Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Re: Τριπόδια..

Φίλε Βασίλη,

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση σου και την προσφορά σου αλλα δυστυχώς μένω λίγο μακρία Ζάκυνθο.
Το συγκεκριμένο συνδυασμό θα τον χρησιμοποιήσω για νυκτερινή φωτογράφιση τοπίων και πορτραίτων για οικογενειακές στιγμές και σκοπεύω να τα παραγγείλω και τα δύο τρίποδο και φακό τέλος του μηνός.

Ακριβό "σπορ" η φωτογραφία!!! Μόλις έδωσα άλλα 100 ευρώ για τσάντα και τώρα πρέπει να δώσω κανα 200άρι για τρίποδο! Απ´ότι διάβασα εδώ έχω καταλήξει σε Manfrotto, ή το 055 ή το 190 με κεφαλή μάλλον την 486. Νομίζω πως για την D90 μου και με βαρύτερο φακό τον 17-55 f/2.8 ή τον 70-300 VR, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα.

Ακριβό "σπορ" η φωτογραφία!!! Μόλις έδωσα άλλα 100 ευρώ για τσάντα και τώρα πρέπει να δώσω κανα 200άρι για τρίποδο! Απ´ότι διάβασα εδώ έχω καταλήξει σε Manfrotto, ή το 055 ή το 190 με κεφαλή μάλλον την 486. Νομίζω πως για την D90 μου και με βαρύτερο φακό τον 17-55 f/2.8 ή τον 70-300 VR, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα.

Το 055 είναι μεγάλο σε διαστάσεις και βαρύ τρίποδο για να το κουβαλάς στο χέρι. Μόνο μέσα στο αυτοκίνητο.

Το 055 είναι μεγάλο σε διαστάσεις και βαρύ τρίποδο για να το κουβαλάς στο χέρι. Μόνο μέσα στο αυτοκίνητο.

Δηλαδή μου προτείνεις το 190? Θα περάσω και από τα μαγαζιά για να τα δω όταν έχω λεφτά, απλώς ρωτάω τη γνώμη σου. Και κάτι άλλο, αξίζει να πάρω το ProΒ ή όχι?

Δηλαδή μου προτείνεις το 190? Θα περάσω και από τα μαγαζιά για να τα δω όταν έχω λεφτά, απλώς ρωτάω τη γνώμη σου. Και κάτι άλλο, αξίζει να πάρω το ProΒ ή όχι?

Εγώ έχω το 190 και σε λήψεις των 10+ δευτ. δεν έχω πρόβλημα ακόμη και με 150άρη φακό. Όμως η 486 με βαρείς τηλεφακούς (πχ. 70-200 2.8) δείχνει λίγη για λήψεις στο σκοτάδι. Ίσως είναι καλύτερα να πάρεις φθηνότερο τριπόδι και καλύτερη κεφαλή (όχι απαραίτητα MANFROTTO).

Εγώ έχω το απλό. Η διαφορά του προ είναι ότι μπορείς να τοποθετήσεις την κεντρική κολώνα οριζόντια (π.χ για λήψεις μάκρο ζουζουνιών). Εγώ τέτοιες λήψεις δεν κάνω.

Σ´ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα περάσω από τα γνωστά μαγαζιά κάποια στιγμή, θα δω εκει τα τριποδα και τις κεφαλές και θα αποφασίσω....

Απάντηση: Re: Τριπόδια..

Εγώ έχω το 190 και σε λήψεις των 10+ δευτ. δεν έχω πρόβλημα ακόμη και με 150άρη φακό. Όμως η 486 με βαρείς τηλεφακούς (πχ. 70-200 2.8) δείχνει λίγη για λήψεις στο σκοτάδι. Ίσως είναι καλύτερα να πάρεις φθηνότερο τριπόδι και καλύτερη κεφαλή (όχι απαραίτητα MANFROTTO).

Εγώ έχω το απλό. Η διαφορά του προ είναι ότι μπορείς να τοποθετήσεις την κεντρική κολώνα οριζόντια (π.χ για λήψεις μάκρο ζουζουνιών). Εγώ τέτοιες λήψεις δεν κάνω.

Καλησπερα σε ολους,να προσθεσω και εγω στα πολυ σωστα που λεει ο Βλασης οτι αν εχεις σκοπο να βαλεις πανω βαρυς φακους (70-200φ2,8, 300φ2,8)με αργες ταχυτητες κλειστρου καλυτερα θα ηταν να κοιταξεις για καλυτερη κεφαλη

Χμμμ...σαν να σας ακουω ηδη να με αποπαιρνετε .Τα θεωρω πολλα τα χρηματα για "καλο" τριποδο (τα εισαγωγικα λογω αγνοιας).

Φιλος εχει ενα digipod των 75-80 ευρω (Load Capacity:8kg) + ~20 κεφαλη με μπιλια της ιδιας εταιρειας.

Σκεφτομαι λοιπον αυτο το digipod στα 55 ευρω με τα παρακατω χαρακτηριστικα.

imagemagic.php

Digipod A2841P Aluminium Tripod
Closed Length: 57 cm
Minimum Height: 52.4 cm
Maximum Height: 169.4 cm
Load Capacity: 4 kg
Weight: 1.45 kg
Maximum height (with center column down): 141.7 cm
Leg sections: 4
Material: Aluminium

Αυτη με την 40D + 70-200/f4 L στα 13" με το digipod του φιλου.Η συμπιεση την εχει τσακισει αλλα ειναι οξυτατη στην πραγματικοτητα.

attachment.php

Τι λετε τα αξιζει τα 55 ευρω ?

