Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Re: Τριπόδια..

Πραγματικά, καμία σχέση τα απλά τρίποδο σε σχέση με αυτά των 100+ ευρώ που αναφέρονται εδώ μέσα. (Σε ευχαριστώ Βλάση!)

Ένας γρήγορος και απλός τρόπος για να εξακριβώσουμε τη σταθερότητα του συστήματος μας είναι αν ενεργοποιήσουμε το Liveview καθώς και το ψηφιακό ζουμ στη μηχανή μας και... φυσήξουμε!

Και από ότι κατάλαβα όσο χαμηλότερο είναι το κέντρο βάρους στον κάθετο άξονα τόσο ανεπηρέαστη θα 'ναι και η μηχανή μας από τον αέρα.

Να είσαι καλά...

κάτι ακόμα. Είναι καλό όταν είμαστε στην εξοχή να πατούν γερά τα ποδαρικά.

Καλησπέρα κι από μένα. Τα φώτα σας παρακαλώ για ένα τρίποδο γενικής (αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο όρος) χρήσης, με την έννοια ότι δεν θέλω κάτι εξειδικευμένο, απλά να είναι σχετικά ελαφρύ, πάνω απ' όλα σταθερό, ενώ και η δυνατότητα εναλλαγής κεφαλών δεν θα με πείραζε, αρκεί να μη με πειράζει και η τιμή. Το μέγιστο βάρος του εξοπλισμού, αυτή την στιγμή δεν ξεπερνά τα 2.5 κιλά.

Στα 150- 200 ευρώ ή και φθηνότερα, μιας και ως ερασιτέχνης δεν θα το χρησιμοποιώ και πολύ συχνά.

Τι λέτε γι'αυτό; BENRO A-1681+FB-0(AL+MG) http://www.benro.cn/ensite/EnProduct.aspx?ParaId=1&id=155&ProductId=468

Αν και δεν το έχω δει, παρά μόνο στο ίντερνετ, μάλλον μου κάνει. Ή μήπως είναι υπερβολή; Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι φορές που χρησιμοποίησα τρίποδο εκτός σπιτιού. Μήπως είναι λάθος η αγορά του; Μήπως να πάω σε κάποιο ελαφρύτερο;

Τι λέτε γι'αυτό; BENRO A-1681+FB-0(AL+MG) http://www.benro.cn/ensite/EnProduct.aspx?ParaId=1&id=155&ProductId=468

Αν και δεν το έχω δει, παρά μόνο στο ίντερνετ, μάλλον μου κάνει. Ή μήπως είναι υπερβολή; Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι φορές που χρησιμοποίησα τρίποδο εκτός σπιτιού. Μήπως είναι λάθος η αγορά του; Μήπως να πάω σε κάποιο ελαφρύτερο;

Για πιο ελαφριά τριπόδια υπάρχουν δυο λύσεις:

1. Θέλεις κάτι αξιοπρεπές ή πολύ καλό επομένως θα δώσεις και πολλά χρήματα (πάνω από 600 ευρώ το ίδιο και για κεφαλή).

2. Θέλεις κάτι της πλάκας, επομένως δεν θα έχεις καλά αποτελέσματα και θα κινδυνεύεις να δεις τη μηχανή σου να σωριάζεται κάτω (σε άμμο, πέτρες, πλάκες....)

Σίγουρα το 2ο είναι το τελευταίο που θα ήθελα να δω.
Φυσικά δεν θα ήθελα και να ξελαφρώσω την τσέπη μου κατά 600 και πλέον ευρώ, οπότε μένει να τα δω από κοντά σε κάποιο κατάστημα και να διαλέξω.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας κε Βλασίδη.

