Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Re: Τριπόδια..

Θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει κανεις το εξης, εχω ενα μονοποδο και θελω να παρω μια κεφαλη σαν ανταπτορακι για να μπορω να εχω κλιση κατακορυφη πανω κατω, κοιταξα σε μερικα μαγαζια αλλα εχουν καποιες αλλα ειναι πολυ σπεσιαλ και ακριβες 40 με 45 ευρω και θα ηθελα αν γνωριζει κανεις κατι να μου το προτεινει, ευχαριστω προκαταβολικα

Γεια σας, έχω βρει από τον πατέρα μου ένα παλιό velbon Vs-3. Ξέρει κανείς αν μπορώ να βρω στην Αθήνα το πάνω κομμάτι της κεφαλής, εκεί που κάθεται η κάμερα, γιατί έχει ένα μπόσικο το δικό του και δεν κάθεται σε οριζόντια θέση με τίποτα. Αν δεν βρω κάποιο ανταλλακτικό ή από παλιό τρίποδο που να παίζει καλύτερα θα πρέπει να μπλέξω με μηχανουργεία και προσπαθώ να το αποφύγω. Επίσης θα ήθελα να έβρισκα και τα ποδαράκια του για να τα φρεσκάρω γιατί είναι ταλαιπωρημένα, είναι αυτά που είναι και ακίδες και λαστιχένια.

Για τι μηχανή προορίζεται? Βάρος, φακοί κ.λ.π.? Κάτι τέτοιο σε καλύπτει? http://www.amazon.co.uk/BestDealUK-All-Metal-Ball-Head-Bracket-Holder/dp/B00ASUYMD8/ref=sr_1_34?s=photo&ie=UTF8&qid=1389522015&sr=1-34&keywords=tripod+head

Σε ευχαριστω πολυ ναι κατι τετοιο εψαχνα για την βιντεοκαμερα μου, σε ξαναευχαριστω πολυ για την γρηγορη ανταποκριση και βοηθεια

Παιδιά θέλω να πάρω ένα απλό και φτηνό tripod kit για βιντεοκάμερα (βάρος λιγότερο από κιλό) για ύψος ας πούμε μέχρι 1.5 μέτρο. Δε σκοπεύω να το πολυχρησιμοποιώ και δε θα σκεφτόμουν ν' αγοράσω καν, απλά σε ορισμένες λήψεις είναι γεγονός ότι χρειάζεται (π.χ. σε καμιά γιορτή). Και πάλι όμως μιλάμε για σπάνια χρήση (δε νομίζω καν να βγει εκτός σπιτιού). Τι λέτε για το BENRO T-880EX (http://www.galaiosphoto.gr/product_info.php?cPath=9_36_51&products_id=2218); Ξέρω ότι είναι κινεζιά κτλ. αλλά και τα 50 ευρώ που κοστίζει πολλά μου πέφτουν. Αξίζει να το πάρω για τη χρήση που θέλω ή θα είναι πεταμένα λεφτά οπότε να τα δώσω για κάτι ακριβότερο, αν αποφασίσω ότι χρειάζεται εν τέλει;

Επίσης, αν υποθέσουμε ότι καταλήγω εκεί, θα μπορεί να στηρίξει και καμιά DSLR με συνολικό βάρος μέχρι 1.5kg; Για την ακρίβεια έχω την Nikon D90 με τον φακό του kit (DX 18-105). Δε θέλω να το αγοράσω για τη Nikon, απλά αν τύχει και το πάρω για τη βιντεοκάμερα θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω και σε τέτοιου είδους μηχανή ή θα φοβάμαι μήπως δε στηρίζεται σωστά;

Τα benro είναι μια χαρά τρίποδα ασχετα αν είναι κινέζικα απλώς διαλεξες το πιο φθηνό οπότε σε εσωτερικούς χώρους (χωρίς πολλούς αέρηδες δηλαδή και σχετικά επίπεδο έδαφος) ακόμα και την d90 που λες με την μηχανή σε landscape θα αντέξει. Για βιντεοκάμερα δεν θα έχεις πρόβλημα βάρους αλλά η σταθερότητα και η κίνηση δεν θα είναι και τόσο καλή. Για κάτι πιο βαρύ ή τελείως υπαιθρο δεν θα το ρισκαρα

το θελεις για βιντεο ή φωτο ?
Γιατι ειναι 2 εντελως διαφορετικα πραγματα... ειδικα αν θελεις και βιντεο πρεπει να πας σε καποιο που εκτος απο σταθερα ποδια, πρεπει να εχει και μια στοιχειωδη κεφαλη για βιντεο, που να επιτρεπει απαλες κινησεις.
Το πιο φτηνο που γνωριζω, με σχετικα καλες κριτικες , ειναι αυτο εδω , το velbon dv-6000 .

