Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Re: Τριπόδια..

Τελικά μάλλον είμαι λίγο άτυχος.... ενώ είχα καταλήξει στο Gitzo GK2580TQR σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΟΤΑΤΗ κα. Γεωργία Κογχυλάκη και έπειτα από δική της επικονωνία απ' ευθείας με Gitzo, το συγκεκριμένο θα είναι Ελλάδα τέλος Μάη, αρχές Ιούνη...... να μου πεις σε χαλάει? Από τη μια είναι αγορά για πολλά χρόνια, από την άλλη έχω 3 ταξίδια μέχρι αρχές Ιούνη (δύο εξωτερικό, ένα εσωτερικό) και θα ήθελα να το έχω.... (μου δανείζει κανένας το δικό του για τα ταξιδάκια??? :smile: )

Τέλος πάντων..... τί άλλες λύσεις μέχρι 450 ευρώ, 1.7 kgr όλα μαζί, ανοικτό στο 1.5 περίπου και κλειστό κάτω από 45cm και > 5 κιλά βάρος αντοχή, έχουμε εκτός από Benro?

Σε Gitzo τρίποδο και κεφαλή άλλης μάρκας θα το προτιμούσα, αλλά αν είναι να πάρω κάτι θέλω να τα πάρω και τα 2 από το ίδιο μέρος, ή και τα 2 Ελλάδα ή και τα 2 εξωτερικό.... ξέρετε που μπορώ να βρω στο εξωτερικό Gitzo που να στέλνουν Ελλάδα και να έχουν και άλλες μάρκες... π.χ. θα καλόβλεπα μια Markins ή μια RRS και νομίζω τα λεφτά φτάνουν.... για πείτε ιδέες ρε παίδες.... έχω χαθεί ρε γαμώτο......

RRS και Markins στην Ελλάδα ποιός φέρνει? Αξίζει?

Τελικά μάλλον θα παραγγείλω αυτό που είχα καταλήξει (Gitzo GK2580TQR) και θα περιμένω να έρθει. Κρίμα όμως, γιατί πίστευα ότι θα μπορέσω να το πάρω μαζί μου για καμιά νυχτερινή στα ταξίδια.....

περιμενε. Κοιτα σε μαγαζια στην αγγλια,

παρε τηλεφωνο εδω
http://www.calumetphoto.co.uk/Studio/Tripods/Studio/Tripods/
στελνουν ελλαδα.

επισης εδω
http://www.morrisphoto.co.uk/productslist~CategoryID~149~selection~27.html
επισης στελνουν ελλαδα.

Και τα 2 ειναι γνωστα και σοβαρα μαγαζια.

Λογικα θα βρεις αυτο που θελεις και θα το εχεις σε λιγες ημερες.

Εγω ψωνιζω σχεδον μονο απο εξω. Δυστυχως δεν ειναι να μπλεκεις με Ελλαδα. Πολυ λιγες επιλογες και συνηθως μεχρι να στο φερουν εχει αλλαξει μοντελο.:flipout:

Απάντηση: Re: Τριπόδια..

Ξέρει κανείς αν μπορώ να βρω εκτός Σκιαδόπουλου τα προιόντα της Novoflex? Ενδιαφέρομαι για την κεφαλή Mini 40.

Βλάση επειδή με ενδιαφέρει και εμένα η κεφαλή Novoflex 40, γνωρίζεις αν παίρνει πλακάκι άμεσης απελευθέρωσης (quick release)? γιατί ψάχνοντας δεν βρήκα κάτι τέτοιο.

Απάντηση: Τριπόδια..

Πήρα τηλέφωνο στον Σκιαδόπουλο και ρώτησα για την κεφαλή Novoflex 40.
Μου είπε ότι κοστίζει 89 Euro και οτι δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτη, επίσης το quick release κοστίζει 99 Euro, αν είναι δυνατόν.

Σήμερα περνώντας από το Πλαίσιο, πήρα ένα μονόποδο (Digipod 3204) το οποίο είχε σε περίπου εξευτελιστική τιμή (13 ευρώ!).

