Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Έχουν εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Τα γοριλακια pure τρίποδια, all surface ,4x4 ένα πράγμα, ενώ το συγκεκριμένο είναι κυριως handle με την επιλογή να γίνεται και τρίποδο στην αναγκη. Όσοι γράφουν τις φάτσες τους σε βίντεο με μεγάλες μηχανές θα το εκτιμήσουν πάντως.

Last edited:
Μπορεί να σταθεί κάθετα, σε μια κολώνα π.χ. ;

Λες να μην είναι προφανές τι κάνει το GorillaPod και για ποιον σκοπό σχεδιάστηκε;

Απλά το GorillaPod χρησιμοποιείται (πέρα από τον αρχικό του προορισμό) από πολύ κόσμο τα τελευταία χρόνια ως selfie stick+τριποδάκι, χρήση στην οποία υπερτερεί τώρα το SwitchPod.

Καθόλου άστοχο για τη χρήση του GorillaPod που κάνει πολύς κόσμος.

WUW32b.jpg

Εξυπακούεται ότι το RIP δεν ισχύει για την καθεαυτού χρήση του GorillaPod:

vlogginggear-lowres-7342.jpg

Η αλήθεια είναι ότι το "RIP gorillapod" σημαίνει αντικαθίσταται από κάτι καλύτερο και πλέον δεν χρειαζόμαστε gorillapods, οπου αυτό δεν ισχύει.

Τουλαχιστον ετσι το εκλαμβάνω εγω :)

Αλλα παμε παρακάτω τωρα...στα 69$ που δινει το single item δεν ειναι και κακή τιμή...βέβαια πρέπει να δώσεις αλλα τόσα τουλάχιστον για μια βασική ball κεφαλή αν θες να εχεις στοιχειώδη ευελιξία. Και πολύ φοβάμαι οτι τελικά αυτο το πράγμα θα βγει μεγάλο και ψιλοβαρυ.

Re: Απάντηση: Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Ένα απλό eye-catching headline το κουράσαμε χωρίς λόγο.

Εννοείται δεν θα τα πετάξουμε τα GorillaPods. Έχω όλη τη σειρά από τότε που πρωτοβγήκαν.

Αλλά και το SwitchPod το θεωρώ ιδιοφυές και θα το αποκτήσω με την πρώτη ευκαιρία.

https://www.youtube.com/watch?v=R9nfnCJ-zbM

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Εγώ πάλι γιατί βλέπω οτι έχει την μισή ευχρηστία του gorilla pod αν δεν το κρατάς ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Όταν δεν το κρατάς, μπορείς να το φορτώσεις όσο θέλεις με φωτιστικά, φλας, μικρόφωνο, εγγραφείς μόνιτορ, αφού έχει υποδοχές.
Είναι πιο σταθερό.
Αντέχει περισσότερο βάρος.
Έχει πολύ λεπτό προφίλ όταν διπλώνει. Χωράει παντού!
Διπλώνει και απλώνει με μια κίνηση!

Στον αντίποδα, η ευχρηστία του GorillaPod ξεκινά και τελειώνει στο ότι μπορεί να στηθεί και αλλού εκτός από οριζόντια επιφάνεια.

Ούτε εξαρτήματα μπορείς να του προσθέσεις, ούτε λίγο χώρο πιάνει και δεν είναι και ελαφρύ το μεγάλο μοντέλο.
Και το στήσιμο-ξεστήσιμο θέλει χρόνο και παίδεμα.

Δεν χρειαζόταν καμία διευκρίνιση, ούτε έγινε κάποιο λάθος για να το διορθώσω ή να το ανακαλέσω.

Το R.I.P. για το GorillaPod ισχύει για πολύ κόσμο, εμού συμπεριλαμβανομένου, κι ας μην είμαι vlogger.
Το άμεσο στήσιμο-ξεστήσιμο με μαγνήτες και ο ελάχιστος χώρος που καταλαμβάνει διπλωμένο είναι όλα τα λεφτά.

