Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Re: Τριπόδια..

Μια και το παλιό μου τρίποδο πάει από κεφαλή, τι θα προτείνατε για τρίποδο γενικής χρήσης στην κατηγορία μεγέθους περί τα 50cm όταν είναι κλειστό και περί 1.4-1.5m τέρμα ανοιχτό?
Δεν θέλω κάτι εξαιρετικό αλλά θα έδεινα περισσότερη σημασία στη στιβαρότητα της κεφαλής όταν αυτή θα χρειαστεί λίγες φορές παρά τόοοοσο στη γενική σταθερότητα.

Καμιά ιδέα?

Μια και το παλιό μου τρίποδο πάει από κεφαλή, τι θα προτείνατε για τρίποδο γενικής χρήσης στην κατηγορία μεγέθους περί τα 50cm όταν είναι κλειστό και περί 1.4-1.5m τέρμα ανοιχτό?
Δεν θέλω κάτι εξαιρετικό αλλά θα έδεινα περισσότερη σημασία στη στιβαρότητα της κεφαλής όταν αυτή θα χρειαστεί λίγες φορές παρά τόοοοσο στη γενική σταθερότητα.

Καμιά ιδέα?
Στην σελίδα 109 του παρόντος http://avclub.gr/forum/showthread.php/9893-Τριπόδια?p=1057148838&highlight=#post1057148838 θα βρεις μια σύντομη παρουσίαση του Benro A350FN0 . Επίσης στον "εξοπλισμός"κάπου υπάρχει ακόμα μια πιο αναλυτική παρουσίαση του Benro 250 . Αυτά παίζουνε στα 130 και 100 έκαστο . Για το 350 , θα γράψω κάποια στιγμή εντυπώσεις . Μεχρι στιγμής μπορώ να σου πω , χωρίς να έχω εμπειρία με άλλα τρίποδα , πως πρόκειται για ένα "αξιοπρεπές" πακέτο . Ωραίο φινίρισμα σαν κατασκευή ,βαρύ δεν το λές , σφιχτά πόδια , ωραία θήκη , κεφαλή με δύο κλειδώματα. Αν αξίζει τα 130 , σε σχέση ειδικά με το να φέρεις απ' έξω ένα ανάλογο είναι μια άλλη ιστορία . Εγω εν γνώση μου το πήρα από εδώ για διάφορους λόγους . Τώρα σε αέρηδες εδώ στην Μύκονο , με 7 και 8 μποφώρ , με μηχανή σαν την δική μου της υπογραφής στο 1.3 kg και για νυχτερινή φώτο , μια θολούρα θα την δεις , ειδικά σε απότομες ριπές . Επίσης δεν ξέρω να σου πω αν σε ff , θα έχει θέματα με μηχανές με "βαριά κλείστρα και κουρτίνες " . Γενικά είμαι ευχαριστημένος με κάποιες επιφυλάξεις που θα παρουσιάσω όταν και εφόσον κατασταλάξουν στο κεφάλι μου .

Last edited:

Ευχαριστώ για την απάντηση. Από όσο είδα στον ιστό και όχι ακόμη από κοντά, θα καταλήξω στο φθηνό Velbon ΕΧ-640. Όλοι εδώ το έχουν στα 60ευρώ και φένεται καλούτσικο για σχετικά μικρό ελαφρύ και γενικής χρήσης, και έχει και μανιβέλα που τη θέλω.

Οκ, πλαστικαδούρα κάπως δείχνει η κεφαλή αλλά θα το δω και από κοντά. Δεν θα έχει συνήθως να σηκώσει και τίποτα αφού έχω την ψείρα την GM1. Αλλά για κανένα φεγγάρι όταν βάλω αντάπτορες και τον Soligor που πήρα για πλάκα των 900γρ (που θα κρέμεται μπροστά) τότε να δούμε αν θα κρατάει και δεν θα αρχίσει να προσκυνάει...:flipout:

*ψιλοάσχετο: πρώτη φορά αγόρασα από ebay στην Ελλάδα τον φακό, και όταν ήρθε είχε και απόδειξη και μάλιστα όλο το ποσό με τα μεταφορικά...μπράβο τον άνθρωπο.

