Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Re: Τριπόδια..

αν προσθέσει κανείς τα μεταφορικά στο σύνολο τρίποδο + κεφαλή, τόσο στοιχίζει και η αγορά του από την Ελλάδα πάντως.

Έχεις δίκιο σ' αυτό. 198 είναι τιμή αναγραφόμενη στο adorama.
Μετρητά ίσως είναι και κάτι καλύτερο.

Για αυτή την κεφαλή (manfrotto 322RC2) τι λέτε;
322RC2.jpg

125Ε τη βρίσκω και μου φαίνεται πολύ ευέλικτη και γρήγορη.

αν προσθέσει κανείς τα μεταφορικά στο σύνολο τρίποδο + κεφαλή, τόσο στοιχίζει και η αγορά του από την Ελλάδα πάντως.

Ανεφερα οτι μεταφορικα ηταν εκτος τιμης των 162 .:bang:
Λαθος μου, 162 εκανε ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ κεφαλι ,τριποδο και μεταφορικα...
Το τριποδακι(!) ειναι σταθεροτατο και η κεφαλι πολυ καλη. Το χρησημοποιω με μια D300 TC1.7x 70-200mm F2.8
Tα αποτελεσματα ειναι παραπανω απο ενθαρρυντικα, Προσωπικα δεν περιμενα τετοια διαφορα στις φωτογραφιες.
Το μονο κακο που βρηκα-και εχει δικαιο ο Βλασσης - ειναι οτι ειναι βαρυ στην μεταφορα (allu γαρ...)

Απάντηση: Τριπόδια..

Προχθες περνωντας απο το Πλαισιο χτυπησα ενα εξωτερικο δισκο για το backup των φωτογραφιων και πηρε το ματι μου το Digipod A3204 στα 9.90. Προφανως θελουν να τα διωξουν γιατι αλλο γνωστο καταστημα το πουλαει 39 ευρω. Φυσικα το πηρα χωρις σκεψη μιας και τα χρηματα ηταν γελοια σε σχεση με την ποιοτητα του.
Η ερωτηση ειναι απο τους ηδη κατοχους για το ποια κεφαλη να παρω για το συγκεκριμενο μονοποδο. Το πλαισιο δεν εχει πλεον κεφαλες της digipod.

Last edited:

Το πήρα και εγώ Νίκο, και μιας και ήτανε τέτοια η τιμή πήρα και ένα Α2804. Πράγματι αξιοπερίεργη η τιμή. Δεν πειράζει όμως.
Θα βολέψει λες κεφαλή στο μονόποδο; Εγώ για σκέτο το έχω σκεφτεί.

Απάντηση: Τριπόδια..

Σκετο εχει σπειρωμα 3/8" ενω οι μηχανες εχουν αν θυμαμαι καλα 1/4". Οποτε χρειαζομαστε κεφαλη. Σε αλλο μονοποδο που ειχα (μικροτερο) δεν ειχα προβλημα με την κεφαλη. Ισα ισα που αν ειναι και quick release θα ειναι και πιο βολικο μιας και δεν θα υπαρχει το βιδωμα-ξεβιδωμα. Εκτος αν βρουμε ανταπτορα 3/8" θυληκο σε 1/4" αρσενικο. Εγω ειμαι αναμεσα σε αυτην και σε αυτην. Επισης μην ξεχνας οτι θα μας χρειαστει και για τριποδο μια τετοια κεφαλη μελοντικα.

Last edited:

Μια 486 ή 488 πχ δε σε βολεύει;
Μια χαρά είναι και οι δύο που λες αλλά νομίζω ότι η παραπάνω είναι πιο γρήγορη.
Δε χρειάζεται καν να σφίξεις τη βίδα, όταν καδράρεις απλά αφήνεις το χερούλι.
Σκέφτομαι μόνο ότι ίσως αυτό να είναι λίγο σε βάρος της ακρίβειας, λέω τώρα δεν ξέρω.
Θα το δοκιμάσω αλλά ρώτησα μήπως έχει και εμπειρία κάποιος με τη συγκεκριμένη κεφαλή.

