Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Re: Τριπόδια..

Έγινα κι εγώ ευτυχής κάτοχος ενός μονόποδου από το Πλαίσιο με μόλις 10 παρά κάτι ευρώ.

Είναι ελαφρώς ογκώδες (σε διάμετρο) αλλά αρκετά στιβαρό και δεν ταλαντώνεται εύκολα.

Μάλιστα νομίζω ότι θα μπορούσε άνετα να χρησιμοποιηθεί και σαν μπαστούνι στις ορεινές περιπλανήσεις μας...

Μικραίνει αρκετά και μπορεί να "εξαφανιστεί" δεμένο σε μια τσάντα και σίγουρα είναι πάντα ετοιμοπόλεμο.

Όλα καλά λοιπόν αλλά...ρε παιδιά...ένα λαστιχένιο τακουνάκι στη βάση δεν μπορούσε να βάλει ο κατασκευαστής? Έπρεπε να την έχει από σκληρό πλαστικό?

Και ας πήγαινε και 11!!!! ευρώ η τιμή του!!!!

Άντε τώρα να βρώ κανένα φελλό ή σαμπρέλα να κολλήσω επάνω...

Καλησπερα.Με γεια το καινουργιο αποκτημα.Το λαστιχενιο τακουνακι,μπορεις να το βρεις σε καταστηματα που πουλουν ορθοπεδικα σαν ανταλλακτικο απο τα μπαστουνια η' τα δεκανικια.-bye-

Καλησπερα.Με γεια το καινουργιο αποκτημα.Το λαστιχενιο τακουνακι,μπορεις να το βρεις σε καταστηματα που πουλουν ορθοπεδικα σαν ανταλλακτικο απο τα μπαστουνια η' τα δεκανικια.-bye-

Να' σαι καλά φίλε μου!!!

Και θα έψαχνα σε κανένα μαγαζί με εργαλεία ή θα έκοβα καμία σαμπρέλα...

ένα λαστιχένιο τακουνάκι στη βάση δεν μπορούσε να βάλει ο κατασκευαστής?

Μπερδεγουέι...

Εννοώ εκεί που βιδώνει η μηχανή και όχι εκεί που ακουμπά το μονόποδο στο έδαφος...

-bye-

Καλημέρα,

Μου δίνεται μια ευκαιρία να αγοράσω σε πάρα πολύ καλή τιμή ένα Manfrotto Mobo 785B.

Κάνει για την D60?

Το βρίσκεται καλό για την κατηγορία του?
Κάτι που πρέπει να προσέξω-αποφύγω?

Γενική (και όχι πάρα πολύ) χρήση πάντα.......-bye-

Jim με load capacity στο 1kg δεν σου αφηνει περιθωρια για πολλα πραγματα. Ισως με τον κιτ φακο να εισαι ενταξει αλλα παραπανω θα σε περιοριζει πολυ. http://www.whatdigitalcamera.com/eq...s/283928/manfrotto-785b-modo-maxi-tripod.html

Βεβαια ειναι πολυ φθηνο...Τι να πω. Αν εχεις σκοπο να το χρησιμοποιησειςι λιγο παραπανω, ισως να κοιταζες κατι αλλο.

Jim με load capacity στο 1kg δεν σου αφηνει περιθωρια για πολλα πραγματα. Ισως με τον κιτ φακο να εισαι ενταξει αλλα παραπανω θα σε περιοριζει πολυ. http://www.whatdigitalcamera.com/eq...s/283928/manfrotto-785b-modo-maxi-tripod.html

Βεβαια ειναι πολυ φθηνο...Τι να πω. Αν εχεις σκοπο να το χρησιμοποιησειςι λιγο παραπανω, ισως να κοιταζες κατι αλλο.

Καλημέρα Νίκο.-bye-

Δεν έχω βαρύ εξοπλισμό (ο πιο βαρύς θα είναι ο Sigma 70-300), και λίγη χρήση.

Αν υπολογίσεις πως καινούριο θα το πάρω 28-30 ευρώ είναι καλή αρχική λύση.
Έτσι κι αλλιώς δεν είχα.

Θα το δοκιμάσω πρώτα βέβαια.......