Ακριβώς αν δεν έχεις εμπειρία το καλύτερο είναι να πάρεις τον βαρύτερο συνδιασμό εξοπλισμού σου και να το δοκιμάσεις. Οπως έγραψα και πιο πάνω εγώ διαλέξα το A-198

Και όμως.. Επιτέλους ΕΧΩ ΤΡΙΠΟΔΟ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΗ

Μετά απο περίπου μια τρελή περιπέτεια-αναζήτηση έξι και πλέον μηνών, έχω στα χέρια μου τον πολυπόθητο συνδυασμό.Σ'αυτό το διάστημα οι μάρκες και οι κατηγορίες που έπαιξαν ήταν αρκετές αλλά στο τέλος περιορίστηκαν απ´τις παραμέτρους βάρους και διαστάσεων (μαζεμένο) που έβαλα.
Έτσι και ενώ είχα καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο Gitzo, τελικά ούτε αυτό δεν μου έκατσε...

Ευτυχώς υπήρξε λύση που κάλυπτε τις ζητούμενες παραμέτρους και ακόμα καλύτερα στο θέμα βάρους.

Για να μην τα πολυλογώ άλλο ο συνδυασμός είναι:

Τρίποδο---> Feisol CT-3442
Ballhead--> Markins Q3 Emile

Και τα δυο ανήκουν στην επαγγελματική κατηγορία και το κόστος είναι 350€ περίπου έκαστο, σύνολο γύρω στα 700€.
Ακριβός συνδυασμός πχ το σώμα μου κάνει πιο φθηνά, αλλά είπαμε όταν βάζεις κάποιες παραμέτους τις πληρώνεις.Επίσης θεωρώ ότι αυτός ο εξοπλισμός θα πρέπει να είναι σταθερός , να αντέχει φυσικά το βάρος του εξοπλισμού και θα τον έχεις για αρκετά χρόνια.

Δυο γρήγορα λόγια (θα επανέρθω με φωτογραφίες και καλύτερη ανάλυση) είναι ότι και τα δυο σου κάνουν εντύπωση για την ακρίβειά τους, για την ποιότητα κατασκευής τους και για το πόσο βάρος αντέχουν σε αντίθεση με το πολύ μικρό βάρος τους.
Το τρίποδο παρ'όλο το περίπου 1,05 κιλά νομίζεις ότι είναι τουλάχιστον τα διπλά όταν ακουμπήσεις πάνω τον εξοπλισμό.
Η κεφαλή έχει τρομερή ακρίβεια και αν ρυθμίσεις το sweet spot σωστά δεν χρειάζεται να την ρυθμίσεις ξανά.

Θα επανέρθω κάποια στιγμή με φωτό..

Εγω τι να πω για τριποδα... πρωτη φορα το ακουω ως εταιρεια, αλλα μαλλον εχει καθαρα επαγγελματικο προσαναολισμο, οποτε δεν μπορει παρα να ειναι καλο... καλοριζικο λοιπον και απο δω και στο εξης μη.... δουμε κουνημενη φωτογραφια...:flipout:

Αυτο θα το εχεις διαβασει σιγουρα, οπως και πολλα αλλα, ας το βαλω ομως...

καλοριζικο λοιπον και απο δω και στο εξης μη.... δουμε κουνημενη φωτογραφια...:flipout:

Αυτο θα το εχεις διαβασει σιγουρα, οπως και πολλα αλλα, ας το βαλω ομως...

Δεν κατάλαβα έχεις δει δικιά μου κουνημένη φωτογραφία..:furious3:

Αποκλείεται .... αφού τις σβήνω...:flipout::flipout::flipout:

Ηλία, σ'ευχαριστώ και ναι το έχω διαβάσει το link..
Είμαστε και μακριά να πάμε για καμιά φωτοεξόρμηση παρέα..:ernaehrung004:

Είμαστε και μακριά να πάμε για καμιά φωτοεξόρμηση παρέα..:ernaehrung004:

Αυτα ειναι θεματα του Βλασση, αλλα μου φαινεται τεμπελιαζει λιγο τελευταια...:ADFADF1: ελπιζω τον Αυγουστο που θα κατεβω, να βρεθουμε εστω και λιγοι...

