών ψυχικών παθήσεων στά αγόρια ξεκινά γύρο στά 18-21 έτη περίπου.

Ναι πολυ σωστο αυτο για την Αρχη και με βρισκει εντελως συμφωνο.

Ναι αυτος ειναο ο φοβος του στιγματισμου , η ψυχικη ασθενεια...αυτο ειπα.

Ναι για τις αυτοκτονιες δεν ευθυνεται απαραιτητα ο στρατος αλλα με το ασφυκτικο και κλειστοφοβικο για πολλους περιβαλλον του μπορει να πυροδοτησει η να κλιμακωσει μια τετοια κατασταση , μια κατασταση που στον ''εξω '' κοσμο θα μπορουσες να την ελεγξεις με την βοηθεια καποιου ειδικου η ακομα και των δικων σου ανθρωπων.

Re: Απάντηση: Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

καλά, τέτοια απόφαση δεν θα υπήρχε περίπτωση να βγει...
Πιο ρεαλιστικό σενάριο θα ήταν να έβγαινε νόμος που να επέτρεπε την εξαγορά της θητείας αντί 10 ή 20 χιλιάδων ευρώ και ταυτόχρονη πληρωμή κάποιου (τουλάχιστον όχι αστείου) μισθού στους υπηρετούντες. Εκεί τι θα γινόταν;

Εβαλα επιτηδες τα 500 ε για να γινει... δελεαστικο γιατι ειναι ενα ποσο που θα μπορουσε να πληρωσει ο καθενας ..ενω οι 20000 οχι.

Το οτι προβληματιζεσαι και εσυ για την καταληξη που θα ειχε μια τετοια αποφαση κατι σημαινει....θα ημουν και περιεργος για τις απαντησεις...

εάν ήταν 500 ευρώ, το πιο πιθανό ήταν οτι θα πηγαίναμε σε μισθοφορικό στρατό (καθώς δεν θα πήγαινε σχεδόν κανείς) με μισθό, ασφάλεια κλπ κλπ κλπ

αλλά πάλι , με το αν .......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

Ναι πολυ σωστο αυτο για την Αρχη και με βρισκει εντελως συμφωνο.

Ναι αυτος ειναο ο φοβος του στιγματισμου , η ψυχικη ασθενεια...αυτο ειπα.

Ναι για τις αυτοκτονιες δεν ευθυνεται απαραιτητα ο στρατος αλλα με το ασφυκτικο και κλειστοφοβικο για πολλους περιβαλλον του μπορει να πυροδοτησει η να κλιμακωσει μια τετοια κατασταση , μια κατασταση που στον ''εξω '' κοσμο θα μπορουσες να την ελεγξεις με την βοηθεια καποιου ειδικου η ακομα και των δικων σου ανθρωπων.

Δυστυχώς πρόληψη στίς βαρειές ψυχικές παθήσεις δύσκολα προκύπτει..
Εννοώ ότι και νά ´δεί´ο ειδικός κάποιο πρόδρομα συμπτώματα,η νόσος θα εμφανιστεί..
Εννοώ ότι οι σοβαρές ψυχικές διαταραχές εμφανίζονται σέ τέτοια ηλικία ,που συμβαδίζει είτε μέ σπουδές,είτε με στρατό,ειτε με εργασία ή συναψη προσωπικών σχέσεων.
Ολα τα παραπάνω ,πού γιά κάποιον ψυχικά σχετικά υγιή αντέχονται ή και είναι και επιθυμητά,για κάποιον που έχει τήν προδιάθεση να νοσήσει,είναι πολύ δυσβάστακτα...
Για τον Στρατό,χρειάζεται καλύτερη διάγνωση γιά τίς αληθινές ψυχικές παθήσεις αλλά και γιά τίς ´μαϊμούδες´.

