Re: Τρίποδο Feisol CT-3442 & κεφαλή Markins Q3 Emille.
Μερικές φωτογραφίες και περισσότερες λεπτομέρειες για το τρίποδο-κεφαλή.
Το τρίποδο έρχεται με την θηκούλα του και μέσα στην τσέπη υπαρχουν ένα σετ με άλεν (για να ρυθμίσεις τα πόδιο), ένας γάτζος και η κάρτα εγγύησης.
Λίγα λόγια για το τρίποδο - βασικά χαρακτηριστικά..
To τρίποδο είναι κατασκευασμένο απο ειδικό κράμα ανθρακονημάτων . Επίσης τα πόδια του είναι ALR (Anti Leg Rotation) με λίγα λόγια δεν περιστρέφονται, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να ανοίξεις- κλείσεις-ρυθμίσεις τα πόδια πολύ ευκολα. Χαρακτηριστικά απο κλειστό και με το ένα χέρι μπορείς να το ανοίξεις.
Μέγιστο ύψος --138 cm
ϋψος μαζεμένο-- 48 cm
Ελάχιστο ύψος -- 16 cm
Βάρος -- 1.05 kg
Μέγιστο υποστηριζόμενο βάρος --10 kg
Ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό είναι το μικρό του μέγεθος μαζεμένο, μόλις 48 πόντους. Ο τρόπος που μαζεύει είναι κλείνοντας το πόδια προς την αντίθετη κατέυθυνση.Μάλιστα αν η κεφαλή δεν είναι πολύ μεγάλη μπορείς να έχεις και την κεφαλή επάνω όταν μαζεύει.Φαίνεται κάτω στη αριστερή φωτογραφία.Για να καταλάβετε το μέγεθός του κλειστό δείτε σε σχέση με τον 70-200 (μεσαία).Επίσης σε κλειστή θέση με την κεφαλή φορεμένη(δεξιά).
Όπως μπορείτε να δείτε το τρίποδο έρχεται χωρίς κεντρική κολώνα(μπορεί να πάρει έξτρα μικρή ή μεγάλη).Σε αυτή τη φάση είπα να το δοκιμάσω έτσι καθώς είναι και πιο σταθερό και αν δω ότι μου χρειάζεται να προσθέσω αργότερα μια κολώνα. Σε γενικές γραμμές δεν είχα πρόβλημα και με καλύπτει όπως είναι. Μοναδικό πρόβλημα που συνάντησα σε κάθετες λήψεις όταν το σώμα της μηχανής έβρισκε πάνω στα πόδια , αλλά με λίγες ρυθμίσεις της κεφαλής και τριποδιού το έλυνα.
Επίσης για το δικό μου ύψος 1.72 έρχεται sto ιδανικό σημείο(τρίποδο+κεφαλή+ύψος για το viewfinder)
Και λίγα λόγια σχετικά με την κεφαλή..
Πρώτα πρώτα σε εντυπωσιάζει η ποιότητα κατασκευής της. Επίσης η φοβερή της ακρίβεια και η ευκολία χρήσης όταν "φτιάξεις"¨το sweet spot.
Βάρος-- 375 gr
Μέγιστο υποστηριζόμενο βάρος - 30 Kg..!!!
Ύψος--89 mm
Η κεφαλή έρχεται με το quick release shoe και απλά πρέπει να πάρεις την αντίστοιχη πλάκα για το σώμα σου.
Ένα άλλο + είναι η εγγύησή της. Έρχεται με 3+1 χρόνια εγγύηση και σου καλύπτει αντικατάσταση κεφαλής σε παγκόσμιο επίπεδο.!!!
Τέλος σε σχέση με το τρίποδο της πλάκας που είχα πριν, έχω να πω ότι επιτέλους είδα τι σημαίνει ο 70-200 και σε μεγάλες εκθέσεις (π.χ. 30").