Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Απάντηση: Τριπόδι Benro A 250

Μόλις τελείωσα την δοκιμή και σύγκριση με το Hama Star 61 .

Θήκη και ποιότητα αρκετά καλά , σφιχτό άνοιγμα των ποδιών επάνω , όταν όμως ανοίγω τους σφιγκτήρες και επεκτείνω τα ποδαράκια παίζουν τόσο που νομίζω πως θα βγουν εντελώς έξω , φυσικά κλείνοντας τους σφιγκτήρες ασφαλίζουν και γίνονται ένα μεταξύ τους .
Στην κεφαλή ναι μεν έχει μοίρες , αλλά έπρεπε να έχουν όπως στην μεγάλη Ν1 ξεχωριστή βίδα σφιξίματος για την περιστροφή , καθώς για να περιστραφεί πρέπει να χαλαρώσω τον μοναδικό σφιγκτήρα , με αποτέλεσμα να μετακινείται όλη η μπίλια και να χάνεται το αλφάδιασμα .
Σε γενικές γραμμές δεν μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα , έχοντας το star 61 των 29 ευρώ (με την όποια ποιότητα κατασκευής) περίμενα κάτι αρκετά ανώτερο με τα 95 ευρώ που έδωσα .
Ή το star 61 είναι αρκετά καλό για τα χρήματά του , ή το Benro A 250 είναι υπερτιμημένο . Πιστεύω το σχόλιο του Βλάση ότι δεν είναι φθηνό πλέον , είναι βάσιμο .
Φυσικά δεν έχω δουλέψει το hama αρκετά ώστε να ξέρω μετά από πολύ χρήση πως θα είναι (δείχνει εύθραυστο), το Benro όμως δείχνει σίγουρα πως μπορεί να αντέξει πολλά .

Μέσα στο σαλόνι με χρονοκαθυστέρηση 12" και έκθεση 8" , μόνο σε 14Χ (τέρμα ζουμ) στην προεπισκόπηση βλέπω διαφορά , υπέρ του Benro φυσικά .
Με χρονοκαθυστέρηση 2" η διαφορά φαίνεται από το 5Χ .

Re: Τριπόδια..

Ηλία αν δεν ψώνισες ακόμα, ρίξε μια ματιά στην Benro BH2M που στοιχίζει περίπου 70 ευρώ. http://www.photozone.gr/product.asp?catid=255 , έχω την εντύπωση ότι η μπίλια στις μεσαίες benro δουλεύει πιο "λαδερά¨σε σχέση με των manfrotto. Για τελικό αποτέλεσμα δεν έχω άποψη.

Παράγγειλα την 496rc2 από το Γαλαιο πριν από λίγο στα 65 με μεταφορικά και αντικαταβολή. Αύριο θα την έχω.
Σύντομα θα γράψω παρατηρήσεις.

Οντως δεν ειναι για πολλα πολλα, μεχρι 2 μοιρες κλιση. :P

7/5 ειναι η φωτο ρε, ειχε μισο μετρο χιονι στο Χαλανδρι!

Απάντηση: Τριπόδια..

Θέλω να συνδέσω μια κεφαλή για βίντεο - οικονομική - πάνω στο superclamp.
Δίαβασα για αυτήν εδώ MH293A3-RC1 αρνητικά κυριώς σχόλια για ποιότητα κατασκευης και οτι δέν κάνει pan...
http://www.amazon.com/Manfrotto-Ser...s/B004PYEE54/ref=dpx_acr_txt?showViewpoints=1
Καμια άλλη πρόταση;
Πρέπει να είναι μικρου μεγέθους αλλά να έχει arm για ρυθμίσεις και να κουμπώνει πάνω στο clamp.

Re: Τριπόδι Benro A 250

εγώ μέχρι στιγμής δεν είχα πρόβλημα. Την επόμενη εβδομάδα θα έχω πάλι ταξίδι, οπότε θα έχω την ευκαιρία να το εξακριβώσω.

