Tripath ενισχυτης με 13 ευρω!!!!!

Εχω παραγγειλει δυο ενισχυτες.
Τον 2*100w TK2050 TP2050 Tripath Class-T AMP Board Upgraded και τον New MKIII Tripath TA2020 PCB 25watt Class-T amplifier

Aπο οτι καταλαβα ο πρωτος θελει 24V (και εως και 27V) για να αποδωσει την μεγιστη ισχυ.
Δεχεται ομως και 14V (ταση κυκλωματος αυτοκινητου) μια χαρα (πιστευω). Αν και θα χρειαστει ρυθμιση του DC offset για λειτουργια στα 14V (ειναι προ-ρυθμισμενο για 24V).
Εχει και ρυθμιση της ευαισθησιας εισοδου (gain).
Μια χαρα μου φαινεται. Να δουμε πως θα ακουγεται.

Ο δευτερος με την προσθηκη της γεφυρας ανορθωσης δεχεται μεχρι και 15V max. Ενω ολοι οι αλλοι (που δεν εχουν γεφυρα αλλά δεχονται μονο DC) αναφερουν μεχρι 14V, που τοσο λεει και το datasheet της Tripath (που ομως αναφερει οτι πανω απο 13.5V και μεχρι και 14V χρειαζεται ειδικη σχεδιαση για να μην καιγεται, αρα το κανονικο max ειναι 13.5V).
Οποτε και αυτος θα παιζει μια χαρα και σε αυτοκινητο.
H γεφυρα (διοδος) λογικα θα παρουσιαζει μια πτωση τασης της ταξης των 0.7V, οποτε πεφτουμε απο τα 14.0 εως 14.1V που βγαζει το αυτοκινητο (τα παλια βγαζουν απο 14.4 εως 14.5) στα 13.4V
Ομως δεν ρυθμιζεται το gain.
Δεν αναφερει την ευαισθησια αλλά λογικα ειναι στα 750mV.

Απο την αλλη πλευρα τοσο ο Λε-Πα(ϊ) οσο και οι Muse/HLLY/και οτι αλλο στο ιδιο μοτιβο, εχουν ευαισθησια μολις 200mV...
Κατι που τους κανει ακαταλληλους για line level συνδεση.
Μολις υπερφορτωθει η εισοδος και κλιπαρει θα φλιπαρει το τσιπακι. Ενα πουφ και μουγκα.
Θα μου πεις εχει το volume control. Eλα που ολο και καποιος θα το ανοιξει τερμα νομιζοντας πως αυτο ειναι το πραγματικο τερμα του αλλά στην ουσια θα του δινει ξυλο...

Οποτε μαλλον πρεπει να το ψαξετε περισσοτερο το θεμα.
Σε αυτα τα δυο πρεπει να οφειλεται το καψιμο των μικρων (TA2024 & TA 2020) tripath. Ταση και gain.
και ισως και σε ενα τριτο. Στην λειτουργια του ενισχυτη χωρις φορτιο (χωρις να ειναι συνδεμενα τα ηχεια).

ΥΓ. Οσο για την αγορα ενος ενισχυτη + τροφοδοτικου με τελικο κοστος περι τα 100 μαλλον το θεωρω ασυμφορη αγορα.
Σπιτι εχω ενα 13.8V 6Α regulated τροφοδοτικο... μια χαρα θα τους κατσει.

Last edited:
Να πάρω τότε καμιά δεκαριά ντουζίνες καψούλια αντι για τσιπάκια
να ευχαριστιθώ τσαφ τσουφ......(κάνουν και για την Ανάσταση....)

Παιδια, προσέξτε και αυτόν εδω : http://cgi.ebay.com/2010-New-Model-...ltDomain_0&hash=item43a2f75607#ht_9158wt_1245

Γυρω στα 60 ευρω με το τρφοδοτικό αλλα φαινεται πολύ προσεγμενη κατασκευή!
Εγω ήδη έχω 2 lepai στην κατοχη μου με τροφοδοτικό απο εδώ :http://cgi.ebay.co.uk/TA2020-Tripat...213?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20b5028325

Τον εχω συνδεδεμένα με ηχεία ιδιοκατασκευής βασης με τοθιτερ απο Audax και γουφερ gemini με ευαισθησία γύρω στα 90 -91!!
Πολύ καλό το αποτέλεσμα ! Σε σχέση με ενα μινι της Teac που ειχα πριν ειναι μερα με την νύχτα! Αναλυση , διαφάνεια και αρκετή δύναμη! Παιζω το πολύ μέχρι παρα 5!
Για πηγή εχω τον υπολογιστη με το trends usb dac και interconnect της ecosse! Πολύ ευχαριστημένος!!
Απλα εχω μπεί στον πειρασμό για τον παραπάνω ενισχυτή! Θα δούμε!!