Αυτα ειναι θεματα του Βλασση, αλλα μου φαινεται τεμπελιαζει λιγο τελευταια...:ADFADF1: ελπιζω τον Αυγουστο που θα κατεβω, να βρεθουμε εστω και λιγοι...

είμαι στο σπίτι και φροντίζω την εγχειρισμένη σύζυγό μου. Δεν μπορώ να την εγκαταλείψω τουλάχιστον μέχρι τις 10/8.

Μετά τις 20/8 ίσως μπορώ να μετακινηθώ μακριά της.

Καλώς το δέχθηκες το τριπόδι, καλές φωτογραφίες...

είμαι στο σπίτι και φροντίζω την εγχειρισμένη σύζυγό μου. Δεν μπορώ να την εγκαταλείψω τουλάχιστον μέχρι τις 10/8.

Μετά τις 20/8 ίσως μπορώ να μετακινηθώ μακριά της.

Καλώς το δέχθηκες το τριπόδι, καλές φωτογραφίες...

Βλάσση σ'ευχαριστώ.. Περαστικά στη γυναίκα σου..

Re: Τρίποδο Feisol CT-3442 & κεφαλή Markins Q3 Emille.

Μερικές φωτογραφίες και περισσότερες λεπτομέρειες για το τρίποδο-κεφαλή.

_MG_1036.jpg

Το τρίποδο έρχεται με την θηκούλα του και μέσα στην τσέπη υπαρχουν ένα σετ με άλεν (για να ρυθμίσεις τα πόδιο), ένας γάτζος και η κάρτα εγγύησης.

_MG_1038.jpg

Λίγα λόγια για το τρίποδο - βασικά χαρακτηριστικά..
To τρίποδο είναι κατασκευασμένο απο ειδικό κράμα ανθρακονημάτων . Επίσης τα πόδια του είναι ALR (Anti Leg Rotation) με λίγα λόγια δεν περιστρέφονται, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να ανοίξεις- κλείσεις-ρυθμίσεις τα πόδια πολύ ευκολα. Χαρακτηριστικά απο κλειστό και με το ένα χέρι μπορείς να το ανοίξεις.

Μέγιστο ύψος --138 cm
ϋψος μαζεμένο-- 48 cm
Ελάχιστο ύψος -- 16 cm
Βάρος -- 1.05 kg
Μέγιστο υποστηριζόμενο βάρος --10 kg

Ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό είναι το μικρό του μέγεθος μαζεμένο, μόλις 48 πόντους. Ο τρόπος που μαζεύει είναι κλείνοντας το πόδια προς την αντίθετη κατέυθυνση.Μάλιστα αν η κεφαλή δεν είναι πολύ μεγάλη μπορείς να έχεις και την κεφαλή επάνω όταν μαζεύει.Φαίνεται κάτω στη αριστερή φωτογραφία.Για να καταλάβετε το μέγεθός του κλειστό δείτε σε σχέση με τον 70-200 (μεσαία).Επίσης σε κλειστή θέση με την κεφαλή φορεμένη(δεξιά).

_MG_1041.jpg
_MG_1037.jpg
_MG_1042.jpg

Όπως μπορείτε να δείτε το τρίποδο έρχεται χωρίς κεντρική κολώνα(μπορεί να πάρει έξτρα μικρή ή μεγάλη).Σε αυτή τη φάση είπα να το δοκιμάσω έτσι καθώς είναι και πιο σταθερό και αν δω ότι μου χρειάζεται να προσθέσω αργότερα μια κολώνα. Σε γενικές γραμμές δεν είχα πρόβλημα και με καλύπτει όπως είναι. Μοναδικό πρόβλημα που συνάντησα σε κάθετες λήψεις όταν το σώμα της μηχανής έβρισκε πάνω στα πόδια , αλλά με λίγες ρυθμίσεις της κεφαλής και τριποδιού το έλυνα.
Επίσης για το δικό μου ύψος 1.72 έρχεται sto ιδανικό σημείο(τρίποδο+κεφαλή+ύψος για το viewfinder)

Και λίγα λόγια σχετικά με την κεφαλή..

