Τροφοδοτικό Salas για το Trichord Dino

ΟΚ, φαίνονταν πολύ πιο παχιά.
Αλουμίνιο έχω πάρει από εδώ μερικές φορές μέχρι 10mm πάχος.
Το κόβουν με δίσκο και είναι πολύ πιο καθαρή κοπή σε σχέση με το ψαλίδι.

Αποκλείεται να έφαγα εγώ τόσο υλικό...!!!

IMG_20250426_003115.jpg

Φταίω εγώ που τα πήρα και έφυγα χωρίς να τα τσεκάρω και να τους "στολίσω"....

Οκ, το μεσαίο μπορώ να το κατεβάσω στο μέγεθος του μικρότερου.. το οποίο μικρότερο, είναι το πιο σωστό απ' όλα.

Το μεγαλύτερο μου χαλάει την "πιάτσα"
Δεν κλείνει το καπάκι εξαιτίας του..

Να πω την αλήθεια το ένα από τα 3 κομμάτια είναι ας το πούμε "προαιρετικό"
Αλλά καλό θα κάνει, κακό δεν θα κάνει...

Ας δείξω την "συνολική ιδέα" που έχω κατά νου για την κατασκευή..

Το μεγάλο κομμάτι θα είναι η βάση που πάνω του θα "χτιστούν" τα πάντα..

IMG_20250426_004125.jpg

Τα 2 κομμάτια δεξιά και αριστερά της πλακέτας θα είναι οι βασικές ψύκτρες των mosfets

IMG_20250426_004132.jpg

Το 3ο κομμάτι (το "προαιρετικό") απλά θα "χωρίζει" τα ηλεκτρονικά από τον Μ/Σ με ότι καλό μπορεί αυτό να προσφέρει...

IMG_20250426_004139.jpg

Φυσικά θα ανοιχτούν σπειρώματα και τρύπες και θα μπουν φρεζάτες βίδες ούτως ώστε η κάτω πλευρά της βάσης να είναι εντελώς "καθαρή".

Η ψύκτρες θα κάνουν την απαγωγή της θερμότητας και η διασπορά θα γίνει σε όλο το "αυτοφερόμενο σασί" , με την προσδοκία να μην έχω υψηλές θερμοκρασίες τοπικά.

Η καθαρή από "εμπόδια" (βίδες κλπ) επίπεδη επιφάνεια της βάσης, θα πατήσει στο κάτω τμήμα του κουτιού και θα γίνουν "ένα σώμα" με 4 βίδες οι οποίες θα "πιάνουν" τα 4 πόδια..

Αυτό δλδ,
IMG_20250426_003641.jpg

θα "κάτσει" μέσα σε αυτό:

IMG_20250426_003804.jpg

Το καπάκι θα κλείσει αφήνοντας μικρό αέρα σε ότι είναι από κάτω του

IMG_20250426_003858.jpg

Φυσικά οι αποστάτες της πλακέτας θα έχουν βιδωθεί στην αλουμινένια βάση

IMG_20250426_003909.jpg

Το 3ο κομμάτι που είναι μεγαλύτερο, μου κάνει την ζωή πιο δύσκολη..

Πρέπει να κοπεί εδώ:

IMG_20250426_004649.jpg

IMG_20250426_004812.jpg

Αδύνατο να κάνω τέτοια δουλειά στο εργαστήρι μου...

Από τα άλλα 2 το μικρότερο είναι πιο σωστό

IMG_20250426_004842.jpg

Δεν είναι κακό να ακουμπάνε οι ψύκτρες στο καπάκι, αλουμίνιο είναι και αυτό όπως τα πάντα, (μέχρι και τα πόδια), αλλά δεν βλέπω τον λόγο να "τρίβονται" σε αυτό.
Ας έχουν ένα μικρό "αέρα"...

Πιστεύω ότι με αυτή την "διάταξη" και κατασκευή, δεν θα υπάρχει πρόβλημα θερμοκρασίας, αλλά αν παρόλα αυτά υπάρξει, μπορεί να κοπεί ένα κομμάτι από το καπάκι και να μπει κάποια "σίτα" από τον κόσμο των pc ή κάτι ανάλογο...