Πήρα χθες το Manfrotto 055XPROB. Το δοκίμασα με την Giottos MH1001 που έχω. Πολύ καλό σύνολο. Πολύ στιβαρό σαν τρίοδο. Το προτίμησα από το 190 λόγο του ότι είναι πιό ψηλό. Νομίζω θα με βολέψει καλύτερα. Για να πιάσει το ύψος που νομίζω βολεύει για να τραβάς ψιλο - όρθιος το 190 πρέπει να σηκώσεις αρκετά την κολόνα ενώ στο 055 είναι τέρμα κάτω. Το ξέρω ότι είναι πιό μεγάλο κλειστό (8.5εκ.), το ξέρω ότι είναι πιό βαρύ (600γρ) αλλά δεν έχω σκεφτεί ακόμα να το χρησιμοποιώ έξω σε πορεία κλπ οπότε νομίζω ότι έκανα καλή αγορά.

Ξέρει κανείς πως βγαίνει (αν βγαίνει) η κεντρική κολόνα ώστε να γυρίσει ανάποδα;

Μεγάλο σπάσιμο ο Slik που έχω και φάνηκε στις διακοπές.

Πανάλαφρος, δε λέω αλλά η πλάκα του (quick release plate) είναι της...πλάκας.

Από τη μία έχει εκείνο το σπαστικό 2ο "τσουτσούνι" για βιντεοκάμερα, από την άλλη η "βίδα" που έχει για το σφίξιμο της πλάκας στη μηχανή είναι...βίδα. Χρειάζεται δηλαδή κάποιο μικρό κέρμα για να την σφίξεις.

Οπότε?

Κάτι έμεινε από το επίδομα αδείας και σκέφτομαι να επενδύσω.

Πάντα πιστός σε low budget αγορές (έχω να πάρω και μια Lowepro παράλληλα) έριξα μια ματιά στο e-bay και τρακάρισα με κάτι κινέζικους τρίποδες με την ονομασία Pro Fancier.

1.6m ύψος, 1.4 κιλά βάρος και υποτίθεται ότι "σηκώνει" έως 8 κιλά η κεφαλή.

Τιμή 41 λίρες με δωρεάν ταχυδρομικά.

http://cgi.ebay.co.uk/Pro-FANCIER-T...in_0?hash=item4399517c8e&_trksid=p3286.c0.m14

Γνωρίζουμε κάτι γι´αυτούς?

Έχει πάρει κανένας σας?

Κανένας γνωστός?

Έστω τα πόδια να είναι ΟΚ και κεφαλή αλλάζουμε αργότερα.

Στα λεφτά αυτά πάντως δύσκολα θα βρεθεί κάτι άλλο...

συνάδελφοι ψάχνω για τρίποδο για την LX3 μου και θέλω κάτι light και portable.

Τι γνώμη έχετε για το Manfrotto Modo?

imagemagic.php

Μεγάλο σπάσιμο ο Slik που έχω και φάνηκε στις διακοπές.

Πανάλαφρος, δε λέω αλλά η πλάκα του (quick release plate) είναι της...πλάκας.

Από τη μία έχει εκείνο το σπαστικό 2ο "τσουτσούνι" για βιντεοκάμερα, από την άλλη η "βίδα" που έχει για το σφίξιμο της πλάκας στη μηχανή είναι...βίδα. Χρειάζεται δηλαδή κάποιο μικρό κέρμα για να την σφίξεις.

Οπότε?

Κάτι έμεινε από το επίδομα αδείας και σκέφτομαι να επενδύσω.

Πάντα πιστός σε low budget αγορές (έχω να πάρω και μια Lowepro παράλληλα) έριξα μια ματιά στο e-bay και τρακάρισα με κάτι κινέζικους τρίποδες με την ονομασία Pro Fancier.

1.6m ύψος, 1.4 κιλά βάρος και υποτίθεται ότι "σηκώνει" έως 8 κιλά η κεφαλή.

Τιμή 41 λίρες με δωρεάν ταχυδρομικά.

http://cgi.ebay.co.uk/Pro-FANCIER-T...in_0?hash=item4399517c8e&_trksid=p3286.c0.m14

Γνωρίζουμε κάτι γι´αυτούς?