Τελικά Βλάσση τι λες; Δεν υπάρχει πρόβλημα να το εχουμε μαζί μας στη καμπινα του αεροπλάνου;

Το δικό μου, με διπλωμένη την κεφαλή, χωρά στην βαλίτσα καμπίνας που έχω. Το είχα δείξει κανονικά όταν έκανα την παρουσίαση. Μέσα σε αυτή την βαλίτσα ο πήρα μαζί μου πριν ένα μήνα στο Δουβλίνο. Πέρασε κανονικά στις AEGEAN/LUFTHANSA/AIR LINGUS. Με RAYAN είχα ταξιδέψει τον Οκτώβριο στην Κύπρο επίσης χωρίς πρόβλημα.

Τέλεια! Σε ευχαριστώ Βλάση. :-)
Είναι αλήθεια πως πάντα μου λείπει το τρίποδο στα ταξίδια μου και ο μονoς λόγος που δεν το έπαιρνα είναι πως ταξιδεύω μόνο με cabin case και πάντα φοβόμουν πως θα μου το σταματήσουν στον έλεγχο και δεν θα έχω τι να το κάνω.

Για να πω πάντως την αλήθεια, δεν έχω ταξιδέψει με αυτό το τριπόδι στους πιο ζόρικους προορισμούς. Δηλαδή δεν ξέρω αν μου το κρατούσα στην καμπίνα με προορισμό το Τελ Αβίβ ή τη Νέα Υόρκη, ή την Ουάσιγκτον, ή το Χιθροου.

Απάντηση: Re: Τριπόδι Benro A 250

διότι η μια δείχνει ότι έχει δυο ρυθμίσεις ενώ η άλλη μια. Υπόψη ότι εγώ έχω την κεφαλή με τη μια ρύθμιση.

Δηλαδή δεν περιστρέφεται σύμφωνα με τις μοίρες η βάση της κεφαλής στην δική σου ;

Και να μην το κάνει όμως , όπως έγραψα σε προηγούμενο ποστ :
Στην κεφαλή ναι μεν έχει μοίρες , αλλά έπρεπε να έχουν όπως στην μεγάλη Ν1 ξεχωριστή βίδα σφιξίματος για την περιστροφή , καθώς για να περιστραφεί πρέπει να χαλαρώσω τον μοναδικό σφιγκτήρα , με αποτέλεσμα να μετακινείται όλη η μπίλια και να χάνεται το αλφάδιασμα .

Φίλε Anritsu , του Βλάση έχει κούμπωμα ασφαλείας ταχείας απελευθέρωσης , ενώ αυτή της φωτοαγοράς είναι διπλής ασφαλείας με βίδα , πιο ασφαλείας μεν , όχι άμεση αφαίρεση της μηχανής δε , αποφασίζεις και παίρνεις .
Εάν το ξαναγόραζα , πάλι με την διπλής ασφαλείας θα έπαιρνα πάντως .

Last edited:

Βρηκα ενα τριποδο που ανηκε στον παππου μου. Το μοντελο λεγεται SLIK Goodman S-103, εχει μεγιστο υψος 110cm και βαρος περιπου 2kg. Δεν μπορεσα να βρω ιδιαιτερα στοιχεια, εκτος απο μερικες φωτογραφιες που εχει ανεβασει καποιος εδω http://www.pakwheels.com/forums/photography/63883-my-recent-purchase-canon-timelessfahad-2#post1102558

Οντας παντελως ασχετος απο τριποδα, θα ηθελα να ρωτησω αν διαφερει σημαντικα απο τα αντιστοιχης κατηγοριας τριποδα που κυκλοφορουν σημερα.

Διαφέρει, είναι βαρύ για το ύψος του και έχει λιγότερες ευκολίες. Το βλέπω πολύ ποιοτικό όμως...

Σε ευχαριστω, κι εγω ετσι το βλεπω. Για αρχη, φανταζομαι μια χαρα θα κανει τη δουλεια του.