Σε προηγούμενο post και τσεκάροντας τον σύνδεσμο: http://thewirecutter.com/reviews/best-tripod/
που παρέθεσε ο φίλος (με συγχωρείτε που δεν συγκράτησα το όνομα),ειδα το συγκεκριμένο, το οποίο είναι στα 173 (180 περίπου με μεταφορικά) από skroutz.
Για εξοπλισμό όπως η D610 με τον 24-70 της Nikon φαντάζομαι ότι είναι αξιόλογο (;)
Μήπως το έχει αγοράσει κανείς; Φαίνεται αρκετά στιβαρό σε κάποια βιντεο στο youtube...σημειώνω πως δεν με ενδιαφέρει η βιντεοσκόπηση και θα είναι-για μεγάλο διαστημα πιστεύω- για χρήση με τον 24-70. Επίσης αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ''αντέχει'' στους ανέμους,καθώς εδώ και κάποια χρονάκια μαζί με τον Anritsu βιώνουμε τον ''κουνηστό'' καιρό της Μυκόνου...:-)
Ευχαριστώ!

Σε προηγούμενο post και τσεκάροντας τον σύνδεσμο: http://thewirecutter.com/reviews/best-tripod/
που παρέθεσε ο φίλος (με συγχωρείτε που δεν συγκράτησα το όνομα),ειδα το συγκεκριμένο, το οποίο είναι στα 173 (180 περίπου με μεταφορικά) από skroutz.
Για εξοπλισμό όπως η D610 με τον 24-70 της Nikon φαντάζομαι ότι είναι αξιόλογο (;)
Μήπως το έχει αγοράσει κανείς; Φαίνεται αρκετά στιβαρό σε κάποια βιντεο στο youtube...σημειώνω πως δεν με ενδιαφέρει η βιντεοσκόπηση και θα είναι-για μεγάλο διαστημα πιστεύω- για χρήση με τον 24-70. Επίσης αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ''αντέχει'' στους ανέμους,καθώς εδώ και κάποια χρονάκια μαζί με τον Anritsu βιώνουμε τον ''κουνηστό'' καιρό της Μυκόνου...:-)
Ευχαριστώ!

μια χαρά είναι και θα σε καλύψει, αλλά όχι με σηκωμένη την κεντρική κολώνα.

Παιδια το Benro A250 θα ειναι κομπλε για μια d5300 και τον 18-300;

Να πω λιγο για το rolley τριποδακι τυπου gorilla..
Καλο χρυσο και σταθεροτατο, αλλα καταφερα και εσπασα και το 2ο που αγορασα.. Μεσα στα ποδια του περιεχει χοντρο συρμα, οπου με τα πολλα ανοιξε κλεισε, καποια στιγμη παραδιδει πνευμα θες δε θες... Ενω το ηξερα το προβλημα απο το πρωτο που εσπασα, πηγα και πηρα 1 μονο μαζι μου για να εχω στις διακοπες γιατι ολα τα υπολοιπα που βρηκα διαθεσιμα ηταν σε ροζ χρωμα!.. Τελικα στα μισα των διακοπων και μετα απο αρκετη χρηση ας πουμε, τσακισε και αυτο και τραβαγα τα μαλλια μου που δεν ειχα εστω ενα απο εκεινα τα ροζ που τα σνομπαρα ως σωστο αρσενικο.. Δεν εχασα πολυ χρονο και κατευθειαν παρηγγειλα ενα gorilla hybrid με αποστολη με courier απο καταστημα της θεσσαλονικης για να σταλει στην σαμοθρακη που ημουν.. Δοξα το θεο την επομενη μερα το ειχα στα χερια μου και το προβλημα λυθηκε, αλλα μεχρι τοτε εφαγα καμποσα εγκεφαλικα του τυπου "και τωρα τι κανουμε??!!"