Μια προχειρη δοκιμη στον Sure 2x100W TK2050 εκανα.
Πολυ προχειρα δοκιμασα με μπαταριες Li-Po (δεν τις συνιστω, ακρως επικινδυνες) σε 12 και 24V.
Ο ενισχυτης δουλεψε το ιδιο καλα και με 12V, αν και επανω στην πλακετα λεει για 16 εως 32V. Καπου ειχα διαβασει οτι κατι αντιστασεις θετουν το ελαχιστο και το μεγιστο της επιτρεπομενης τασης και οτι αν δεν υπαρχουν αυτες λειτουργει μεσα στα πλαισια του TA2050, οποτε μαλλον ετσι ειναι στην δικη μου πλακετα.
Αν και μαλλον χανει λιγο, πολυ λιγο ομως, σε ενταση με 12V (12.4V για την ακριβεια).
Δοκιμαστηκε με ενα Focal 6H1 6" 4Ω midbass μεγαφωνο (αυτοκινητου) στον αερα (με απειρη μπαφλα χρησιμοποιωντας τα ποδια...) και με ενα τουϊτερ της πλακας.

Με κατι flac και mp3 μεσω της Soundblaster Live!
Τιποτα ιδιαιτερο δηλαδη.

Η αναλυση που δινει ειναι μαλλον κορυφαια. Τα φωνητικα μαλλον σωστα και απ`οτι εδειξε ο ελεγχος που ειχε στο μπασο ηταν πολυ καλος.

Τελος παντων το θεμα δεν ηταν το ηχητικο τεστ αλλά το αν λειτουργει πρωτα απ`ολα.
Επεται συνεχεια και δοκιμη στο αυτοκινητο, οταν βρεθει χρονος.

Δοκιμασα και τον MKIII TA2020 του arjenhelder.
Καλος και αυτος! Αν και ακριβος.
Αν και δεν βλεπω να εχει βιδωσει το τσιπακι της Tripath επανω στην ψυκτρα... ?
Ισως εχει βαλει καποια θερμοαγωγιμη κολλα (θα το ψαξω).

Με βλεπω να πηγαινω για καμια μοναδα με ενεργο κροσαρισμα τριων δρομων (sub + midbass + tweeter) οπως την P88RS-II... και να παιζω με τον υπαρχον A/B ενισχυτη συν ενα απο τους δυο tripath ή μονο με τους δυο tripath.

Πρωτα ομως δοκιμη με την παρουσα πηγη και τα παθητικα κροσοβερ. Μεχρι να πειστω οτι ειναι ανταξιος του VA4100.

Παιδια, προσέξτε και αυτόν εδω : http://cgi.ebay.com/2010-New-Model-...ltDomain_0&hash=item43a2f75607#ht_9158wt_1245

Γυρω στα 60 ευρω με το τρφοδοτικό αλλα φαινεται πολύ προσεγμενη κατασκευή!

Λοιπόν, οι πρώτες ακροάσεις απο τον παραπάνω ενισχυτή δείχνουν σημαντική διαφορά με το Lepai!Ακόμα μεγαλύτερη ανάλυση, πιο γλυκές μεσαίες και ψιλές με περισσότερη λεπτομέρεια!! Γενικα ήχος ειναι πιο μεγάλος! Αλλα θέλει στρώσιμο καθως στο μπάσο ακουγεται λίγο κουτίλα !!
Εν τω μεταξυ έχω αλλάξει και τα ηχεία με τα οποία παίζω. Χρησιμοποιώ πλέον τα πρώτα μου ηχεία B&W DM 302 με ευαισθησια 91 και ο ήχος έχει απογειωθεί!!!

Μιας και αναφερα παραπανω οτι πηρα:
Sure 2x100W TK2050
MKIII TA2020 Helder HiFi

Μεταξυ των δυο καλυτερος ηχητικα ο Sure (εκτος το οτι ειναι πιο ισχυρος).
Η βασικη διαφορά ειναι στο μπασο. Αλλά και στις υψηλες υπερτερει.
Του Sure ειναι πιο στακατο και εχει πολυ καλυτερο ελεγχο.
Ασχετα αν για τον MKIII λενε τα καλυτερα.