Ας γίνουν πρώτα οι τελικές δοκιμές και μετά βλέπουμε....

Αν κάτι κρίνετε ότι δεν είναι σωστό, ελεύθερα το λέτε για να αλλάξω σχέδιο και κατασκευή..

Εριξες πολυ δουλεια βλεπω και παει ωραια αλλα επειμενω οτι ενα βαψιματακι το θελουν ,τωρα βεβαια θα μπορουσε να ειχε παιξει με ψυχτρα απευθειας αλλα και ετσι η δουλεια θα γινει
ισως να ειχε αποφυγει ολο το θεμα με μια μεγαλη πλακα αλουμινιου στο πατωμα και γυρισμα των τρανζιστορ παω σε αυτην

Νωρίτερα με τον τεχνικό διευθυντή Dim Dim ισιώσαμε τα μικρά κομμάτια με επιτυχία.
Το μεγάλο θα το πάω στην ALMEK και μάλλον μαζί και τα μικρά για να περάσουν όλα ανοδίωση.

• Like
Reactions: takis
Νωρίτερα με τον τεχνικό διευθυντή Dim Dim ισιώσαμε τα μικρά κομμάτια με επιτυχία.
Το μεγάλο θα το πάω στην ALMEK και μάλλον μαζί και τα μικρά για να περάσουν όλα ανοδίωση.
Κι αφου τελειωσουν ολα, παιρνεις κι ενα ετοιμο τροφοδοτικο και κανεις τη δουλεια σου.

Κι αφου τελειωσουν ολα, παιρνεις κι ενα ετοιμο τροφοδοτικο και κανεις τη δουλεια σου.

Το έτοιμο δεν είναι Salas
Το έτοιμο ποτέ δεν μπορεί να έχει την ποιότητα των υλικών (στα ηλεκτρονικά) που βάλαμε εμείς
Το έτοιμο δεν μπορεί να συναγωνιστεί την κατασκευή μου, παρά το μέτριο κουτί που αγόρασα.. το οποίο κουτί θα δεχτεί περαιτέρω τροποποίηση και έτσι ακόμα και στον αισθητικό τομέα θα είμαι στα ίσα

;)

• Love
Reactions: Λάκης
Που αν είχες πάρει κουτί από τον Ιταλό με τα ίδια λεφτά θα είχες ξεμπερδέψει... :p
Δεν έχει ίδιο κουτί σε διαστάσεις ο Ιταλός.
Με άλλο κουτί θα έπρεπε να έφτιαχνα κάτι τελείως διαφορετικό.

Τα πάντα έχει βρε, εσύ δεν έψαξες. :)
Έψαξα μέχρι που τελείωσαν οι σελίδες του..
Να έχει και άλλες σε άλλη κατηγορία;;
Δεν νομίζω..

Αν βρεις κουτί στον Ιταλό
Π16εκ × Υ8εκ × Β30εκ
στείλε λινκ να το δω και αν είναι καλύτερο από του Κινέζου θα το αγοράσω.

Έχει και άλλα.
Στα 2U θα κοιτάς

Άσχετο.
Έριξα μια ματιά στις ψύκτρες που πουλά ο Ιταλός.
Διπλή σχεδόν τιμή έχουν πλέον σε σχέση με το 2015...

• Like
Reactions: vlad66
Άσχετο.
Έριξα μια ματιά στις ψύκτρες που πουλά ο Ιταλός.
Διπλή σχεδόν τιμή έχουν πλέον σε σχέση με το 2015...

όλα τα μέταλλα έχουν πάρει τον ανήφορο.. κοίτα το ράλλυ (ή ράλι) του χρυσού...

μια (μάλλον) λοίμωξη στον λαβύρινθο με έριξε νοκ άουτ..
χάπια κάθε μέρα, αναρρωτική από την δουλειά, ανίκανος να σταθώ στα πόδια μου πόσο μάλλον να συνεχίσω το project...
ευτυχώς σταμάτησαν οι εμετοί και κουτσά στραβά μπορώ να διαβάσω (και να γράψω) λίγο στο φόρουμ μας..

όταν συνέλθω θα το πιάσω πάλι...