Παντως το rolley σε σχεση με το gorilla εχει πιο σφιχτα ποδια με καλυτερη προσφυση εχει που θες να το πιασεις, αλλα δυστυχως εχει το μειονεκτιμα του περιορισμενου χρονου ζωης.. Θα παρω και 3ο γιατι το gorilla ειναι μεγαλο για το τσαντακι μου (το ξερα πριν το παρω), αλλα χρειαζομουνα την κεφαλη για καθετες φωτογραφιες οποτε ηταν μονοδρομος η αγορα του. Συνολικα σαν κατασκευη το gorilla ειναι πολυ πιο ποιοτικο απο το κινεζοrolley που τριζει ολοκληρο και εχει και πολυ πιο καλο και πρακτικο fast release. Κατα τα αλλα, πολυ χρησιμα και τα 2 εξισου! :guitarist:

το θέμα δεν είναι το ΦΦ αλλά οι τηλεφακοί. Αν θέλεις να φορέσεις τηλεφακούς 2.8 τότε καλύτερα να πας σε κάποιο άλλο πιο στιβαρό τριπόδι. Υπόψη ότι εγώ έγραψα τα καλά λόγια για το 250 αλλά τα έγραψα με βάση την τιμή των 60 και κάτι ευρώ, κι όχι τα 100 που κάνει τώρα.

Στα 100 ευρώ στο ebay.com βρίσκεις πλέον απίθανα τριπόδια. Π.χ. http://www.ebay.com/itm/New-Q-666C-...51493120612?pt=US_Tripods&hash=item3a8e287a64 http://www.ebay.com/itm/Carbon-Fibr...306?pt=AU_TripodsMonopods&hash=item2c60e02cda http://www.ebay.com/itm/QZSD-Brand-...613?pt=AU_TripodsMonopods&hash=item3a92b0294d .

Βέβαια εδώ μπορεί να σταματήσει στο τελωνείο, αλλά μια συνεννόηση με τον κινέζο πωλητή μπορεί να λύσει εύκολα το θέμα.

Λέτε να κάνω το τόλμημα?
Θα ξεκινήσω τις ερχόμενες μέρες τρελή μελέτη.

Απάντηση: Τριπόδια..

Έχετε κάποια πρόταση για οικονομικό (μέχρι 100 ) τρίποδο με κεφαλή σταθερή για βίντεο (όχι απαραίτητα fluid- δέ θα γίνονται panning) αλλά με μηχανισμό που επιτρέπει τη κεντρική κολώνα να περιστραφεί οριζοντίως και να επεκτέινεται τραβώντας κάθετα η σχέδον προς τα κάτω. Καλό είνια να έχει αρκετό ύψος και σταθερότητα το τρίποδο.
κάτι σε Manfrotto 190CXPRO4 με Q90 on a budget...
Κινεζιές απο ebay δεκτές!

Απάντηση: Τριπόδι Benro A 250

Ένα τριπόδι που να είναι ελαφρύ, μικρό (δηλ. να μπαίνει σε βαλίτσα Ryan)

Αν και πριν κάνω την αγορά διάβασα όλα τα ποστ , τετάρτη πετάω με την Ryanair για Ιταλία , σίγουρα δεν υπάρχει θέμα να το περάσουν σαν τουφέκι , για να με αναγκάσουν να βάλω την βαλίτσα στις αποσκευές με το ανάλογο κόστος ;

Re: Απάντηση: Τριπόδι Benro A 250

Αν και πριν κάνω την αγορά διάβασα όλα τα ποστ , τετάρτη πετάω με την Ryanair για Ιταλία , σίγουρα δεν υπάρχει θέμα να το περάσουν σαν τουφέκι , για να με αναγκάσουν να βάλω την βαλίτσα στις αποσκευές με το ανάλογο κόστος ;

όχι δεν υπάρχει. Αν μάλιστα πετάς από Θεσσαλονίκη, τότε το μηχάνημα ελέγχου είναι μακριά από τα γκισέ. Έχω πάει Κύπρο (με Ράιαν) και Ιταλία (επίσης) αλλά όχι από Θεσσαλονίκη).

Παιδια καλησπέρα, ενας φίλος αγορασε το gorillapod focus με το ballhead x. Απο οτι μου ειπε η κεφαλη δεν εχει αλφαδι. Τι μπορεί να κάνει;

camera-cube.jpg