Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Απάντηση: Τριπόδια..

Για το manfrotto 055b και την κεφαλή 840rc2 γνωρίζετε κάτι σχετικό??
Έχει σαν προδιαγραφές μεγαλύτερες αντοχές σε βάρος. Αξίζει τα 50 ευρώ παραπάνω από το 190pro?
 
Re: Τριπόδια..

Ναι σε όλα, όμως είναι βαρύ και μεγάλο σε διαστάσεις, άρα μεταφέρεται πολύ πιο δύσκολα. Αυτό γι αμένα ήταν και ο αποτρεπτικός λόγος για την αγορά του.
 
Re: Τριπόδια..

Aν μένεις Αθήνα θα σου πρότεινα να πας με τη μηχανή σου στο Γαλαίο ή στο Σταυρινάκη. Ο πρώτος είναι στην Μπενάκη λίγο πιο ψηλά από την Ακαδημίας προς την Ασκληπιού. Ο δεύτερος είναι στην Πατησίων κοντά στο παλιό Μινιόν. Σε κάθε περίπτωση να δεις τον όγκο με το τριπόδι ΚΛΕΙΣΤΟ και να το πάρεις στα χέρια σου. Κράτα το 30 δευτ. και θα καταλάβεις τί εννοώ.
 
Απάντηση: Τριπόδια..

Θεσσαλονίκη είμαι και πήγα στον Ρεππέλα και το είδα και μου γυάλισε μαζί με κάτι φιλτράκια. Έχω ένα αρχαίο τρίποδο και χρειάζεται αναβάθμιση.
Όσο για το βάρος δεν νομίζω να με ενοχλήσει ιδιαίτερα αφού η τσάντα ζυγίζει 5-6 κιλά τουλάχιστον και δεν έχω πρόβλημα. Βέβαια δεν κάνω και πεζοπορίες με τον εξοπλισμό.
 
Re: Τριπόδια..

Εδώ και καιρό βλέπω και ψάχνω για το 055 της Manfrotto.Δεν προχωρώ σε αγορά, για το λόγο που λέει ο Βλάσης λίγο πιό πάνω.Δεν μένω Αθήνα, αλλά αρκετά κοντά και φοβάμαι πως αν πάω σε κατάστημα με φωτογραφικά είδη θα θέλω να τα πάρω όλα!Πέρα από την πλάκα, αξίζει η τιμή του Σταυρινάκη ή του Γέραμα ή να πάρω απ'το ebay;Θα ήθελα πολύ να ταξιδεύω,να κάνω πεζοπορία, ορειβασία,κ.α.Περιμένω το καλοκαίρι, που θα έχω πιό πολύ χρόνο.Τρίποδο έχω ένα ελαφρύ, αλλά με τον 70-300 της nikon δεν τα πάει και τόσο καλά.Γενικά με τους βαριούς φακούς.
Ίσως όμως να με καλύψει αρκετά για πεζοπορίες.Μία ερώτηση:Επειδή ενδιαφέρομαι και για λήψη video,τι ύψος φτάνει το 190;Θέλω να είναι γύρω στο 1.80 και ίσως λίγο περισσότερο.Ζητάω πολλά;
 
Re: Τριπόδια..

μαζί με την κεφαλή και υψωμένη την κολώνα 20 εκ. φθάνει άνετα το ύψος που ζητάς.

τα τριπόδια δεν είναι είδη που τα αγοράζεις από το ebay. Δεν έχουν μεγάλες διαφορές (συνήθως) και έχουν αρκετά μεταφορικά.
 
Re: Τριπόδια..

Έτσι. Από ebay το πολύ να πάρεις κεφαλές, που είναι πιο συμμαζεμένες σε όγκο και μπορούν να σταλούν με χαμηλό κόστος. Βρίσκεις κεφαλές που αποκλείεται να τις βρεις εδώ (ή να τις βρεις και να μην τις χρυσοπληρώσεις)
 
Re: Τριπόδια..

Αυτό ακριβώς σκέφτομαι και γώ.Καλύτερα να τα πιάσεις, στήσεις, ζυγίσεις στο χέρι, παρά "γουρούνι στο σακί".Μαθαίνω να μην είμαι τόσο βιαστικός.

Ευχαριστώ Βλάση για τις πληροφορίες για το 190.:grinning-smiley-043
 
Re: Τριπόδια..

συμφωνώ και γω απόλυτα... αν δε δεις κάτι απο κοντά δε μπορείς να διαλέξεις!
 
Re: Τριπόδια..

Ξέχασα να αναφέρω τελικά τί εκανα.
Πήρα ένα Velbon AK-1. Μου κόστισε γύρω στα 30Ε (δεν θυμάμαι ακριβώς αλλα εκει γύρω ήταν) απο το Media Markt στην Αθήνα.

Είναι πολύ απλούστερο του ανταγωνισμού στην ίδια τιμή. Δέν έχει quick release. Ούτε μανιβέλα για το ύψος της κεντικής κολόνας. Αλλα ακριβώς η απουσία όλων αυτών είναι που βάρυναν υπέρ του. Δεν θεωρώ οτι στην τιμή αυτή θα μπορούσαν να προσφέρονται χαρακτηριστικά που έχουν τα επαγγελματικά μοντέλα και να είναι αξιόπιστα.
Αυτό παρόλο που είναι πολύ απλο έιναι πολύ τίμιο πιστέυω σε αυτά που προσφέρει. Είναι πολύ σταθερό και ελαφρύ. Δέν έχω δοκίμασει με τον βαρύ 70-210 ακόμα αλλα με τον 50αρι και τον 28-70 τα πήγε μία χαρά ακόμα και σε λήψεις 15-20 δευτερολέπτων.
 