Attachments

• IMG_2458.jpg
    IMG_2458.jpg
    45.6 KB · Views: 154

Τον έχει ένα φιλαράκι μου και τον περιεργάστικα για λίγο. Του έχει περάσει μια κεφαλή Manfrotto 322 η οποία δεν μου φάνηκε καθόλου βολική.

Να σου πω την αλήθεια δεν είναι κακός τρίποδας αλλά μην περιμένεις και πολλά πολλά σε σταθερότητα. Τουλάχιστον όχι πολλά παραπάνω ακόμα και από έναν απλό τρίποδα βιντεοκάμερας.

Εάν τον θες για να τον κουβαλάς μαζί σου σε εκδρομές είναι καλός γιατί δεν είναι πολύ βαρύς.

Εάν τον θες για πιο σοβαρή δουλειά και μεγαλύτερες εκθέσεις νομίζω ότι θα πρέπει να κάνεις υπομονή για κάτι καλύτερο.

Στην ουσία πρέπει να είναι φασονατζίδικος Κινέζικος όπως κάποιοι Pro Fancier για τους οποίους είχα αναφερθεί παλιότερα και μπορείς να τους φέρεις από Ανατολάς με λιγότερα χρήματα μαζί με κάποια κεφαλή.

Ένα τρίποδο πρέπει να είναι στιβαρό και σταθερό, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.Στην άνεση του μπαλκονιού, χωρίς ίχνος αέρα, με γωνίες "νορμάλ" για το φακό που έχει επάνω, είναι φυσιολογικό να βγάλει φωτογραφίες οξύτατες, χωρίς ίχνος κίνησης.

Δοκίμασε το τρίποδο του φίλου σου σε πραγματικές συνθήκες:Με δονήσεις από το έδαφος (γέφυρα), με αέρα στο βουνό, στην παραλία, μέσα σε λάσπες, μέσα σε άμμο, σε νερό,σε βράχια,σε πέτρες, με οποιάδήποτε φακό και γωνία.Αν μετά από αυτές τις δοκιμασίες μείνει σταθερό και χωρίς σχεδόν καθόλου σημάδια,τότε αγόρασέ το.

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια παιδια.
Απο το μπαλκονι του ηταν με απνοια εχθες το βραδυ.
Απλα δεν φανταζομουν πως μπορει καποιο τριποδο να μενει σταθερο με δυνατο αερα η σε κραδασμους .
Θα το παρω με κακες συνθηκες και την K200D να δω τι αποτελεσμα θα εχω σε μεγαλες εκθεσεις και θα σας πω εντυπωσεις.

Να θυμάσαι το εξής:
Ακόμα και οι δονήσεις από το πάτημα του κουμπιού του κλείστρου μπορεί να προκαλέσουν "θολούρα".

Ένα καλό κόλπο είναι να θέτεις τον χρονοδιακόπτη σε λειτουργία, όταν το θέμα σου είναι ακίνητο.

Πολλές φορές, τα χρήματα που ξοδεύεις για κάτι καλό (gitzo,manfrotto) αποτελούν μια καλή επένδυση για τις λήψεις σου.

Να θυμάσαι το εξής:
Ακόμα και οι δονήσεις από το πάτημα του κουμπιού του κλείστρου μπορεί να προκαλέσουν "θολούρα".

Ένα καλό κόλπο είναι να θέτεις τον χρονοδιακόπτη σε λειτουργία, όταν το θέμα σου είναι ακίνητο.

Πολλές φορές, τα χρήματα που ξοδεύεις για κάτι καλό (gitzo,manfrotto) αποτελούν μια καλή επένδυση για τις λήψεις σου.

πολύ σωστά. Πάντως για τους τηλεφακούς παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο η κεφαλή.

Βεβαίως.Να κάτι που δεν το ανέφερα καθόλου και έιναι πολύ σημαντικό:κεφαλή.

Δεν έχω δοκιμάσει με μπίλια και δεν ξέρω την σταθερότητά τους.Εγώ έχω αυτή:

attachment.php

Attachments

• 804RC2.jpg
    804RC2.jpg
    73.3 KB · Views: 239

ncups ευχαριστημένος?πες μας δυο λόγια για την συγγεκριμένη.

Καλημέρα!

Η συγκεκριμένη κεφαλή αγοράστηκε με τη σκέψη ότι το τρίποδο θα χρησιμοποιείται και για video.

Η στιβαρότητα και η σταθερότητα που περιγράφω στο προηγούμενο post είναι άριστη.

Βέβαια, για το video χρησιμοποιώ μια μικρή JVC Everio, καθόλου βαριά,αλλά το μικρό μοχλουδάκι που είναι υπεύθυνο για την περιστροφική κίνηση είναι πολύ χρήσιμο.

Για φωτογραφία, είναι άριστο, με οποιεσδήποτε συνθήκες και οποιονδήποτε φακό(70-300G4.5).

Εάν συγκρίνουμε ballhead με panhead παρόμοιου κόστους ποιά κερδίζει και γιατί?

Αναφέρομαι σε καθαρά φωτογραφική χρήση.

Να πω την αλήθεια οι panhead μου κάνουν για πιο σταθερές και η ανεξαρτησία κίνησης στους 2 άξονες ξεχωριστά για πιο σταθερή και πιο ακριβείας...