Ηλία με πρόλαβες.
Νίκο λύσε το παξιμάδι και μόλις βγει η βίδα από την άλλη έχει το σπίρωμα που θέλεις.
Επειδή πιθανόν να πάρω την Manfrotto 486RC2 δε νομίζω να δώσω και λεφτά για κεφαλή στο μονόποδο. Μάλλον υπερβολή. Όταν την πάρω θα τη χρησιμοποιήσω και εκεί αν προκύψει ανάγκή.

Last edited:

Attachments

• P5040080.JPG
    P5040080.JPG
    37.4 KB · Views: 214
  • P5040081.JPG
    P5040081.JPG
    34.9 KB · Views: 214
  • P5040082.JPG
    P5040082.JPG
    51.4 KB · Views: 214
  • P5040083.JPG
    P5040083.JPG
    42.5 KB · Views: 215
  • P5040084.JPG
    P5040084.JPG
    45 KB · Views: 216
Last edited:

Επ' ευκαιρία να σας δείξω ένα εύρημά μου.
Το ξέθαψε η μητέρα μου και μου το έδωσε. Πρόκειται για ένα τρίποδο της Bilora το Coja 5027.
Έχει μήκος 26 εκατοστά κλειστό και 115 εκατοστά ανοιχτό. Τα πόδια του ανοίγουν και ασφαλίζουν με μπίλιες εσωτερικά και θέλουνε στρίψιμο για να κλείσουν.
Το δοκίμασα τέρμα ανοιχτό με τον 50άρι πάνω. Εντάξει δεν του έχω και πολύ εμπιστοσύνη αλλά σε μια έκτακτη περίπτωση κάνει κανείς δουλειά. Πιθανόν να είναι πολύ καλύτερο κλειστό τελείως στα 26 εκατοστά δηλαδή.

attachment.php

attachment.php

Attachments

• tripod.jpg
    tripod.jpg
    67.2 KB · Views: 226
  • tripod2.jpg
    tripod2.jpg
    84.2 KB · Views: 228

Καλημέρα σε όλους ,
αν όλα πάνε καλά αύριο θα έχω στα χέρια μου το 1ο μου τρίποδο .
Αυτό που με απασχολεί πλέον είναι η επιλογή του τύπου της κεφαλής .
Οι κεφαλές τύπου μπίλιας έχουν κατά την γνώμη μου το ξεκάθαρο πλεονέκτημα όσον αφορά την ευκολία αλλά αυτές 3ων αξόνων ( συγγνώμη αν χρησιμοποιώ λάθος ορολογία ) δείχνουν να είναι πιο ακριβείς .
Από την μία έχουμε ευκολία και ταχύτητα και από την άλλη μεγαλύτερη ακρίβεια αλλά και περισσότερο χρόνο .
Εσείς που έχετε εμπειρία τί λέτε ; Σαν συνολική `απόδοση` ποιός τύπος είναι ο προτιμότερος ;
π.χ. http://www.manfrotto.com/Jahia/site/manfrotto/cache/off/pid/4433?livid=80|81&idx=82 και http://www.manfrotto.com/Jahia/site/manfrotto/cache/off/pid/2306?livid=80|81&idx=83
Ευχαριστώ ,

Παναγιώτης .