Προφανώς δεν διαφωνώ μα αυτά που προτείνεις αλλά από το ότι το σύστημα της εκπαίδευσης επιδέχεται (μεγάλες) βελτιώσεις μέχρι το ότι όχι μόνο χάσιμο χρόνου είναι και πιθανόν λειτουργεί καταστροφικά για τα περισσότερα παιδιά υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Δεν εννοούσα φυσικά ότι τα περισσότερα παιδιά το ρίχνουν στα ναρκωτικά ή ότι γίνονται πρωταγωνιστές σε hard-core τσόντες του εξωτερικού στα 20 τους, απλά ότι το σχολείο δεν τα βοηθά στο να ανακαλύψουν τις πραγματικές κλίσεις και δυνατότητές τους, πόσο μάλλον να τις αναπτύξουν και αξιοποιήσουν στη μετέπειτα ζωή τους (στο στρατό, για παράδειγμα...).

1ον "Στην δουλεια επιλεγω να παω" = μπορω να επιλεξω να μην παω, με οτι συνεπεια εχει αυτο (πχ να πεινασω).

2ον ναι δεν καταδεχομαι 22χρονα κομπλεξικα που δεν εχουν τιποτα καλυτερο να κανουν στην ζωη τους, να με διατασσουν να καθαριζω τουαλετες. Και οχι δεν συμπεριφερομαι ετσι στους υπαλληλους μου, χτες τους ειχα βγαλει και για καφε μαλιστα (ετσι κι αλλιως 4 ατομα ειμαστε και πανω-κατω ιδιας ηλικιας). Το οτι εχω προβλημα αντιστοιχα με μπατσους, εφοριακους κλπ, δεν σημαινει οτι δεν μου αρεσει να μου λενε τι να κανω, αλλα δεν μου αρεσει ο οποιοσδηποτε που εχει εστω την παραμικρη εξουσια να την χρησιμοποιει ετσι οπως την χρησιμοποιουν 9/10 απο αυτους στην Ελλαδαρα μας. Οταν μπαινει ο εφοριακος και σου λεει "θα μου δωσεις τοσα γιατι αλλιως θα σου βγαλω 2χτοσα σε προστιμα", οταν μου λεει ο μπατσος "να μην ξαναερθεις εδω γιατι εισαι μακρυα απο το σπιτι σου" και κατι αλλα τετοια χαριτωμενα, τοτε ναι εχω προβλημα.

3ον Απο την στιγμη που ο ιδιος ο στρατος και ο τροπος με τον οποιο λειτουργει, επιτρεπει σε καποιους να περασουν μελι-γαλα και σε καποιους αλλους να πηξουν αφανταστα (τρωγοντας και τα ζορια οσον περνανε μελι-γαλα), τοτε ειναι προφανες οτι θα κοιταξω να ειμαι με τους πρωτους. Για μλκες ψαχνετε??? Αν λοιπον προτιματε να παω για ενα χρονο να με ταιζουν και να καθομαι να ξυνω τα @@ μου με εξοδα δικας σας, να παω. Εγω προτιμω να μην χασω ενα χρονο απο την ζωη μου και να μην πεταξω στα σκουπιδια την επιχειρηση μου.

4ον Να παω στρατο για να μπορω να υπερασπιστω την πατριδα οταν θα μας την πεσουν οι Τουρκοι? Καλο ανεκδοτο και αυτο.

Λοιπον για να τελειωνει το αστειακι, εγω στο ΔΑ ειμαι δηλωμενος στους λοκατζηδες κατ'επιλογην δικια μου. Ακριβως επειδη οταν περασα περιοδευων πριν 10 χρονια πιστευα και εγω ολα αυτα τα ωραια και ρομαντικα αστειακια περι χρεους στην πατριδα και το να μαθω να την υπερασπιζομαι. Και αμα στον στρατο περναγαν ολοι το ιδιο ασχημα και μαθαιναν πραγματικα στρατιωτικη εκπαιδευση, θα ημουν ο πρωτος που θα πηγαινα. Σε αυτο το ανεκδοτο ομως που ονομαζεται Ελληνικος Στρατος, ΔΕΝ θα συμμετασχω.