Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Re: Απάντηση: Re: Τριπόδια..

εχω το μεσαιο το slrzoom και ειναι ηδη πολυ μεγαλο και σταθερο για ολες τις mirrorless με τους περισσοτερους φακους, εχω βαλει και DSLR , με τον καιρο θα δεις οτι τα συγκεκριμενα τριποδα εχουν περιορισμους και θα παρεις και κατι αλλο οποτε δεν νομιζω οτι χρειαζεται να πας στο ακριβοτερο με την μια εκτος και αν δεν σκεφτεσαι τιποτε αλλο στο μελλον,

Το θέμα ειναι ποιοτικό..Δεν θέλω να έχω θέμα..Μην φύγει καμια καμερα απ' την βάση και τρέχω.. Απ' ότι βλέπω είναι και λίγο μικρότερο απ' το focus όσον αφορά το ύψος..

Απάντηση: Re: Τριπόδια..

φιλε μου αν ηταν να φυγει δεν θα εβαζα μηχανη φακο του διχιλιαρου πανω του.... , τα ποδια σπανε μια χαρα, ειναι ευλιγιστα αλλα ταυτοχρονα κρατανε και μια χαρα εξοπλισμο του 1-1.5 κιλου που ειναι συνηθως μια ακαθρεπτη με ενα νορμαλ φακο, το λιγο πιο φηλο ή λιγο πιο χαμηλο δεν θα σε βοηθησει εκει που δεν μπορεις να το στηριξεις ψηλα , εκει θα θελεις αλλο τριποδο για να κανεις δουλεια.,
αλλα αν διαθετεις για το ακριβο χτυπα το ειναι πολυ καλη λυση γιαυτα που κανει....

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Τριπόδια..

Όντως, τα πόδια στα πλαστικά Gorilla είναι ευλύγιστα.
Τα μεταλλικά πόδια στο Focus θέλουν δύναμη για να λυγίσουν, ένδειξη πόσο μεγαλύτερη σταθερότητα προσφέρουν ακόμη και κρατώντας τα στο χέρι ως λαβές.
Μηχανή κάτω από κιλό όλα τα τριποδάκια σηκώνουν στημένα, ανεξάρτητα από το υλικό τους.
Δική σου επιλογή αν θες το μεταλλικό Focus με σφιχτές αρθρώσεις ή πλαστικό Gorilla με ευλύγιστες αρθρώσεις.
Τα πλαστικά Gorilla είναι και πιο ελαφριά.

Re: Τριπόδια..

Μετα την αγορα της A7II, ακουω αποψεις για τριποδο που να αντεχει και τον 70-200F4...Εχω ηδη ενα αλλα δε με ικανοποιιει... Κατα προτιμηση μεχρι 150 ευρω να εχει και καλη κεφαλη ωστε να μπορεις να ρυθμισεις γωνιες κλπ για νυχτερινη φωτογραφηση...Βιντεο δε με ενδιαφερει προς το παρον...

150 ευρώ μαζί με την κεφαλή είναι το μπάτζετ;
Αν είναι μόνο για το τρίποδο θα πρότεινα το:
Manfrotto MT055XPRO3 055

και κεφαλή:
Manfrotto MHXPRO-3W

cXbris.jpg

Ξεφεύγει λιγο το κοστος αλλα μια φορά(?) υποθέτω αγοραζεις καλο τρίποδο...κανει και για μακρο καταστάσεις να υποθέσω...;

Ακριβώς, ναι, η περιστροφή του κάθετου άξονα σε οριζόντια θέση βοηθά πολύ σε λήψεις μάκρο κ.ά.

Ναι, μια φορά θα αγοράσεις τρίποδο, εκτός και αν θελήσεις στην πορεία κάτι πιο ελαφρύ/μικρό από ανθρακόνημα για πιο εύκολη μεταφορά.

Καλημέρα,
Ψάχνω για ταξιδιωτικό τρίποδο, όσο το δυνατό πιο μαζεμένο και ελαφρύ, να σηκώνει mirorless με βάρος στο 1 ή 1 και κάτι κιλό μέγιστο, να έχει μέγιστο ύψος κοντά στο 1,5 και κόστος 100 - 150 .
Το θέλω για φωτογραφία αποκλειστικά. Έχω και ένα θηρίο Manfrotto για όλες τις άλλες χρήσεις, που όμως σε ταξίδια δεν το παίρνω σχεδόν ποτέ μαζί μου.

καλησπέρα παιδιά
σκέφτομαι για αγορά τρίποδα για την d7100 και είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 2, αξίζει κάποιο; θέλω κάτι(ελαφρύ) ώστε να το κουβαλάω μαζί μου στα ταξίδια.
http://www.ebay.com/itm/Professiona...LR-WF-6662A-/271539062670?hash=item3f38fd478e
http://www.ebay.com/itm/Hama-Star-62-Tripod-with-Carrying-Case-/271085294223?hash=item3f1df1528f

καλησπέρα παιδιά
σκέφτομαι για αγορά τρίποδα για την d7100 και είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 2, αξίζει κάποιο; θέλω κάτι(ελαφρύ) ώστε να το κουβαλάω μαζί μου στα ταξίδια.
http://www.ebay.com/itm/Professiona...LR-WF-6662A-/271539062670?hash=item3f38fd478e
http://www.ebay.com/itm/Hama-Star-62-Tripod-with-Carrying-Case-/271085294223?hash=item3f1df1528f

Το πρωτο δεν το ξερει ουτε η μανα του (ασε που τα 8kg max weight μου φαινονται ΤΟΟ GOOD TO BE TRUE για την τιμη του)
Το δευτερο ειναι το πολυ πολυ για καποια ελαφρια mirrorless ( για το θεμα του βαρους μιλω παντα)
Καλυτερα να βαλεις το χερι λιγο πιο βαθια, αλλιως περιμενε να μαζεψεις κατι παραπανω, και πηγαινε για κατι επωνυμο (και ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ πιο σιγουρο) μιας και δεν εχεις τη δυνατοτητα να το δεις απο κοντα και να κρινεις.
Επισης, βεβαιωσου οτι μπορεις να κανεις αγορα απο ebay, μιας και τα πραγματα τωρα με τα CC ειναι λιγο μπλεγμενα (οπως μπορεις να δεις και στο αντιστοιχο νημα)

Το Hama το έχω, αν δεν φυσάει και έχεις τέρμα κάτω την κολώνα, με όλα σφιγμένα και κάποιο βάρος στην τσάντα την ψιλοπαλεύει - αλλά με τα 2 δευτερόλεπτα δεν αρκουν για να σταθεροποιηθεί. Πάρε κάτι πιο σοβαρό...

για κάτι ποιο σοβαρό πόσα πρέπει να δώσω; 100-200?
θέλω κάτι που να μεταφέρετε και εύκολα στα ταξίδια.

Στο 100άρικο μπορείς να βρείς αξιοπρεπή τρίποδα, αλλά όταν λες για ταξίδι το 1,5 κιλό που ζυγίζει το πρώτο που έδειξες είναι ο.κ.? Επίσης αν τραβάς βίντεο η κεφαλή πρέπει να κινείται γλυκά κι εδώ αρχίζουν τα ζόρια...

edit: κοίτα προς Benro, Culmmann - έχω ένα 430 πολύ στιβαρό αλλά η κεφαλή είναι ακατάλληλη για βίντεο...

Last edited: