Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Re: Απάντηση: Re: Τριπόδια..

Πολυ καλη προσφορα αλλα τι διαφορά εχει απο την pro?
Αξιζει τον κοπο απο τον συνδυασμο της pro με την ιδια κεφαλή?

Φραγκίσκο ας πούμε κάποια πράγματα για τη σειρά 190.

Υπάρχουν δυο εκδόσεις :
1. με carbon η σειρά c
2. με αλουμίνιο η σειρά x

Οι δυο σειρές διαφέρουν αρκετά σε δομικά χαρακτηριστικά και σε αποτελεσματικότητα. Το carbon είναι αλλού.

Από εκεί και πέρα. Όπως μπορείς να δεις στο http://www.manfrotto.com/product_list/8374.58969.82552.0.0/190_series τα τρία αλουμινένια 190 έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά άρα είναι ίδια τριπόδια. Το pro διαφέρει από τα άλλα δυο στη βάση της κεφαλής που επιτρέπει να βάλεις την κεντρική κολώνα και σε οριζόντια θέση , άρα και σε μη έκκεντρη θέση (δε και http://reviews.photographyreview.co...rob-tripod-review/manfrotto-190xprob-tripod-3 ) . Καλό ακούγεται σαν χαρακτηριστικό, αλλά εγώ που ήθελα π.χ. να φωτογραφίζω εφημερίδες στο πάτωμα δεν βολεύτηκα και πήρα κανονικό Π αντιγραφικό. Το Pro και το xb επιτρέπουν στο τριπόδι να χαμηλώσει πολύ στα 8 εκ. ενώ το xdb στα 35 . Πάντω στο δικό μου xb δεν τα είχα καταφέρει να πάω τόσο χαμηλά. Και δεν μου χρειάστηκε ποτέ (μάλλον είναι χαρακτηριστικό για μακροφωτογράφηση εντόμων με το φωτογράφο σε στάση πρηνηδόν). Τέλο το xb και το Pro έχουν το καλό κλείσιμο των ποδιών, ενώ το xdb με πεταλούδα. Δες και http://www.photographybay.com/2010/03/25/manfrotto-190xdb-tripod-review/ και http://reviews.photographyreview.co...d-review/manfrotto-190xprob-tripod-flip-locks . Ειλικρινά αυτό δεν ξέρω πόσο θα με παιδέψει ή θα με βολέψει, αλλά το άλλο κλείσιμο ήταν πολύ καλό. Θα δούμε...

όμως το 190 pro έκανε μόνο του χωρίς κεφαλή 89.15 λίρες και το 190 xb 80.41 λίρες. Ουσιαστικά εγώ πήρα την κεφαλή δώρο. Το 190 pro με την ίδια κεφαλή πήγαινε στις 164 λίρες , άρα 188 ευρώ, άρα στο σπίτι μου θα έφθανε στα 210 ευρώ. Διπλά χρήματα. Ευχαριστώ δεν θα πάρω... αν ήταν να δώσω τόσα χρήματα θα έπαιρνα μια καλύτερη κεφαλή.

Last edited:
Re: Τριπόδια..

Πάντως και το Α-198EX μου κάνει το κόλπο με την κεντρική κολώνα και η αλήθεια είναι ότι δεν το ήξερα όταν το αγόραζα και είχα στεναχωρηθεί γιατί ήταν χαρακτηριστικό που "έχανα" σε σχέση με το αντίστοιχο 190XPROB.

Ποιό μέλος την έχει την 6.5;

Ο Χρήστος από τα Γιάννενα, δεν τον ξέρεις, εάν θέλει ας γράψει εδώ εντυπώσεις. Εγώ πάντως που την είδα εντυπωσιάστηκα. Άλλο πράμα. Και Made in Germany παρακαλώ. Όχι όπως η προηγούμενη σειρά κεφαλών της Cullmann (η 25nm εάν δεν κάνω λάθος)

Ο Χρήστος από τα Γιάννενα, δεν τον ξέρεις, εάν θέλει ας γράψει εδώ εντυπώσεις. Εγώ πάντως που την είδα εντυπωσιάστηκα. Άλλο πράμα. Και Made in Germany παρακαλώ. Όχι όπως η προηγούμενη σειρά κεφαλών της Cullmann (η 25nm εάν δεν κάνω λάθος)

Μήπως έχει την 6.3 ? Δυστυχώς εδώ Αθήνα που ρώτησα δεν υπάρχει η 6.5 αλλά δυστυχώς ούτε το 528c. Πάνε μάλλον και τα cullmann (τα πόδια τουλάχιστον). Τώρα η διαφορά τιμής της κεφαλής 6.3 (δεν ξέρω πόσο έχει η 6.5) με την 8.5 είναι σχετικά μικρή, στην ουσία το μειονέκτημα της 8.5 είναι το βάρος και οι διαστάσεις της.Τα πλεονεκτήματα των 6.5 και 8.5 πέραν των κιλών που σηκώνουν είναι και τα arcaswiss plates.