Πρώτα πρώτα σε εντυπωσιάζει η ποιότητα κατασκευής της. Επίσης η φοβερή της ακρίβεια και η ευκολία χρήσης όταν "φτιάξεις"¨το sweet spot.

Βάρος-- 375 gr
Μέγιστο υποστηριζόμενο βάρος - 30 Kg..!!!
Ύψος--89 mm

Η κεφαλή έρχεται με το quick release shoe και απλά πρέπει να πάρεις την αντίστοιχη πλάκα για το σώμα σου.
Ένα άλλο + είναι η εγγύησή της. Έρχεται με 3+1 χρόνια εγγύηση και σου καλύπτει αντικατάσταση κεφαλής σε παγκόσμιο επίπεδο.!!!

_MG_1043.jpg

Τέλος σε σχέση με το τρίποδο της πλάκας που είχα πριν, έχω να πω ότι επιτέλους είδα τι σημαίνει ο 70-200 και σε μεγάλες εκθέσεις (π.χ. 30").

Κάτοχος του BENRO A-1691+B-0 από την Παρασκευή. Πρώτες εντυπώσεις καλές.
Αρκετά σταθερό και ελαφρύ. Σε μία βδομάδα από σήμερα θα ξεκινήσω την ...αξιοποίηση του.

Αρκετά σταθερό και ελαφρύ. Σε μία βδομάδα από σήμερα θα ξεκινήσω την ...αξιοποίηση του.

Καλές λήψεις φίλε buck, πόσο σου στοίχισε αν επιτρέπεται και απο που?

Τελικά μετά απο πολύ καιρό και πολύ διάβασμα , τόσο εδώ όσο και αλλού , αξιώθηκα να πάρω το πρώτο μου τρίποδο για την 7D .
Κατέληξα σ ένα BENRO Travel Angel , δυστυχώς η μεγάλη διαφορά στην ισοτιμία ευρώ / δολάριο , δεν άφησε χώρο για συναισθηματισμούς και η αγορά έγινε απο ebay απο ΕΔΩ .
Μικρές διευκρινίσεις , το τρίποδο είναι kit με κεφαλή μαζί , το πλήρωσα λιγότερο απο ότι λέει τώρα ( -10 % , 148 λίρες = 172 ευρώ ) στην πόρτα μου.
Το τρίποδο είναι πραγματικά κορυφαίο , εξαιρετική ποιότητα και τρομερή ευκολία στο ανοιξε κλείσε , και πολύ μικρό.
Θα ανεβάσω κάποια στιγμή και φώτος.

Βλέπω το έφερες απο Κίνα, δεν πλήρωσες δασμούς? Συνενοήθηκες με τον πωλητή?

Βλέπω το έφερες απο Κίνα, δεν πλήρωσες δασμούς? Συνενοήθηκες με τον πωλητή?

Ναι έτσι έγινε , έπεσε συνενόηση και έδωσα έξτρα 3,5 , θα ψάξω λεπτομεριες που δε θυμάμαι και σου στείλω π.μ

Φίλε μου μπορείς να μας πείς τις πρώτες σου εντυπώσεις για το συγκεκριμένο τρίποδο-κεφαλή.
Ειμαι ανάμεσα σε αυτό και το manfrotto 055xbrob + 498rc4 στα 260ευρώ, αλλά δέν ειμαι σύγουρος αν ειναι αρκετά στυβαρό για τον εξοπλισμο που εχω δηλ. D90 + grib + nikon 70-200 vr1.

Ευχαριστώ για την βοήθεια