Re: Τριπόδια..

λοιπον πριν κανα δυο βδομαδες πηρα ενα καινουργιο τριποδο. Το φοβερο και τρομερο gorilla pod. http://www.joby.com/products/gorillapod/slrzoom/.

Δεν χρειαζεται να κανω καμια ιδιατερη τεχνικη αναλυση απλως θα σας πω οτι το γοριλακι αντεχει. Αντεξε τουλαχιστον την D300 με τον sigma 17-70 επανω και σε ληψεις μερικων δευτερολεπτων.

Εννοειται οτι ειναι παναλφρο, μικρο (εγω πηρα το μεγαλυτερο μεγεθος απο τα τρια που υπαρχουν) και χωραει για πλακα σε ολες τισ τσαντες.

εννοειται οτι δεν ειναι αντικαταστατης ενοσ κανονικου ουτε μπορεις να κανεις σωστη landscape φωτογραφηση μ αυτο λογω του οτι σε περιοριζει σε ληψεις...εδαφους, αλλα για πολλες αλλες περιπτωσεις ειναι οτι πρεπει.

Βαζω και δειγμα

εδω τραβαμε

attachment.php



και τα αποτελεσματα
f/22 2.5sec

attachment.php



f/22 5sec.
attachment.php



γενικα το γοριλακι ειναι highly recommended everywhere. Reviews υπαρχουν πολλα , πχ.
http://cameralabs.com/reviews/Joby_Gorillapod_SLR_Zoom/

Τιμη πολυ φθηνη. δεν θυμαμαι ακριβως, γυρω στα 50 ευρω. Τρεχατε.
 

Attachments

  • DSC_3476 - Version 2.jpg
    DSC_3476 - Version 2.jpg
    95.9 KB · Views: 290
  • DSC_6857 - Version 2.jpg
    DSC_6857 - Version 2.jpg
    104.4 KB · Views: 290
  • DSC_6863 - Version 2.jpg
    DSC_6863 - Version 2.jpg
    60.4 KB · Views: 288
Re: Τριπόδια..

Έτσι έτσι πάνω στα βράχια!!!!
Είχε πέσει στα χέρια μου το μικρο μια φορά και ειχε πολύ πλάκα. Το βάζεις πάνω σε δεντρα, όπου θες! Το μεγάλο το σκεφτόμουνα, ίσως στο μέλλον...

ΥΓ. Το εφέ σου βγήκε εδώ μιά χαρά! Ειδικά η μεσαία είναι πολύ καλή!
 
Re: Τριπόδια..

attachment.php



Εδώ το πιστό μου Unomat TH 513 με την εξαιρετική έκκεντρη Gitzo G1275M σε ...τριπλή (!) λήψη: αυτοπορτραίτο + magic light + φωτογράφηση εξοπλισμού! :grinning-smiley-043



(πάνω στο βράχο ξαποσταίνει η ομοίως αχώριστη Lowepro Rezo170AW)
 

Attachments

  • gitzo.jpg
    gitzo.jpg
    154.5 KB · Views: 260
Re: Τριπόδια..

Μια μικρή ερώτηση: Οι τρίποδες που περιγράφετε εδώ (και ιδιαίτερα τα μονόποδα γιατί μάλλον προς τα εκεί ρέπω) ταιριάζουν μόνο σε φωτογραφικές ή και στην βιντεοκάμερά μου (μια Canon MD235 --> http://www.letsgodigital.org/images/artikelen/6/md235-canon.jpg)

Sorry αν σας φαίνεται γελοία η ερώτηση απλά είμαι νέος στο χόμπι και θέλω να αξιοποιήσω στο πλήρες το ζουμ (αναλογικό κ ψηφιακό) της κάμερας μου....

Με εκτίμηση
Xph6tos
 
Απάντηση: Τριπόδια..

Χρήστο καλώς ήρθες!!!

Το τρίποδο ή το μονόποδο που θα αγοράσεις δεν θα έχει κανένα πρόβλημα και στην κάμερά σου.Η βίδα που έχουν όλα τα τρίποδα-μονόποδα του κόσμου είναι ακριβώς η ίδια.

Η υποδοχή στις μηχανές-βιντεοκάμερες είναι ακριβώς η ίδια...

Κανένα πρόβλημα.Γιατί όμως μονοπόδι; Και ειδικά για βιντεοκάμερα;
 
Re: Τριπόδια..

η Cullman αν δεν κανω λαθος βγαζει ενα μοντελο το οποιο ειναι κανονικο τριποδο και περιεχει μεσα κι ενα μονοποδο........

απλα βγαζεις το κεντρικο στελεχος.
 
Re: Τριπόδια..

Θελω ενα τριποδο για την 450D, μικρο και φορητο.

Θελω να εχει βαρος γυρω λιγο πανω απο μισο κιλο, και να εχει μεγιστο υψος 1 μετρο περιπου.

Θελω μονο να μου κραταει τη μηχανη σταθερη, δε χρειαζομαι πολλες ευκολιες, καλη κεφαλη, χειρολαβη κτλ.

να ειναι ευκολο στη μετακινηση και να μου κανει τη δουλεια.

Και φυσικα να ειναι φθηνο.

Εχω δει και το γοριλαποντ και μου αρεσει, αλλα σκεφτομαι κατι πιο mainstream.

Αυτα εχω δει

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.568912


αυτο μαλλον ειναι λιγο ψευτικο
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.568905


αυτο το μονοποδο
http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=978949&catalog=19&category=69977561

Τι μου προτεινετε?