Έχει πάρει κανένας σας?

Κανένας γνωστός?

Έστω τα πόδια να είναι ΟΚ και κεφαλή αλλάζουμε αργότερα.

Στα λεφτά αυτά πάντως δύσκολα θα βρεθεί κάτι άλλο...

όχι. να μην το πάρεις.

Τόσο χάλια Βλάση?

Πάντως μια ματιά που έριξα σε reviews αγοραστών μια χαρά λόγια διάβασα αλλά που να ξέρεις ποιος γράφει και γιατί…

Κρίμα ρε γμτ και έλεγα να γλιτώσω κανένα ευρώ.

Παράλληλα ψάχνω να βρω κανένα Manfrotto από 2ο χέρι στο e-bay αλλά 1-2 που βρήκα είναι τελείως μάχιμα και σε πολύ χάλια κατάσταση…

Καμιά άλλη πρόταση για καθαρά φωτογραφικό τρίποδο σε πραγματικά καλή τιμή?

Τόσο χάλια Βλάση?

Πάντως μια ματιά που έριξα σε reviews αγοραστών μια χαρά λόγια διάβασα αλλά που να ξέρεις ποιος γράφει και γιατί…

Κρίμα ρε γμτ και έλεγα να γλιτώσω κανένα ευρώ.

Παράλληλα ψάχνω να βρω κανένα Manfrotto από 2ο χέρι στο e-bay αλλά 1-2 που βρήκα είναι τελείως μάχιμα και σε πολύ χάλια κατάσταση…

Καμιά άλλη πρόταση για καθαρά φωτογραφικό τρίποδο σε πραγματικά καλή τιμή?

αν μένεις Αθήνα κατέβα στο κέντρο και δες τα μικρά της SLIK, της VELBON . Φυσικά θα έχεις μαζί σου και τη μηχανή σου. Προσωπικά έχω ένα SLIK U7700 το οποίο πήρα 55 ευρώ και τώρα είναι πιο φθηνό. Κρατά ικανοποιητικά και τη μεγάλη μηχανή (2,5 κιλά), αλλά όχι με τηλεφακό ή για μεγάλες εκθέσεις.

Δυστυχώς είμαι από Λάρισα και προς το παρών δεν έχω τη δυνατότητα να μετακινηθώ ούτε καν για Θεσσαλονίκη.

Και ακόμα πιο δυστυχώς ένα μόνο μαγαζί έχουμε εδώ που πουλάει καθαρά φωτογραφικά είδη και έχει κάποια ποικιλία και από τιμές δεν είναι και το πιο φθηνό.

Διαθέτω κι εγώ έναν Slik (αν δεν κάνω λάθος τον 5500) αλλά ψάχνω κάτι σε πιο «φωτογραφικό» που να παίρνει ξεχωριστή κεφαλή και όχι τους allaround για φωτογραφική χρήση αλλά και για χρήση για κάμερα.

Για τους Κινέζικους που ανέφερα ποια είναι η εμπειρία σου και είσαι τόσο αρνητικός?

Γειά σας και απο μένα και καλό μήνα.
Θέλω να ρωτήσω (πριν το παραγγείλω) κατά πόσο το Manfrotto 190 XPROB με κεφαλή 486RC2 ειναι κατάλληλο για την Nikon D90 με φακό Nikon 70-300 σε κατακόρυφες ληψεις.

Ευχαριστώ

Ναι, βέβαια. Έχω ακριβώς αυτό το συνδυασμό, επομένως μπορείς να δεις τις εντυπώσεις μου σε προηγούμενα μηνύματα.

Απλώς έχω μια επιφύλαξη για τις πολύ μεγάλες εκθέσεις, δηλ. πάνω από 5 δευτ. στα 300 Χ 1,5 όταν φυσά.

Αν μας πεις για ποιό λόγο θέλεις το συνδυασμό θα σου δώσουμε πιο αξιόπιστη άποψη. \

ΥΣΤ. Κι αν είσαι Θεσσαλονίκη, μπορείς να μου το ζητήσεις να το δοκιμάσεις και μόνος σου.