Παιδιά θέλω να πάρω ένα απλό και φτηνό tripod kit για βιντεοκάμερα (βάρος λιγότερο από κιλό) για ύψος ας πούμε μέχρι 1.5 μέτρο. Δε σκοπεύω να το πολυχρησιμοποιώ και δε θα σκεφτόμουν ν' αγοράσω καν, απλά σε ορισμένες λήψεις είναι γεγονός ότι χρειάζεται (π.χ. σε καμιά γιορτή). Και πάλι όμως μιλάμε για σπάνια χρήση (δε νομίζω καν να βγει εκτός σπιτιού). Τι λέτε για το BENRO T-880EX (http://www.galaiosphoto.gr/product_info.php?cPath=9_36_51&products_id=2218); Ξέρω ότι είναι κινεζιά κτλ. αλλά και τα 50 ευρώ που κοστίζει πολλά μου πέφτουν. Αξίζει να το πάρω για τη χρήση που θέλω ή θα είναι πεταμένα λεφτά οπότε να τα δώσω για κάτι ακριβότερο, αν αποφασίσω ότι χρειάζεται εν τέλει;

Επίσης, αν υποθέσουμε ότι καταλήγω εκεί, θα μπορεί να στηρίξει και καμιά DSLR με συνολικό βάρος μέχρι 1.5kg; Για την ακρίβεια έχω την Nikon D90 με τον φακό του kit (DX 18-105). Δε θέλω να το αγοράσω για τη Nikon, απλά αν τύχει και το πάρω για τη βιντεοκάμερα θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω και σε τέτοιου είδους μηχανή ή θα φοβάμαι μήπως δε στηρίζεται σωστά;

Για βίντεο το θέλω, δε με απασχολεί να το χρησιμοποιήσω και για φωτογραφική μηχανή. Απλά σκεφτόμουν αφού θα το έχω γιατί να μην το εκμεταλευτώ και για τη μηχανή.

Για να καταλάβω, σε άλλο τρίποδο πάμε για βίντεο και σε άλλο για φωτογραφία; Αν κάποιο απ' τα δύο είναι πιο απαιτητικό δεν μπορεί να εξυπηρετήσει και το άλλο ή είναι δυο διαφορετικά πράγματα;

Προφανως ειναι διαφορετικα πραγματα.
Αφου το θες κυριως για βιντεο, αυτο που σου προτεινα ειναι το πιο οικονομικο και κανει για απλη καλυψη και σε φωτογραφιες.

Το αντιθετο ειναι πιο δυσκολο....

Μάλιστα, ευχαριστώ. Και μια και το συζητάμε: τι χαρακτηριστικά έχει ένα τρίποδο για βιντεοκάμερα και τι για φωτογραφία; Δηλαδή βλέποντας κάποια μοντέλα τι κοιτάς για να δεις αν σου κάνει για το ένα ή για το άλλο; Επίσης απ' όσο καταλαβαίνω, ακόμα κι αυτό που μου προτείνεις είναι αρκετά entry level. Πόσο θα έπρεπε ν' ανέβουμε για να πάμε σε μια αξιοπρεπή υλοποίηση (πάντα για βίντεο, έστω με υποτυπώδη υποστήριξη φωτογραφικής μηχανής) και ποιο μοντέλο θα πρότεινες;

Από περιέργεια, ακόμα κι αν πάμε σε πιο ακριβές λύσεις και πάλι δε βρίσκεις τρίποδο και για τα δύο; Ή φτάνουμε σε ποσά που αξίζει να πάρεις δύο ξεχωριστά τρίποδα με τα μισά λεφτά το καθένα που να είναι dedicated για την κάθε χρήση; Απλά αλλιώς κουβαλάς ένα "all around", αλλιώς δύο, έστω και πιο ελαφριά.

