Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Re: Τριπόδια..

Όχι ότι δεν μπορείς βέβαια να κινηθείς περίπου τα 130 ευρώ που έθεσες ως όριο και να πάρεις κάτι αξιόλογο:

πχ αυτό το digipod στα 79 ευρώ
με τη manfrotto 484RC2 κεφαλή μπάλας με quick release στα 59 ευρώ

Νομίζω μια χαρά δουλειά θα σου κάνει ο συνδυασμός.

Όχι ότι δεν μπορείς βέβαια να κινηθείς περίπου τα 130 ευρώ που έθεσες ως όριο και να πάρεις κάτι αξιόλογο:

Τάσο, το Unomat το χρησιμοποιείς πλέον;

Απάντηση: Re: Τριπόδια..

Συμφωνώ!Πολύ καλή λύση...

Μπορεί να είναι κατάλληλη και για το μέλλον...

Τάσο, το Unomat το χρησιμοποιείς πλέον;

Μα δεν έχω άλλο τρίποδο, στο Unomat τις φορώ τις κεφαλές (τελευταίως σχεδόν αποκλειστικά την Gitzo). Να πω την αλήθεια, αυτά τα Digipod, τα γλυκοκοιτάζω. Παρεμπιπτόντως το Πλαίσιο έχει σε τιμή χώμα το μονόποδο της Digipod, το 3204. 22 ευρώ. Και την κεφαλή μπάλας, εξίσου φθηνά. Κινεζιές βέβαια, αλλά εάν κάνουν τη δουλειά τους τι μας νοιάζει, κουβέντα θα πιάσουμε σάμπως μαζί τους?

Και η κεφαλή μπάλας θα κάνει δουλειά και φθηνά (στο Πλασίο, 19,90 ευρώ!) αλλά συμφωνώ πως μία καλή κεφαλή μπάλας είναι επένδυση, δεν ξέρουμε τι διάρκεια ζωής έχουν οι κινέζοι.

Απάντηση: Τριπόδια..

εγώ από την άλλη το θεωρώ απαράδεκτο να έχετε δώσει χιλιάρικα για ένα εξοπλισμό (μηχανή, φακούς, φλας κλπ) και να μου σκέφτεστε να τον τον στηρίξετε σε κινέζικες μαϊμουδιές....

Αν μη τι άλλο, ενα καλό τρίποδο και μία καλή κεφαλή μένουν . Ούτε χαλάνε, ούτε λήγουν, ούτε ξεπερνιούνται σε μήνες όπως τα ηλεκτρονικά.

εγώ από την άλλη το θεωρώ απαράδεκτο να έχετε δώσει χιλιάρικα για ένα εξοπλισμό (μηχανή, φακούς, φλας κλπ) και να μου σκέφτεστε να τον τον στηρίξετε σε κινέζικες μαϊμουδιές....

Αν μη τι άλλο, ενα καλό τρίποδο και μία καλή κεφαλή μένουν . Ούτε χαλάνε, ούτε λήγουν, ούτε ξεπερνιούνται σε μήνες όπως τα ηλεκτρονικά.

θα μας ξαναβάλεις μια φωτογραφία το τρίποσό σου ανοιχτό και μέσα στο πορτ μπαγκάζ;

Καθόλου μαϊμουδιές σε πληροφορώ.

Οκ, η καλή κεφαλή και το καλό τρίποδο είναι επένδυση, αλλά δεν νομίζω πως χρειάζεται να στάξει κανείς 300 ευρώ για να έχει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Τη δουλειά του κοιτάμε πρωτίστως εάν κάνει και μετά ψαχνόμαστε για ακριβότερο/ποιοτικότερο.

θα μας ξαναβάλεις μια φωτογραφία το τρίποσό σου ανοιχτό και μέσα στο πορτ μπαγκάζ;

REMIND...

attachment.php

attachment.php

Επιτελους σημερα καταφερα και αγορασα τριποδο , πηρα το manfrotto 190xprob και μια κεφαλη 484 rc2 . Η ερωτηση εχει να κανει με την κεφαλη ,
Μηπως επρεπε να παρω την 486 προτιμησα την 484 λογω βαρους .
Εχω την canon 40d ο βαρυτερος φακος θα ειναι ο 70-200 L .
Σιγουρα δεν υπερβαινω τις αντοχες της 484 απλα ποια η γνωμη σας ?