Η συγκριση εγινε με τροφοδοσια 13.2V (MKIII) και 14V (Sure), και απο αμπερ να φανε και οι κοτες (σε αυτοκινητο).
Εγινε ομως συγκριση και μεσα στο σπιτι.

ΥΓ. Οσοι εχετε ενισχυτη με TA2020 προσοχη. Μεγιστη ταση τροφοδοσιας 13.5V

ΥΓ2. Ο Sure παιζει και με 12V (αν και κανονικα θελει 24 με 28V). Απλα με μειωμενη ισχυ.

Σαν ολοκληρωμενα δεν πρεπει να εχουν διαφορά απο οσο πηρε το ματι μου στα pdf.
Απλα μεταξυ τους αλλαζει ο τυπος. Το ενα ειναι για surface mount, το αλλο through hole.

Εκεινο που αλλαζει ειναι το TA2021B.
Ειναι λιγακι πιο ισχυρο και η διαφορα γινεται λογω οτι δεχεται 14.2V εισοδου εναντι 13.5V που μπορει να δεχθει το TA2020 και το TA2021.

Ο κινεζος ομως:
α) ενω αναφερει οτι χρησιμοποιει το TA2021 δειχνει χαρακτηριστικα του TA2021B.
Μαλλον ουτε ο ιδιος ξερει τι εχει...
β) Ακομα και να εχει το TA2021B και παλι θα λειτουργει σαν ενα TA2020/TA2021. Αφου δινει τροφοδοτικο στα 13.5V.

Αυτα ως προς την ισχυ. Μιας και αυτα τα τρια (TA2020/TA2021/TA2021B) το ιδιο ειναι σε θεματα ηχητικης ποιοτητας.

Τωρα αν λογω καλυτερης σχεδιασης της πλακετας ο συγκεκριμενος ενισχυτης ειναι καλυτερος εναντι ενος αλλου με TA2020 ειναι αλλο θεμα.
Παντως δεν εχει να κανει το τσιπακι...

Απο την αλλη ενας TK2050 ειναι μαλλον αλλου... Απλα θελει "ακριβο" τροφοδοτικο στα 24 με 28V αντι για ενα παμφθηνο των 12V -13.5V 3A...
To ακριβο σε εισαγωγικα μιας και το αλλο ειναι παμφθηνο.

Τελικά τσίμπησα τον TOPPING που μας σύστησε ο φίλος xazaxaris....
Μου προέκυψε ενα πρόβλημα με κάτι 6ωμα ηχειάκια που είχα.... αλλά βολεύτηκα τελικά με κάτι bench που είχε κάποιος φίλος πεταμένα....προς το παρόν..(έχουν και SUB)
για αργότερα σκέφτομαι τα Tangent...(και για το design)
O ήχος για φτηνό συστηματάκι γραφείου είναι τελικά ΜΕΓΑΛΟΣ...
Ενα θόρυβο όμως τον έχει..........

To pc off για να μην παίρνει σήμα ο ενισχυτής.
Το volume του ενισχυτή πάνω απο το μισό.
Ετσι έχει βόμβο.....

καλημέρα συμφορουμήτες..
για πείτε ρε παιδιά τι ακριβώς είναι ο tripath amp? δεν το έχω ξανακούσει, έχω μια μανία με vintage ενισχυτές, κυρίως της δεκαετίας του 80 όπως π.χ. technics, sansui, pioneer κλπ. Τι δυνατότητα έχουν αυτοί οι ενισχυτές? ειναι με τρανζίστορ? πόσο αξιόπιστοι είναι? :D
είναι απο κίνα όλοι τους? :chinese:

καλημέρα συμφορουμήτες..
για πείτε ρε παιδιά τι ακριβώς είναι ο tripath amp? δεν το έχω ξανακούσει, έχω μια μανία με vintage ενισχυτές, κυρίως της δεκαετίας του 80 όπως π.χ. technics, sansui, pioneer κλπ. Τι δυνατότητα έχουν αυτοί οι ενισχυτές? ειναι με τρανζίστορ? πόσο αξιόπιστοι είναι? :D
είναι απο κίνα όλοι τους? :chinese:

Μια ειδικη υλοποιηση πανω σε κλαση D. Υποτιθεται -και το πιστευω μιας και τους ακουσα- οτι δεν εχουν τα μειονεκτηματα των D, ουτε και των ΑΒ. Και εχουν κρατησει τα καλα και απο τους δυο.
Παντως εμενα με επεισε ο ενας απο τους δυο που πηρα (βλεπε λιγα μηνυματα πιο πισω).

