Να ρωτήσω κάτι;
Το Manfrotto 190XPROB έχει δυνατότητα να γυρίζει η κεντρική κολόνα ανάποδα;
Αγοραστηκε μολις χθες...
Manfrotto 055XPROB+804RC2 για Nikon D80+Nikkor 18-200VR.
Δεν το εχω δοκιμασει ακομα...
Τις κεφαλες μπιλιας τις φοβαμαι ως προς την σταθεροτητα σε γωνιες διαφορετικες της οριζοντιας...
Να γελασω ή να κλαψω προκαταβολικα?
Θα φορτώσεις μηχανή και φακό πάνω από 2,5 κιλά; Αν ναι, να το φοβάσαι, όταν φυσά. Αλλιώς μάλλον άδικα φοβάσαι.
Οχι, προς το παρον δεν εχω εξοπλισμο πανω απο 2,5 κιλα.
Η D80 με τον 18-200 ειναι γυρω στα 1,6 κιλα.
Απλα, διαβασα καπου πιο πισω, οτι καλο ειναι η maximum αντοχη της κεφαλης να ειναι 2-3 φορες το βαρος του εξοπλισμου που θα της φορτωσεις.
Γι αυτο αγχωθηκα...
Ισχυει κατι τετοιο, ή μηπως ειναι υπερβολη?
Ισχύει στο περίπου. Βέβαια εξαρτάται πάντα από τις συνθήκες και τον φακό. Άλλο να μείνει ένας τηλεφακός πάνω σε τριπόδι μια νύχτα κι άλλο για εκθέσεις του 1/2 δευτ.
Για να έχεις μια εκτίμηση εγώ έχω τη D700 (δηλ. διπλάσιο βάρος). Όταν φορά τον AFS 80-200 2.8 (1,5 κιλό) και είναι βιδωμένο το σώμα της μηχανής κι όχι ο φακός στο κολάρο του, τότε σε 8-10 δευτ. το βάρος του συνόλου (κι εδώ παίζι ρόλο κυρίως το μη έκκεντρο βάρος του φακού) στρίβει προς τα κάτω το σύνολο. Όταν έχω βιδωμένο το φακό με το κολάρο του στην κεφαλή, τότε σε landscape mode δεν παρατήρησα πρόβλημα, ακόμη και για αρκετά λεπτά. Για portrait δηλ. στραμμένο στο πλάι, κρατά περίπου 30 δευτ. Μετά θέλει επαναρύθμιση.
Υπόψη ότι μιλούμε για παραπάνω από το διπλό βάρος από του δικού σου σεταπ.
Εφτασε επιτελους το Manfrotto 190XPROB μαζι με την κεφαλη 486RC2.
Πραγματικα αλλη κλαση.:a0210:
Το μονο που με 'χαλασε' καπως ειναι το οτι δεν εχει θηκη μεταφορας, κατα τα αλλα δειχνει σταθεροτατο με την d300 τον 70-200 και tc1.7x με χρονους εως και 1s που το δοκιμασα
Απλα μονο στην μεταφορα και να το εχεις 'συμμαζεμενο' στο σπιτι...
Τωρα μολις φτιαξει και ο καιρος θα βρω ελπιζω την ευκαιρια να κανω και το τεστ με τον 70-200 και με τον TC1.7x
Εφτασε επιτελους το Manfrotto 190XPROB μαζι με την κεφαλη 486RC2.
Καλοριζικο... απο που εφτασε ομως και σε τι τιμη?
Σκεφτομαι να παρω κι εγω ενα τριποδο... ο συγκεκριμενος συνδυασμος θεωρειται καλος? τον βλεπω γυρω στα 200+Ε... μηπως ειναι ακριβος για αρχαριο σαν εμενα?
Τι αλλο συνδυαμο τριποδου-κεφαλης προτεινετε που να μη ξεφευγει σε χρηματα και να βρισκεται ευκολα στην Ελλαδα (αλλα να μη κλαιω και επειδη δεν παραγγελνω απο το νετ)?
leonkoum καλορίζικο.
Σκέφτομαι να κάνω την ίδια αγορά με εσένα αν είδες λίγο πιό πάνω.
Η τιμή που αναφέρεις είναι μαζί με μεταφορικά;
Οχι, τα μεταφορικα κοστισαν 30 περιπου
Έτσι είναι.
Το ψαχνω τώρα τελευταία για αγορά τριποδιού- κεφαλής και στα μεγάλα μαγαζιά του κέντρου των Αθηνών βρίσκεις τιμές που δεν αξίζει να το πάρες από έξω.
Γενικά δεν είναι κακές οι τιμές στα φωτογραφικά που έχουμε στην Ελλάδα,
ρίξτε ένα ψάξιμο πριν παραγλείλετε από έξω.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.