• Like
Reactions: Sonorus

χάπια κάθε μέρα, αναρρωτική από την δουλειά, ανίκανος να σταθώ στα πόδια μου πόσο μάλλον να συνεχίσω το project...
ευτυχώς σταμάτησαν οι εμετοί και κουτσά στραβά μπορώ να διαβάσω (και να γράψω) λίγο στο φόρουμ μας..

περαστικα ,το ειχα παθει και εγω αλλα δεν ηταν λοιμωξη απλα προβλημα στον λαβυρινθο το οποιο το παντρευεσαι ,στην αρχη ειναι ζορικα μετα το αντιμετωπιζεις και με τα χαπια αλλα κυριως μονος σου μαθαινεις να το αντιμετωπιζεις
Ελπιζω να μην ειναι κατι τετοιο

• Like
Reactions: vlad66

Οι παρανεργειες απο τον αναλογικο ηχο ειναι, μολις γινεις ψηφιακος ολα θα στρωσουν!

• Haha
Reactions: Tzimisce
Οι παρανεργειες απο τον αναλογικο ηχο ειναι, μολις γινεις ψηφιακος ολα θα στρωσουν!
Δεν νομίζω...
Μη ξεχνάς το εξής:
Εσείς κυνηγάτε εμάς.. όχι εμείς εσάς!!
Εμείς (οι αναλογικάριοι) κυνηγάμε ο ένας τον άλλον για την χαρά του κυνηγιού.... :LOL:

Δεν νομίζω...
Μη ξεχνάς το εξής:
Εσείς κυνηγάτε εμάς.. όχι εμείς εσάς!!
Εμείς (οι αναλογικάριοι) κυνηγάμε ο ένας τον άλλον για την χαρά του κυνηγιού.... :LOL:
Ωστε δεν ερχεσαι στο δασος για κυνηγι, ε;

• Haha
Reactions: vlad66 and Tzimisce
Ο ίλιγγος καλά κρατεί σε μικρότερο ποσοστό όμως..
Σήμερα μπήκα στο εργαστήρι για ένα τεστ ικανοτήτων.. έφτιαξα για δοκιμή ένα φωτιστικό led με μπαταρίες.

Τι έφτιαξα δλδ;;
Κατήργησα τις μπαταρίες που τελείωναν και ήθελαν αλλαγή και το έκανα usb ..
4,5v οι μπαταρίες 5v το usb , σιγά την διαφορά...

IMG_20250515_203539.jpg

Αφού λοιπόν είδα ότι κάτι μπορώ να κάνω στο εργαστήρι, αγγάρεψα την γυναίκα μου να με πάει μέχρι τον Dim Dim όπου εδώ και μέρες με περίμεναν τα υλικά από τον mouser...

Πολύ πράμα!

Ανίκανος να πάω στις Αχαρνές για τις δουλειές στα αλουμίνια και το σασί του τροφοδοτικού, είπα να ασχοληθώ με το ίδιο το Dino.

14 ηλεκτρολυτικοί και 6 από τους άλλους θα φύγουν.

IMG_20250515_204353.jpg

Τους 6 mundorf δεν τους έχω αγοράσει ακόμα, χρειάζεται υπολογισμός ως προς τις διαστάσεις..
Οι 14 ηλεκτρολυτικοί είναι εδώ και η cardas με το JBC πήραν μπρος μετά από βδομάδες....

IMG_20250515_205825.jpg

Όλοι οι ηλεκτρολυτικοί είναι στα 100μf/25v
Οι ELNA που ήρθαν είναι στα 100μf αλλά στα 35v

IMG_20250515_210115.jpg
Κάποιοι θα "στριμωχτούν" ελαφρώς αφού είναι λίγο πιο ογκώδεις .

Εδώ οι μειωμένες πια αποστάσεις, αλλά δεν θεωρώ ότι υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα :

IMG_20250515_214511.jpg

Τους 7 από τους 14 άντεξα να αλλάξω..

IMG_20250515_214433.jpg

Η ζαλάδα έγινε τόσο έντονη που διέκοψα την εργασία για αύριο (και αν...)
:confused:

• Like
Reactions: Tzimisce