Μια χαρά φαίνεται (ούτε συζήτηση για τα χρήματά του). Προσοχή το 3204 έχει επάνω σπείρωμα 3/8'' (το σύνηθες για καλές κεφαλές τριπόδων) και όχι το μικρό 1/4'' που έχει η μηχανή μας. Μικρό σπείρωμα έχει το μικρότερο μονόποδο, 2804, που επίσης διαθέτει το Πλαίσιο (10 ευρώ!). Γράφω για το κατάστημα, γιατί κανονικά το πρώτο έχει 40 ευρώ.

Το πηρα κι εγω σημερα (Α3204) απο το πλαισιο στα 10Ε... ειναι το αλουμινενιο ομως η το micro fibre? (δεν πολυκαταλαβα, στο προσπεκτ αναφερει για δυο μοντελα).

Οντως η βιδα ειναι διπλη και ταιριαζει κουτι και στη μηχανη και στη βαση του hand stripe που εχω (ετσι δεν κινδυνευει να χαλασει και η βιδα της μηχανης μια και το κουμπωνω απ ευθειας χωρις να παρω κεφαλη).

Τωρα για χρηση... οπως ειπε κι ο Τασος, θελει το χρονο του !!! Με μια προχειρη ματια με τον 18-55 σε συννεφια, δεν ειδα διαφορα, αλλα δεν πειραζει... το πορτ μπαγκαζ να ειναι καλα.... :guitarist:

περιμενε. Κοιτα σε μαγαζια στην αγγλια,

παρε τηλεφωνο εδω
http://www.calumetphoto.co.uk/Studio/Tripods/Studio/Tripods/
στελνουν ελλαδα.

επισης εδω
http://www.morrisphoto.co.uk/productslist~CategoryID~149~selection~27.html
επισης στελνουν ελλαδα.

Και τα 2 ειναι γνωστα και σοβαρα μαγαζια.

Λογικα θα βρεις αυτο που θελεις και θα το εχεις σε λιγες ημερες.

Εγω ψωνιζω σχεδον μονο απο εξω. Δυστυχως δεν ειναι να μπλεκεις με Ελλαδα. Πολυ λιγες επιλογες και συνηθως μεχρι να στο φερουν εχει αλλαξει μοντελο.:flipout:

Λοιπόν η υπόθεση προχώρησε. Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες και έπειτα από απ' ευθείας επικοινωνία μου ΚΑΙ με Gitzo, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής.

Ο Calumet μετά από σειρά από emails τελικά ΜΑΛΛΟΝ δεν ήθελε να εξυπηρετήσει, γιατί στο τέλος με προέτρεψε να κοιτάξω κάποια από τα τρίποδα που έχει ετοιμοπαράδοτα.

Ο Morris ήταν λίγο καλύτερος. Άργησε να απαντήσει αλλά τελικά μου είπε πότε μπορώ να το έχω και την τιμή του.

ΟΜΩΣ ο ΑΠΟΛΥΤΩΣ καλύτερος, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είναι ο Κογχυλάκης (η κα. Γεωργία, κόρη του έχει κάνει ΑΨΟΓΗ δουλειά). Όχι μόνο είναι ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ από τιμή (τελικά δεν συμφέρει να το πάρω από έξω), μου είπε συγκεκριμένη ημερομηνία που θα βγει από την παραγωγή από το εργοστάσιο, μου ειπε αν θέλω, επειδή βιάζομαι να μου το στείλει απ' ευθείας η Gitzo σε μένα για να το λάβω γρήγορα, και το κλου τελικά από την τελευταία μας επικοινωνία είναι ότι υπάρχει πιθανότητα η Gitzo να της στείλει ένα και μόνο κομμάτι, από τα πρώτα στην Ευρώπη, για μένα, νωρίτερα και πριν την κανονική κυκλοφορία τους. Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι πραγματικά ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ.

Είναι ποτέ δυνατό μετά να πω κακό λόγο? Μέχρι στιγμής, και το τονίζω γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μου, ο Κογχυλάκης είναι ΑΨΟΓΟΣ!!!!

Αναμείνατε για να σας πω τί θα γίνει. Ημερομηνία επίσημης - χονδρικής - αποστολής/κυκλοφορίας (δηλ. που βγαίνει από την παραγωγή) είναι η 24/4. Είδωμεν.

Απάντηση: Re: Τριπόδια..