Το ολοκληρωμενο ειναι της Tripath. Η πλακετα ειναι no-name. Κινεζιά. Οπως και τα high end που βρισκεις στην αγορα...

Εχουν δυνατοτητα να οδηγησουν 8 αλλά και 4Ω ηχεια. Απο 10 εως 50W RMS, αναλογα ποιον θα παρεις και αναλογα τι ηχεια εχεις (με τι αντισταση).

Στην ουσια ειναι τελικοι ενισχυτες αν και θα βρεις και καποιους με ρυθμιστικο εντασης (αλλά μεχρι εκει).
Σε αυτους μπορεις να συνδεσεις μια πηγη και να οδηγησεις κατευθειαν τα ηχεια σου.
Σε οσους δεν εχουν ρυθμιστικο ειτε προσθετεις εσυ, ειτε σε περιπτωση που η πηγη εχει ρυθμιση εντασης (υπολογιστης, ipod, κτλ) τοτε ελεγχεις απο κει την ενταση.

Το αν ειναι αξιοπιστοι ή οχι μαλλον θα ελεγα οτι ειναι αξιοπιστοι. Τρια πραγματακια εχουν επανω τους...
Αν προσεξεις την ταση τροφοδοσιας, το κλιπαρισμα εισοδου (και εξοδου) αλλά και την αντισταση των ηχειων τοτε πιστευω πως δεν εχουν τιποτα να ζηλεψουν απο αξιοπιστια απο αλλα "τερατα".

Τελος χρειαζονται και ενα τροφοδοτικο. Υποτιθεται οτι με παλμοτροφοδοτικο παιζουν καλα. Με φθηνο τυπο τροφοδοτικου δηλαδη. Αλλά προσωπικα τους εχω δοκιμασει με μπαταρια μεχρι στιγμης.

ΥΓ. Θα προτεινα τον ενα απο τους δυο ενισχυτες που δοκιμασα.

Το ξερω οτι θα μου πειτε να διαβασω το νημα απο την αρχη. Το εχω κανει, απλα η συζητηση ξεκιναει μερικα χρονια πισω. Βλεπω οτι υπαρχουν διαφορες λυσεις, διαφορετικα τσιπακια, η γνωστη συζητησ για τροφοδοτικα κτλ. Οποτε θελω λιγη βοηθεια.

Πριν λιγο καιρο, ψαχνοντας για μια απλη λυση απλα για να ακουγεται ο υπολογιστης, που ειναι στο σαλονι οπως και το καλο μου συστημα, κατεληξα να δωσω 40 ευρω για κατι ηχειακια SONY. Παιζουν, αλλα ενταξει δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα.

Στο υπογειο εχω κατι ξεχασμενα ΤΑΝGENT http://www.tangent-audio.com/en/model/105_EVO-E4-bookshelf-speaker.html.

Aν με ελαχιστο κοστος, μπορω να βρω εναν ενισχυτακο που να παιζει αξιοπρεπως με αυτα, θα ηταν καλα. Οταν λεω ελαχιστο το εννοω. Γυρω στα 50 ευρω.

Θα ηθελα μερικες συγκεκριμενες προτασεις, ακομα και για καποιο μεταχειρισμενο, απο αυτα που δοκιμαζετε καποιοι κατα ομαδες...-bye-

Αυτος ειναι tripath? Το τσιπακι γραφει smsl . Λογικα δεν θα ειναι καλυτερος απο τον Lepai ta-2020 που εχω τωρα?
http://cgi.ebay.com/SMSL-Hi-quality...Amplifiers&hash=item519715659b#ht_4106wt_1135

Η πλακετα επανω γραφει οτι φοραει το ΤΑ2021Β. Δες και τι λεω περι τροφοδοσιας.

Απο τον Lepai λογικα θα ειναι καλυτερος.
Αν και θα σου ελεγα να πας προς τον Sure 2x100W TK2050. Απλα θελει ενα κουτακι, ενα ποτενσιομετρο (αν σου χρειαζεται) και ενα τροφοδοτικο 24V (παιζει και με 12V / 13.5V).