Last edited:

Καλημέρα σε όλους ,
αν όλα πάνε καλά αύριο θα έχω στα χέρια μου το 1ο μου τρίποδο .
Αυτό που με απασχολεί πλέον είναι η επιλογή του τύπου της κεφαλής .
Οι κεφαλές τύπου μπίλιας έχουν κατά την γνώμη μου το ξεκάθαρο πλεονέκτημα όσον αφορά την ευκολία αλλά αυτές 3ων αξόνων ( συγγνώμη αν χρησιμοποιώ λάθος ορολογία ) δείχνουν να είναι πιο ακριβείς .
Από την μία έχουμε ευκολία και ταχύτητα και από την άλλη μεγαλύτερη ακρίβεια αλλά και περισσότερο χρόνο .
Εσείς που έχετε εμπειρία τί λέτε ; Σαν συνολική `απόδοση` ποιός τύπος είναι ο προτιμότερος ;
π.χ. http://www.manfrotto.com/Jahia/site/manfrotto/cache/off/pid/4433?livid=80|81&idx=82 και http://www.manfrotto.com/Jahia/site/manfrotto/cache/off/pid/2306?livid=80|81&idx=83
Ευχαριστώ ,

Παναγιώτης .

Ποιό τρίποδο πήρες;

Τί θέματα θέλεις να φωτογραφίζεις;

Αν θέλεις να τραβάς κτήρια, τότε κεφαλές τριών κατευθύνσεων είναι πιο καλές.

Οι διαφορές είναι λίγο πολύ αυτές που γράφεις,
η τελική απόφαση είναι θέμα προσωπικής προτίμησης.

Εγώ θα διάλεγα μπίλια γιατι με βολεύει περισσότερο.
Πιαστες και τις δύο στα χέρια σου και η απόφαση θα είνα πιο έυκολη.

Ποιό τρίποδο πήρες;

Τί θέματα θέλεις να φωτογραφίζεις;

Αν θέλεις να τραβάς κτήρια, τότε κεφαλές τριών κατευθύνσεων είναι πιο καλές.

Καλημέρα ,
το τρίποδο που πείρα είναι αυτό http://www.manfrotto.com/Jahia/site/manfrotto/cache/off/pid/14797?livid=68|69&idx=71 και το προτίμησα γιατί το βρήκα σε καλή τιμή αλλά και για την δυνατότητα που έχει να `κατεβαίνει` αρκετά χαμηλά .
Ελπίζω να καταφέρω να ασχοληθώ με φωτογραφία τοπίου αλλά θα το και οτιδήποτε μου κινεί το ενδιαφέρον .

Ευχαριστώ για το χρόνο σας ,

Παναγιώτης .

Καλημέρα ,
το τρίποδο που πείρα είναι αυτό http://www.manfrotto.com/Jahia/site/manfrotto/cache/off/pid/14797?livid=68|69&idx=71 και το προτίμησα γιατί το βρήκα σε καλή τιμή αλλά και για την δυνατότητα που έχει να `κατεβαίνει` αρκετά χαμηλά .
Ελπίζω να καταφέρω να ασχοληθώ με φωτογραφία τοπίου αλλά θα το και οτιδήποτε μου κινεί το ενδιαφέρον .

Ευχαριστώ για το χρόνο σας ,

Παναγιώτης .

το τρίποδο είναι εξαιρετικό. Να ξέρεις όμως ότι είναι βαρύ και δύσκολο στη μεταφορά. Εγώ είμαι 80 κιλά άνθρωπος (λέμε τώρα...) και με το 190 που είναι μικρότερο κι ελαφρύτερο δεν μπορώ να γυρνώ πάνω από 1,5 ώρα. Η κούραση είναι μεγάλη.

το τρίποδο είναι εξαιρετικό. Να ξέρεις όμως ότι είναι βαρύ και δύσκολο στη μεταφορά. Εγώ είμαι 80 κιλά άνθρωπος (λέμε τώρα...) και με το 190 που είναι μικρότερο κι ελαφρύτερο δεν μπορώ να γυρνώ πάνω από 1,5 ώρα. Η κούραση είναι μεγάλη.

Ελπίζω να το καταφέρω το δύσκολο θα είναι να βρώ χρόνο .
Το πολύ πολύ αν παραζορίσουν τα πράγματα θα πάρω το niva που έχει ο πατέρας μου για την βάρκα :P
Για τις 2 κεφαλές που σας έδειξα τί λετε ;

Ευχαριστώ ,

Παναγιώτης .