Το πηρα κι εγω σημερα (Α3204) απο το πλαισιο στα 10Ε... ειναι το αλουμινενιο ομως η το micro fibre? (δεν πολυκαταλαβα, στο προσπεκτ αναφερει για δυο μοντελα).

Το Α3204 το έχω πάρει και εγώ από το πλαίσιο.
Είναι αλουμινένιο...

Παιδιά μπορειτε να μου προτείνετε και εμένα ενα μονόποδο ;

Θα χρησιμοποιηθει με την D90 + Tamron 70-200 2.8 για λήψη σχολικών παραστάσεων και εκδηλώσεων (κυρίως)

Τι πρέπει να προσέξω ;

Μια και μιλαμε για μονοποδα, θυμιστε μου λιγο και τι ισχυει με τη σταθεροποιηση... την εχουμε στο οφ? αν εχει 2 modes μπορουμε να χρησιμοποιουμε αυτο που ειναι για πανινγκ?

Παντως, η πρωτη εντυπωση με τον "κοντο" 18-55 is ουτε κρυο ουτε ζεστη σε ταχυτητες 1/25, 1/30. Με τηλεφακο η σε πιο αργες ταχυτητες πιστευω να εχει διαφορα.

Last edited:

Μήπως γνωρίζει κανείς αν η σειρά Α της benro κυκλοφορεί και χωρίς τις κεφαλές; Διότι τα carbon τα βλέπω και σαν σκέτα legs, τα aluminium όμως όχι. και υπάρχουν σε άλλα αγγλικά καταστήματα πέρα από το Photopal?

Μήπως γνωρίζει κανείς αν η σειρά Α της benro κυκλοφορεί και χωρίς τις κεφαλές; Διότι τα carbon τα βλέπω και σαν σκέτα legs, τα aluminium όμως όχι. και υπάρχουν σε άλλα αγγλικά καταστήματα πέρα από το Photopal?

για αγγλία όχι. πάντως το γαλλικό http://photoaddict.fr/ είναι πιο πλήρες / κατατοπιστικό site. εκεί θα δεις αναλυτικά τις τιμές για τα τρίποδα σειράς A.

Βλασση, εγω το μικρο το benro το ειχα αγορασει απο το photoadict. Eιχα επικοινωνησει τηλεφωνικως και με email και με ειχαν εξυπηρετησει μια χαρα.

Βλασση, εγω το μικρο το benro το ειχα αγορασει απο το photoadict. Eιχα επικοινωνησει τηλεφωνικως και με email και με ειχαν εξυπηρετησει μια χαρα.

Ευχαριστώ πολύ. Δυστυχώς βλέπω ότι τα αλουμινί κοντά έρχονται μόνο πακέτο με κεφαλή και μάλιστα τη B0.

Να ρωτήσω κάτι;
Το Manfrotto 190XPROB έχει δυνατότητα να γυρίζει η κεντρική κολόνα ανάποδα;

o 17-85 πχ πανω σε τριποδο δεν θελει τη σταθεροποιηση στο οφ?

Ξέχασα να σας αναφέρω πως έχω πάρει εδώ και 3 μέρες το τρίποδο της Gitzo GK2580TQR και μάλλον (κατά τύχη) είμαι ο πρώτος που το έχει στην Ευρώπη και στην Αμερική.. (καλά Αμερική θα πάει σε 2 μήνες...)

Φωτογραφίες και περισσότερα σε λίγες μέρες, γιατί πήζω στο γραφείο.....πάντως είναι super σταθερό για το μέγεθος..... είμαι πολύ Ok με την αγορά και με την συναλλαγή και με την Gitzo απ' ευθείας και με τον Κογχυλάκη..... θα τα πούμε σε επόμενο ποστ αναλυτικά......

[το τρίποδο μπορείτε να το δείτε στον επίσημο κατάλογο για το 2009 που έχει ήδη βγει]

Να ρωτήσω κάτι;
Το Manfrotto 190XPROB έχει δυνατότητα να γυρίζει η κεντρική κολόνα ανάποδα;

Tο τριποδο το πηρα εγω πριν απο κανα μηνα... και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Ναι, μπορει να γυρισει η κεντρικη κολονα 90 μοιρες για φωτογραφιση στο εδαφος *λουλουδια , ζωα κλπ).
Δες κι εδω http://reviews.photographyreview.com/blog/manfrotto-190xprob-tripod-review/