Re: Απάντηση: Τριπόδια..

Επιτελους σημερα καταφερα και αγορασα τριποδο , πηρα το manfrotto 190xprob και μια κεφαλη 484 rc2 . Η ερωτηση εχει να κανει με την κεφαλη ,
Μηπως επρεπε να παρω την 486 προτιμησα την 484 λογω βαρους .
Εχω την canon 40d ο βαρυτερος φακος θα ειναι ο 70-200 L .
Σιγουρα δεν υπερβαινω τις αντοχες της 484 απλα ποια η γνωμη σας ?

Eίναι οριακή. Δες εδώ τη διαφορά http://www.traumflieger.de/desktop/ballhead/ballheads2.php

Μπορεί σαν βάρος να κρατάει, αλλά τη διαφορά την καταλαβαίνεις όταν φορέσεις μακρύ και βαρύ φακό δίχως κολάρο. Οι λιγότερο στιβαρές κεφαλές όταν τις έχεις λίγο λάσκα για να καδράρεις, στο σφίξιμο μετά "κρεμάνε". Δηλαδή χάνουν για λίγα χιλιοστά τη θέση που τους έδωσες. Σε φακούς 200 και 300mm αυτό είναι καταστροφή.

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση σας. τελικα η γνωμη σας ειναι να την επιστρεψω και παρω την μεγαλυτερη ;

Το "τηλεσκοπικό" δεν είναι τίποτα άλλο από την εξαφάνιση των τμημάτων των ποδιών το ένα μέσα στο άλλο (κούφιοι σωλήνες γαρ). Ίσως είχε νόημα να διαφημίζεται ως χαρακτηριστικό την εποχή που ο Βέγγος έκανε τον φωτογράφο με τη φυσούνα :P

Αυτό που παραπέμπεις έχει αυτόματη απελευθέρωση όλων των ποδιών ταυτόχρονα, το οποίο ακούγεται αρκετά χρήσιμο.

Μέχρι κάπου πριν το 1:1 γίνεται, εάν δηλαδή μπορεί να γίνει η εστίαση από το σημείο δίπλα στην άκρη του τραπεζιού που έχεις στήσει το τρίποδο (εκτός εάν εννοείς πάνω στο τραπέζί?). Μετά θα πρέπει να μετακινείς με διαρκείς δοκιμές το τρίποδο -εάν μπορεί να γίνει και δεν βρίσκουν τα πόδια κάπου- πράγμα τουλάχιστον άβολο. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρήσιμο είναι ένα focusing rail, μία γλυσιέρα ουσιαστικά που πάνω της προσαρμόζεις τη μηχανή και την μετακινείς χιλιοστό-χιλιοστό προς και από το αντικείμενο που φωτογραφίζεις.

Δεν υπάρχει δηλαδή η κάθετος ράβδος που αλλάζει κατευθυνση και είναι παράλληλη με το έδαφος...χμμμ

Δεν ξέρω πόσο σταθερό είναι αυτό που λες...
Πάντως στα περισσότερα μπορείς να βγάλεις το σπείρωμα όπου βιδώνει η κεφαλή και να το βάλεις από την κάτω μεριά, και να βάλεις τη μηχανή ανάποδα, φτάνοντας ακόμη και να ακουμπά το έδαφος. Σίγουρα πιο σταθερή λύση.

Δέν ξέρω εάν γνωρίζετε τα εγγλεζικα benbo. Το trekker 1 το χρησιμοποιώ εδώ και 10 χρόνια, μεταφέρεται εύκολα και είναι ιδανικό για φωτογραφήσεις "off the road".Δεν είναι ότι καλύτερο για μεγάλους φακούς αλλά τα ιδίαιτερα χαρακτηριστικά του -όπως ανεξάρτητη κίνηση των ποδιών- το κάνουν ιδανικό για φωτογραφία φύσης σε δύσβατα εδάφη.
Ά και για μάκρο είναι κατάλληλο
Ρίξτε μια ματιά εδώ http://www.patersonphotographic.com/benbo-tripods.htm

Last edited: