Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Re: Τριπόδια..

Μικρό σπείρωμα έχει το μικρότερο μονόποδο, 2804, που επίσης διαθέτει το Πλαίσιο (10 ευρώ!). Γράφω για το κατάστημα, γιατί κανονικά το πρώτο έχει 40 ευρώ.

Αυτο πηρα και μαλλον τους εκλεψα....

μπας και ξεστοκαρουνε ?

Προσοχή το 3204 έχει επάνω σπείρωμα 3/8'' (το σύνηθες για καλές κεφαλές τριπόδων) και όχι το μικρό 1/4'' που έχει η μηχανή μας. Μικρό σπείρωμα έχει το μικρότερο μονόποδο, 2804, που επίσης διαθέτει το Πλαίσιο (10 ευρώ!). Γράφω για το κατάστημα, γιατί κανονικά το πρώτο έχει 40 ευρώ.

Δηλαδη το 3204 που πηρες Τασο θελει και.... μοντουρα για την 40D?

Θέλει κεφαλή, δεν μπορεί να πάρει απευθείας μηχανή (όλες οι μηχανές -τουλάχιστον οι κόμπακτ και slr- έχουν σπείρωμα 1/4'')

Θέλει κεφαλή, δεν μπορεί να πάρει απευθείας μηχανή (όλες οι μηχανές -τουλάχιστον οι κόμπακτ και slr- έχουν σπείρωμα 1/4'')

Δηλαδη με το 2804 ειμαστε ετοιμοι? Δεν θελει κατι επιπλεον? Ειναι καλο το συγκεκριμενο?

Το μονοποδο εξυπηρετει πουθενα η καλυτερα ενα τριποδο? Μαλλον για αργες ληψεις δεν βοηθαει και πολυ...

Για αργές (εννοώ, δευτερολέπτων) δεν βοηθάει, αλλά είναι χρήσιμο με τηλεφακούς, ειδικά τους βαρείς. Πχ ένας 300ρης μπορεί να θέλει και πάνω από 1/640 (σε μικρό σώμα μιλώ) για να δώσει καλή οξύτητα, με το μονόποδο οι απαιτήσεις αυτές σε ταχύτητα πέφτουν δραματικά, τώρα το πόσο, είναι και θέμα πρακτικής και δεν έχω εξασκηθεί ακόμη....

Eχεις να προτεινεις καμια καλη κεφαλη (μεχρι 100 ευρω) ?
Για canon 30d + sigma 18-200 OS...

Εάν ο φακός έχει ήδη σταθεροποίηση, το μονόποδο δεν πρέπει να δίνει και ιδιαίτερο κέρδος, καθώς ήδη ο φακός προφανώς μπορεί να κατεβεί (στο τέλε μιλάμε) και κάτω από το 1/50 και 1/40.

Γενικώς για κεφαλή, για το συγκεκριμένο σύνολο, το οποίο δεν έχει και ιδιαίτερο βάρος, μία Manfrotto 484 (καλύτερα η RC2 με το quick release) μάλλον κάνει τη δουλειά, εάν πας δε στην 486 (RC2) θα σου φανεί υπερ-αρκετή. Για μεγάλους, βαρείς και γρήγορους τηλεφακούς όμως (οπωσδήποτε για κάθε φακό για τον οποίο προβλέπεται "ποδαράκι"), θα χρειαστείς κάτι στιβαρότερο, όπως και το ανάλογο τρίποδο.

Περίπου ναι, αυτή είναι η διαφορά τους. Που φυσικά είναι πολύ αισθητή στο κουβάλημα, έστω και για πέντε λεπτά.

Αν πρόκειται για τον 70-200 2.8 (άρα 2,5 κιλά) και στηρίζεις το σύνολο στο σώμα της μηχανής κι όχι στο κολάρο του φακού, τότε η 486 δεν θα το κρατήσει το σετ. Σιγά σιγά θα λυγίσει και θα πέφτει προς τα κάτω. Στο πλάι ακόμη χειρότερα. Με τον 70-200 4.0 δεν θα έχει πρόβλημα.

Ευχαριστώ για την απάντηση
Θα είμαι καλυμμένος με το σετάκι:
Manfrotto 488 RC4 Midi Ball Head + Manfrotto 055 XPROB Pro Tripod Black
Για τον 70-200 2.8 πάντα.

Ευχαριστώ για την απάντηση
Θα είμαι καλυμμένος με το σετάκι:
Manfrotto 488 RC4 Midi Ball Head + Manfrotto 055 XPROB Pro Tripod Black
Για τον 70-200 2.8 πάντα.

Με βάση το http://www.traumflieger.de/desktop/ballhead/ballheads2.php μπορείς να δεις ότι οι φθηνές κεφαλές έχουν πρόβλημα με βαρείς τηλεφακούς. Βλέπω ότι η Novoflex 40 έχει πολύ καλύτερη συμπεριφορά σε σχέση με την 486 (που έχω...)

Σήμερα περνώντας από το Πλαίσιο, πήρα ένα μονόποδο (Digipod 3204) το οποίο είχε σε περίπου εξευτελιστική τιμή (13 ευρώ!).

Μια χαρά φαίνεται (ούτε συζήτηση για τα χρήματά του). Προσοχή το 3204 έχει επάνω σπείρωμα 3/8'' (το σύνηθες για καλές κεφαλές τριπόδων) και όχι το μικρό 1/4'' που έχει η μηχανή μας. Μικρό σπείρωμα έχει το μικρότερο μονόποδο, 2804, που επίσης διαθέτει το Πλαίσιο (10 ευρώ!). Γράφω για το κατάστημα, γιατί κανονικά το πρώτο έχει 40 ευρώ.

Με το ανωτέρω είχα πολύ καλά αποτελέσματα φορώντας του απευθείας τον βαρύ Sonnar 180/2.8 (Pentacon Six), από απόσταση 2 μέτρων (όσο πλησιάζει η απόσταση και αυξάνει η μεγέθυνση δυσκολεύει κάπως το πράγμα) και κρατώντας το μονόποδο σταθερό με κλίση (όρθιο θα ήταν σίγουρα καλύτερα τα αποτελεσματα), έπιανα άνετα ταχύτητες 1/50, ίσως και 1/30 με λίγη τύχη. Σε μεγαλύτερες αποστάσεις, εντελώς κάθετη θέση μονοπόδου και ντεκλανσέρ, είμαι βέβαιος πως το 1/20 το πιάνει κανείς πανεύκολα.

Εδώ στο 1/50 (iso800):
attachment.php

Attachments

• apples.jpg
    apples.jpg
    193.1 KB · Views: 200

Δηλαδη με το 2804 ειμαστε ετοιμοι? Δεν θελει κατι επιπλεον? Ειναι καλο το συγκεκριμενο?

το 2804 θελει επισης κεφαλη.

Εχει επισης σπειρωμα 3/8'' και δεν μπαινει κατευθειαν στην μηχανη.

Σίγουρα? Αλλιώς νομίζω το είδα... δοκίμασε να ξεσφίξεις το παξιμάδι που κρατάει το σπείρωμα, ίσως από κάτω να έχει το 1/4''

τσου.

Το παξιμαδι που εχει κραταει την πλακα πανω στην οποια βιδωνουν οι κεφαλες .

θελει κεφαλη η ανταπτορα.

Ουτως η αλλως προχθες που περασα δεν ειχε μεινει τιποτε... μαλλον ο Τασος πηρε το τελευταιο...

τσου.

Το παξιμαδι που εχει κραταει την πλακα πανω στην οποια βιδωνουν οι κεφαλες .

θελει κεφαλη η ανταπτορα.

Ξανά τσου. Ξέσφιξε το παξιμάδι και βγάλε εντελώς τη βίδα. Γύρισέ την από την άλλη πλευρά. Καταλήγει σε σπείρωμα 1/4''.... Και στο 3204 είναι έτσι. Γενικώς στα περισσότερα μονόποδα που έχουν και σπείρωμα 3/8'', υπάρχει και σπείρωμα 1/4'' ώστε να κουμπώνουν απευθείας οι μηχανές. Εγώ που τα λέμε, κεφαλή δεν είναι και εντελώς απαραίτητο πράμα για ένα μονόποδο... Άντε να χρειαστούμε κίνηση πάνω-κάτω, σε έναν άξονα δηλαδή.

εβγαλα το παξιμαδι
εβγαλα την πλακα στηριξης
το σπειρωμα ειναι μια μεγαλη βιδα που εκτεινεται μεχρι κατω.....

να το λυσω ολο ?

Το σπείρωμα στο 3204 είναι μία βίδα μήκους 4-5 περίπου εκατοστών. Στη μία άκρη καταλήγει, από 3/8'', σε 1/4''. Δεν βλέπω λόγο γιατί να έχεις άλλη βίδα... εκτός εάν έπεσες σε θαμώνα της σελίδας που θέλησε να κάνει πλάκα στον νεο διαχειριστή της DVD :p

Καλημέρα σας

Μπορώ να έχω την γνώμη σας για το παρακάτω?

Για κάποιον αρχάριο και για ένα οικονομικό σχετικά τρίποδο η επιλογή του Velbon CX660 ¨Η Velbon CX 686 πως σας φαίνεται??

Θα χρησιμοποιηθεί με μια Canon Eos 450D+ τον Canon 15-55 is ή Canon 55-250 is

Αν δεν έχω κάνει λάθος τα συγκεκριμένα μοντέλα στις τιμές που τα έχω βρει έχουν και την κεφαλή....

Ευχαριστώ

http://www.papadakisphoto.gr/produc...he1id=42&the2id=95&theid=95&open1=42&open2=95

Eψαχνα κι εγω καιρο για τριποδο και κεφαλη (κυριως για βιντεο), αυτο που προτεινεις ειναι κυριως για βιντεο.
Σιγουρα ειναι καλυτερο απο κατι ψευτικα που κυκλοφορουν αλλα δεν θα σε ικανοποιησει για φωτογραφια.
Θελεις κυριως κεφαλη τυπου ball head σαν κι αυτη...http://www.manfrotto.com/Jahia/site/manfrotto/pid/2301
Για τριποδο οικονομικο κατι σαν κι αυτο ... http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=254_255&products_id=4961

Εγω μολις πηρα αυτο εδω το τριποδο ... http://www.manfrotto.com/Jahia/site/manfrotto/cache/offonce/pid/13145/lang/en
και για κεφαλη βιντεο ...http://www.manfrotto.com/Jahia/site/manfrotto/cache/offonce/pid/17191?livid=80&lsf=80&child=1

Ειναι καταπληκτικο τριποδο, δες τι μπορει να κανει εδω...

Last edited:

Γιάννη ευχαριστώ για την άμεση απάντηση....σίγουρα το τρίποδο που προτείνεις είναι πολύ δυνατό αλλά σαφώς και ακριβότερο.

Ο συνδυασμός που προτείνεις με το Digipod και την 484 φαίνεται να είναι κοντά στο μπάτζετ που θα ήθελα να φτάσω(στο ταβάνι του βέβαια)