Εμένα δεν με ενόχλησε πάντως το eye-catching headline, όπου κι αν το είδα:

https://www.youtube.com/watch?v=DnGCzmaKoVw

Απάντηση: Re: Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Άστοχος τελειως ο τίτλος, το 99% εδώ μέσα αυτό δήλωσαν, άλλα πράγματα κάνει το ένα και άλλα το άλλο, οτι βολεύει τον καθένα , εγώ έχω τραβήξει τη φάτσα μου με το γορίλα δεμένο γύρω από το χερι μου και ταυτόχρονα να κρατώ και να πίνω ένα ποτήρι με φραπέ, άντε τώρα κάντο με το switcbox εκτός και αν εχει θέση για ποτηροθήκη :music-smiley-005:

Re: Απάντηση: Re: Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Άστοχο το αστείο. :p

Αυτονόητο ότι σταθεροποιείται σε περίεργα σημεία το GorillaPod.
Και με το αντίστοιχο ρίσκο βέβαια.

Το SwitchPod το βρίσκω πολύ πιο πρακτικό και πολύ πιο σίγουρο.
Σίγουρος είμαι ότι θα αντικαταστήσει το GorillaPod Focus μου, αφού θα το παίρνω σχεδόν πάντα μαζί μου.
Το Focus λόγω όγκου δεν το κουβαλώ πάντα μαζί μου.
Κι όταν το κουβαλώ, η χρήση του αποδεικνύεται αυτή ενός κανονικού μίνι τριπόδου, αφού πολύ σπάνια θα ρισκάρω να εκμεταλλευτώ την ευελιξία του ώστε να στήσω τη μηχανή με περίεργο τρόπο.

Έχε γεια GorillaPod! R.I.P.

Προφανώς άλλη χρήση το ένα άλλη το άλλο, εκει που πάει το Gorilapad το νέο δεν πλησιάζει καν. Προσωπικά δεν το αλλάζω το Gorilapod αν και αυτό είναι ενδιαφέρον προϊόν.

Υ.Γ. Αυτό το Rip, Killer, dead κλπ. φοριέται πολύ σε κάθε νέο προϊόν που απαξιώνει χωρίς να έχει αποδείξει τίποτα στην πράξη το παλιό προϊόν, και όταν επιτέλους κυκλοφορεί επίσημα ύστερα από λίγο καιρό το πουλάνε στα πανέρια καθώς δεν το αγοράζει κανένας. θα φανεί στην πράξη τι πωλήσεις θα πιάσει άλλα ας κρατάμε μικρό καλάθι, και ας μην θάβουμε τόσο εύκολα ένα προϊόν που είναι πάρα πολύ επιτυχημένο στην αγορά εδώ και πολλά χρόνια.

Εκείνο πάει, αλλά εσύ το πας;

Θα στήσεις μεγάλη μηχανή και βαρύ φακό σε κλαδί π.χ.;

Δεν έχω βαριούς φακούς, ο πιο βαρύς που έχω είναι Ο Olympus 12-40 που δεν τον πολυχρησιμοποιώ λόγω βάρους κυρίως. Όσους έχω και χρησιμοποιώ είναι κάτω από 250 γρ. ο καθένας.
Γενικά το χρησιμοποιώ αρκετά, μου αρέσει που λυγίζεις και τα πόδια ανάλογα και βρίσκεις ότι γωνία θέλεις κάτι που δεν μπορείς να το κάνεις με το switchpod. Επίσης μπορείς με το switchpod να αλλάζεις και να μετακινείς την κάμερα πάνω στον κατακόρυφο άξονα και γενικά σε 3 άξονες όπως με το Gorilapod? δεν το είδα αυτό και αν δεν γίνεται ή αν θέλει έχτρα κεφαλή για αυτό για μένα ταφόπλακα.

Υ.Γ. Με το Gorlipad έχω κάνει και αστροφωτογράφηση καθώς κατάφερα και γύρισα την μηχανή να κοιτάζει τον ουρανό σχεδόν κάθετα, μπορείς να το κάνεις με αυτό?