Όχι, την 6.5, που είναι η 6.3 με προσαρμοσμένο σύστημα quick-release. To απλό (όχι carbon) 528 δεν υπάρχει;

Όχι, την 6.5, που είναι η 6.3 με προσαρμοσμένο σύστημα quick-release. To απλό (όχι carbon) 528 δεν υπάρχει;

Την 6.5 την έχει πάρει απο Ελλάδα και αν ναι απο που ?

Το 528 το απλό δεν το έψαξα διότι είναι στα 2 κιλά χωρίς κεφαλή άμα βάλεις την 8.5 πας στα 3.

Όχι, Γερμανία. Αλλά δεν την έχει ο Κατερέλος ; 149 την είχα δει θυμάμαι. Δεν είναι και φοβερό βάρος τα 2 κιλά για τρίποδο, το μεγαλύτερο θέμα με αυτά τα μαγκνεσιτ είναι το μήκος, γιατί είναι 3 τμημάτων και όχι 4 (βέβαια αυτό τα κάνει σταθερότερα).

Επισης στα μανφροτο 190, (νομιζω και στα 055) υπαρχουν εκδοσεις με 3 προεκτασεις στα ποδια και με 4... νομιζω με 3 θεωρουνται πιο στιβαρα....

Όχι, Γερμανία. Αλλά δεν την έχει ο Κατερέλος ; 149 την είχα δει θυμάμαι. Δεν είναι και φοβερό βάρος τα 2 κιλά για τρίποδο, το μεγαλύτερο θέμα με αυτά τα μαγκνεσιτ είναι το μήκος, γιατί είναι 3 τμημάτων και όχι 4 (βέβαια αυτό τα κάνει σταθερότερα).

Πήρα τηλέφωνο το απόγευμα και μου είπε ότι δεν την φέρνει.
Σχετικά με το μήκος το 528c μαζεμένο είναι 52 πόντους γι'αυτό και το έψαξα αλλά δεν...

Επισης στα μανφροτο 190, (νομιζω και στα 055) υπαρχουν εκδοσεις με 3 προεκτασεις στα ποδια και με 4... νομιζω με 3 θεωρουνται πιο στιβαρα....

Τα είδα και τα manfrotto αλλά τα 190 είναι πολύ χαμηλά(με κατεβασμένη την κεντρική κολώνα), τα 055 είναι απο 1.65 κιλά και πάνω και μαζεμένα απο 61 πόντους και πάνω.Μόνο το 055 4-section leg είναι 54.5 πόντους και 1.70 κιλά αλλά στα λεφτά του (λίγο παραπάνω) παίρνεις gitzo που τα έχει όλα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τριπόδια..

Φραγκίσκο ας πούμε κάποια πράγματα για τη σειρά 190.

Υπάρχουν δυο εκδόσεις :
1. με carbon η σειρά c
2. με αλουμίνιο η σειρά x

Οι δυο σειρές διαφέρουν αρκετά σε δομικά χαρακτηριστικά και σε αποτελεσματικότητα. Το carbon είναι αλλού....

....όμως το 190 pro έκανε μόνο του χωρίς κεφαλή 89.15 λίρες και το 190 xb 80.41 λίρες. Ουσιαστικά εγώ πήρα την κεφαλή δώρο. Το 190 pro με την ίδια κεφαλή πήγαινε στις 164 λίρες , άρα 188 ευρώ, άρα στο σπίτι μου θα έφθανε στα 210 ευρώ. Διπλά χρήματα. Ευχαριστώ δεν θα πάρω... αν ήταν να δώσω τόσα χρήματα θα έπαιρνα μια καλύτερη κεφαλή.

Σε ευχαριστώ για την τεκμηριωμένη απάντηση.

Τελικά πήγα κέντρο και πηρα το 190XPROB και μια κεφαλή vanguard PH42 γιατι με ενδιαφέρει και το video.

http://www.vanguardworld.com/index....o-video/detail-1-4-Ball+and+Pan+head-151.html

Το κακο της υπόθεσης ειναι οτι τα ακριβοπλήρωσα -δυστυχώς ή ευτυχως ειναι απο τις ελάχιστες φορές που βιαζομαι κάτι και δε μπορω να περιμένω να τα φέρω απ έξω σε καλύτερη τιμή.

Το καλό της υπόθεσης ειναι οτι επαθα πλάκα με την ποιότητα και την στιβαρότητα και απο τα 2 και απορω τι έκανα τόσο καιρο με το firstline τρίποδο του Carefour (που ομως με εχει βολεψει με την d50 αλλα προχθές με την d7000 βλαστήμούσα 3 ώρες που εκανα φωτογράφιση σε προιοντα)

Απάντηση: Re: Τριπόδια..

Με γειά σου. Να το χαρείς.

Σε ευχαριστώ, δεν ειχα ιδεα απο τριποδα και αφου ξεζουμισα το thread μονομιάς μου άνοιξαν τα μάτια.

Με το καλό να λάβεις και εσυ τα δικα σου νέα αποκτήματα (θα περιμενω εντυπώσεις απο την κεφαλή και γενικότερα σχετικά με την αποστολή απο το amazon)

Απάντηση: Re: Τριπόδια..

Ήρθε η ώρα να αντικαταστήσω το αγαπημένο Manfrotto 190 που κάπου ξέχασα μετά από νυχτερινή φωτογράφηση και δεν θυμάμαι πού. Τυχερός όποιος το βρήκε.

Έψαχνα να βρω κάποιο Benro σαν αυτό που πήρε ο racer και ήμουν έτοιμος να πάω στον Κώστα τον Ρεπέλλα για παραγγελία. Όμως το μεσημέρι είδα σε διπλανό φόρουμ για το super save delivery του Amazon uk που αφορά και την Ελλάδα. Να μην τα πολυλογώ, ψάχνοντας να δω αν συνέφερε ένα Benro να έλθει στην Ελλάδα (δεν συμφέρει) έπεσε το μάτι μου σε μια προσφορά (manfrotto 190 xdb με κεφαλή manfrotto 496 rc2) στις 85.4 λίρες. Δεν είχε super save delivery, αλλά το χτύπησα. Θα μου βγει 117 ευρώ χωρίς promotion cards.

Αν το σκέφτεται και κανείς άλλος να το λινκ http://www.amazon.co.uk/Manfrotto-190XDB-Basic-Tripod-496RC2/dp/B002Q6CDN8/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1300399660&sr=8-3

Με παρέσυρες και μόλις το παρήγγειλα ;)

DSC_1144.jpg

Συγνώμη αλλά μόλις είδα την αναφορά στο νήμα για την Cullmann 6.5
Είναι όπως ακριβώς σας τα είπε ο Τάσος.
Αγοράστηκε από Γερμανία και είναι απλά εξαιρετική!
Πολύ εύχρηστη, πάρα πάρα πολύ smooth στην κίνηση και σταθερότατη. Ακόμη δεν έχω δοκιμάσει (δεν έχω) κάποιον μεγάλο τηλεφακό αλλά έχω βάλει πάνω την canon 5D MK II + 24-105L + 580 EXII.
Από όσο μπορώ να καταλάβω, απλά αποκλείεται να με απογοητεύσει στο μέλλον και σε αυτόν τον τομέα( όταν αγοράσω μεγάλο τηλεφακό).
Συστήνεται ανεπιφύλακτα και να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον Τάσο που μου την είχε προτείνει!!

Συγνώμη αλλά μόλις είδα την αναφορά στο νήμα για την Cullmann 6.5
Είναι όπως ακριβώς σας τα είπε ο Τάσος.
Αγοράστηκε από Γερμανία και είναι απλά εξαιρετική!
Πολύ εύχρηστη, πάρα πάρα πολύ smooth στην κίνηση και σταθερότατη. Ακόμη δεν έχω δοκιμάσει (δεν έχω) κάποιον μεγάλο τηλεφακό αλλά έχω βάλει πάνω την canon 5D MK II + 24-105L + 580 EXII.
Από όσο μπορώ να καταλάβω, απλά αποκλείεται να με απογοητεύσει στο μέλλον και σε αυτόν τον τομέα( όταν αγοράσω μεγάλο τηλεφακό).
Συστήνεται ανεπιφύλακτα και να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον Τάσο που μου την είχε προτείνει!!

Φίλε Chrisssb.. Σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες και καλές λήψεις.. Απ'οτι καταλαβαίνω η 6.5 με την 8.5 δεν έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή. Πως και προτίμησες την 6.5 ?