Για να έχεις ομαλή κίνηση στο τρίποδο για video, χρειάζεσαι απαραίτητα fluid κεφαλή. Δεν υπάρχει περίπτωση να τραβήξεις video αξιώσεων με απλή κεφάλη των 30 ή 50 ευρώ. Το μοντέλο που γράφει ο Γιάννης Σπύρου, είναι το πιο οικονομικό για video, με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Αν αγγίξεις έστω και μια φορά fluid κεφαλή δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσεις σε φτηνά τρίποδα με μπίλια.

H Velbon με τις κεφαλές PH358 και PH368 είναι η πιο οικονομική λύση για video αξιώσεων. Έτσι αν ψάχνεις το απόλυτα πιο οικονομικό μπορείς να παραγγείλεις μόνο κεφαλή από το ebay αλλά δεν ξέρω τι συμβατότητα έχουν οι κεφαλές με τρίποδα που δέχονται αποσπόσμενη κεφαλή.

Eδώ τα βασικά:
http://www.youtube.com/watch?v=oFTPxQMdmho

ακριβως...

Μια καλη και σχετικα οικονομικη κεφαλη για βιντεο ειναι αυτη ... MANFROTTO MVH500AH PRO FLUID VIDEO MINI

Θελέις επισης και ποδια σαν κι αυτα.... ή αυτα , ειναι ειδικα για βιντεο, με καλυτερη στηριξη και αντοχη στις "στροφικες" κινησεις για pan-tilt κλπ.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει κάπως το τοπίο, καθότι (προφανώς) άσχετος με τρίποδα :-) Άρα για βίντεο τρίποδο θέλουμε fluid κεφαλή για να έχει ομαλή κίνηση. Για να είμαι ειλικρινής, αυτό που σκεφτόμουν αρχικά ήταν απλά κάπου να στηρίξω την κάμερα εντός σπιτιού σε συγκεκριμένο ύψος (εννοώ χωρίς να χρησιμοποιώ την κίνηση της κεφαλής του τριπόδου). Άρα μήπως ακόμα και κάτι φτηνότερο θα μου κάνει; Εντάξει, κατανοητό ότι μπορεί να... γλυκαθώ στο μέλλον έχοντας έστω και υποτιπώδες τρίποδο και να θελήσω να χρησιμοποιήσω την κίνηση της κεφαλής, οπότε να χρειαστώ κάτι καλύτερο, αλλά αν μιλάμε αποκλειστικά για σκοπούς στήριξης μήπως αρκεί κάτι πολύ απλό;

Επίσης - αν δε βαριέστε με τις ερωτήσεις - τι τρίποδα/κεφαλές χρησιμοποιούμε για φωτογραφία; Και γιατί μια fluid κεφαλή δε μας κάνει σ' αυτή την περίπτωση;

αν θες κατι σχετικα καλο και οικονομικο , παρε το velbon dv-6000 .

Αν θες κατι πιο "επαγγελματικο" κοιτα τα υπολοιπα.

το τριπόδι που αναφέρει ο Γιάννης έχει ενσωματωμένη την κεφαλή 368 της velbon, μια κεφαλή με πολλές ρυθμίσεις και η οποία από τη στιγμή που θα μάθεις να τη ρυθμίζεις μπορεί να εξυπηρετήσει ένα καλό ερασιτεχνικό Home video.

Για φωτο μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις αλλά μόνο για λήψη σε θέση landscape. Για θέση στο portrait θέλεις άλλου είδους κεφαλή κι από τη στιγμή που δεν αλλάζει θέλεις άλλο τριπόδι.

μια velbon 368 κοστίζει μόνη της 45-50 ευρώ . Ίσως σε συμφέρει να πάρεις μια τέτοια και χωριστά τα πόδια. Έτσι ώστε χρειαστείς να μπορείς να αλλάζεις τη βίντεο κεφαλή με μια τύπου μπίλιας.

Μάλιστα, κατανοητό. Και πάλι ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Απάντηση: Τριπόδια..

Γεια σας φίλοι
Ψάχνω κάτι σχετικά μικρό και ελαφρύ (και σχετικά φθηνό) για την τσάντα πλάτης όταν κάνω ποδήλατο...
να πάω μήπως σε κινέζικο κάρμπον?

ευχαριστώ